Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 8 Januari 2012

Aktiviti malam minggu .. Bergaduh bersama bloggers..

 

Sambil layan bola di Ali Bistro , Putrajaya .. 5 blogger bertekak mengenai  isu dunia terutama masalah pencemaran udara di Alaska dan kekurangan air di Kutub Utara .. Haih.. Hebat benar perbincangan tersebut yang mana akhirnya terpaksa akur Manchester United menang sbb City kesian kat diorang ..

image

image

Saja berposing di tempat gelap untuk mengelakkan dari ditembak oleh penembak tepat terutama mereka yang dengkikan si Prince tu.. Haa ??? Prince ada ke ?? Mana satuu ?? Tuuuu… Belakang aku ..

Buat teman tadi yang sudi singgah sahur bersama aku tu , terima kasih la yer kerana sudi melepak seminit dua sambil tumbuk menumbuk sesama kita .. Harap dapat jumpa di The Gardens nanti eh ..

Dan peneka air tersebut yang paling tepat ialah !!

 

Haaaa… Akhirnyaa !! Ada jugak pemenang .. Perghh.. Berhari aku tunggu wooo .. Nak tau sapa yg mampu teka air apa yang aku order lalu membuatkan aku menyampah gila sbb rasanya macam air pasar malam kat Nigeria tu haaa ..

Nama airnya , best dah ! Memang lazat didengar namun bila rasa , hampeh belaka ! Bukan tak mensyukuri nikmat Allah tapi kita bayar tuu .. Kalau takat 50 sen tu , ok la.. Kalau singgit tu , ok lagi laa.. Ni berhengget tuuu !!

Rasa nak suruh tukar jee air tu tapi takut kena dajal je nanti ! Mana la tau kan .. Kita duduk dan order .. Mereka yang g buat nun kat dalam kedai mereka .. Entah apa yang mereka buh nanti , kita pon tak tau .. Hurm..

Bukan fitnah tapi hati-hati sbb ada kawan aku yang pernah bekerja kat restoran begini ada tinggal pesan .. Kalau order makanan , tak puashati.. jangan la suruh tukar .. Oder je lain atau makan je bagi abis.. Kalau banyak songeh , hurm… siap ler .. Tu pesan dia laa..

Jadi , aku abiskan je la air tu sbb aku bayar guna duit yang aku usaha sendiri .. Bukan mak bapak sapa sapa bagi percuma kat aku !  Pergh.. ayat kasar gila ! Jangan ikut okeh !

Ok .. Nak tau kan sapa pemenang dia ? Haaa.. Dan pemenangnya ialah ..

image

http://iefanurfifahs.blogspot.com/

Jawapan dia apa ? G tengok sendiri kat SANTAI BEN ASHAARI ..

Oh .. itu rupanya ..

 

Nampak dah ? Rasa-rasa korang sampai tak ??  Hehe .. Sapa laa kontraktor nih ..
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI