Ahad, 30 September 2012

Sepetang Qhaliff di Alamanda ..

 

Waduh , waduh .. Tak sangka ari ni leh lepak lama kat Alamanda. Ramai pulak orang yang aku jumpa kat sini . Ada yang bertahun tahun lamanya tak jumpa , leh terjumpa kat sini .. huhu ..

IMAG3829IMAG3828IMAG3826

Itu kawan lama la.. Kawan maya pun ada gak yang tersempak tadi .. Jumpa NURUL NADIA MAMAT .. Blogger dan juga seorang yang aktif mengtweet di Twitter .. ehehe ..

Gambar kat atas tu .. Aku tak pasti sebenarnya Qhaliff dok main atau dok menangis ! Dia gigit sambil menangis ? Bila aku amik dia ok pulak . Bila bagi , dia main tapi menangis ! Geram sbb tak leh nak gigit ke ? Hehe.. tunggu ada gigi eh sayang ..

Ok sambung… Jumpa Nurul kat depan Baskin Robbin .. Haaa .. Nak pulak si Qhaliff ni didukung oleh Nurul haaa ..

IMAG3830

Huh .. aku sua tangan nak amik , dia tak nak .. Amboi amboiii … Kemudian , bawak Qhaliff g beli baju dia memandangkan baju dia semua dah ala ala baju budak gymnastik .. hehe .. ketat gituu .. G beli kat Parkson ..

Di Parkson , ada sesuatu yang menarik minat aku ..

IMAG3835

LET’S DONATE YOUR OLD CLOTHING atau dalam bahasa melayunya sedekah la baju lama anak korang tu haaa ..  Untuk keterangan dengan lebih lanjut , sila ke Trudy & Teddy ..

Dan beli la beberapa baju untuk Qhaliff .. Sian.. bapak tengok jeer .. huhu … Tak pe la , asal anak nampak comel dah la.. Bapak nampak comel , mak tak senang duduk .. kan ? Hahaha ..

Pastu , g gunting rambut Qhaliff .. Apa ??? Qhaliff gunting rambut ??? Gambar mana ?? Tu nanti aku up entri lain eh.. hehe ..

IMAG3853

Selesai.. Baliiikk.. Dalam perjalanan nak ke parking , jumpa seorang lagi rakan blogger .. PEMBAWA WACANA atau namanya yang diberi ayahnya, Ahsan Mubarak .. Blognya , WACANAKU2009 penuh dengan insiprasi kalau rajin baca dan fahami betul betul ..

Tup tup ..dah kul 6 .. ehh.. ada satu lagi .. lupa nak cerita .. Sebelum jumpa Ahsan , g ..g … makaannn ..

IMG_20120930_174544

Kenny Rogers laaa .. apa lagi kan ? Hehehe .. Sedap ? Tentu laaa .. Mahal ? Tentu laaa .. Nak murah , buat sendiri .. kan kan ?

Selesai .. balik …. Alhamdulillah ..selamat sampai .. Sekian … Terima kasih kerana sudi baca.. Pecah kaca  , pecah gelas .. Dah kasi pecah , silalah bayar !

Maaf .. aku nak unfollow anda !

 

Ahaa.. Jangan kumpul dosa kawan .. Tak baik .. Kita hidup ni , bukan confirm  sampai dunia hancur .. Entah esok lusa , jalan … Kalau tak sempat mintak maaf camana ? Kalau dengan aku tak pe , aku maaf jer .. Tak mintak maaf ngan aku pun , aku maaf kan .. Selebihnya , mintak ngan ALLAH ..

2012-09-30_19-33-32-1-1

Kalau benci atau tak suka , jangan dekati atau amik tahu langsung. Peliknya kenapa nak jadi bapokrazzi ? Olohh .. jangan gitu kawan .. Tak baik .. Kita jauhi apa yang kita tak suka. Dosa pon tak dapat kan ? Ke dah takde kehidupan sendiri hingga nak join kehidupan orang lain ni ?

Apa pun kawan .. Aku doakan agar kawan temui kebahagiaan yang di cari atas muka bumi ini . Jangan kaco orang supaya orang tak kaco anda .. ok my dearrrrrr ? Geli eh ? Hahaha .. Rileks arrr ..

Hidup kita ni sekejap sangat .. Jangan persiakan dengan melakukan sesuatu yang sia sia ..

Dapat sms mengarut ? Cara nak hentikan.

Tu diaaaa ... Hantar je STOP ALL .. Habis cerita !!

Published with Blogger-droid v2.0.9

Qhaliff .. makan timeee !!

IMAG3814-1IMAG3812-1IMAG3815-1

IMAG3817-1-1

Dia nak suap sendiri !! Tak sabar dah nak jadi orang besar ! Gigi pun takde lagi , ada hatiiiii nak suap sendiri .. huhu ..

Ni Qhaliff dok makan puree carrot .. Terlupa nak kisar sekali ngan kurma… Pasni nak campur sekali semua makanan dia dengan kurma. Nak ajar dia makan sayur, buah di usia baby ni .. Nanti besar tak liat nak makan sayur n buah ..

Mari tambah pendapatan anda !

-iklan-

MAHUKAH ANDA MENJANA PENDAPATAN 5 ANGKA SEMINGGU ?

DENGAN HANYA 1 JAM SEHARI? ANDA DIJAMIN:

  • TAK PAYAH keluar rumah tempuh traffic jam
  • TAK PAYAH jual barang atau perkhidmatan
  • TAK PAYAH cari downline atau klien atau pelanggan
  • TAK PAYAH buat promosi ke sana ke mari
  • TAK PAYAH kerja penat-penat siang dan malam
  • TAK PAYAH habiskan banyak masa dan tenaga
  • TAK PAYAH beri arahan atau menurut arahan

 

JAWAPANNYA ADA DI SINI ---> http://bit.ly/tfsv3

PREVIEW PERCUMA DISEDIAKAN. Jemputlah ke http://bit.ly/tfsv3 yaa :-)

Bila bagi , jangan mengungkit lebih lebih ..

 

Bila kita buat kerja , kita dibayar setiap titik peluh kita itu oleh majikan kita. Kita bukan hamba pada sesiapa sekali pun. Tak boleh kita mengungkit kembali setiap apa yang kita buat kerana itu sememangnya tugas dan amanah kita apatah lagi kita dibayar untuk melakukannya . Jika kita mengungkit setiap inci apa yang kita lakukan sedangkan itu tugas kita dan kita dibayar pula , apakah itu IKHLAS ?

Kalau asyik dok mengungkit dan ingatkan JASA yang kita buat , baik berenti je kerja dan buat je keje sendiri .. Senang cerita kan ? Ingat , setiap pekerjaan bersebab dan ada BOSS yang menilai dan membayarnya ..

Biarlah ALLAH saja yang menilai setiap apa yang kita lakukan ..

Sabtu, 29 September 2012

Sepetang Qhaliff di Umai Cafe ..

 

Sekarang , setiap petang wajib kena keluar amik angin.. Kalau tak , si kecik ni mengamuk sakan ! Dia dapat tengok luar pun dah cukup .. Hahaha .. Aku sendiri pun bosan kalau dalam rumah jer ..

 

Lokasi .. Presint 3 , Umai Cafe .. Memang best santai sini ..

Jap ada ... Tau tau , takde sudah ..

Terima kasih abengla ...Nanti saya bayar eh ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Budak comot suka makan …

 

Aku kat Perodua Service Center .. tinggal Qhaliff ngan mak dia kat rumah .. huhu .. Dan hari ni , mak dia kasi dia makan makanan yang sedappppp.. Puree Carrot ! yummyyyy .. Sukakah dia ?

Abisssss… huhu .. dan aku masih lagi di sini ! Arghhhh .. lamanyaaaaa … Tak kisah la.. Janji kereta’ sihat’ ..

Jangan lupa baca yang SINI ..

Qhaliff mintak tolong .. boleh ?

 

image

 

Sapa sapa yang ada facebook , mintak tolong skit boleh ? 2 langkah je pun .. Cara yang mudah sangat ..

  1. Klik LIKE kat SINI
  2. Pastu klik LIKE kat SINI 
  3. Kalau sudi share kat FB korang , amatlah dihargai sangat ..

Tu je pun kan ? Hehehe .. saja nak join contest untuk Qhaliff .. hehehe .. Terima kasih la yer pada yang sudi sokong Qhaliff tu .. 

Pabila Qhaliff rehat dari menyusu ..

 

Bila dia berenti jap dari menyusu , dia letakkan kaki dia atas kaki aku. Bila sambung balik  menyusu , dia tarik kaki dia .. Pastu dia berenti balik.. Dia angkat letak kaki dia semula atas kaki aku sambil goyang goyangkannya ! Amboiii !!!!

Ada yang mungkin meluat membaca entri anak aku ni .. Maaflah .. aku tau bukan aku sorang je ada anak tapi inilah cerita aku mengenai anak aku di dalam blog ini yang mana aku mulakan penceritaan dalam blog ni tanpa kehadiran Qhaliff ..

Bila Qhaliff muncul , segalanya berubah. Kisah dia ulang alik ke hospital . Balik kampung .. dalam pantang .. dan macam macam lagi. Semua ini merupakan penceritaan peribadi yang mana satu hari nanti , kita pasti merindui anak kecil kita ni dan blog inilah aku gunakan untuk lepaskan rindu..

Dah hampir masuk 6 bulan dah dia .. Masa bergerak terlalu laju. Seolah semalam dia baru lahir jer.. huhuhu..

Seindah Biasa … Berkesan rupanya .

 

-iklan -

 

‘’Ei da gemuk la u syg’’…

“Part pingang tu ok tapi part paha tu besar la…”

“Kalau kurus dan kecik sikit mesti tambah comeii”

Adus….pernah sesiape kene tegur camni tak???…tak kisah la teguran dari En sayang BFF atau dari En huby sendiri??….tak tau nak kate la kan camner perasan time tu…rendah diri,down ..rase nak je hantuk muka kat meja pun ade kan..haha

Kalau En huby/En Sayang tegur camni takper la kan…sekurang-kurangnye kita tau part mane nak diperbaiki…Tp kalau dia diam-diam asyik senyum jer…tak kisah pun pasal badan kita….tp tetiba dapat tau dia pasang spare kat luar tak ke haru???merana jiwa…hehe

Actly penah En huby tegur camni…tapi tak la rase marah ngan dia.malah rase terima kasih kat En huby sebab teguran dia buat rase tercabar..perlu buat sesuatu sebelum ‘terlambat’…Eyelah kalau bole kita sbg wanita nak beri yang terbaik buat pasangan kan.tak kisahla yang da kawin mahupun yang belum…Pada yang belum kawin tu…teguran setakat teguran je k…tak bole la nak lebih-lebih…hehe

Kesimpulannya…Wanita dijadikan cantik oleh Allah dan sememangnye nalurinye pun dijadikan amat suka kepada kecantikan…So tak hairanla ramai wanita diluar sana sanggup berhabis duit untuk cantik kan?

clip_image002

So,dulu sebelum kawin memang berat badan maintain jer...53kg dengan ketinggian 163cm….dan bile da berkahwin pun bole kawal lagi…..

clip_image004clip_image006

Tapi bile pregnant jer …segalanye..berubah.. Berat badan bertambah naik,sakit belakang ,kulit kusam…migraine yang sedia ade pun bertambah teruk..

clip_image010clip_image008

Then mase tu …memang menahan sakit dan telinga jer dari di perli oleh En Huby…sampaila satu hari bila bukak FB terjumpa iklan PB ni …mase tu ingat korset ni macam korset biase jer….tak pela kan..nak beli pun sb nak ganti korset lame(brand ape ntah beli kat Giant jer) yang da koyak dan tercabut tetulang….da buang da pun…buat lawak betul…

Experience first day bile pakai PB korset ni memang sedap dan selesa …lain dari yg penah pakai sebelum ni.instant shape!…dan yang paling cepat ketara sekali perut makin lama makin kempis,strech mark juga semakin berkurang dalam masa beberapa minggu jer…senggugut yang selalu datang tiap2 bulan pun dah tak ade,migraine pun berkurang….sakit belakang yang dulu buat sengsara pun telah berkurang…rupanye PB ade 7 tetulang memori yang menyokong tulang belakang kita…dan sekaligus menjaga posture badan jd lagi menarik bile duduk..tidak lagi bongkok..kawan opis pun perasan…sekarang jalan tegak dan bile duduk nampak cantik jer…katanye macam ala-ala Rozita Che Wan…betul…

clip_image012clip_image014

Bile di beritahu …rupanye PB ni ade FIR(Far InfraRed Ray) yang akan bertindak balas dengan tubuh kita untuk melancarkan peredaran darah dan tubuh akan lebih sihat dan muka pun semakin berseri...

PB satu-satunya korset yang mendapat pengiktirafan SUPERBRAND dan ada LIFETIME Warranty….so segala koyak dan cangkuk tercabut bole rujuk agent semula tanpa ape-ape bayaran…FOC…tak sama kan dengan korset yang lain..berbaloi la kan…beli sekali tapi bole pakai seumur hidup..

Bila da beli dan pakai sendiri baru yakin yang PB ni bukan sahaja untuk shape kan badan tapi tahap kesihatan pun bertambah baik…betul la kata agent saye dulu tu…PB ni direka 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecatikan…..

Then…after few month pakai…memang puas hati sangat….berat badan turun sampi 10 kg….seronok betul….sekarang En Hubby pulak cakap “Eii u makin hari makin cantikla,lain dari biase I tgok u”…..hehe berbunga-bunga hati…rase nak melompat tinggi jer…wanita mane tak suka bila dipuji..even anak da besar tp bole maintain berat cam sebelum kahwin….tak sangka berkesan rupanya…

clip_image016 clip_image018

So dari pengguna PB now I’m officially pengedar yang sah….so pada yang nak tau lanjut tentang PB ni bole hubungi saye ye.Yang mana nak start cuba-cuba nak cari side income pun bole….saye bole tolong bantu…email atau sms jer …runding cara percuma jer…tak kisah la kalau tak jadi beli pun…but still bole jd kawan kan.

clip_image020

Fariza Munir 012 3495041

Email :Khyra2005@gmail.com

Website:www.farizamunir.com

Asal tengkuk aku lepas , dah la ..

 

Alhamdulillah .. ramai tepuk tangan dan lap peluh di dahi selepas dengar perbentangan bajet 2013 dari PM kita .. Legaaa .. macam macam dapat aih ..

Semalam , orang tua aku ke satu mesyuarat yang mana setahu aku berkenaan rumah flat yang aku membesar , akan diruntuhkan kemudian dibina kondominium mewah ..

Seingat aku dulu , pelbagai janji manis ditaburkan oleh pihak wakil rakyat situ yang mana jika mereka menang , flat itu akan dijual pada mereka dengan harga berpatutan.

Dan , hingga kini aku berusia 36 tahun ( tinggal kat situ pada umur 8 tahun ), rumah flat tu masih belum dijual… Dan terkini , nak diruntuhkan dan dibina kondominium. Sapa mampu beli ?

Dan ke semua penghuni flat tersebut akan dipindahkan sementara ke kawasan kawasan baru , sementara menanti apartmen berpuluh tingkat siap dan mereka dipindahkan ke situ semula. Berpuluh tingkat ! Yang nak duduk semua dah tua tua belaka termasuk orang tua aku .. hehehe ..

Aku , sebagai individu .. tengkuk aku mmg lepas laa .. legaaa .. Camana dengan orang lain ? Mereka kata , rezeki masing masing .. Hehehe .. Benar , hari ni kita kata begitu . Tapi lambat laun tsunami tu akan sampai pada kita dan kita akan merasainya sama ..

Apakah mereka akan turut rasa sama ? Korang rasa ? Maaf .. aku tak suruh korang sokong pembangkang atau sapa sapa .. cuma fikirkan .. Hari ni tengkuk kita lepas ..

Apakah kita terdiri dari manusia yang hanya pentingkan diri kita saja ? Janji kita lepas , dah ..

* Part bas sekolah telah diedit kerana salah faham .Terima kasih kerana membetulkan.

Jumaat, 28 September 2012

Ini baru betul BEN ASHAARI Jr. !

 

Haaaa .. kan dah pacak pacak rambut tuuu .. Sapa lagi hensem ? Ok .. aku tau dah .. terima kasih kerana sudi pilih aku .. Laalalalaa…

Download teks ucapan dan live streaming Bajet 2013

 

image

Tercari cari teks ucapan Bajet 2013 atau nak tonton secara langsung Bajet 2013 yang dibentangkan oleh Perdana Menteri dan Menteri Kewangan, YAB Dato' Sri Mohd Najib Tun Haji Abdul Razak ? Jangan risau .. meh sini aku bagi … tapi sebelum tu , pada sesiapa yang nak hardcopy, sila ke Lobi, Blok Tengah, Kementerian Kewangan, Presint 2, Putrajaya , jam 5.30 petang.

Teks ucapan bajet 2013 ini akan keluar pada jam 6 petang ini ( 28/9/2012 ). Klik SINI untuk ke mendownloadnya . Dan untuk tonton secara langsung , klik SINI ..

Selamat membaca dan menonton . Jangan kritik lebih lebih .. Hehehe ..

Anak aku kah itu ??

 

Selepas berjaya menidurkan Qhaliff di lewat malam , aku pon layan ICE AGE 4 jap .. Memang lawak la citer tu .. huhu .. Berbaloi download.. hehe ..

Pastu aku terasa sesuatu kat peha aku .. Tu diaaaa.. Qhaliff dah memasuki ruang tidur aku ! Amboiiii.. Semakin jauh dari mak dia .. Dan aku semakin sempit ! Agaknya, perangai sapa laaa dia ni ikut eh ?

Tak sedar apa dia tidur ! Ngantuk sangat la  tu .. Sebelum nak kasi dia tidur tu , aku kasi dia main puas puas. Bila pandang kat mata dia , nampak kat kelopak mata dia semakin mengecil .. hehehe .. Ada hati nak lawan ngantuk tuuuu ..

Aku angkat , bagi kat mak dia .. SELAMAT JALAN ROMEO !! Dan lenaaaa … dah lenaaa … mak dia lenaaa .. aku je tak lena !!! Huwaaaaa…

Tabik kat Shila Amzah !

 

Semalam aku ada kata dalam entri aku yang bertajuk Hikmah Bertudung , rezeki Shila Amzah di China yang mana aku tak kisah langsung pasal kemenangan dia tu haaa.. Al maklumlah , aku jarang amik tau hal artis Malaysia ni haa.. Artis dunia lagi la tak amik tau. Dalam erti kata lain , tak amik laa semua .. eheheh ..

Tapi kaaaannn .. semalam kaaaannnn .. Aku tak leh tidur kaaannn.. aku kaaannnn .. Layan youtube koooo .. Haaaa… Bukak bukak je , yang sedang trending ialah video nyanyian Shila Amzah di Shanghai, China tu haa ..

Ok , aku pun bukak dah layan .. Mula mula dia nyanyi lagu omputeh , Grenade and Set Fire To The Rain .. Huh ! Berdiri bulu roma aku tengah tengah malam tuu .. Terpesona aku jap dengan suara dia. Bukan aku sorang je ok ! Juri pengadilan pertandingan tu siap berdiri menyanyi lagi ! Perghhhh .. Kalau kat Malaysia , juri pandai kritik jer .. Mencari salah lebih tapi bila lagu best , tak de pulak berdiri menari sekali !! Kalau ada pun , boleh kira laaa …

Ok , tolak tepi soal tu haa .. Kemudian aku tonton yang dia menyanyi lagu mandarin ( Forever Love dan Zheng Fu )  ! Bapak sedap siutt !! Sememangnya dia layak mendapat tepukan gemuruh dari penonton yang sangat giler sporting !!! Diorang turut sama menyanyi dengan Shila .. Perghhh !

Paling penting , cara dia menyanyi .. Memang hidup weh ! Tarak sombong punya dengan penonton ! Maka tak hairanlah dia disanjung dan mula dapat perhatian oleh mereka di sana ..

Dengan ini , terus terang aku kata .. aku bagi tabik spring la kat dia .. Tahniah Shila ! Anda mmg layak menang .. Kalau tak layak , aku pun tak buat entri ni .. hehehe ..

Sapa yang ubahsuai rumah aku tu ?

 

Atas permintaan..  Rujuk entri Sebelum dan selepas ubahsuai dapur ..

Ramai yang tanya sapa yang buat renovation rumah aku tu. Aku sebenarnya malas nak rekemenkan sebab nanti jadi apa apa , aku yang bertanggungjawab .. Haa , tapi memandangkan dah ramai yang bertanya .. maka aku jawab je la …

Sebelum tu , peringatan aku berikan yer .. Segala urusan atas kebijaksanaan korang sendiri. Maksud aku ialah korang kena berbincang dulu dengan kontraktor kemudian buat survey sendiri. Kalau nak lagi jimat bila buat ubahsuai tu , barang barang seperti kipas , lampu , aircond , sinki dan apa jua yang korang nak tukar , beli sendiri ! Tang guna tenaga kerja dan juga kerja kerja besar tu je biar mereka buat .. Ok ?  Tu sekadar pandangan aku jer la. Nak suruh diorang pon , terpulang la .. Jangan kata aku tak bagi nasihat dah la yer ..

Seperkara lagi kena tau .. Bila perjanjian dibuat , tempoh masa kerja belum tentu siap pada masanya atau mungkin lebih awal .. Macam rumah aku , ada berlaku kelewatan gak disebabkan seperti pekerja cuti ( raya ) dan masalah masalah diluar kawalan .. Itu tak leh nak kata apa la kan .. Yang penting siap dan tiada sangat penambahan kos. Bergantung atas budi bicara. Tak guna nak marah marah ..

Ok , faham tak ni ? Kerja kerja yang dilakukan kat rumah aku tu terus terang aku kata , memuaskan hati .. Nak kata sempurna 100% tu , aku tak kata gitu laa.. Kena masuk duduk , baru tau . Tapi dari apa yang aku nampak dan wife , puashati ..

Bagi mereka yang nak tau sapa yang buat , boleh hubungi

013 6746 4024 – SAIFUL ( kitchen cabinet )

013 375 6815 – IJAN ( kontraktor )

Psst .. bagitau korang baca dari blog BEN ASHAARI .. mana tau kot dapat diskaun kan ? Hehehe ..

Sila pantau Qhaliff !!!

Mengikut susunan .. Kebanyakan antara kita cuai menjaga bayi . Bukan tak sayang baby kita tapi kepala dok semak dengan benda lain .. Tu satu kesilapan ..

Patutnya , utamakan dahulu keselamatan baby sebelum melakukan kerja kerja yang lain .. Contoh cam aku ni kan.. Saja nak tengok apa Qhaliff nak buat .. Dulu dia tak mampu nak angkat kepala dan badan dia .. Skang ni , tengok la sendiri.. Perghh … Bayangkan kalau aku naik atas dan mandi ..

Biar rugi masa sedikit dari rugi masa banyak kat hospital !

IMAG3790_BURST003IMAG3790_BURST005IMAG3790_BURST006IMAG3790_BURST010IMAG3790_BURST008IMAG3789

Tinggalkan Qhaliff sorang sorang !!

Mak dah kbhai .. Anak dok bebel sorang sorang .. Daddy , cam biasa .. Nganga tengok anak sambil bertweet ..

Tidurlahhhh wahaiii ... Permaiiisuriiiii... Malam jumaat ni Qhalifff oiiii .. kang , kangg ... Haaaa... Datang Sarjit Singh kangg ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI