Isnin, 26 Mac 2012

Teringin nak jadi blogger dikenali ramai ke ?

 

Ramai teringin benar nak jadi  blogger yg dikenali ramai ,  dengan pelbagai niat dan alasan. Tak kisah la apa sekali pon alasan tu . Yang penting , takde sapa mati kerananya nanti .. Yelah , mana tau ada yg mempergunakan isu isu menjatuhkan maruah atau mencetuskan kontroversi murahan semata-mata nak naikkan nama blog .. kan kan ?

Kenapa tangan aku ni ? Tak silap aku , dah 10 tahun aku keluar masuk gym .. Tujuan aku , bukanlah nak memiliki badan mantap atau nak masuk mana mana petandingan sebaliknya lebih pada kepuasan diri selain dari menjaga kesihatan.. 

Jadi , tapak tangan aku ini adalah bukti segala perit getir yg aku lalui selama 10 tahun .. Tu tak masuk lagi dengan sakit tengkuk , pinggang , salah urat .. dan banyak lagi ..

IMAG2160

IMAG2161

Tak semudah itu nak mencapai keputusan yg kita impikan melainkan dengan usaha keras berpanjangan .. Jangan cepat putus asa , bosan dan patah semangat.

Malaun malauan yg nak jatuhkan kita tu , mmg ramai. Diorang lebih suka tengok boroi dari kekalkan bentuk badan begini. Punca ? Hanya Allah saja mengetahuinya.

Begitu juga dengan blog .. Bukan hanya tayang muka atau buat entri panas untuk up sebaliknya perlukan perancangan serta kebijaksaaan untuk memastikan blog kita , diterima ramai ..setiap hari !

29 komen :

hairy berkata... [Reply to comment]

betul3...

Operasi Hitam berkata... [Reply to comment]

betul tu bro ben.. setuju! he5.. ada typo dekat ayat first tu.. :D

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata... [Reply to comment]

Yes.TRUE, Ben.Kejayaan itu bukannya datang bergolek.kene usaha dan istiqamah tuh yang paling penting. Neway, congrats, Bro!:)

THE LEKAT LEKIT STORY berkata... [Reply to comment]

setuju

Eera Shera berkata... [Reply to comment]

org x kenal sy xpe la..tp sy nk org kenal blog sy ^^

eyka berkata... [Reply to comment]

thanx abang ben ,, coz bg tips2 tu .... :)

Laurie Gina berkata... [Reply to comment]

=.=.. mesti sakit nih .. ~~ tak sampai hati nak tengok .. huhu

Iklan Jawatan Kosong Terkini berkata... [Reply to comment]

Yup... untuk menjadi seorang Pro Blogger yang dikenali ramaimmg xsemudah yang disangkakan...
pepun Azam tu kena kuat... hehehee
x gitu Abg Ben...

JR berkata... [Reply to comment]

Minta selisih malaikat 44 dari menjadi popular..Lebih baik menjadi org low profail yg spt burung bebas berterbangan, tak sapa peduli apa dia buat, apa dia makan,apa dia beli.

!~ Dolly Auliya ~! berkata... [Reply to comment]

di mana ada kemahuan, di situ ada jalan... :)

❖ Syaa ❖ berkata... [Reply to comment]

Tips semangat berblogger hewhew thanks uncle ben !

[PCL] berkata... [Reply to comment]

kena pulun apa yg kita mau, kita usaha lebih..betoi tu Dolly Auliya..spt yg d komen.

Haruno Hana 하나 berkata... [Reply to comment]

lama2 akn tercapai la.. baik jd low profile.. x jd tumpuan org kalu ada wat salah sbb x sengaja atau sengaja.. hehe :D

icumm berkata... [Reply to comment]

Btul tu btul...xde kjayaan yg dtg scara brgolek golek..tgk2 dah ada dpn mta..

mira maisara berkata... [Reply to comment]

wah.. betol tu abang ben :D

Lindaannur berkata... [Reply to comment]

Betul tu..

Kampung Balimbang berkata... [Reply to comment]

Bah ! betul bai tu....

AlyNn NyzAa berkata... [Reply to comment]

tips bguna :)
tp sakit nye lah tgk tgn abg ben tuu..huhu

Acik IeyMah berkata... [Reply to comment]

Wah..bgs jaga kesihatan. bila bdn sehat, senang wat keja.
Bg acik dlm dunia blogging lebih suka bersederhana..Pelan2 naik dan di samping tu perbaiki diri sendiri..tegur menegur dgn berbudi bahasa.
thanks abg ben atas pesanan tulus ikhlas penuh berhikmah. :)suka..

Amirah Zulhijjah berkata... [Reply to comment]

nice entry..useful...=)

Ana Farhana berkata... [Reply to comment]

perghhhh..tudia.ssh pyh kn..

cahaya mata berkata... [Reply to comment]

abg ben..awatnya tgn cmtu..bf saya kata klu xnk tg 2 jd cmtu pki glove mase workout..hihi

nasir hamzah berkata... [Reply to comment]

berdoa, berusaha dan bertawakal.. insyaAllah berjaya...

IEQAH berkata... [Reply to comment]

abg ben,
tol ieqah setuju tapi kan nk buat perancangan supaya blog diterima ramai tu yg ieqah tak pandai ^.^

cantekk berkata... [Reply to comment]

aduhai...smpai kematu..
ermm...aritu try palang yg bgayut kt tasik picc tu baru 2 langkah da skit tgn ^_^

hijanah90 berkata... [Reply to comment]

berblog bkn tok popularkn entrie..sptri sye snd..spnjg berblog anya ade 9 follower jew..xkesah pe pon..tulis ttap tulis..wlpon xdew yg sudi membace..hak individu utk follow..right?

nysAh ngEhz berkata... [Reply to comment]

pergghhh tgn!

shahrazali berkata... [Reply to comment]

bila la aku nak main gym ni.....emm,,kena tunggu dah kerja nnti bru bleh kot..

MaYa MustWany berkata... [Reply to comment]

biarlah jadi biasa2 jew..mcm je jdi fofulor ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI