Jam tangan bernilai RM12.6 juta

 

Perghh .. terkedu jap aku dengar harganya .. Aku antara mereka yang gemar tengok kecanggihan serta kecanggihan jam tangan . Tetapi aku lebih gemar ‘dengar’ jam tangan yang harganya cukup membolehkan kita nikah berkali kali tanpa menyesal .. hehe .

Dalam akhbar Kosmo yang aku godek pagi ni , jam kronograf jenama Patek Philippe yang diperbuat daripada logam platinum itu milik penyanyi rock legenda, Eric Clapton dijangka dapat dijual pada harga £2.6 juta (RM12.6 juta) dalam satu lelongan di Switzerland.

Menariknya , hanya terdapat dua jam tangan platinum Patek Philippe di dunia dengan seutas lagi jam tersebut kini berada di sebuah muzium.

Pergh .. aku nak beli jam harga lebih 1k pun dah tertelan air liur . Jangan kata nak beli , baru nak cakap nak beli , wife dah bagi tamparan wanita melalui jelingannya yang manja itu ..

7 ulasan:

  1. mak ai, mahalnya.. saya pun agak2 juga la kalau nak beli jam.. tak sampai la harga macam tu sekali..

    BalasPadam
  2. kalau ade duit smpai dah tak nak buat ape leh lah beli jam juta2 kannn..

    BalasPadam
  3. Agong sekarang pun ada satu jam Patek Philippe ni. And its yang paling mahal dalam koleksi beliau :D

    BalasPadam
  4. x smart pun... lebih berminat G-shock Versi Eric Haze... baru Rm1600.

    BalasPadam
  5. oarang yang beli tu rasa apa la yea bila dia dah beli jam yang harga macam tu..

    BalasPadam
  6. Kat Petaling Street nanti akan ada...nak berapa utas? :D

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.