ULTRABOOK ? Amenda tu eh ? - BEN ASHAARI

ULTRABOOK ? Amenda tu eh ?

 

Er … aku rasa banyak dah aku buat entri pasal ultrabook ni tapi nampaknya masih ada yang terlepas pandang mengenainya .. Ada yg kata tablet . Ada yang kata tak tau .. Dan ada yang kata bukan nama jiran dia ! Boleh ?

Ultrabook ni dari kategori pc ( komputer peribadi ) seperti laptop atau notebook tetapi ianya lebih nipis dan juga ringan ! Haa .. Umum dah ni .. Ianya adalah komputer peribadi terkini. Bukan tablet yer ..

Selain ringan , nipis apakah lagi kelebihan ultrabook ni berbanding guna tablet  atau  laptop yang lain ? Kepantasannya bila kita  letak dia ke mode hibernate atau sleep .. Bukak je flip , terus dia nyala atau tekan saja butang , tak sampai 2 saat dah boleh guna !

Yang aku pakai sekarang ni , Toshiba Z830 .. Kalau letak atas peha , biasanya terasa kepanasannya kan ? Tapi tidak yang ni .. Kenapa ? haaa .. sbb design Z830 i7 ni berlainan sedikit dari laptop aku yang lain. Tak terasa panas pon . Dan ianya menggunakan processor INTEL.

Ada yg kata terlalu nipis dan mudah patah ! Hehehe .. Jangan risau laa .. Casis ultrabook Toshiba ni mmg keras. Macam aku kata tadi , kalau dah pegang dan guna , mmg takkan nak lepas punya.

Kalau untuk student ni mmg bagus. Atau kaki melancong mahupun yg suka buat aktiviti outdorr .. Amacam ? Kalau korang ada duit atau nak beli laptop baru , rasa rasa teringin tak nak cuba guna ultrabook ni ?

 

image

eNTRI BERKAITAN :

Cool giler TOSHIBA ULTRABOOK PROTEGE Z830

Sekali , bos aku pon pakai dah ultrabook !

Dunia perkomputeran semakin berkembang ..

11 ulasan:

  1. wow... menarik nie... em... da rezeki blh dpt... hehe

    BalasPadam
  2. Ultrabook = Ultra-slim Notebook

    BalasPadam
  3. haihhh... laptop baru 4 bulan.. x dpt nak beli baru

    BalasPadam
  4. as salam..
    ok, baru baca entri che'ben.

    eh..jarang che ben 'ulang' dalam tempoh masa yang tak jauh..

    huhu.. jadi pengiklan ke ni?
    wah..iklankan ultra book. tapi memang ia cukup bagus untuk dibawa. tapi.. macam slack sikit bila bawa kat negara yang sekarang ni musim sejuk. risau rosak je.. huhu..

    BalasPadam
  5. macam hEbat..mEsti mAhal...hMm..sAbo je lAa..hUhu~

    BalasPadam
  6. bape ribu nie abg ben ? teringin pulak nk beli .

    BalasPadam
  7. @YuYuI_98@CCSalam...err nk tnye mslhnye ade tak tmpt ltk cd? n tmpt msok pendrive? TQ... b'mint lerr

    BalasPadam
  8. @Aqila Farah yg ni , tak sure berapa .. ada yang kata 4k ..

    BalasPadam
  9. macam best je ultrabook ni..baru tau..tapi rasanya macam tak mampu g la nak bli ultrabook ni..:(

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.