Kemalangan semalam yg membuatkan aku pakai tali pinggang keselamatan terus !

 

Hahahah .. apa cerita ?? Cuba baca entri ni dulu untuk mengetahui apa kisah sebenarnya dulu baru baca entri ni .. Bila nampak eksiden !

Aku nak amik gambar kereta tu sbb bagus untuk info di blog aku namun keadaan tidak membenarkan dan merbahaya untuk aku jadi aku telan air liur jer dari aku telan ubat .. hehe ..

Pagi ni , di akhbar online barulah aku dapat tau kisah sebenar apa yang aku nampak semalam yang membuatkan aku insaf 1.5 minit ..

image

Seorang ahli jawatankuasa Pemuda Umno Bahagian Hulu Langat maut selepas kenderaan pelbagai guna Toyota Estima dinaiki bersama empat rakannya terbabas dan merempuh tiang lampu dari arah Dengkil-Putrajaya.

Kemalangan pada jam 5 petang itu turut meragut nyawa Timbalan Pengerusi Tetap Pemuda Umno bahagian itu, Saifuddin Kandar, 39, selepas masing-masing dipercayai tercampak dari kenderaan berkenaan.

Tiga lagi rakan mereka cedera termasuk seorang dilaporkan parah.

Difahamkan kejadian itu berlaku selepas mereka berlima dalam perjalanan pulang selepas menghantar seorang rakan yang juga Ketua Penerangan Pemuda Umno bahagian itu, Al Dita Aladin ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) untuk menunaikan umrah. – Hmetro

 

Hurm .. serius , mmg teruk giler la keadaan kat  situ. Kat lebuhraya tu mmg best bawak laju bagi mereka yang dahagakan darah . Yelah , clear giler situ tapi apa yang diorang tak tau , lebuhraya kat  situ antara lebuhraya yg teruk di Malaysia .. Tak caya ? G la memandu sendiri kat situ ..

Aku sendiri pon takut walaupun bawak 120-140 gitu ..

18 ulasan:

  1. allahuakbar.. seram tengok..

    teruknye keadaan kereta.. kalau sy tengok org eksiden.. saye yang pengsan dulu..

    BalasPadam
  2. innalillah...seram, tcampak tu..

    amboi en.ben, bawak 140 ea...walaupon...lpas ni kna selo skit la kot,,,

    BalasPadam
  3. aiii... sekejap je insaf? jalannya melantun2 je..

    BalasPadam
  4. husband saya pernah bawa keta proton iswara jer...140-160.....mintak nyawa..mintak nyawa.....rasa nak gugur jantung

    BalasPadam
  5. ye betul tu..jalan kat situ memang agak merbahaya..... ni kalau suh micheal schumacher test drive kat situ pon dia geleng kepala....

    BalasPadam
  6. Innalillah ... Al-fatihah untuk Arwah

    BalasPadam
  7. innalillahiwainnailaihirojiun.....


    berhati-hati la kawan-kawan

    BalasPadam
  8. innalillah..hmm, btl..jalanraya kt situ b'ombak2..

    BalasPadam
  9. al fatihah.....

    seram bila tgk ada kereta eksiden camnie...

    BalasPadam
  10. btol abg ben..
    jln c2 mmg clear..tp bumping giler mati n corner baik punyer..
    kalau bawa motor boleh corner baring laa..

    BalasPadam
  11. laju giler klu dah jadi mcm ni... apa-apa pun dah sampai masanya... accident ni hanya penyebab saja

    BalasPadam
  12. jangan cakap 120-140, 40 pun ki tak berani ;O

    al-fatihah.

    BalasPadam
  13. seram tengok . seram jugak dengor . Nauzubillah . mintak jauh !

    BalasPadam
  14. kat jalan ni memang kerap accident.. masa husband Mas bertugas kat bomba cyberjaya dulu macam2 jenis kemalangan dia pernah tengok! huhuhuu

    BalasPadam
  15. Malang tak berbau. Al-fatihah...

    BalasPadam
  16. Fuh teruk tu...Memang, jalan kat situ selalunya tak ada orang n jarang pulak ada excident. Tetibe ada pulak excident teruk cmni. Betul la...Kita tak tau apa akan jadi di hadapan kita kan.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009