Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 27 April 2012

Dato’ Hattan sudah !

 

image

Penyanyi 'Hattan' atau nama sebenarnya Mohd Shukri Sahabuddin hari ini menerima anugerah Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk sempena ulang tahun keputeraan Sultan Pahang Sultan Ahmad Shah, yang ke-81 bagi tahun 2011.

Terbayang-bayang bila Dato’-Dato’ ni lepak kat Hard Rock Cafe sambil berbual-bual antara satu sama lain dan dok panggil antara satu sama lain dengan pangkah yang disandang mereka .

Caiyok Malaysia ku .. Astro tak nak buat AF lagi ke ? Nak jadi artis laa.. Berkhidmat untuk negara berpuluh tahun pon lom tentu lagi .. lebih lagi yang berpangkat kecil ni .. Huhuh ..

Entahlah .. Duniawi semata ..

11 komen :

gadisBunga berkata... [Reply to comment]

kelako bonaaaaa.......

bila agaknya paknil tu nak dapat dato' yeop?? lagi layak kot?

IbuHanna berkata... [Reply to comment]

dato hattan dpt dato-ship sama dgn bos saya la smlm hahaaaaaa..

Ohsenyum berkata... [Reply to comment]

senangnya jadi dato...kan.

Jom p blog sya.... Blog Ohsenyum.

Myvitrd berkata... [Reply to comment]

Sekarang artis senang jadi Dato'

hidayah berkata... [Reply to comment]

sinis tapi ok ,saya senyum.

are_lin@yu berkata... [Reply to comment]

hehe tahniah datuk!!!

cik wanie warniee berkata... [Reply to comment]

btul tue....sultan pahang suka ja bg gelaran datuk nie kat artis...knpa ek..

Sis AI berkata... [Reply to comment]

Haha! Terlihat sarkasis bro kat ayt yg terakhir. Tp btul la tu.. Kat ngara luar, susah gila nk dpt pangkat. Punya brharga. Raja2 kita sgt brmurah hati..

fizafantagirO berkata... [Reply to comment]

Bos fiza pun dpt smlm glran dato' ..

kamaL berkata... [Reply to comment]

dato beli..kesah ape..

RochelMayMei berkata... [Reply to comment]

Bila masa pulok nieyh.. Dato' tu weyh .. :DD

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI