Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 7 Mac 2012

Kecemburuan melampaui batas !

 

image

Sementara dok tunggu wife yg sedang buat pemeriksaan rutin di klinik , aku g mencekik kat cafe berhampiran. Plan nak layan movie je kat sini tapi cam malas lak.

Terpandang satu pasangan ni dok berbual mesra gitu. Tapi mereka membahasakan diri ‘ aku kau ‘ saja … Hehe .. Rakan pejabat la kot. tapi peliknya ni jam 2.30 petang dah. Orang dah start keje.. Ok , fikir positif. Diorang CEO la kot .. tengah meeting kat situ .. ok ?

Teringat satu perangai yahudi aku dulu .. Buat mereka yg tak kenal aku maka aku nak bagitau la yer .. Aku ada satu penyakit dulu. Suka gile cemburu ! Aku rasa penyakit ni mula singgah sejak aku dicurang sewaktu bercinta di darjah 5 dulu kot .. hahahaha … Darjah 5 dah kena curang !! camana tu ? Oh , darjah 5 dah bercinta ? Apa nak buat , dulu dan kini , selamanya hotz… hahaha ..

Sejak dari tu ,aku mmg sukar nak percaya kat perempuan walaupun mak aku ! Mak aku suka kata tak de duit tapi tau tau jer makan besar ! Waaaaa…. hahaha .. Tang tu je la.. Mak aku penjimat. Bukan penipu yer..

Haaa .. sambung..  Aku sukar nak percaya pada awek-awek yang aku ada woo dulu lebih lagi bila kerap bersama dengan kawan lelaki. Aku berfikiran , kalau tak jaga .. mesti kena kebass punyaaa .. Apa nak buat kan ? Gatal g cari awek cun sapa suruh ! Tapi masalahnya , yg tak cun pon kena kebas ! Aiyaa .. Sapa yang bersalah skang ni ?

Maka , hari hari laa bergaduh pasal cemburu bangang aku ni ! Lelaki tegur awek tu pon aku marah ! Senyum pon aku marah ! Camana tu ? Haaa ..

Sampai satu tahap aku pon malas nak cemburu dah .. Aku pon biar je la atas dasar percaya .. Caya la sangat neeehh ..  I trust u bebeh !!

Yearghh .. akhirnya dia dikebas orang gak .. Hahahaha .. Aku kata dah ! Buang karan jeer .. Hahahaha .. Pengajarannya kan ? Mudah jer.. Kalau dah kenal perempuan , berkenan .. G je jumpa orang tua dia .. Booking terus.. Simpan duit . Nikah dan buat anak seramai yang boleh agar tak dikebas mana mana lelaki yg dah tak kenal dosa pahala !

19 komen :

Ms Velentine berkata... [Reply to comment]

betul 2..jann berkenan tp x ada tindakn

noorcahaya berkata... [Reply to comment]

perggg.. booking kan.. terasa barang ni barang pre-order plak....

nafaz lynn berkata... [Reply to comment]

betol tu betol... x payah nak ngorat.. nikah teros..

ADEEYA berkata... [Reply to comment]

Hahaha :)

Boni JLL3 berkata... [Reply to comment]

betul2..setuju yang tu..penat je bercinta lama2, last2 kena kebas dengan orang

Zamani berkata... [Reply to comment]

lol ;D
hahaha

::Mastura Zakaria:: berkata... [Reply to comment]

betul tu.kalau nak better serius teruih.

nanieybarnieylurviey berkata... [Reply to comment]

suke part yg bawah skali tu.. da berkenan g book simpan duit kawin buat anak seramai boleh..
terbaek!!!

C i k P i p i T e m b a m berkata... [Reply to comment]

betul lah kan.. klu takot dikebas org. hehe..

Sunah Sakura berkata... [Reply to comment]

hik hik..kalo pompuan kuat cemburu lak cane papa ben? errr

nysAh ngEhz berkata... [Reply to comment]

cemburu sgt tuh incik ben oii..hahaha...nway, takyah bercinta lama2 sgt, teros kawen je lagi bagus kan! hee

syazawati ramly berkata... [Reply to comment]

haha... tringin nak ada bf kuat jeles nih... :P

fahmi fauzi berkata... [Reply to comment]

hehehe, sama la kita, tpi dah buang dah perangai tu...

Rosma Mohamed berkata... [Reply to comment]

makin lame berkapel makin menebal persaan cemburu...bnda kecik jadi cemburu sgt2...

aidajusoh berkata... [Reply to comment]

cemberu giler tuh..hehee

Yasmin Aris ♥ berkata... [Reply to comment]

wahhh . pakcik ben kuat cemburu upenyeee . hihi.
Tp cemburu tnde syggg !
klu lebih2 tuu tlebih syg kot :D
yg part booking tuu sy setuju sgt !! haha .
Baru gentle :P

MaYa MustWany berkata... [Reply to comment]

cmbru bior brtempat..klu cmbru tak psal2..xbest gak

Cik Muda berkata... [Reply to comment]

alaaa...abg ben, zaman skang ni bini orang pon boleh dikebas juge.....

cemburu tu patut ada..spy kita berjaga2....takut kita yang meranan nanti..

Tcey berkata... [Reply to comment]

Pakwe aku pun macam tu...sedih...orang betul2 sayang kat dia xde pon buat hal yang bukan2..tapi macam2 dia pk...sedih..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI