Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 4 Februari 2012

Ololo .. Comelnyaa header blog dia ! Sapa punya nih ?

 

image

Huhuh.. Comelkan ? Komen dia di blog aku menyebabkan aku singgah dan terus tertarik dengan header serta blognya .. Apakah komennya ?? Boleh carik kat entri INI

Sapa punya ? Bakal seorang doktor yang sedang belajar di luar negara iaitu Mesir .. Erk.. Mesir  ? Gulp… Jaga diri yer Neesa ..

Jom singgah blog  >> http://syanpunyabelog.blogspot.com/

APA SAJA FBI – Azwan Ali , Fida, Shila dan Mamat Sepah

 

Tak pernah aku layan rancangan hiburan ni tapi bila tengok preview dia ari tu , aku siap kensel lagi rancangan nak membeli belah kat pasar borong Sri Kembangan .. Heheh.. Sanggup tuu .. Tak gak la.. Kang ada cerekarama best kat tv3 bertajuk Al-Ikhlas ..

Antara sebabnya , topik berkaitan dunia maya iaitu FACEBOOK dan Twitter .. Sebab keduanya , heheh ..

 

image

Haaa ..pastinya kalau ada AZWAN ALI ni , mesti ada sesuatu yang panas keluar dari mulutnya kan ? Hehehe ..

IMAG1500

Kemuncak .. Fida Ibrahim dengan isunya yang dah basi .. Tapi memberi pengajaran buat semua pengguna FB agar berhati hati dengan setiap post dan gambar ..

IMAG1503

Kehadiran Mamat Sepah yang membuatkan Fida Ibrahim mengeluarkan airmata .. Huhuh .. Aku nangis ? Oh plss .. huhu ..

IMAG1501

Luahan Mamat mengenai kesilapannya dan dia masih lagi melakukan kesilapan yang tak disengajakan .. Apa nak kata.. Kalau dia ‘bijak bercakap’ pasti dia jadi ahli politik kan ? Huhu ..

IMAG1504

Salah satu segmen yang aku rasa tak patut dan perlu dikaji semula. Buat lawak atau gurauan pon kena ada limit .. Tau tau je la kan kita ni kat mana ? Haaa ..

IMAG1508

Kenapa dengan MAFA ni ? Heheh .. Dia dikehendaki pakai pakaian yg disediakan untuk satu sesi fotografi  .. Dan baju ‘seksa’ .. Dia tamo pakai .. Dah apa jadi seterusnya ? Tuuu ler .. hehehe .. Sian kan ? Iskh…  Kan bagus segmen ni diganti dengan test IQ artis.. hehe.. Jadi , mereka yang nak jadi artis ni perlula ada IQ yang tinggi .. hehe .. Sekadar pandangan je laa ..

Keseluruhan .. Sama je cam rancangan hiburan yang lain .. Tiada rugi pon kalau tak follow .. Kecuali diperbaiki … Haa.. Cam jemput ustaz atau ulama  sekali keee .. Haaa.. kan kan ?

Apakah yang boleh ‘menghairahkan’ aku ?

 

Perempuan seksi ??? Elee … samaa jee .. Semua perempuan seksi arr !! Pakai baju seksi , seksi dahhh punyaa ! Muka lain ? Pe susah , kasi pakai topeng je la kan ? Hahahah ..

Tak ! Tak ! Tak !!  Tamoo.. Tengok perempuan seksi , dosa ! Tertengok tu , tak leh kata pe la kan .. Sapa suru pakai cam tu lebih lagi yang ketat terbonjol sana sini pastu pakai baju 2-3 lapis tengah panas .. Cam ngong pong ada gak aku tengok .. Nak marah nape lak ? Tak betul ? Negara kita musim dia camana ? Ada salji ke ? Ingat ni negara KPOP atau JPOP ker ? Dah dah.. Toksa hangin tak tentu pasal ehh ..  Aku guwau jeeer ..

Sebenarnya kan , lelaki ni ada dua menda yg bisa membuatkan air liurnya meleleh ! Yang pertama .. Ni aku la yer .. 

image

Dan yang kedua ialah ..

image

Ini dua kan .. kalau lalu sebelah aku , bini aku tengah cakap pon aku suruh dia diam jap ! Nak hayati ‘keghairahan’nya wooo  !! Jangan pk lucah ok !

Yer , ini semua duniawi .. Tak salahkan minat ? Dan aku cuma suka tengok je.. Kalau ada duit , aku tak beli punya .. Aku nak beli apa tau ??

image

Aaahh.. nangisss kalau aku dapat pegang dia !! Adusss …

Badan pelakon filem 300 tipu eh ??

Pernah tengok filem 300 ni ? Heh. Bagi mereka yg dah tengok , pasti teruja dengan abs( otot perut )  mereka tu kan ? Aku pon teruja gak woo..

image

Bila tengok perut mereka semua cam samaa je , maka terfikir la.. Takkan diorang semua berketul gitu kot ? Diorang bukan atlit atau bodybuilder pon ! Mesti teknik CGI atau pakai bodysuit nih !

Itu dalam benak aku yang tak langsung membuat kajian mengenainya laa .. Terus main anggap gitu jer ..

image

Kelmarin , aku layan sekali lagi movie ni .. Dan memandangkan internet dihujung mata aku je , maka aku pon cari the making of 300 ni .. Dan , aku terkedu ! Badan mereka original ok !! Sebelum pengambaraan filem tu , mereka dah masuk kelas fitness !! 7-8 bulan berlatih untuk mendapatkan badan yang diperlukan dalam filem ni ! Gilaa mantap !!  Tu pon boleh jadi sebab ada instructor .. Bukan senang nak dapat dengan cepat ..

Aku cari corak latihan khas untuk abs dan jumpa .. Sekali lagi , terkedu .. Hahahah .. Memang dasat laaa training diorang .. Jauh beza dari latihan yang biasa kita tengok si amatur buat , cam aku nih haa ..

 

Amacam ? Patut la mereka boleh dibayar sampai berjuta .. Komitmen weh ! Komitmen !!

Macam best 'Lawak Ke, Der?'

 

Terbaca kat Mstar mengenai persembahan 'stand-up comedy' yang bakal menampilkan Osbon , Boboi , Jozan ,Harith Iskandar dan Nabil di Istana Budaya bermula semalam ( 3hb) dan seterusnya setiap Jumaat malam sepanjang bulan Februari ni ..

image

image

Macam best kan ? Tapi yang tak bestnya … hehe .. Aku rasa korang pun tau la kan.. Apa dia ? Tiket la der ! Ingat masuk panggung wayang keee ! Harga boleh bikin garu kepala wooo .. Kalau aku anak sedara menteri arab tak pe la gak .. Tau berapa ? Harga tiket iala RM53, RM73, RM123, RM203 dan RM353 boleh dibeli menerusi www.ticket2u.biz atau call diaorg terus jer ..

Der , kasi la murah skitt .. Ni macam kasi orang kaya kaya je tgk der .. Kitorang download nanti , marah lak !! Eh , boleh ke der ?? Lantak la der .. Layan doraemon pon leh gelak gak .. Free je .. Sori la der .. Bini nak bersalin .. Duit tu leh buat beli pampers der ! hehehe .. Apa pun , gud luck der !  Support pelawak Malaysia selagi berilmiah lawak mereka ! Hehe ..

Bonus/Ganjaran di Vemma

 

image

Apa yang perlu anda tahu tentang sistem Bonus Vemma

Ia bukan MLM , sistem piramid tetapi MVM di mana leader atau upliner di atas anda saling membantu downliner atau orang bawah,

Ia tidak menjual produk tetapi bisnes referal atau sharing

  • Dengan memperkenalkan Vemma kepada rakan-rakan secara online atau offline tentang Vemma  kita layak menerima bonus-bonus hebat daripada Vemma dengan syarat anda menjadi ahli dan menyertai Vemma dengan membeli produknya minima RM342 sebulan, melayakkan anda menjadi usahawan dengan pendapatan lumayan.
  • Apabila mendaftar sebagai ahli  secara automatik  anda akan menerima website percuma untuk dipromosi kepada rakan rakan semada secara online atau offline
  • Anda akanmendapat website http://www.vemmabuilder.com / 123456789 jika menjadi ahli melalui vemmabuilder dan akan mendapat website seperti berikut  http://yourusername.vemma.com jika menjadi ahli melalui vemma.com melalui pembelian produk di website tersebut.
  • Bonus yang layak anda terima sekiranya rakan anda menyertai Vemma dengan membeli produk Vemma adalah seperti berikut

 

Bonus yang layak anda terima

1. Saguhati Utama Mingguan sehingga RM2,850.00.

2. Saguhati Utama Bulanan RM3,800.00 - RM7,600.00.

3. Bonus Tajaan - RM1,520/seorang tajaan

4. Income mingguan sehingga RM95,000 (9 JENIS BONUS LAGI).

  • Bonus di bayar secara tetap iaitu RM3.80 untuk 1USD
  • Selagi anda aktif sebagai ahli, anda layak untuk bonus-bonus, tidak hilang dan tiada'flushing"
  • Hanya dua kaki sahaja yang perlu anda jaga yaitu kaki kiri dan kanan.
  • Dengan mempromosikan kepada rakan-rakan melalui media sosial atau secara lisan tentang Vemma kepada mereka yang mempunyai masalah penyakit dan ingin menjaga kesihatan atau menceritakan peluang bisnesnya yang lumayan , melalui website percuma yang diberikan anda akan mendapat bonus diatas apabila mereka memdaftar melalui website tersebut sebagai ahli.
  • Sebab-sebab kenapa anda perlu minum Vemma

Ia dapat membantu tubuh badan  mencegah osteoporisis, mencegah diabetis, anti parkinson, anti tumor dan mencegah kanser dan batu karang, membantu mengawal tekanan darah tinggi dan bermacam lagi dan sebagai liquid supplement nutrisi sepanjang hayat anda.

Jadi jangan tunggu lagi, sertai saya. Sila lawati http://onlinebisnes4u.blogspot.com  untuk mendaftar dan maklumat lanjut.

Aku di FABULOUS MOM , Damansara.

Ahhh.. menyopping diri kat FABULOUS MOM membeli barang baby kat sini . Bukan aku tapi orang rumah aku dan kawannya , Kak Min ( nama glamer ) ..


Murah ? Katanya murah ..  Akan ada sale nanti di Mid Valley dlm bulan depan..


Banyak gak barang kat sini .. hehe .. Senang bg mereka yg malas berjalan byk.. Cari je kat sini .. Nak cari tempat ni , cari One Utama dan kemudian cari balai polis .. hehe.. pastu cari sendiri .. hehe.. Jangan marah arr.. Cari CIMB yg besar .. Terletak atas BSN ..  ok ? Cool ?


Wachaaa ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Bila dah tak bukan hak kita ..

 

Solat Jumaat seperti biasa di masjid berhampiran rumah aku ni .. Dan port biasa aku nun kat luar bawah khemah .. Dan pastinya akan gunakan tikar dan sejadah mudah alih tu.. hehe ..

Masuk waktu solat .. Masing masing amik kedudukan .. Dan bersedia untuk bersolat. Tiba-tiba ada sorang budak ni mintak sejadah yang aku bawak sendiri dari rumah kerana khuatir tak cukup sejadah .. Tapi hari ni , aku ada tempat dan sejadah tu tak digunakan lalu aku bagi kat dia .. Satu saf dengan aku .. ok la..

Cuma aku terfikir sejenak .. Apakah aku akan sedekahkan terus kat masjid tu ? Tapi tu bukan sejadah aku.. Wife aku punya. Takkan aku nak sedekah tanpa mintak izin dia .. Ah , sudah ..

Selepas selesai solat , aku fikirk masak masak .. Kalau aku sedekah kat sini , salah lak sebab bukan harta aku .. Ganti semula ? Memang boleh tapi masih bukan hak aku ..

Aku pandang ke arah budak yg amik sejadah kat aku tadi. Tak pulak dia nak pulangkan kat aku. Mungkin dia ingat sejadah masjid .. Tak pe .. Pk yg baik baik. Aku amik sejadah tu dan berlalu pergi.

Rasa ‘berdosa’ pon ada tapi macam aku kata tadi , bukan hak aku dan aku tak boleh buat gitu !

Kecil tapi besar !

Ani Mayuni bimbang tulang mukanya retak .

 

Lanjutan dari entri pertama di SINI

 

image

Gulp .. Tak mustahil sebenarnya. Ini mmg banyak berlaku bila ‘jantan’ naik angin  dan bertindak diluar batasan manusia . Kira haiwan pon tak pukul bini dia woo .. Yeke ? Tah .. Aku rasa la.. Aku tengok kucing ok jeer .. hehehe ..

Ani dilaporkan telah ditendang dan dipukul oleh suaminya, Zairi Azmi atau Ayie,37, bekas anggota kumpulan muzik Arrow dalam kejadian di rumah mereka di Desa Rejang, Kuala Lumpur pada Khamis.

Penyanyi dangdut itu mendakwa kepalanya turut dihentak ke dinding hanya kerana selepas dia meminta suaminya itu membeli sarapan pagi.” – Mstar

 

image

Ani Mayuni bersama suaminya .

Hurm .. Ada yang tinggalkan komen kata takut nak kawin sbb kes kes ginilah .. Alahai , cari la yang berakal . Semua ni boleh nilai dari sebelum kawin lagi .. Kenali hatinya . Jangan terlalu ikutkan nafsu cinta tu . Buta mata hati nanti . Bila bercinta , jangan lari dari agama. Kalau sebelum kawin pon dah nampak mengarutnya , baik putus sebelum menyesal ..

Takut kalau orang tu berpura-pura .. Macam aku kata tadi , bawa cinta korang tu ke jalan Allah. Mungkin pada mula dia berpura-pura , tapi sapa tau Allah berinya hidayah ?

Banyakkan berdoa dan minta petunjuk dari Allah. Korang tau kan camana caranya ? Kalau tak tau , ni masanya untuk belajar ..

Berbalik pada Ani Mayuni , selesaikan dengan cara baik . Undang-undang ada , maka gunakan. Tak perlu panjang lebar atau cerita di Facebook lebih lebih . Akan jadi ‘bahan’ je nanti ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI