Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 13 Mei 2012

Qhaliff sombong sudah sama daddy yer ..

 

“ Bang .. turunkan saya di depan kem tu , boleh ? “

Seminit kemudian , bas Mutiara yang aku naik berhenti di depan kem tentera Desa Pahlawan . Aku check poket aku untuk pastikan semua ada sebelum aku keluar dari perut bas tu ..

“ Er , tunggu jap .. “

Aku bergegas naik semula .. Hurm .. Handphone aku tercicir atas kerusi .. Nasib baik ! Aku sangkakan dalam poket seluar memandangkan aku pakai seluar Camel yang banyak poket tu ..

Turun dari bas .. Kira berhenti depan kem tu , seolah olah aku ni askar la konon .. Hahah .. Poyo tul la mamat neh !

Pastu aku jalan konon menghala ke kem .. Eceh … Bila bas dah bergerak dan meluncur dengan lajunya , aku pon lintas ke seberang .. hahahaha ..

Jauh pon jauh laa aku kena jalan kaki .. Ekeke.. Janji dapat maintain poyo tu ..

Sampai rumah mak mertua aku , wife sambut dengan .. ehem .. part ni aku skip la eh ..

Masuk dalam rumah.. g basuh tangan , muka .. aku cari Qhaliff .. Tak tidur dia ..

Aku panggil dia .. Amboi .. wat dekk dia .. Bila nampak muka mak dia , dia pandang .. Aku ni , dia wat tak nampak .. Huhuhu .. Sombong yer .. Tak peee .. esok gak daddy balik !

Perasaan seorang ayah bila anaknya sombong dengannya .. Bayangkan apa yang telah kita lakukan pada ayah atau mak kita dulu .. Sombong atau berlagak seolah olah kita ni , lebih arif atau bijak dari mereka ..

Kecik hati kan ? Tapi aku tak la kecik hati ngan Qhaliff .. Budak , mana tau apa apa .. Tapi kita yg dah besar dan berakal ni , camana pulak ?

8 komen :

hidayah berkata... [Reply to comment]

Rasanya bayi usia begini mmg kenal ibu la..

sHaR!Na eLyaNa berkata... [Reply to comment]

Dia mc mengenal daddy la abg ben..hehe..

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata... [Reply to comment]

mesti Qhaliff kena geget dau hari ni...yihaa

maslin berkata... [Reply to comment]

dr air muka ayh tau mak kiter tau sm ada diorg kecik ati tau tidak.... dsebabkan kiter ne berakal so bl dah wat dorg kecik ati cpt2 lah mohon maaf....

Cik Anis berkata... [Reply to comment]

hehehehe kiut jee

Fara Chew berkata... [Reply to comment]

wife abg ben org machang je ke. sy dok machang gak.

Nur Hasyimah Mahasan berkata... [Reply to comment]

Sombong2 manja ler tu...hehe

Nurul Akmal berkata... [Reply to comment]

Alooo comel baby wat sombong ngan daddy.. :-)

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI