Apakah anda blogger seperti yg diperkatakan ?

 

Waduh waduh .. ingin sekali badanku seperti ini .. Lalu bersemangatlah aku apatah lagi bila melihat ada rakan rakan ku yang berjaya mendapat badan seperti dibawah ini !

image

Lalu , aku pon membeli laaa  set set workout mahupun susu susu yang ada termasuklah susu ibu mengandung dan juga untuk baby semata mata untuk mendapatkan badan seperti  di atas ini ..

IMAG2174

Malangnya .. Baru sehari dua aku buat senaman sit up dan push up , aku dah tengok cermin .. Dengan harapan akan terbonjolkan beberapa otot di lengan mahupun perut .

Malangnya , takde lagi … Minggu depan , set gym aku tu .. jadilah seperti dibawah ini ..

IMAG2175

Kenapa begitu ? Sikap gelojoh mahupun tiada ilmu terhadap sesuatu pekerjaan membuatkan kita akan cepat putus asa .. Segalanya nak berkesan dengan cepat ! Hari ni buat tanam pokok durian , lusa nak tengok dah berbunga ! Mana boleh kan ? Kena tau gak cara cara penjagaan .. pantang larang dia .. dan juga tempoh masa..

 

IKLAN

imageimageimage

Corak terkini dengan yg sesuai dengan gaya menawan si dia ..

http://www.aniseshop.com/

28 ulasan:

  1. betul.. kalau nak kan something yang berpuas hati mesti la bersabar.. kalau nak cepat.. hasilnye pun mesti lah tak seberapa..

    BalasPadam
  2. hangat-hangat tahi ayam..mula2 ja beria-ria lepas tu hilang semangat nak melakukan apa yang kita inginkan

    BalasPadam
  3. kjyaan tak dtg bergolek...^__^

    BalasPadam
  4. ada 2 3++ yang aku nmpk berperangai cam gini sepanjang aku berblog..nak kejar duit & glamour dlm masa yg singkat..aku tgk dok menempek ngan blogger2 terkenal join event sana sini tp blog xde org ikut dan baca pun huhu

    BalasPadam
  5. ye, perlu sabar. buat je exercise hari2, sikit pon takpe, yg pnting konsisten..kan en.ben? mkn pun takleh la main bedal je kan...(pdhl sndiri pon tak sbr sbb tak turun2 pon even sekilo)

    BalasPadam
  6. haha.. jangan mudah putus asa.. ^^ buat sesuatu kena smpai akhir.. ^^ bukan hngat2 tahi ayam je.. ekeke

    BalasPadam
  7. paham sangat dgn apa yg nak disampaikan (^_^)

    BalasPadam
  8. haha..samelah kita abg ben/..ada jek set gym camni kat rumah./.gunanya sekejab..pastu...mood ntah kemana

    BalasPadam
  9. perlu usaha yg banyak dan bersabar untuk melihat hasilnya...
    kejayaan tak datang dgn sekelip mata... ;)

    BalasPadam
  10. rindu sgt nak gi gym macam dulu.....

    BalasPadam
  11. teruskan ja..tak ada alat bersenam pun boleh tu bro! Ben..pumping ke..angkat berat ke..apa2. Ada jg buat masa bujang dulu angkat berat..suatu hari ada kawan ..dia kata apa awak makan badan tap..tegap.

    Lepas tu....tak rajin buat lagi..sebab kata kawan seorang ni lagi, jika nak tegap gagah kena sokong makan ubat-ubatan..kalau tak pecah nanti tisu bahaya pula katanya. Hentilah saya buat..tak mahu makan pil bro! ben..tak apa badan macam saya pun ok jg...
    7 orang dah anak2 ..umur dah nak lanjut. Tumpu pula pada hal2 anak2 ..

    BalasPadam
  12. good advice! yg penting smngt n istiqamah!

    BalasPadam
  13. hehe biasalah tue abg ben...mula2 sure bersemangat pastu terus malas huhu...


    p/s : my sis pun kata abg ben macam retis...owh apakah ini benar?

    BalasPadam
  14. haha..sama la..mula2 bersemangat sgt nk buat diet n exercise tp buat 2 3 hari jer lps tu dah malas..skrg tgh berusaha balik nk exercise..Goo..Goo...Gooo...

    BalasPadam
  15. sama lah kite..hahha.awal2 jek

    BalasPadam
  16. Nsib baik x wat tpt sidai baju..hehehehe

    BalasPadam
  17. perghhhh !!! lame x jnguk blog En Bens nie ,, lain kott !! tmbah sematt !! :D

    BalasPadam
  18. Assalam... perghhhh, aku pun nak juga bentuk body mcm tu... hahaha

    BalasPadam
  19. mee segera, sedap tapi tak elok makan selalu.

    BalasPadam
  20. nak beli jugaklah set workout camni..
    nak badan ketak-ketak jugakk..
    haha =D

    BalasPadam
  21. wah, makin hot lah abg ben. hehehe

    BalasPadam
  22. ad maksud tersirat di balik tersurat :)

    BalasPadam
  23. Saya seperti yang dimaksudkanlah... hehe...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009