Rumah Nabil Raja Lawak dimasuki perompak

 

image

Aik ? Boleh senyum lagi ?? Heh.. sori .. ni gambar aku amik dari sumber berita ni ..

Khabarnya  yang dicuri cuma komputer riba bernilai RM3k milik anak perempuan bapa saudara Nabil yg telah menetap rumahnya kini di Kampung Masjid Mambau ..

Faham tak apa aku cerita ni ? Gini .. Rumah yg kena masuk penyangak tu , rumah Nabil tapi Nabil tak duk situ dah . Dia dan keluarganya dah pindah ke KL .. Jadi rumah tu , bapak sedara dia ngan anak perempuannya tinggal situ laa .. lebih kurang begitu laa .. Kalau tak faham gak g baca sendiri la kat Mstar tu haa ..

Haih … kenapa laaa suka bagi orang hidup dalam ketakutan ni yer ? Yang suka menyamun merompak ni , biasanya suku sakat penagih dadah atau kaki judi  .. Bukan menuduh , tapi biasanya gitu la.. Lebih lebih lagi kat area kampung .. Banyak sangat laaa kes .. Kalau nak kaya , diorang rompak bank punya .. Ni stok stok rompak untuk lepas gian jer .. Tolong renti laa wat kije kije gini yer ..  G menoreh pon lagi bagus .. Dapat duit tu , lantak la nk wat apa.. Jangan sampai kena tangkap dek polis ,dah la yer .. Tapi confirm kena punya nanti.. Jadi , toksah wat keje mengarut dan tak berfaedah tu laa .. okeh ?

6 ulasan:

  1. tak habis2 ngan kes rompak.. hr tu rumah wardina.. duduk kt negara sndiri pun rasa x berapa selamat dh.. hurm..

    BalasPadam
  2. tak habis2 ngan kes rompak.. hr tu rumah wardina.. duduk kt negara sndiri pun rasa x berapa selamat dh.. hurm..

    BalasPadam
  3. asyik merompak je kerja dorang ni..jiran anis pon baru je kene rompak dua hari lepas..dah lah siang hari..berani btol =='

    BalasPadam
  4. agak2 perompak penyamun buka internet tak?tapi sebab dah rompak laptop..mungkin dia pakai wifi.he he he..diorang ni jenis tak amik peduli apa je nasihat orang bagi...bagi diorang asalkan mendatangkan duit...buat je..

    BalasPadam
  5. Apa nak jadi dunia sekarang..
    Harap family mangsa bersabar dengan ujian ni..

    Entri terkini:ADA APA DENGAN BLOG NI?ISHK!

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.