Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 13 Januari 2012

Cantik kan ? Heh .. Serius ! Best ..

 

Masih lagi cerita pasal Philea Resorts and Spa ..

DSC_0616

DSC_0617

DSC_0619

DSC_0624

DSC_0649

DSC_0661

DSC_0656

Harga sewa bilik kat sini ? Hehehe … Memang mahal la.. huhu.. Memang rezeki jadi blogger ..

Ada rezeki , nak bawak keluarga mai cuti sini .. Hehe ..

Semalaman di Philea Resorts And Spa , Melaka

 

Alhamdulillah .. Sampai jugak di Air Keroh , Melaka. Bertolak lebih kurang pukul 10 pagi dan tiba di sini dalam pukul 4 petang.. Ikut jalan lama. Tujuan utama projek ni adalah untuk menimba pengalaman memandu kereta Honda Insight ni . Tu cerita kemudian .

 

Sebelum itu , semalam , aku dah buat sedikit research mengenai resorts Philea ni  yang mana dijangka para blogger akan menginap semalaman di sini .. Dalam gambar tu , mmg membuatkan aku rasa kagum dengan kecantikan dan keunikan bilik dan suasananya. Apakah itu satu kenyataan ? Kebanyakkan hotel , indah khabar dari rupa.. Camana pulak resorts ni ??

 

IMAG0175

Baru sampai .. hehe …

DSC_0598

Bersama blogger Melayukini.net , En. Md Nor , Ujang dan Kak Chik.. Ramai lagi ada … hehe …

Ok… Camana bilik dia eh ? Aku tunjuk bilik dulu yer .. suasana tempat ni , nanti aku tunjukkan lak.. Tak sempat keluar lagi.. Jap lagi..

Konsep resorts ni mmg best .. Aku suka sangat style gini .. 2 tingkat .. Dan aku dapat bilik atas ..

DSC_0605

DSC_0606

DSC_0608

Ini bahagian dalam bilik yang mana  blogger dapat sorang satu bilik ! Terbaik !!  Aku mmg suka gila konsep bilik gini ..

DSC_0611

Ni permandangan dari luar beranda .. Selebihnya , nanti aku cerita lagi malam ni .. Ni jap lagi ada tour kat area ni .. hehe .. I like !! Sapa sapa nak honeymoon dan malas nak g jauh jauh , tempat ni mmg best ! Sunyi .. tenang … Pergh.. Nanti nak honeymoon lagi la kat sini ..  Hehe.. Nak selidik berapa harga bilik ni.. hehe..

Projek Blog : Honda INSIGHT Test Drive

Yearghh .. Seawal jam 7 pagi , dah gerak dari Putrajaya bersama Ujang ..


Lokasi , The Bee , Jay One Petaling Jaya .. So far , layanan mmg cun ! Skang tunggu nak breakfast .. Heh ..


Published with Blogger-droid v2.0.2

Blog dah popular , letak gambar pun ramai komen kan ?

 

Aku tau .. korang senyum punya kan ? Yelah , ada orang kata .. blog yang tinggi trafik ni punya komuniti sendiri .. Kira yang keluar masuk tu geng geng tu jer ..

Mereka terlupa sesuatu .. Sebelum blog tu popular , apa taraf blog tu ? Apakah blogger tu seorang artis ? Selebriti ? Penjaga gol kebangsaan ? Mahupun adik penyanyi terkenal ?

Pastinya ada antara mereka sama seperti kita .. Orang biasa , blog pon biasa jer .. Tapi apa yang membuatkan mereka popular ? Haaa.. Part ni la kena bukak mata dik !! Tengok apakah kelebihan dan keunikkan mereka !

Kalau korang nak kata , dia cun atau kacak .. Skang ramai dah blogger cun dan kacak ! Tapi tak meletop pon ?? Haa.. Camana tu ? Yup , keunikkan blog mereka itulah yang membezakan dengan blog blog yang lain ..

Jangan cepat sangat putus asa .. Apa yang menyebabkan kita selalu putus asa dalam dunia blog ini , bab trafik ! Kita memikirkan camana nak dapat trafik tinggi macam blog popular tu sedangkan entrinya lebih kurang je kan ?

Bila kata trafik , maka akan dikaitkan dengan pendapatan dari blog .. Itulah yang menyebabkan ramai kecewa .. Bila tengok income , ciputt je.. Terus malas ..

Gini je la.. aku bagi tanah .. usahakanlah .. Tanam la apa pun kat situ atau nak buat kolam ikan sekali pon , buatlah .. Apakah esok akan keluar hasilnya ?

Gitulah blog .. Buat blog .. Dan kejayaan akan datang kemudian bila kita usahakannya .. Bagaimana ? Anda petani .. anda fikirkan caranya. Itulah keunikan dunia blog ini .. Masing masing punya cara sendiri .. Antara dosa dan pahala saja menjadi penentu ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI