Cinta Vanilla Cokelat

Ohh .. sweet giler merekaa..


Maunya tak sweet .. Rumah , bapak bg .. Duit mkn , bpk tanggung lagi .. Lapar , balik umah mak .. Kereta , minyak , g honeymoon ditanggung bapak ..


Cer segalanya ditanggung sendiri .. Soooo sweeeattt laa jwpnya .. Segalanya nmpk indah bila mereka mengindahkannya ..


Tu pasal cerita Azura nun lakonan Ogy dan Jamal tu lg meninggalkan kesan kerana itulah nilai pengorbanan suami isteri .. Begitu juga kisah Ibu Mertuaku yg mmg patut ditonton oleh generasi skg yg mana lebih terbuai dek penipuan drama rekaan yg mana tak masuk dek akal langsung bila memikirkannya ..


Ada yg kata sesuai dengan zaman sekarang tp bg aku , drama begitu menambahkan lg masalah sosial yg mana mereka lebih suka amik part sooooo sweet berbanding part 'kebenaran ' dan keagamaan ..


Udah udah la tu terbuai dek drama yg mana serupa kartun Doraemon tu haa..


Selagi belum kerja dan beli harta sendiri , jgn bicara mengenai pengorbanan CINTA di zaman ini .. Risau , esok lusa mula bertekak soal duit dan susu anak ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

14 ulasan:

  1. betul2 .. semua cakap sweet lah , nak jadi macam tu lah . Tapi hakikatnya .

    ~ realiti tak seindah mimpi ..^^

    BalasPadam
  2. hahaa. entah happe lah yang syok sangat vanila coklat tu. siot ade. drama melayu sekrang memang takde point ah.. camne nak support. haiyaak.

    BalasPadam
  3. Sangat sokong. Se sweet sweet pun, tetap salah.

    Kdang2 tkut nk tgk crite mcm ni. Risau klu trbuai2 dlm mimpi..

    BalasPadam
  4. Haah..baru terfikir ke SWEET nya drama nie, sbb semua mak bapak tanggung..hikhikhik...

    BalasPadam
  5. Betul tu.. Semuanya mak ayah tanggung.. Memang nampak best.. hehehe

    BalasPadam
  6. betul tuu..yang baiknya cuma elak dari maksiat.semua pihak pandang itu aje.buruknya?makan,pakai segala mak bapak tangung.aduhai..
    mak bapak dah xde cerai berai agaknya..baru tahu susah ke tidak hidup ni..

    BalasPadam
  7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  8. aku mang ske bab ni. aku sokong 200%!!

    BalasPadam
  9. salm abg ben...hahah taw xpwe sume di tanggung sweet lah..hahahhhaha

    BalasPadam
  10. haha... ada btoi gak abg ben kata...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI