Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 17 Mei 2012

Fikir betul-betul !

 

Antara nak letak grill atau buat renovation ?

IMAG0433IMAG0430

IMAG0432

Baru balik dari rumah baru aku nun di Bandar Baru Salak Tinggi. Plan nak pasang grill di bahagian belakang rumah untuk sementara waktu .

IMAG0428IMAG0431

Nak renovate bahagian dapur adalah keutamaan wife.. pastu nak letak kitchen cabinet.. Aku lak , nak lebihkan bahagian ruang tamu .. Keselesaan sewaktu nak berehat .. Kalau rumah selesa , nak lepak rumah pon best kan ..

Aku tengok rumah rumah jiran , ramai dah buat bahagian belakang. Hurmmm … Nak buat tapi tunggu dulu.. Tak nk kelam kabut sbb nanti tah apa apa jadinya.

Lagi pun , wife masih kat kampung . Kang aku buat , dia lak tak berkenan , masalah gak .. Jadi buat sementara waktu ni , pasang grill dulu laa ..

Yang akan pasang ni , En.Zaki .. Menurut kawan yang syorkan , En.Zaki punya hasil kerja , kira puashati la.. Tu yang  aku amik tu.  Kadang kadang , kita nak pilih orang pon , kena tengok kiri kanan. Salah tengok , garu kepala gak .

Bahagian dapur , tunggu dulu eh.. Kasi ada idea dan duit lebih skit , baru leh cerita .. Kang , kata RM20 ribu , bila dah mula buat , ada je penambahan sana sini .. Mau gak tak siap nanti ..

6 komen :

Ijahans berkata... [Reply to comment]

betul tuh... kalau budget RM20K, make sure xxtra kan duit dalam 5K... Macam ija baru renovate buat porch dan sambung belakang (ruang jemuran) budget 10K jer.. skali cecah RM14K... terpaksa kacau duit gaji bulan lepas... ikat peyut seh sbb nak umah shantek

Nur Hasyimah Mahasan berkata... [Reply to comment]

tul tu...n nice la umah tu..but jauhnyer..huhu

KHALYA Clan berkata... [Reply to comment]

eh...eh.. dekat la tu.. dgn saya... hehehe... kat ixora ke?

azizan berkata... [Reply to comment]

cantik design...ixora ke?

esyaz berkata... [Reply to comment]

larrrr nie depan kolej sy nieee, ^^ KTT kannn...
depan taman nie ..
ade aprtment MAS VIlla n taman mawar fasa 1.

Norhazrina Abdul Hamid berkata... [Reply to comment]

salam ben, bru prsan rumah kita dekat. btw sy nak pindah rmh nti, boleh bg kontek org nak buat grill yg murah2 di area tu?

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI