Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 22 Januari 2012

Individu terkaya di dunia adalah orang melayu eh ?

 

image

Anak kelahiran Perak, Kamal Ashnawi (KA) mendakwa beliau kini mempunyai wang simpanan melebihi 5 trilion Euro (RM20 trilion), menjadikannya orang terkaya di dunia . Rekod sebelum ini Carlos Slim dari Mexico dengan kekayaannya  RM224.7 bilion dan diikuti oleh Pengasas Microsoft, Bill Gates dengan kekayaan berjumlah RM170 bilion.

Kamal adalah Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Sierra Petroleum (M) Sdn. Bhd. yang pernah mencadangkan projek kilang penapis minyak mentah di Kedah pada 2005.

Bukti kekayaannya ditunjukkan dengan mengemukakan kepada pemberita salinan penyata bank HSBC di London yang membolehkan  beliau menjadi individu pertama di dunia bergelar ‘trillionaire’.

Katanya lagi  kekayaan yang diperoleh berasal daripada warisan diraja menerusi akaun bagi Combined International Collateral of the Global Debt Facility yang dibuat keluarga diraja dunia pada 1875.

Dan  beliau mendakwa dia juga adalah keturunan diraja dari Jawa, Indonesia dengan namanya Raden Mas Prabhu Gusti Agung Ki Asmoro Wijoyo dan dijangka ditabal menjadi Maharaja Indonesia dalam beberapa tahun lagi.

Sumber asal – Utusan Malaysia.

 

Wow .. part yg aku bold tu tak leh tahan tu .. Dasat benar dia eh ? Betul atau tidak cerita ni , tunggu jela sambungannya nanti … Aku pun nak tau gak kesahihannya ..

Kalau aku manusia paling kaya , aku nak beli … beli ..g makan sup belut la sat eh ..

Blog Pilihan Hari Ini ..

 

Hehe .. lama tak update novel dan blog pilihan kan ? Ni baru lega kepala otak aku sbb dapat rehat yg betul betul tanpa fikir apa apa  langsung .. Fresh !

Mana taknya , memandu dari kul 8 pagi hingga 5 petang dengan perjalanan yg benar-benar meletihkan mata , memang menantikan rehat yang cukup panjang .. Dan aku dapat dah pon ..

Maka inilah entri pertama aku untuk malam ni .. 5 buah blog yang aku pilih secara rawak untuk diperkenalkan pada korang semua .. Selamat berkenalan..

 

annyeonghaseyo.... watashi wan nursyafiqah....alamk tercmpur suda...heheh.... i'm 15 years old...dah tue aq rupe nye hehek.... i'm new here so sila tinggl kn komen kalo korg x puas aty ngan blog sye nieyh huhu...mne la tau sye bole upgrade kn....dah usha2 tu follow la ye...

Ceritera Hatiku

 

Diberi nama Salina & hasil perkongsian hidup selama 7 thn dengan Mohd Zamhari kami dikurniakan 2 orang cahayamata yang bernama Nur Kamila Qistina dan Nur Kashif Aliya. Aku juga suri rumah sepenuh masa & membuat bisnes kecil-kecilan.

Kasih Salina

 

❤ 100% ME :: TANIA.MEENIEY. NOBODY CAN CHANGE ME ..ALWAYS BE MYSELF.. I DUN CARE WIF WHAT OTHERS ALWAYZ TALK & SAY BOUT ME.. YEAH !! LUV MYSELF..❤

Mish Meeniey Empire : Laughing Talking

 

* Nurul Nadiya bt. Ismail ( Az@N'dya ) * 19/04 * Belong to my first love ( Az@N'dya )

wonders of life

 

Hye ! saye syue.. tuan punya blog picisan yang tak secomel awak. sekian. (^_^)

senyum secantik pelangi

 

Terima kasih .. Smile

Takkan kat Machang dah perang kot ?? Sampai udah !

Bendera parti BN mahupun BA  di kiri kanan jalan kat area Machang .. Bahang PRU semakin terasa .. aku semakin pening nak pilih sapa ? Najib atau Bill Gates ? Ahhh..  biar la mereka ..


Alhamdulillah , aku dan wife dah tiba umah mak mertua aku setelah pelbagai rintangan yg aku tempuhi seperti mengantuk yg teramat sangat dan juga mereka yg memandu kereta seperti kapal karam di daratan ! Grr..


Serius , hampir beberapa kali aku terlelap dan berkali gak aku berhenti tidur dalam 10 minit , siap dengkur la.. Nyaris tak ngingau nama awek baru .. huhu..


Cari pasal !


Published with Blogger-droid v2.0.3

Hentian Rehat Gua Musang , baru punya !

Hurm .. aku baru tahu kewujudan hentian ni melalui kawan aku ,Bad yg pulang ke kampung halaman isterinya semalam ..


Dan hari ni aku tengok sendiri .. Dan sangat ok .. Tandas , surau .. semua bersih ..


Satu pembaharuan di Gua Musang .. Hentian lama , aku rasa pon ok .. Sebab dah buat penambahbaikan baru baru ni ..


Published with Blogger-droid v2.0.3

Tenang , damai tapi ..

Mengantuk !!! Terpaksa berhenti berkali kali ..


Jalan  ke Kota Baru , clear je tp ada gak yg memandu mcm nak tercirit dlm seluar jer .. Ops, pk positif .. Dia sakit perut kot ..


Published with Blogger-droid v2.0.3

Hampeh gas tul !!

Korang tau tak  berapa harga tempat letak hp ni kat Low Yatt Plaza ?  Lebih RM50 okeh !!


Semalam aku beli kat Downtown Cheras , tau berapa harga ??? Grrr.. RM10 okehh !!


Buta buta je kena kelentong !!


Published with Blogger-droid v2.0.3

Kesian kat diorang ..

Otw balik Kelantan ..  Sian kat orang tua aku .. rasa nak nangis je tgk bapak aku terutamanya.. Hurm..


Camana eh nak tunaikan hajat dia.. Hurm..


Ni cd player rosak lak .. confirm bosan dlm kereta tak leh karaoke .. org sblh confirm tdo..


Perjalanan lak makan masa mungkin lebih 10 jam sbb byk berenti. Driver sorang je ..


Doakan kami slamat sampai ke destinasi yer .. Tqqq ..


Published with Blogger-droid v2.0.3

Diet yg bagus utk setiap pagi

Pernah cuba roti arab ? Yg dlm gambr tu , serius mmg sedap dan ringan !


Tadi aku bg cuba kt ayah aku yg mana dia seorg yg cukup jaga pemakanannya memandangkan ada kencing manis dan dia nenyukai termasuk aku ..


Yup , mmg lembut sekali ! Dan akan jadi makanan aku setiap pagi selepas ini .. Tu pon kalu ada stok !!! Agrhhhh ..


Published with Blogger-droid v2.0.3
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI