Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 1 Jun 2012

Malam pertama yang .. er ..

 

Qhaliff kembali ke rumahnya setelah hampir 2 bulan membesar di rumah toknya di Kelantan ..

Photo

Malam pertama yang sangat mencabar ! Qhaliff menangis beria ria .. Kelam kabut gak laa kitorang laki bini .. Macam macam ikhtiar yang kitorang buat .. Jap diam , jap nangis .. Bila nangis , pergghhhh .. 

Ikut gak tips dari orang tua .. azan kat telinga dia .. Kalau tak nak diam gak , bukak je seluar dia .. Kalau tak nak diam gak , korang jgn gatal gatal lak bukak seluar sendiri ! Kes naya tu ..

Last last aku teringat kata kata wife yang mana sebelum ni bila aku ada dekat ngan dia , dia tamo tidur ..  Bila aku naik tidur , baru dia nak tidur !!

Dan aku pon g masuk bilik , Qhaliff terus lena .. Apakah aku puncanya ???

Hurmm.. Malam ni lak ?

16 komen :

Sheila Eiman berkata... [Reply to comment]

hehehheee..
2 bulan kat tempat lain..
mybe tak selesa lagi kot...
hehehe

NasZ berkata... [Reply to comment]

Yup. Bro Ben adalah puncanya. Hehehe.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ berkata... [Reply to comment]

hihi,,dia xnk tido sbb nk manja ngn ayah dia kot..hihi..dh 2 bln ye..cpt je rasa:-)

AlyaaIBH berkata... [Reply to comment]

dugaan hari pertama. nanti2 okeylah tuu. hehe

Ummi Anie berkata... [Reply to comment]

dah kabo dah semalam kan....Qhaliff dah mula pukul gendang...hehehe....byk sebab tu...salah satu sebabnya...beralih tempat...ke 2,semangat tok nya...waktu ni la akan keluar semua idea dan cara yang pelik2...hahaha...rasa la ye....

permata biru berkata... [Reply to comment]

baby berubah tempat xselesa lagi tu..nanti dah rasa serasi ok la tu..^O^

Cik Mizah berkata... [Reply to comment]

takot tengok ayah dyaa HAHA

emy|farid berkata... [Reply to comment]

baby kan sensitif, sebab anak buah sy pun akan nangis bila ayah dia amik, sebab ayah dia bru balik dari keja. maybe dia nmpak ada yg ngikut ayah dia or ayah dia BUSUK kot, haha

cik AngguR berkata... [Reply to comment]

semuanya bermula dr bro sejak dr awal hingga akhirnya hahaha kesian ~

eima berkata... [Reply to comment]

dulu2 aku cuak gak ...sbb ingatkan ade hantu dlm rumah ...muahahaha

aku rasa ko la punca nye .... mama qaleef yg punya .... papa die boleh tido seklai bila dah cukup 100 hari...cerdikkan qaleef ni ...hahahha

tiera berkata... [Reply to comment]

baby comel...:)

Kene take time kot baby tu nak selesa...

Liza @ Adzriel AB berkata... [Reply to comment]

he...he.. no komen.. ops! bapaknya ada bau kot?

Eyqa Hasnan berkata... [Reply to comment]

suasana dah tak sama . maybe 2 , 3 lagi baru okay .

Rosniena berkata... [Reply to comment]

lepas keluar or balik keje jgn terus pegang baby, pi mandi or amik air solat sbb unsur negatif suka mengikut.baby bole detect unsur2 begini.sabarlah..sebb dia pun jarang hidu bau badan u

CiK FizA berkata... [Reply to comment]

hehehe~ yup ! abg ben la punca utama qhalif xnk tdo =P

Aku Ibu Muda berkata... [Reply to comment]

ada satu lg petua Ben...brjalan bwk anak kecik/ada kt tmpat baru bg dia ni pastikan slalu bwk lada hitam yg dibungkus dlm kain/paper selit bawah bantal yg dia guna

Insya Allah bby x nangis2 x tentu pasal. Petua dari nenek ni.

Alhamdulillah... kitorg buat cmni utk 2-2 bby dan x prnah meragam.

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI