Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 16 Mei 2012

Hasil kerja seni seorang isteri ..

 

Sebelum doktor mengistiyharkan wife aku mengandung , inilah kerja dia setiap hari Sabtu .. Bercucuk tanam .. apa saja leh dia cucuk , dia cucuk .. apa saja leh dia tanam , dia tanam.. Nyaris gak la nak tanam aku .. huhu ..

 

image

Setelah doktor bagitau dia mengandung , tugas ni dia serah kat aku .. Dan aku MALASSSS nak amik tau sebab aku dah bagitau , yang aku takde masa nak nak bercucuk tanam .. Lagi pon ni kan tanah orang .. malas , malas dan malaaaaass !!

Maka terhasillah satu seni halus yang mana jiran jiran pon tak buat .. Hasil dari LEONARDO DA LAMA AKU BENCI . Adik kepada LEONARDO DA VINCI ..

Balik dari Kelantan malam tadi , aku terus snap gambar ni , dan kasi kat wife ..

“ Wowwwww.. suburnya .. Bila musim menuai ! “

Ooo.. menuai yer … ok ok .. Dan pagi tadi , selepas aku berjogging .. aku dapat idea dan semangat !!! Maka terhasillah satu lagi seni halus yang selalu kita dapat lihat ..

IMAG0392

Haaa.. pasu pasu ni pon nanti aku nak rembat buang dalam tong sampah !! Grrr…. Lega kepala otak aku skang .. huhuh…

Leh sambung tidur ..

17 komen :

ahmad zikron berkata... [Reply to comment]

kenapa mcm layu je tu?hehehe

Selamat Hari Guru 2012

yaumil hidayah berkata... [Reply to comment]

sampai nak tanam laki abg ben?kikiki.. :D

~ yus ~ berkata... [Reply to comment]

hahaha...lawaklah Ben....

orang lelaki mmg macam tu...:)

Eyqa Hasnan berkata... [Reply to comment]

dah menuai yer ? hahaha . .

Cik Jajika berkata... [Reply to comment]

kejamnyer abg ben. Aish. Membazir buang pokok2 tu. kalau nak masak kan senang semua dah ada. Boleh petik je.

Lady Milo berkata... [Reply to comment]

'sedih' melihat hasil seni yang sangat halus itu... haha.!

permata biru berkata... [Reply to comment]

^O^..kelakar..

Maya berkata... [Reply to comment]

mesti dia 'terharu' tengok hasil seni y sangat halus tu. keh3

mayangsayang berkata... [Reply to comment]

hahahah.. menuai le sangat sampai botak di trimnyer...

fizafantagirO berkata... [Reply to comment]

haha habis layu di tasek madu dah !

SHAHZEE berkata... [Reply to comment]

mak ai samapi jadi mcm tu hahaha
siram la ckit abg ben baru elok pokoknya:)

Tentang Kita berkata... [Reply to comment]

dah clear...abg ben menyabit rumput pagi2....itu salah satu senaman tuk kuatkan otot lengan dan peha

Al Kisah berkata... [Reply to comment]

tanam laa pokok daun kari, pokok limau purut atau pokok2 yang boleh buat masak.. jimat skit, tak payah p market..

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@Al Kisah itulah pokok pokok yg di tanam .. takde sapa nk maintain ..

putribongsu berkata... [Reply to comment]

Sedih!!! Siram pokok pon malas ek! org laki ni.... :P

Puteri_ika berkata... [Reply to comment]

haha...adushh..kesian kat puan zila..mati kutu la die nak tanam balik ..xpe,nnt Qhaliff tolong yek..papa nye dah 'baham' dah awal2..heheheh

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Laaa...takpe2...esok dtg Sedenak, mat gebu bagi pokok pisang ok...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI