Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 24 Januari 2012

Jangan nilai dari luaran ..

Ini pasar Pasir Mas , Kelantan ..  Tadi ada dah aku buat entri berkaitan dengan pasar ni ..


Kalau tgk dr luar , sapa sangka di dlmnya ada mcm mcm jualan dan yg menariknya , pengunjung tak putus putus datang !


Perlukah satu satu tempat tu dihias cantik utk menarik pengunjung ? Belum tentu lagi akan berjaya punya kan ? Pasti ada sesuatu yg membuatkannya menarik padahal 'buruk' je rupa pasar tu kan ?


Fikirkan ..


Published with Blogger-droid v2.0.3

Blogger pon perlu isytihar harta !

 

Mula-mula Menteri Besar Kelantan , Nik Aziz diminta berbuat demikian pada SPRM dan mantan Perdana Menteri bersuara , semua menteri kena buat gak ! Haaa… Baru best kan ?

image

Dan yang terbaru , Presiden MCA pon bersuara mintak pegawai tinggi kerajaan isytihar harta gak ..

Hahahaha .. Kang pegawai tinggi tu bersuara , yang rendah pon kena gak laaa .. Mana aci diorang je kena kan ? Hahaha .. Adoi .. Ni macam ‘ kalau nak kena , kena ramai ramai kan ? ‘. Hehehe ..  Lawak laa diorang ni ..

Akhirnya , semua sekali kena isytihar harta .. Isytihar je laa kan .. Banyak pulak bunyi !

“ Mesti cucuk punya tu ! “

 

 

image

Cepat benar kita menghakimi seseorang tu tanpa mengetahui latar belakang atau membuat penyelidikan terlebih dahulu. Cukuplah dari mulut seseorang itu atau memandangkan sekali imbas dan dah boleh buat kesimpulan !

Seperti dalam bidang bina badan .. Aku amik contoh Sazali Samad. Bagi mereka yg kurang arif pasti akan kata dok makan susu la.. dok itu ini la.. Atau paling tidak pon , kuat cucuk steroid ..

Mudah je kan ? Benarkah ? Kalau benar sekali pon , tau ke kenapa ? Apakah ingat semudah itu je badan boleh jadi gitu ? Tak nak tau ke berapa lama Sazali Samad berkecimpung dalam bidang ini dan baru layak memenangi pertandingan ?

Sikap orang kita ni mmg mendukacitakan ! Pantang ada yang lebih , maka senang saja syaitan menghasut .. Menyedihkan . Patut la makin banyak filem filem atau drama pasal perangai busuk orang kita ni disiarkan .. Haih ..

Lantak la kan ? Yang pasti , angin kentot tetap akan berlalu walaupun busuknya bukan main lagi kan ?

Blog-blog yang best dari blog BENASHAARI.COM

 

Wah .. bagus sangat keeee blog Benashaari.com tu ?? Nehh… jgn risau ar.. blog tu tak best pon … Tak caya eh ? Tanya la aku sendiri … Haaaa..

Ok ok .. tolak tepi yang tu .. skang ni aku nak tengok blog blog yang berani kata lagi bagus tu haaa.. Hehehe.. Apa yang diorang rasa bagus sangat dari blog Benashaari.com tu ???

Jom kita tengok satu satu .. Huh ..

 

 

Waaa… berani ehhh ?  Well … pengalaman mematangkan kita .. Cakap memang mudah kan  ? Sapa sapa pon berani tulis … Persoalannya , berani ke buat apa yang ditulis ?  ;P

Mungkin akan ada yang fikir aku akan berkecil hati .. Olololo … Nik Aziz yang ulama besar tu pon ramai tak suka dan benci , apatah lagi aku yang sehina insan ini kan , kan kan ?

Maka , inilah segmen yang simple untuk membuka mata kita ..   Orang kata , nasi asalnya dari beras dan beras datangnya dari padi .. Sama je kan ? Cuma yang membezakan adalah resepi masakan tu saja ..  Persoalannya , berapa ramai yg kreatif dan pandai memasak ? Aku tak dan aku berterus terang .. hehehe .. Tapi tak la sampai menidakkan keistimewaan orang lain kan ?

Fikir-fikirkan sblm menulis .. Salah tulis , jadi fitnah dan dosa hukumnya .. Tak kenal maka tak cinta ..

Gym kat Kok Lanas , Kelantan

Heh.. tak sangka lak aku .. Tadi g tengok gym ni yg terletak kat berhampiran EconJaya .. Hurm , ramai gak yg datang bersenam .. Alhamdulillah .. bagus la kan dr menghabiskan masa dgn berkeliaran tak tentu hala ..


Sekali masuk , RM5 .. Agak mahal gak bagi aku yg berkerja sendiri ni tapi apa la sangat kan kalau nak jaga kesihatan .. hihi ..


Gym ni milik seorang doktor ...


Published with Blogger-droid v2.0.3

Ramai gila perempuan berkemban ! Rezeki , rezeki !!

Nak letak gambar perempuan berkemban , tak sampai hati padahal diorang dah kasi free .. Tapi tak pe la , taknak himpun dosa di bawa mati .. huhu ..


Tak sangka , kat Kelantan ni berlambak jugak anak dara dok berkemban eh ? Bukanlah aku kisah sangat pon cuma nyaris gak aku terlanggar orang akibat dok jeling menda free neh .. hehe .. Jujur nehhh ..


Best ke pakai ketat ketat ni ? Cam terseksa je aku tgk terutama masa berjalan tuu ..


Teringat abang aku masa zaman rock dulu.. huhu .. cam bodoh je aku tgk abang aku tu haa..


Published with Blogger-droid v2.0.3

Jangan risau bab masjid bila di Kelantan ..

Ada yg takut datang Kelantan sbb diperintah oleh PAS dan takut akan hukum hudud .. hehehe.. Lawak kan ?


Jgn risau .. Tu semua dongeng purbakala jer ... Kelantan ni mcm KL je bagi aku .. Takde beza cuma kat sini takde la disko , pub atau .... cam kat KL tu .. Ops , bukan memburukkan KL yer ..  Tapi hakikat ..


Yg menariknya kat  Kelantan ni masjidnya bersepah mcm kedai makan tu haaa.. Jangan risau la kalau nak cari tempat solat ! Dan jgn dok mengarut laaaa kata masjid tu PAS punya laaa atau parti parti lain .. Masuk , solat dan keluar .. Kalau ikhlas , derma la ..Tak susah kan ?


Published with Blogger-droid v2.0.3

Inilah namanya persaingan ..

Pasar Pasir Mas , Kelantan .. Majoritinya menjual 'menda' yg sama .. Bagaimana mereka berjaya menarik pelanggan mereka tanpa bergaduh atau menjatuhkan antara satu sama lain ?


Kalau dpt jpwnnya , gunakan menaikkan trafik atau mendapat pembaca baru dan setia dlm blog korang ..


Published with Blogger-droid v2.0.3

Kali pertama di Pasar Pasir Mas , Kelantan

Hehe.. walaupun masuk 3 tahun aku dok ulang alik Kelantan , ni laaa kali pertama aku jejakkan kaki kat sini ..


Tenang je pasar ni.. Apa yg dijual kat sini ? Apa yg aku nampak byk pakaian , mainan , beras dan mcm mcm lg ..


Murah ? Rasanya kalau pandai berbahasa Klate  skit , ok kot harganya.  Kalau mahal pon , tk mahal mana ..


Published with Blogger-droid v2.0.3

Segmen berani mati : BLOG AKU LAGI BEST DARI BLOG BEN ASHAARI KERANA …

 

Haaa… korang rasa blog korang best tapi tak dapat publisiti atau tak mendapat perhatian ramai ? Ok , ni peluang korang untuk ketengahkan blog korang .. Amacam ?

Caranya ? Mudah jer … Cam biasa , buat satu entri khas …

  1. Letak header BENASHAARI.COM
  2. Tajuk : BLOG AKU LAGI BEST DARI BLOG BEN ASHAARI kerana ..
  3. Ceritakan kelebihan blog korang dalam 100 patah perkataan. Kalau tak tau nak cerita camana , letak gambar bagi mengambarkan kelebihan blog korang tu .. Haa..Kreativiti diperlukan disini ..
  4. Siap ? Tinggalkan link lenkap entri korang di ruang komen ini ..
  5. Tutup , kul 8 malam ni ..

 

PERINGATAN : Ini bukan segmen tambah follower atau tingkatkan trafik ..  Terima kasih …

Sing .. sing .. I can sing .. A,B,C .

 

Hahaha.. tiap tiap malam itulah yang si kecil dalam perut tu dengar sebelum lagu Alif Ba Ta , yg aku download dari youtube .. Selain dari tu , seperti yang diamalkan oleh mereka yg beragama Islam ialah membaca surah-surah dari Al-Quran ..

Apa yg bestnya ? Mungkin mereka yg belum berkawin belum rasa camana perasaan melihat si kecil bergerak dalam perut .. Itu baru perasaan seorang ayah .. Perasaan si ibu lak yang merasanya ? Huhu ..

Aku baru pasang lagu A,B,C dan Alif Ba Ta  dan si kecil tu dari diam terus bergerak dari sebelah kanan ke sebelah kiri , di mana aku  letak handphone aku .. Jarak yg selamat yer .. Jgn risau .. Hehehe..

Boleh nampak dia bergerak .. Huhu.. rasa cam nak mengalir je airmata .. Tu anak aku ! Dan bestnya , bila aku ‘ketuk’ dua tiga kali perut dan dia membalasnya ! Hahaha .. Adeh .. Tak sabar nak gigit dia ! huhu ..

 

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI