Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 14 Januari 2012

Cerekarama TV3 : Mr.Labuci

 

 

image

image

image

Cerekarama Mr. Labuci lakonan  Azhan Rani, Rozita Che Wan dan Roy Azman.. Sebuah drama yang cukup menarik walaupun .. hehe.. banyak sangat adegan baju ketat … adeh ..

OK , aku amik isi cerita ni je yer..

Yer , satu kenyataan yang sememangnya berlaku dalam dunia realiti sekarang ini .. Ramai lelaki dah berkawin lebih gemar bekerja sendiri sekarang ini .. Kenapa ? Para isteri dah tau apa jawapan mereka kan ? Hehe..

Yup .. aku salah seorang darinya .. Aku tak larat nak bersaing dengan kaki bodek / pengimpas / kat pejabat aku .. Dan paling penting , aku bukan kaki angguk ! Cukuplah ..

Aku pegang pada hidup cuma sekali dan aku tak nak mati stress ! Rezeki ada di mana mana saja . Yang penting , usaha !!

Cuma , susah nak fahamkan mereka yang sayangkan kita .. Bukan mudah nak yakinkan mereka .. Apa pun drama ni membawa kelainan dan pengertian yg tersendiri .. Ianya satu kenyataan ..

Kaki Bodek akan menghasilkan 2 jenis manusia kelak ..

  1. Yang penyabar
  2. Yang akan jadi sepertinya , menjijikkan !

Fikir-fikirkan ..

Satu pesanan buat kaki bodek ! ANDA MEMANG SAMPAH !

Segmen 2012/4 : SAYA PUNYA BLOG ..

 

 

Yearghh … Segmen khas buat mereka yang baru buat blog pada tahun ni .. Hehe.. Baru 14 hari je la maksudnya … Ok la kan ? Abis yg hujung tahun lepas tak boleh join ke ? Aku tau , mesti ada tanya gitu punya kan ? Ok ok , boleh jer .. Mereka yang baru buat blog , lebih tepat lagi boleh join segmen ini ..

Segmen ni bukan segmen cari trafik atau tingkatkan trafik ! Segmen ni sekadar mencari kenalan baru dan meluaskan lagi dunia persahabatan melaluinya ..

Untuk join segmen ni , mudah je.. Ikut je arahan yang aku bagi ni ..

  1. Buat satu entri khas ..
  2. Tajuk , SAYA PUNYA BLOG DAH LA , BEN ASHAARI ! dan linkkan ke entri ini ..
  3. Letak header benashaaari.com
  4. Tuliskan punca utama kenapa anda buat blog ..
  5. Berikan 5 buah blog baru yang korang kenal .

Siap ? Ok .. Korang tinggalkan link entri lengkap  anda di ruang komen ini dan jugak di page FB , SANTAI BEN ASHAARI ini…  Tu je… senang je kan ? Tamat segmen , 12 malam pada 14/1/2012 ..

Tips , rajin-rajin  jengok rakan baru ! Jangan tunggu mereka datang !

Memang dasar blogger !!!

Alhamdulillah .. sampai ke tempat asal .. Semua slamaaat .. Berat badan naik 20.5kg !! Muhahaha..


Sampai sampai jer , tuuuuu... Semua pegang gadget memasing !! Hehehe..


Published with Blogger-droid v2.0.2

Tengahari di Thistle Port Dickson

Check out dr Philea. Menuju ke Port Dickson ikut jalan lama dan singgah di Thistle Resort and Spa.


Apa yg aku boleh kata , layanan dari Honda Malaysia mmg best gila !! 


Otw balik KL .. Yup , blogger Denai hati dan kak Kujie pon ada ..


Published with Blogger-droid v2.0.2
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI