Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 16 Januari 2012

Jangan asalkan NIKAH dah !

 

image

 

Ada yang sempat bercinta , maka bercinta .. Tapi dalam bercinta tu , mata dikelabukan dek perasaan sehingga sanggup mengenepikan hal yang patut diambil kira dengan harapan , akan ada perubahan selepas disatukan , jika ada jodoh ..

 

Nasihat aku  … Biar menangis sekarang dari menangis kemudian hari .. Walaupun kecil , kena amik perhatian kerana yang kecil itu mampu menjadi luka yang besar dan akhirnya merosakkan hubungan itu nanti ..

 

Jangan pandan ringan .. Bercinta jangan sampai butakan hati .. Fikir baik baik sebelum menerima. Bukan memilih tapi berhati-hati .. Ramai dah menjadi mangsa . Tapi terlewat sudah . Namun masih boleh diperbetulkan , jika ada persefahaman dan kemahuan..

5 blog baru pilihan BEN ASHAARI

 

Heh .. lama tak promote blog eh ? Bz skit .. Tak sangka lak sejak bergelar blogger sepenuh masa ni , makin tak sempat nak update blog lak.. Kalau dulu , paling skit pon 10 entri tapi skang nak capai 5 pon susah dah .. huhu..

Okeh .. tak yh cita panjang.. Jom tengok blog kawan kawan kita yg baru ..

 

5 blog Pilihan Hari ini !

 

Perfectly Imperfect.

Nada Kun | Sixteen | Secretive *in other words, IM A SIMPLE PERSON

 

kAsEh NuR

intro aqu ? adoi . sye era ! umo 16teen . tggl jeli,kltn ! lahir kt ipoh perah !

 

Kebahagiaan yang datang kerana ilmu...

-Lahir pada jam 12.02pm (13/8/1988) di HBKT -Anak kpd Omar bin Jusoh & Wan Fatimah -Pendidikan rendah di SK Ladang & menengah di SMKA Sheikh Abdul Malek di K.Terengganu -Kini sedang menuntut ilmu dlm bidang farmasi di UIA Kuantan...InsyaAllah -to be continued (klau dipnjgkn umur) Contact info: Emel: Suqi_omi@yahoo.com Ym : Suqi_omi FB : Daud Sue

 

*___.::H@mb@ F@kir::.___*

I'M JUST WEAK HUMAN

 

tntg hidupku

urm..nme.mohammad nazarudin bin zulkafli...x by nk sy cita..i hve frenly fmly..and..i hope i will die before my parents die.

 

Sekian.. Terima kasih ..

Wanita dilarang tgk ! 18sx ..

Sori beb , pose sama .. hehe.. malas nk posing ..


Haaa.. ada sapa sapa ghairah ke tgk gmbr aku kt gym ni ? Ada sahabat bgtau aku , kawan dia yakni berjantina perempuan ghairah tgk pic aku ni lalu bgtau haram dh blog aku ni .. Tk tau la haram letak pic ni ke atau baca blog aku ni .. heh..


Kalau nak kata bab ghairah ni, aku letak gambar unta pon , boleh gak manusia yg gila seks , ghairah melihatnya !!


Tolonglah jgn jatuh hukum memandai mandai .. Best partnya bab mengutuk dan melukakan hati orang tak pulak dia nk sebut apa hukumnya  ..


Haih.. kalau dah busuk tu , busuk jugak !! Tak membina langsung jd kawan ..


Published with Blogger-droid v2.0.3

Aku semakin tua ..

 

Benar .. Umur aku dah semakin lanjut dan terasa sungguh perbezaannya sekarang lebih lagi bila aku bergelar blogger .. Senantiasa dahagakan sesuatu. Maksud aku ialah input ..

Aku seperti budak kecik yang selalu nak tanya , apa itu , apa ini , dan bagaimakah semua itu ? Membuang masa duduk di kedai atau bergurau senda sambil mengutuk sana sini , bagi aku membuang masa sudah !

Masa bergerak terlalu laju .. Aku dan ketinggalan terlalu jauh.  Aku bukan mengejar arus kemodenan tapi dari corak pemikiran. Kenapa aku boleh begitu ?

Jawapan aku .. Dunia aku .. Selagi aku tak keluar dari dunia aku ini , maka aku akan terus terperangkap dengannya. Dan akan terusan dengan cerita yang sama setiap hari ..

Bangun … dan sedarlah .. Umur bukan sekadar angka tapi adalah MASA .. Apakah yang telah kita lakukan dengan MASA itu ..

Dan aku telah banyak bazirkan masa …

Akan ku miliki hatimu itu .. (3:5)

 

Bab 1 : [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15][16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29][30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43][44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] ..

Bab 2 : [2:1] [2:2] [2:3] [2:4] [2:5] [2:6] [2:7] [2:8] [2:9] [2:10] [2:11] [2:12] [2:13] [2:14] [2:15] [2:16] [2:17] [2:18] [2:19] [2:20] [2:21] [2:22] [2:23] [2:24] [2:25] [2:25] [2:26] [2:27] [2:28] [2:29] [2:30] [2:31] ..

Bab 3: [3:1] [3:2] [3:3] [3:4] ..

 

 

NEW POST ..

“ Hari pertama yang , sangat mematikan semangat aku untuk menanti hari kedua . Cabaran ? Malas nak berebutkan perempuan. Ramai lagi kat luar sana.

 

Tak dapat dinafikan , memang aku mudah jatuh cinta dan mudah juga memadamkan api cinta itu . Ini mungkin sebab aku belum bertemu buku dengan ruas .. Entah gadis mana yang benar-benar mampu membuka hati aku ni ..

 

Ah , gadis tu benar-benar membosankan aku. Macamlah aku nak tackle dia sangat. Biasa la kan , bergurau skit pon nak amik serius ! Hurm…

 

Entalah esok camana pulak . Dah la nak kena kerja sama sama .. Jangankan nak bincang , nak tengok muka aku pon dia cam malas ! Takkan la pakwe dia pesan kat dia gitu kot ??

 

“ Jangan layan Ben ! Cakap ngan dia , kita putus !! “

 

Gila punya pemikiran aku neh ! Pk positif Ben !!

 

“ Dia terlalu kacak untuk aku bertentang mata . Lebih baik , aku jauhkan diri. .. “

 

Ok .. yang ni sesuai untuk aku sematkan dalam kepala aku esok .. Heh..

 

PUBLISH ..

 

Laptop aku matikan .. Jam di dinding baru menunjukkan pukul 11 malam. Ahh.. Bosan betul .. Tidur , sedar sedar subuh dan pergi kerja ! Arghhhh.. Rindunya zaman belajar dulu ..

 

- SAMBUNG -

Blogs Competition !

 

Salam semua,

Jom join competition di AdorableMuslimah.com! Hadiah2 lumayan disediakan termasuklah authentic COACH Wristlet, Victoria’s Secret Gift Bags and beauty care dan juga AM Cash Vousher. Penyertaan terakhir adalah pada 31st January 2012. Cepat2 hantarkan penyertaan anda di dalam Bahasa Melayu atau Inggeris di competition.adorablemuslimah@gmail.com ! Anda boleh tulis apa sahaja berkenaan www.adorablemuslimah.com

Contoh: Pengalaman shopping di AM.com (jika ada) ATAU Apa yg anda suka dengan AM.com ATAU Review produk2 di AM etc… Apa sahaja berkaitan dengan AM.com mengikut kreativiti anda.

Maklumat lanjut berkenaan syarat2 dan lain2 boleh didapatkan di sini à Click Here

clip_image002

clip_image002[6]

clip_image002[8]

Sekurang-kurangnya , aku puas !

 

 

IMAG0236

Aku selalu memikirkan perjalanan hidup aku .. Di mana kesudahannya ? Apakah kesudahannya ?

 

Ya , bukan kuasa kita .. Segalanya dah ditentukan Allah .. Tapi kita boleh mengubahnya .. Dengan usaha .. Dengan izinNya .. Kena pohon jugak kan ? Takkan datang sendiri punya ..

 

Dan bila dah lakukan semua itu , maka berserah saja.. Tawakal .. Segalanya adalah milikNya .. Yang penting , kita dah usaha ..

 

Aku selalu kata pada diri aku .. Hidup aku ini sekali saja .. Bagaimana aku nak manfaatkan sepenuhnya selain dari menjadi hambaNya ? Apakah hidup aku ini , seperti robot yang diprogramkan dan tunggu masa untuk bateri abis atau ditutup butang kuasanya ?

 

Aku perlu mengubahnya dan sedang mengubahnya .. Menjadikan ianya lebih baik tapi tidak lari dari landasan ajaran Islam .. InsyaAllah..

 

Tak mudah.. Lebih baik mati berusaha dari tak buat apa apa langsung …

Pemalas sangatkah rakyat Malaysia ni ?

Kalau boleh , diorang nak parking depan mata !! Serius , naik menyampah tengok ..


Kalau takde parking , lain laa.. Ni dlm bangunan tu ada berlambak parking ..


Pk positif ? Mungkin ibu mengandung ? Takkan semua kot ? Lagi pon bwh tu lagi mudah ..


Menyusahkan ok ! Bersenam la skit di pagi hari ... Haihhh.. Bila dah dtg penyakit , baru nk menyesal ..


Published with Blogger-droid v2.0.3

Blogger dituduh menyeludup pendatang asing !

 

DSC_0728

Haaa.. Tu diaa .. Tak sedar ketika ditahan polis ! Pendatang asing begitu asyik tidur di dalam Honda Hybrid Insght ni ..  Menurut pendatang asing ni ,

“ Waah.. Tak kisah la saya kena tahan dan dihantar pulang ke tempat asal saya yakni  Madrid , tapi saya rasa puas hati sangat dapat tidur dalam kereta Honda ni ! Memang selesa gilaaa laaa dari tidur di dalam kontena yg mana telah berjaya menyeludup saya ke sini . Nak hantar balik pon , tak kisah la… Yeahhh .. “ – CNM

Blogger yg memandu kereta ini , berjaya melepaskan diri setelah lari lintang pukang  di dalam hutan paya. Polis sedang menjejakinya.

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI