Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 21 Mac 2012

“ Kami cuma berkawan je “

 

image

Sebab tu orang kata , selagi belum ada apa apa hubungan , toksah beria benar laaa nak berkompang satu dunia realiti dan dunia maya ni haa.. Bukan apanyer , masa bercinta tu .. Kaulah segalanya.. siap buat lagu , puisi , sajak malah ada yang siap buat blog khas untuk menceritakan kisah percintaan mereka .. Mana tau anak cucu nanti leh baca .. Tapi sekolah pon tak abis lagi ..

Bagi yang dah abis sekolah , lain ceritanya tapi jalan cerita sama je .. Bila dah bergaduh atau terpikat dengan orang lain maka penyudahnya ,

“ Kami mmg berkawan dari dulu .. “

Tapi yang ke hulu ke hilir , bergambar serupa macam nak masuk baju kawan tu , apa ceritanya ?? Kawan je eh ?? Kawan la kononn… Satu malaya sudah tau kisahnya masih beria nak sembunyi ..

Sebab tu orang tua tua kata .. Kalau hati sudah suka , kasi masuk minang hari ni , esok nikah jer .. Lusa , anak sudah .. Kan senang.. Eh , lom lagi .. Lom timbul isu nama anak lak .. Hahaha ..

Macam macam ..

12 komen :

fizafantagirO berkata... [Reply to comment]

ermm .. ambik gambar sampai nak masuk dalam baju kawan .. hahahaha . betul jugak tu .. adik2 yg sekolah tak habis lg tu .. tak yah la beria nak bergambar beria dg bf la gf la .. ni dah mcm melekat dah . kesian mak ayah antar sekolah .

are_lin@yu berkata... [Reply to comment]

kami cuma berkawan je..haha...blh ker gtu...

Cik Anis berkata... [Reply to comment]

betul tu, kalo dh bekenan masuk je minagn.. cik anis pon ramai kwn2 je.. belum tepikir lagi nak kearah itu.. mak cakap belajaq dulu, bg dpt segulung ijazah..

Nur Hawa Mohd Zin berkata... [Reply to comment]

sebab tak matang lagi :) cube dah masuk umur pertengahan 20an dan time tu dah ada kerjaya n pkr masa depan ngan hutang lagi...hehe..benda tu akan ditolak tepi

elakkan berjumpa selalu

kay_are berkata... [Reply to comment]

senang cite, kalau dah ske tu.. kawin je terus.. ibu bapa lak takleh demand sangat.. yang penting bahagia ye tak?

diarinadiaa berkata... [Reply to comment]

agree dengan semua pendapat!!! adik2,,jangan jadikan cinta sebagai matlamat hidup..perjalanan u all masih jauh and panjang lagi...cinta tu akan datang dgn sdri and plss percaya!!!!!

bercinta--kahwin memang la best..tapi tgjwb yang nak digalas tu bukan semudah yang disangka....baik tuk lelaki atau ppuan.. so skrg time blaja,buatla cara nak blaja ye!!jgn overrrr sgtt,,hehe

nasir hamzah berkata... [Reply to comment]

nak kawin pulak hantaran mahal sangat.. camana tu??

misz_eyza berkata... [Reply to comment]

hanya kawan sahaja hahaha ayat klise tue... ;)

Haris Khairuddin berkata... [Reply to comment]

dengan manusia boleh la bagi alasan.. tapi dengan Pencipta boleh ke nak bagi alasan?

cantekk berkata... [Reply to comment]

itu la, nk bkomitmen, tp takut nk bkomitmen..kot..

*skang ni tv byk citer budak skolah bcinta, adoi la..

mas saari berkata... [Reply to comment]

nikah adalah jalan terbaik kalau dah tak boleh nak kawal nafsu tu..

ღ cik faye ღ berkata... [Reply to comment]

boleh je kalau nak buat blog dedikasi utk percintaan/pertunangan

okay tak cadangan di bawah ni?

1)buat entry tanpa gambar atau gambar sekerat(tanpa muka). tunjuk kaki je or tangan je or muka diblurkan/mozaic/tukar muka kartun. bila dah rasmi kahwin baru buat ala-ala 'face debut' yg menampilkan wajah tuan punya blog & pasangan. time tu tampallah muka sebesar skrin komputer pun ok kot.

2)atau selepas rasmi kahwin, baru buat flashback entry (konon2 mengimbas kenangan-back to back)... ya, time ni org pun tak boleh nak meluat sbb dah sah (*o*)

tq Ben for the opportunity.

luckyseveninlove.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI