Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 4 Mei 2012

Tu budu laaa .. Bukan buduh yer !

 

image

Sejak ada kat Kelantan ni , budu adalah antara hidangan wajib ada .. Dicicah dengan ulam , makan malam anda pasti menyelerakan ..

Ada yang letak lada dan limau untuk melazatkan lagi rasa budu tu .. Ikutkan , ada dalam tu tapi dah buang limau tu sbb dah abis diperah.. hehe ..

Tak makan budu ? Hehe .. Kenapa ? Baunya ? Entah la.. aku dulu pon tak makan budu , cencaluk, tempoyak , sambal belacan dan macam macam lagi ! Tapi bila dah rasa .. perghhhhhhhhh .. Tak cukup pinggan aku tambah ! Siap guna periuk woo ..

Ok , nak tipu pon berpada pada la kan .. Tapi , mmg aku suka makanan tempatan . Malangnya , aku kena jaga pemakanan aku memandangkan aku ada .. huhu .. tau kan ? Bukan siplis laaaa .. Darah tinggi .. Aiyooo ..

11 komen :

MISS Z BERCELOTEH berkata... [Reply to comment]

mkn dgn beulam mmg sdap..tak sedar tmbh nasi lgi..

Haruno Hana 하나 berkata... [Reply to comment]

best tu budu~ suka mkn ngan nasi karabu biru XD

Haruno Hana 하나 berkata... [Reply to comment]

best tu budu~ suka mkn ngan nasi karabu biru XD

aRa ❤ aFiq™ berkata... [Reply to comment]

budu is the best :D

penDragon berkata... [Reply to comment]

my hubby org utara, tapi dia suka mkn budu...hahaha...

eesyaLavigne berkata... [Reply to comment]

dah lama tak makan budu .. sebab budu tak de kat johor nie .. kalau ada pun , limited jerk .. terliur rasenya nk budu nie ..

keli menari berkata... [Reply to comment]

kat rumah mesti ade budu cencalok belacan dan segla macam cicah.makan tak lengkap pulak rasenye

Rozuan Ismail berkata... [Reply to comment]

sedapnya makan budu

Sis AI berkata... [Reply to comment]

Seumur hidup tak prnh mkn budu. Tp slalu mkn cencalok. Budu rmai org kta sedap. Satu hri nnti rsa mcm nk try la..

Nur Hasyimah Mahasan berkata... [Reply to comment]

Dulu budu tu hidangan wajib kelntn...skrg ni dh merata org mkn budu..

cex gulew-gulew chinta berkata... [Reply to comment]

Emmm...lamanye dh xmkn budu...!!!

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI