Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 1 Jun 2012

Borneo Rainforest Bistro , Sunway.

 

Baru baru ni aku dapat undangan untuk ke majlis perasmian restoran Borneo Rainforest Bistro yang terletak berdekatan dengan Hotel Sunway Resort and Spa . Terima kasih pada Amier Mahmod atas undangan tersebut.

image003

Bab bab makan gini , aku akan ajak adik aku yang mana mmg patut jadi hos JALAN JALAN CARI MAKAN kerana gemar mengkritik makanan dan juga tau nak hayati kesedapan makanan berbanding aku yang  tau ‘ngap’ jer .. hehe ..

Bila aku masuk je tempat ni , perkara pertama yang timbul di benak aku ialah .. “ confirm tempat ni akan penuh masa bulan Ramadhan nanti  .. “

IMAG0631

IMAG0632

DSC_1410

IMAG0637

IMAG0642

Hurm … makanan yang disajikan terdiri dari makanan tradisional dari Sabah dan Sarawak .. Memang menyelerakan ..  Antaranya ialah .. laksa sarawak , mee kolok , nasi lalap ,  gado gado dan banyak lagi laa ..

Borneo gado gado

laksa sarawak

mee kolok

nasi lalap

Sewaktu dok makan tu , ada persembahan gak .. hahaha .. Tang persembahan ni , mmg aku suka tengok anak buah aku yang berani tapi penakut !

IMAG0656

Apa yang dia takutkan sangat tu ? Dia ni tak leh dengar bunyi bising sangat .. Dia buat bising tak pe ! Adeh ..

Dancers of Borneo by KL Art Group 1.jpg

Fire Blowers by Wizard Ent. 2.jpg

Ada banyak persembahan dia tapi aku tak tengok sangat sebab dok asyik makan .. Sedap .. haahha ..

DSC_1385.jpg

Banyak benar gambar kalau aku nak letak ni .. haha ..

Kesimpulannya , kalau sapa nak menikmati makanan sesuatu yang baru , sedap bolehlah try ke BORNEO RAINFOREST BISTRO ni ..

Nak tau kat mana lokasi restoran ni , boleh ke page dia , https://www.facebook.com/BorneoRainforestBistro

1 komen :

Boni JLL3 berkata... [Reply to comment]

ada rezeki memang patut kena terjah ni

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI