Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 17 Januari 2012

Sila basuh seluar dalam isteri anda !!

 

image

Hahaha .. Tajuk tak hengat !! Tapi betul la kan ? Bukan nak bikin kontroversi murahan laaa … Tu haa .. Bukti ada unta padang pasir dok mencari menda menda gitu .. Takkan la dia saja saja google gitu kot ?? Sat aku test google ..

 

Hahahaha .. ada pulak entri aku tu eh … Tersangkut kat entri ni rupanya .. hehehe ..  Haaa .. ada banyak gak blog mengarut rupanya !! Grrrrr … Jangan gatal gi google lak !!

image

Kenapa suami orang suka isteri orang

 

Yang ada anak tu , sila check laptop mereka.. Unhide folder dan files. Mana tau diorang sorok kan ? Haa.. Biar bertekak skang dari menyesal kemudian hari !

5 blog berani menjadi pilihan !

 

Hah ?? Berani ? Diaorang berani mintak kat aku untuk dipilih !! Maka , aku pon pilih la mereka memandangkan mereka berani menebalkan muka !! Hahaha.. Tak la.. Bukan tebalkan muka tapi mencuba nasib dan apa salahnya aku pilih mereka kali ni kan ? Tak tercalar pon badan aku .. kan kan ?

OK .. 5 je yer .. jom tengok sapa punya blog ..

 

Hidup Syaz Ibarat Pelangi!

Hey, im syazana. 19 going to 20 this 22 July. Ex-KMM badge 2009/2010. Currently in UMP, Pahang taking Bachelor in Chemical Engineering. Friendly. Banyak cakap. Muka tebal. sgt tembam ea. Korang bley panggil aku Syasya or Syaz. Thanx sape yg sudi bace blog yg serba kekurangan ni. contact me through FB and Twitter.

 

slumberdek

Tiada keterangan diri ..

 

Belog Si Gadis Pinky

Pon tiada keterangan diri ..

 

diary online Ms. Siti

Sama seperti di atas !

 

Rilek Sebentar

Pon takde ??

 

Hahaha.. 5 yang terawal ! Sapa mintak dulu dia dapat .. Hehe.. Satu lagi , biasanya kalau komen komen yang membina dan membuka minda , aku akan tengok sapa pemilik komen tersebut seterusnya akan dijadikan blog pilihan.

 

Terima kasih ..

 

Hehehe ..

Berlaku adillah ..

 

 

Bukan mudah . Seringkali perempuan ‘melaungkan’ ADIL ! ADIL ! ADIL !  , bila si suami ‘menjerit’ , HIDUP POLIGAMI ! HIDUP POLIGAMI ! HIDUP POLIGAMI !

Dasatkan ? Mereka mahukan keadilan bila bab bermadu . Tapi bila tak bermadu , mereka adil tak ? Haaa… Jom kita check , wahai suami suami sekali alam ..

Bila tang anak , anak senantiasa dilebihkan berbanding suami .. kan ?

  1. Bab pekerjaan .. Mak aih.. G kerja , macam nak g kenduri Datuk Datin tu haa.. Grand gituu .. Tapi dok umah , baju kelawar pon koyak 9 !  Kan ?
  2. Bila nak balik kampung , tang dia kalau boleh , sebulan laaa nak duduk ! Tang laki ?? “ Bosan la bang kampung abang tuuu “
  3. Tang makan ? Masak ala kadar sbb penat keja atau jaga anak seharian .. Tapi bila adik beradik atau kawan kawan datang rumah , “ Woi orang kampung , aku nak buat kenduri ni haaa.. Jemput la datang !!! “ ..
  4. Tang shopping !! Walaupun guna duit sendiri , kena ingat .. tanpa izin suami , isteri tak leh g kerja. Dan tujuan isteri tu g kerja adalah untuk bantu suami ! Bukan suruh sedekah kat tokey shopping complex tu haaa !!

Tu baru 4 ! Banyak lagi kalau nak ditaip .. Tapi cukuplah .. Blog aku ni ramai pembaca perempuan. Kang semua pakat boikot aku , cuma tinggal lelaki tulen dan yang palsu jer ..

Apa pon , aku tak kata lelaki ni sempurna .. Lelaki tetap sama cam perempuan. Untuk berlaku adil sebenarnya , kita takkan mampu . Hanya Allah saja mampu berlaku adil . Kita ni mampu berperikemanusiaan dan bertimbang rasa .. Tu jer..

Jadi , dalam apa jua tindakan kita , fikir-fikirkan juga perasaan orang lain .. OKeh ?

“Coming Home “- iklan PETRONAS Chinese New Year


Haa.. ni la dia TVC ( Television commercial ) Petronas untuk perayaan Tahun Baru Cina 2012 ..  Amacam ? Mesej yang nak disampaikan adalah mudah jer tapi bererti ..

Bini aku tak kisah pon aku bogel !

Hurm .. comel kan kata kata dia ? Haaa .. atas nama seni weh !!  Seni .. hurm.. Filem kita pon dah bertaraf antarabangsa .. Tahun ni paling tidak pon , 7 anugerah Academy dlm tangan dari 20 pencalonan !! Dasatkan ? Filem kita dah ditonton oleh org luar ! Tak payah buat kesan khas berpuluh juta ! Janji seksi , ada bogel bogel .. dan sepak terajang .. Tak lupa yg ada babak momok naik motor ..


Patut selebriti kita ramai bergelar Datuk..  Tabik arr.. Berkorban atas nama seni .. Sejuk perut mak baca ..


Published with Blogger-droid v2.0.3

Projek blog di KLCC :CNY Photography Contest by Petronas

Haaaa .. ni laaa tujuan aku ke KLCC pagi but !! Baeek punyaa projek ..  Selain tu diorg  tunjuk TVC CNY Petronas utk tahun ni ..


Dan ada contest lg !!! Tunggu aku update secara detail nnti ..


Published with Blogger-droid v2.0.3

Kedai pun tak bukak lagi !!

Gila ke apa awal pagi kat KLCC .. Huhu .. Ingat nak melantak Kfc pagi-pagi ni tp tak jumpa lak .. Mana ilang dh KFC kat KLCC ni ??


Lama tak naik erl , lrt dan putra .. Ternyata byk dah perubahan .. Jadi cam beruk masuk kg lak aku .. hahaha.. Alo, macam ok !!! Bukan beruk !! Grr ..


Klcc , rasanya berbulan gak tk singgah sahur kat KLCC ni .. Ni dtg pon sbb keje .. Kalu x , dok bantai kuak lentang atas katil lagi ni !! Haha , byk laaa dok kuak lentang ! Byk keje nak settle .. Semua tertunggak ..


Balik ni nak teman wife g klinik lak.. check up .. Oh lupa .. td jumpa member blogger , Ezzu .. lepak borak ngan dia .. Pon ada projek gak tu dia.. haha.. Mana cukup makan gaji bang !!


Ok .. nak sambung cuci mata tengok awek bertudung berseluar ketat nampak bekas spender .. Menda freee .. hahaha.. Kejiii ...


Published with Blogger-droid v2.0.3

Kembali setelah sekian lama ..

Rindu nak tgk stesen Erl ni pada waktu subuh .. Dulu aku naik erl utk g KL .. hehe .. skg tgk jer ..


Pagi ni aku ada press conf kat Galeri Petronas , KLCC .. Projek utk blog .. Alhamdulillah .. mana ada projek , semua aku amik , buat masa skang ..


Tapi , penat !! Sejak balik dari Langkawi tu , aku tak rehat sepenuhnya .. Tidur cuma beberapa jam .. G gym .. Update ..


Mungkin ada yg fikir , sekadar blog ... hehe .. Kira ingat nak taip tu guna air liur mcm bercakap la kot ?


Tak kisah la.. dia punya pikiran tapi yg aku tau , aku gembira dgn dunia baru aku ..


Ahh.. ada perubahan !!


Published with Blogger-droid v2.0.3

Perangai busuk !

 

Aku malas nak kata , INILAH ORANG KITA ! .. Bukan apa , kang ada yg kata .. Bukan bangsa kita je gitu .. bangsa lain pon sama gak .. Masalahnya aku tak tau bangsa lain tu camana kan ? Maka tak adil la aku bagi kenyataan gitu ..

 

Sihir .. Mana mana bangsa ada .. Cuma sekarang aku nak cakap mengenai bangsa aku ni haa.. Bangsa yang mana agamanya adalah ISLAM yang  sama sekali mengharamkan sihir ni haa ..

 

Tapi ianya tetap wujud ! Kenapa ? Pelik kan ? Entah apa yang diorang sakitkan hati pon tak tau laa . Bermula dari meniaga kecilan hinggalah yang ke besar ! Tak abis abis dengan perangai busuk !

 

Kalau tak sihir , politik kotor ! Kalau tak politik kotor , tabur fitnah .. Tak senang betul melihat bangsa sendiri maju … Haih .. Dari adik beradik hinggalah ke persaingan perniagaan ..

 

Tak boleh ke bersaing dengan sihat ? Kalau bijak atur strategi , insyaAllah .. Nak tanam sayur pon kena ada cara.. Bukan main campak je benih ..

 

Buanglah perangai busuk tu haaa..  Esok lusa mati , tak sempat taubat .. tak ke naya ??

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI