Dato’ Hattan sudah !

 

image

Penyanyi 'Hattan' atau nama sebenarnya Mohd Shukri Sahabuddin hari ini menerima anugerah Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk sempena ulang tahun keputeraan Sultan Pahang Sultan Ahmad Shah, yang ke-81 bagi tahun 2011.

Terbayang-bayang bila Dato’-Dato’ ni lepak kat Hard Rock Cafe sambil berbual-bual antara satu sama lain dan dok panggil antara satu sama lain dengan pangkah yang disandang mereka .

Caiyok Malaysia ku .. Astro tak nak buat AF lagi ke ? Nak jadi artis laa.. Berkhidmat untuk negara berpuluh tahun pon lom tentu lagi .. lebih lagi yang berpangkat kecil ni .. Huhuh ..

Entahlah .. Duniawi semata ..

11 ulasan:

  1. kelako bonaaaaa.......

    bila agaknya paknil tu nak dapat dato' yeop?? lagi layak kot?

    BalasPadam
  2. dato hattan dpt dato-ship sama dgn bos saya la smlm hahaaaaaa..

    BalasPadam
  3. senangnya jadi dato...kan.

    Jom p blog sya.... Blog Ohsenyum.

    BalasPadam
  4. Sekarang artis senang jadi Dato'

    BalasPadam
  5. sinis tapi ok ,saya senyum.

    BalasPadam
  6. btul tue....sultan pahang suka ja bg gelaran datuk nie kat artis...knpa ek..

    BalasPadam
  7. Haha! Terlihat sarkasis bro kat ayt yg terakhir. Tp btul la tu.. Kat ngara luar, susah gila nk dpt pangkat. Punya brharga. Raja2 kita sgt brmurah hati..

    BalasPadam
  8. Bos fiza pun dpt smlm glran dato' ..

    BalasPadam
  9. Bila masa pulok nieyh.. Dato' tu weyh .. :DD

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009