Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 27 Mac 2012

Apakah anda blogger seperti yg diperkatakan ?

 

Waduh waduh .. ingin sekali badanku seperti ini .. Lalu bersemangatlah aku apatah lagi bila melihat ada rakan rakan ku yang berjaya mendapat badan seperti dibawah ini !

image

Lalu , aku pon membeli laaa  set set workout mahupun susu susu yang ada termasuklah susu ibu mengandung dan juga untuk baby semata mata untuk mendapatkan badan seperti  di atas ini ..

IMAG2174

Malangnya .. Baru sehari dua aku buat senaman sit up dan push up , aku dah tengok cermin .. Dengan harapan akan terbonjolkan beberapa otot di lengan mahupun perut .

Malangnya , takde lagi … Minggu depan , set gym aku tu .. jadilah seperti dibawah ini ..

IMAG2175

Kenapa begitu ? Sikap gelojoh mahupun tiada ilmu terhadap sesuatu pekerjaan membuatkan kita akan cepat putus asa .. Segalanya nak berkesan dengan cepat ! Hari ni buat tanam pokok durian , lusa nak tengok dah berbunga ! Mana boleh kan ? Kena tau gak cara cara penjagaan .. pantang larang dia .. dan juga tempoh masa..

 

IKLAN

imageimageimage

Corak terkini dengan yg sesuai dengan gaya menawan si dia ..

http://www.aniseshop.com/

28 komen :

nafaz lynn berkata... [Reply to comment]

betul.. kalau nak kan something yang berpuas hati mesti la bersabar.. kalau nak cepat.. hasilnye pun mesti lah tak seberapa..

Mk Syahir berkata... [Reply to comment]

sangat tersirat =)
-MKS-

miss Z berkata... [Reply to comment]

hangat-hangat tahi ayam..mula2 ja beria-ria lepas tu hilang semangat nak melakukan apa yang kita inginkan

Makwe Kintan berkata... [Reply to comment]

kjyaan tak dtg bergolek...^__^

Phat berkata... [Reply to comment]

ada 2 3++ yang aku nmpk berperangai cam gini sepanjang aku berblog..nak kejar duit & glamour dlm masa yg singkat..aku tgk dok menempek ngan blogger2 terkenal join event sana sini tp blog xde org ikut dan baca pun huhu

cantekk berkata... [Reply to comment]

ye, perlu sabar. buat je exercise hari2, sikit pon takpe, yg pnting konsisten..kan en.ben? mkn pun takleh la main bedal je kan...(pdhl sndiri pon tak sbr sbb tak turun2 pon even sekilo)

AiSyA LiEzA berkata... [Reply to comment]

haha.. jangan mudah putus asa.. ^^ buat sesuatu kena smpai akhir.. ^^ bukan hngat2 tahi ayam je.. ekeke

uncHa berkata... [Reply to comment]

:) perghhh

ANISA berkata... [Reply to comment]

paham sangat dgn apa yg nak disampaikan (^_^)

Diana @ bilakukatacinta berkata... [Reply to comment]

haha..samelah kita abg ben/..ada jek set gym camni kat rumah./.gunanya sekejab..pastu...mood ntah kemana

Masz Sidek berkata... [Reply to comment]

perlu usaha yg banyak dan bersabar untuk melihat hasilnya...
kejayaan tak datang dgn sekelip mata... ;)

KiKiHanakO berkata... [Reply to comment]

rindu sgt nak gi gym macam dulu.....

Razif Mokji berkata... [Reply to comment]

semua nak cepat kan ...

etuza berkata... [Reply to comment]

teruskan ja..tak ada alat bersenam pun boleh tu bro! Ben..pumping ke..angkat berat ke..apa2. Ada jg buat masa bujang dulu angkat berat..suatu hari ada kawan ..dia kata apa awak makan badan tap..tegap.

Lepas tu....tak rajin buat lagi..sebab kata kawan seorang ni lagi, jika nak tegap gagah kena sokong makan ubat-ubatan..kalau tak pecah nanti tisu bahaya pula katanya. Hentilah saya buat..tak mahu makan pil bro! ben..tak apa badan macam saya pun ok jg...
7 orang dah anak2 ..umur dah nak lanjut. Tumpu pula pada hal2 anak2 ..

Annika berkata... [Reply to comment]

ber semangat gila abg ben..
kih3

handmade: inspired by mymilktoof

Zamani berkata... [Reply to comment]

good advice! yg penting smngt n istiqamah!

misz_eyza berkata... [Reply to comment]

hehe biasalah tue abg ben...mula2 sure bersemangat pastu terus malas huhu...


p/s : my sis pun kata abg ben macam retis...owh apakah ini benar?

cik comey berkata... [Reply to comment]

haha..sama la..mula2 bersemangat sgt nk buat diet n exercise tp buat 2 3 hari jer lps tu dah malas..skrg tgh berusaha balik nk exercise..Goo..Goo...Gooo...

is_isaac berkata... [Reply to comment]

sama lah kite..hahha.awal2 jek

MawardiYunus berkata... [Reply to comment]

tetiba terasa diri ini

Gieyana berkata... [Reply to comment]

Nsib baik x wat tpt sidai baju..hehehehe

smilenajah93 berkata... [Reply to comment]

perghhhh !!! lame x jnguk blog En Bens nie ,, lain kott !! tmbah sematt !! :D

NoorHafiy Budax Lanun berkata... [Reply to comment]

Assalam... perghhhh, aku pun nak juga bentuk body mcm tu... hahaha

Liza @ Adzriel AB berkata... [Reply to comment]

mee segera, sedap tapi tak elok makan selalu.

Ain Runnia berkata... [Reply to comment]

nak beli jugaklah set workout camni..
nak badan ketak-ketak jugakk..
haha =D

Cik tikah berkata... [Reply to comment]

wah, makin hot lah abg ben. hehehe

AlyNn NyzAa berkata... [Reply to comment]

ad maksud tersirat di balik tersurat :)

Imddin Ahmad berkata... [Reply to comment]

Saya seperti yang dimaksudkanlah... hehe...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI