Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 6 Januari 2012

Aamir Khan vs Ben Ashaari Khan ??

 

image

 

VS

 

image

 

Yer .. aku kalah !!  Grr ..

Perempuan cuci mata kat gym ?

Hahaha.. tajuk ganazz !! Eh, salah eja .. Ganas !! Haaaa.. baru betui ..


Baru balik dr gym ..  kat sana tadi ada la geng lama masa kat Kementerian Kewangan .. Jadi dlm workout tu , borak borak gak ar . 


Orang tak ramai pulak ari ni .. tp perempuan tetap ada .. Cuma yg beria workout tu , kita leh tau la.. Yang cuci mata ni , mmg buat aku tersenyum ..


G gym pakai mekap ??? Kalau tak sempat buang mekap , ok la kan ? Tapi pakaian dia seolah dtg dr rumah dan bukannya dr pejabat ..  Boleh kenal laa..


Timbul persoalan di benak .. Perempuan cuci mata dlm diam eh ? Hahaaha.. Yelah kan , makhluk pemalu gitu .. Lelaki lain la kan .. makhluk tatak kira malu punya.. kalu suka , terus ngap !!


Tp tak kisah la bg aku .. kira penyeri kat gym gak la .. dr penuh gay !! Auwww..takut  wooo..


Pelik spesis nafsu songsang ni .. apa yg best cium misai ngan misai pon tak tau laaa..


Published with Blogger-droid v2.0.2

Blog lelaki bukan gay pilihan ..

 

Haa.. maaf , diorang bukan gay , okeh ! Semua lurus punya ! Tulenn bang !! Hahaha … Bukan pe , kang aku pilih perempuan , kata aku pilih kasih ! Aku seimbangkan kan , kata aku tetap pilih perempuan ! Aku pilih lelaki , sahih ada kata aku nak buat anak ikan ! Yo , plis laaa.. Takde keje , g bercucuk tanam okeh ! Grrr.. G la buat kerja rumah tu .. kang tak siap , minggu depan kena ketuk ketampi lak .. Iskh..

Bagi yang dah abis kerja rumah ( alamak , aku tak basuh pinggan lagi nih ) , bolehlah g blogwalking sat .. Ni blog blog lelaki yang bakal meletup di angkasa mahupun di marikh , tak lama lagi !

5 blog lelaki terbaru ialah ..

 

ABC satu... Ok siap... Perghhh... Mudahnya... Kalaulah hidup ini semudah ABC... Mmmm.. alangkah seronoknya

Nama blog  : ~~~~~~~ABC SATU~~~~~~~

 

Ayri baru sahaja dalam dunia blogger. So harap dapat banyak nasihat yang baik untuk newbie macam Ayri nih. Kalau boleh Ayri nak ramai kawan yang boleh ..

Nama blog : Prince

 

Welcome to my blog . Just call me epit . For your infomation , u guys can request movie , application link from me to download . Just leave Ur comments okay :)

Nama blog : SayaPonBudakBaru

 

Kesederhanaan important 4 me... Pengedar Hr Marketing 151733.MY01...kalu nak jadi ahli jangan malu2 dan segan call saya atau hantar komen nanti saya reply...k Kepada kekawan join this site ...komen lah sikit..ok! jgn lupe jd my follower k.

 

Nama blog : mselim3.blogs.com

 

 

aku berharapkan tiada tulisan bersifat 'judgemental' didalam penulisan ini..amin

 

Nama blog : what's going on?

 

 

5 blog saja .. ok ? Nak lebih , tungguuu .. Bila ???? Sampai bila ?? Sampai tiba masanya .. hehe …

Terima kasih !

Antara tugasan sebagai blogger sepenuh masa !

 

IMAG0116

Ingat mengadap laptop je ker ?? Pergh.. Penat woo mau carik idea ! Ni pon enjin belum panas ! Kang dah panas , haaaa.. mau sehari 20 – 30 entri cam dulu ! Hehehe ..

 

IMAG0114

Masak ? Perghh.. belum sampai masa lagi ! Kang aku dah mula pegang kuali n senduk , abis la chef mat gebu n chef wan ! Abis bukan apa , aku dok antar email tanya resepi paling mudah untuk dibuat .. hehe ..  Nehi ! Nehi ! Nehi ! Belum sampai seru lagi !! Tapi nanti kalau wife pantang 2 bulan , camana eh ? Tu dia kena balik Kelantan.. Aku tinggal sorang kat sini ??? Oh my .. Momok ???

 

IMAG0119

Basuh pinggan ? Okeh jee !! 2 orang makan .. Berapa la sangat pinggan kan ? Hehehe ..  Tak sampai seminit , selesai ! Tapi selalunya bertangguh dulu .. hehe.. kasi banyak n berkarat , baru basuh ! Iyeeewww !! Tak laaa.. on the spot laa aku basuh ! Ingat aku ni pengotor ke ?? ( sambil jeling kat wife Smile with tongue out)

 

IMAG0120

Basuh baju ? Eleee.. kacang laa.. Jemur ???? Lagi laaa…. sambil tutup mata je aku jemur weh .. Takde keje lagi susah ke ?

 

IMAG0121

Arghhh !! Ni yang paling aku malas ! Serius ! Dari kecik sampai skang ni , aku cukup malas nak lipat baju ! Bukan apa , aku penah buat dulu .. Abis mengamuk mak aku !

Kenapa ?? Aku lipat sampai kecik ! Selagi boleh lipat , aku lipat !! Sejak tu , mak aku tak kasi dah .. Skang , wife pon tak kasi .. sbb tak menepati piawaian dia .. Hahaha .. Alasan baikk punya kan ? Hahaha …

Senang kan jadi full time blogger ? Senang kejadahnya ! Tu belum mai si JUNIOR yang bernama ..  heheh.. rahsiaaa .. Tunggu April noo….

Nyaris bertumbuk hanya kerana aku tak layak !

 

Ada satu kontest ni .. Hadiah mengancam jiwa laaa.. Yelah , aku kan dah full time skang ni… Apa kontest , semua aku nak rembat termasuk kontest shawl mahupun gaun !

Tapi untuk kontest ni , penganjur kata aku tak layak ! Aku bengang laaa .. Apahal lak ? Penganjur ni , member aku sendiri .. Tapi tak kira la .. Kawan tak kawan ! Bab duit , sanggup mati weh !!

Bukan pe , aku confident leh menang punya ! Dah mmg bidang aku .. Jadi aku nak la kan ! Rugi arr tolak ! Sesenang jer aku leh dapat !  Tapi alasan dia , tak kuat beb ! Tak kuat ! Aku boleh cabar kat mahkamah ni !!

Setelah ditenangkan , aku akur .. Akur kehendak penganjur .. Tak pe la , bukan rezeki aku .. Nak kata apa dah kan ? Terima je la .. Hurm… Kontest ni masih terbuka sehingga 25 Januari 2012 ni .. G la join .. Confirm leh dapat kat korang sbb aku tak leh join ! ( Benci penganjur sampai bila bila walaupun kawan ! )

Dah la.. g la join .. Tu pon kalau korang layak gak ! Grrr .. Klik SINI

Aku bukan tomboy ! Eh .. Bukan hipokrit !

 

Prinsip aku ! Aku berpegang hingga aku buktikan ! Aku tak sambung kontrak aku dengan xxxx  sebab banyak perkara dan paling utama sbb aku gemar mengkritik serta tak puashati dengan pengurusan. Aku amik langkah berani dan buktikan kata-kata aku..

Bodoh ?  Rugi ? Keje mudah ? Betul .. mmg rugi .. Apatah lagi aku dah berkeluarga .. Tapi aku fikir satu je… Aku tak nak mati stress weh !! Stress dengan orang-orang yang kipas lipas dari atas sampai ke bawah !

Betul ! Yang penting cukup bulan dapat gaji ! Beb ! Tu bukan motif aku hidup diatas dunia ini selain menjadi hambaNya. Nehi ! Nehi ! Nehi ! Aku nak nikmati dunia ini dengan aman .. Tak nak sakit kepala awal pagi hingga petang hari !

Ada yang fikir , mesti masyuk ni dengan blog ! Itu bukan persoalannya .. Yang penting hati gembira dengan apa yang kita buat .. Baru boleh ikhlas .. Apa guna aku terpacak awal pagi tapi engkar dengan arahan orang atasan ? Pastu duk mengutuk belakang-belakang ? Nak dapat pahala , kena buat baik.. Bila dah dapat , bagi kat orang lak ! Tak ke sia-sia ?

Itu antara alasan aku kenapa aku jadi full time blogger .. Cukuplah .. Aku jumpa dah apa yang aku minat dan juga memberi pendapatan pada aku.

Boleh hidup ke ? Kalau ‘diorang’ boleh ? Kenapa aku tak ? Bapak aku bawak bas sekolah , bermula dari van dan sekarang dah ada 4 biji bas sekolah ! Sapa tau rezeki kita di masa depan ?

Yang penting kita tau arah tuju dan usaha ! Selebihnya , berdoa dan tawakal !  Janji tidak langgar undang-undang dan agama !

Mesti korang nak tau apa perasaan aku sekarang kan ? Korang tau tak camana rasa beban atas kepala ? Aku tak rasa dah sekarang ! Serius , aman siut ! Aman dari mengumpat mengeji teman sepejabat dan jugak bos yg sangat hampeh .. Bos nun kat atas sekali tuuu ! Yang penuh kepura-puraan .. Grrr…

Sori beb ! Aku tak larat jadi tukang angguk !

Ibarat tikus menari-nari depan kucing ! Takkan tengok je kot ?

 

 

image

Gambar dari akhbar online Hmetro bertajuk Wanita bertudung pun boleh tampil ranggi ini membuatkan aku tertanya-tanya ,  ‘ Apakah wanita tampil cantik untuk kepuasan diri , nampak lebih yakin atau ada punya agenda lain ? ‘ .

Haaa.. Tengok ! Ada yang geram dah tu ! Hehe .. Bukan per , cer pikiaq sat eh ..

Kalau yang dara , bila berpakaian anggun untuk ke tempat  kerja , rasa-rasa sapa yang akan memuji ? Perempuan atau lelaki ? Atau paling tidak pun sapa yang akan terpusing pusing kepala ? Suka begitu eh ? Kalau suka gitu , camana bab dosa pahala lak ?

Akan ada yang kata , sapa suruh lelaki tengok kan ? Bab ni kan , dua dua pihak kena jaga .. Kalau tikus tak berlari-lari depan kucing , kucing pon tak la terhegeh nak g cari kat  lorong-lorong tu ha.. Haaa.. !! Aku bukan nak kata perempuan tu tikus ! Tu perumpamaan je la.. Ke nak aku tukar pipit ngan helang ? Haaa..

image

Tu anak dara.. Yang dah kawin camana lak ? Bayangkan kalau bos atau rakan pejabat ramai  lelaki .. Tak ke boleh mendatangkan rasa cemburu pada suami atau bakal suami ? Tak kesian ke ? Atau kena ngorat ? Atau diajak buat dosa ? Haa.. jangan kata takde .. Ada kes punya ..

Apa salahnya simpan kecantikkan tu pada yang sepatutnya ? Kan tu lagi mulia ? Ingatlah , kita atas dunia ni sementara je .. Apa yang ada depan mata kita ni semua bersifat sementara jer .. Akhirta tu kekal abadi ..

Aku sebagai lelaki naik pening bila keluar rumah .. Kepala bertutup , tapi bahagian lain ? Macam nak bogel tapi segan lak rupanya ! Gitu la pandangan lelaki yang tak larat nak tutup mata dah.. Tengok jelah sbb dah depan mata .. Dosa ! Memang dosa ! Sama sama .. Tapi kalau tutup dengan sempurna , dua dua selamat kan ?

Entah la.. bila bab gini , memasing punya pendapat tersendiri.. Mencari alasan untuk membolehkan sedangkan masing masing tahu apa hukum sebenarnya .. Tapi beria dan bersungguh ! Pelik ..

Aku pon bukannya baik sangat .. Selagi bernafas , aku berusaha untuk memperbaiki hari demi hari.. Aku takut aku tak bernafas nanti dan tak sempat nak bertaubat .. Sapa nak tolong aku nanti ? Kalau ada anak soleh , ok la gak.. Amal jariah pon lom tentu diterima Allah ..

Sama sama la kita tolong menolong.. Nak bergaya , kita bergaya ke dalam rumah .. Dah la hantaran kawin mahal ! Ni kena berkongsi lak ! Atau yg belum kawin tu , jadilah seperti mutiara .. Dalam terang , nampak biasa .. Dalam gelap , cahaya bersinar indah !

 

Allah Ta’ala berfirman :

Maksudnya : Katakanlah kepada wanita yang beriman “hendaklah mereka menahan pandangan mereka dan memelihara kemaluan mereka, dan janganlah mereka menampakkan perhiasan mereka kecuali yang (biasa) nampak daripadanya. Dan hendaklah mereka menutup kain tudung ke dadanya…

(al-Nuur : 31)

 

Kalau ada yang nak pertikaikan bab ni , bolehlah rujuk artikal di SINI .

BEN : Sama sama la tolong .. Susah sangat ke ? Mati ke kalau tak berfesyen ?

Projek tahun 2012 ..

 

image

Projek pertama .. Sediakan ‘pejabat kecil’ .. Done ! Haha.. baru leh buat kerja dengan lebih rileks dan tenang.. Sapa nak kaco skang ? Hahaha ..

Projek kedua .. Aku nak sambung semula novel aku .. Kalau boleh nak siapkan tahun ni gak .. Yang ada tu , nak edit semula .. Hehehe ..

Projek ketiga .. Nak ‘tukar baju’ blog aku .. Huhu .. Warna aku akan tetap maintain yang ada sebab dah jadi trademark aku .. Hehe.. Dan nak kemaskan apa yang patut …

Projek keempat , hahaha.. blog kedua aku tu haa.. perlu disediakan untuk kehadiran si junior.. InsyaAllah .. Dah masuk minggu ke 27 ni .. Lagi 92 hari lagi .. InsyaAllah .. Doakan segalanya berjalan lancar dan dipermudahkan yer ..

Projek kelima … cari projek keenam dan seterusnya .. Hahaha.. InsyaAllah ..

Serius , tenang gini.. Aku mula kerja pon selepas subuh hingga tengah malam .. Lagi lama kan ? Tak per.. Lebih baik dari keje kat opis aku tu… Malas nak ngumpat .. hehe .. Rindu team lama aku .. Team baru ? Ahaks..

Skang barul leh kritik kerajaan mahupun pembangkang kan ? Dulu diorang kaitkan dengan jawatan aku.. Haa.. Skang ??

Azam aku dari tahun 2000 !

 

 

image

Arghhhh !!

image

Arghhhhhhhhhhhhhhhh !!

image

Haaaiihhhhhhhh !!

image

Grrrrr …

Tapi aku ??

image

Camana tu ? Takat azam je … jangan mimpi la eh ?

 

Setiap keazaman perlu disertai dengan tindakan yg penuh disiplin ! Kalau setakat semangat saja , tak mencukupi !

Salah guna teknologi !

 

image

Sapa suruh pakai cam tu ?? Menda free ! Tapi budak tu kalau kantoi , mmg masak dia ! Grrr…

Tu baru yang pakai skirt .. Yang pakai legging ? Baju ketat ? Pergh.. syurga idaman lelaki tuu !! Lagi free kan ?

Hakikat …  haish ..

Salah sapa kalau tak dipupuk dari awal ?

 

image

Budak kecik skang dah bijak ! Bagi smartphone , dalam tempoh berapa minit je dah leh mahir !

Bayangkan kebijaksanaan tersebut tidak digunakan sepenuhnya oleh ibu bapa mereka ? Apakah akan jadi pada mereka ?

Aku hanya mampu tersenyum ..

 

image

“ Okeh .. Ini buah hati saya yer !  Saya amat cintakan dia .. “

 

Yelah , kami tahu .. kami takkan ganggu punya .. Kan senang private je ? Tak de sapa nak kacao punya .. Lupa lak , aku dah nikah gak ..Bagi yang dah punya hubungan yang sah , ok la kan ? Sapa nak kisah ? Janji cerita bermanfaat.. Takde manfaat pon , apadahal .. Dia punya blog ..

Cuma yang takde ikatan sah ni , simpan dalam hati dulu .. Bukan cemburu atau nak bizi bodi , tapi takut jadi fitnah kemudian hari.. kan ? Atau tetiba putus cinta .. haa ? Camana ? Fikirkan juga tang keluarga ..

Dah sampai seru nanti , haaaaa…. cerita laaa.. post laa gambar kawin tu bebanyak.. takde sapa nak larang .. Kan ?

Sekadar nasihat seorang pakcik ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI