Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 8 Februari 2012

Detik-detik penting seorang suami ..

 

Gulp .. Bertunang dah .. Nak tengok gambar ? Hehe .. Nikah sudah .. Nak tengok gambar ? Heheh .. Tambah lagi , belum .. Heheh.. Nak tengok gambar ?

image

Nampak dua tapak tangan tu.. kiri kanan kena punya kat pipi aku ! Muhahaha ..  Ok sambung …  Haaa … Kat mana tadi.. Haa.. Nikah dah .. Tiba saat penting .. si isteri mengandung ( insyaAllah , jika ada rezeki .. ) , maka si suami pasti gembira sakan .. Tapi takat gembira sakan je pon tak guna kan ? Haaa .. Kena tau bahawa tanggungjawab sebagai suami dan juga bakal ayah .. Tak semudah melafazkan kata kata ‘ I LOVE U ,ZARA ! ‘ .. Haaa ..

Tadi , dah g buat check up dan syukur pada Allah , darah wife dah naik sedikit. Kalau tak , sahih aku tidur sorang malam ni .. Kenapa ? Sebab dia kena tahan kat wad untuk pastikan tekanan darah tu naik semula .. Tips nak kasi naik darah ? Ko kawin je lagi .. Hahahah .. Terus naik punya ! Tak laa .. guwau jer .. Makan buah delima ( buat iced blended pon sodap ) , kerang , kurma , ( yang lain tu , google la sendiri eh ) . Dah selesai setelah tunggu 2 jam kat luar tu .. Berpanas ! Nasib baik Milla Jonovich ada temankan aku . Kalau tak , confirm sangap punya .

Dan esok , ada satu lagi check up. Yang ni private punya .. Leh tengok baby sekali .. Hehe..Rindu nak tengok dia .. Last tengok dia , nun 2 bulan lepas ..

IMAG1203

Selain tu .. ada satu lagi yang menarik . Sesuatu yang baru untuk aku .. Apakah ? tu kena tunggu esok la eh .. hehe .. Mana bley citer skang .. Tak beshhh arr ..

Dan , tahniah buat rakan blogger , Pembawa Wacana yang baru bergelar ayah .. Dapat baby boy .. Huhu.. Dan dia menceritakan detik detik dan juga tips buat lelaki yang bakal bergelar ayah macam… macam .. macam .. aku dan juga UJANG (anytime) ,..

Korang leh g baca kat blog dia eh nanti .. Aku nak .. aku nak.. Ala.. tak yah tau laa …  ke nak aku tweet je nanti ? Hahaha .. Nak mandi pon nak kasi tau kan ? Aparaa .. 

Nak tiru header camni laaaa !!

 

image

Simple kan ? Simple tapi menarik bagi aku ! Bukan la nak puji tapi itulah realitinya .. Haaa ..

Kadang-kadang header yang simple punya maksud yang tersendiri. Mungkin mereka yang buat tak merasainya tapi bagi yg melihat , mungkin dalam mengenali apa yg tersirat walaupun itu bukanlah maksud sebenar. Header itu satu seni. Sebab itu kita dapat lihat header blog lain lain .. Untuk buat , bukan mudah. Perlu ada idea dan skills .. Kreatif satu hal lagi maka sbb itulah aku pilih header ni untuk kali ini .. 

http://hazanis.blogspot.com/

Romantik , romatik gak bang ! Aku pon romantik gak !

 

Aiyoo .. Apa kes laaa .. Takkan tak leh fikir kot ? Kalau nak fikir positif , takkan semua LELAKI yang dok atas kerusi tu tak sihat dan isterinya pula dok letak pala atas bahu .. kan kan ? Takut isteri boring ? Amboiii … pikiaq la sket ! Orang lain pon ada bini gak dalam tu ..

Serius memalukan .. Di klinik kerajaan  tadi tu haaa ..  Ramai lelaki duk bantai duduk atas kerusi sedangkan ada perempuan yang hamil berdiri ! Haishh .. Kalau dah bergelar atuk tu lain la.. Ni muda belaka !

Si isteri ni pon satu hal gak .. Takkan tak suruh laki diorang bangun dan tunggu kat luar ? Aku boleh .. Brother tu boleh .. Pakcik tu pon boleh  ! Kenapa korang yg lain tak leh ? Ada gout ke ?

Dan pada yang tak tau tu , meh aku bagitau .. Kalau takat nak check up biasa kat klinik kerajaan , si suami tak dibenarkan masuk yer .. Sila tunggu luar .. Kalau korang masuk gak kan , akan ada suara sumbang ..

“ Jap lagi tu kena halau keluar la tu .. “

5 saat kemudian .. mmg akan keluar !

Bapak ramai ibu mengandung !!

Skang aku kat Klinik Kesihatan Presint 3 , Putrajaya. Dan , aku terkedu melihat ramainya ibu ibu yg sedang mengandung di sini ..


Gulp ! Entah berapa lama laaa aku nak bertapa kat luar ni utk tgu segalanya selesai .. Silap silap aku boleh jadi yogurt woo ..


Nak duduk kat dlm , tak patut la kan .. Bagi pada yg lebih memerlukan .. Haaa.. Jadi , duduk je la aku kat luar ni sambil layan Resident Evil part 5 .. Haaa.. tipu je... Baru 3 .. hehe..


Klinik kerajaan ni , mmg letih la nunggu .. Klinik swasta pon g gak .. Dua klinik skali g .. Yg ni g sbb wife punya darah rendah .. Jadi , kena kerap buat pemeriksaan ..Kalau kali ni rendah gak , jawabnya .. tidur la dlm wad .. haaa.. tak leh tgk gigit telinga petang ni .. hahaha.. Tak layaan pon..


Tp kan , ada kebaikkan .. nanti nak tunggu wife bersalin pon makan masa .. haaa .. korang yg belum kawin tuuu .. Jangan ingat tang sweeeettt jeerr .. Tanggg sweeatt pon kena amik tau gak wooo.. Tak kira laki ke perempuan .. sama sama sweat .. auwww..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Berani kau ‘geget’ manja cuping telinga aku !!

 

Aahh .. Kau fikir kau sapa ? Tak de keje lain ke nak geget geget neh ? Kau fikir kau ..

image

Zombie ??? Aiyoyoo … Atau kau fikir kau itu ..

image

Aaahh .. Pelik bukan ? Haahaha .. Main geget geget lak dia .. Kat cuping telinga lak tu.. Auwww.. Geli uuuu .. Gamaknya mereka yang dah kawin tu tau la camana kan ? Kawin yer .. Kawin di zaman ni ada dua versi .. Satu versi neraka .. Satu versi syurga ..

Jadi , jangan jadikan lirik lagu tersebut sebagai tanda cinta anda yer .. Cari pasal namanya tu.. Banyak lagi lagu leh dinyanyikan seperti ..

Tabuh berbunyi gemparkan malam sunyi
Berkumandang suara azan
Mandayu memecah sunyi
Selang seli sahutan ayam

Tapi insan kalaupun hanya ada
Mata yang celik dipejam lagi
Hatinya penuh benci
Berdengkurlah kembali
Begitulah peristiwa di subuh hari
Suara insan di alam mimpi

Lagu apa tu ?? Haa.. cari la sendiri.. hehehe …  Ok la.. nak sambung layan citer zombie .. Suh dia geget gegendang aku lak ..

Vanilla Cokelat : Sweet atau Sweat ?

 

Perghh .. bila baca komen kawan kawan di entri Vanilla Coklat oh Vanilla Coklat ni , tenyata aku rasa aku layak layan National Geography atau History jer .. Kenapa ? Rasa cam tua daah .. Tapi nasib baik penyelamat malam tadi ada .. Bila tonton Sujudku di sejadah , baru aku tau .. drama macam ni rupanya sekarang menarik minat aku .. Hehe..

Diorang kata SWWEEETTT giler tengok diorang ! Ni sahih dok lamun cinta  tuuu … Hahah.. Jangan marah aa .. Serius laa .. Aku yang kaki novel ni pon dok tercari babak sweet tuu ..

“ Zara .. I love u ! “

Keras siottt !! Kena belajar dari Aaron Aziz atau Fahrin mahupun Dato Shah Rukh Khan .. Macam cakap I LOVE U kat tunggul kayu jee .. Nasib baik aku bukan awek dia .. Kalau tak , sahih aku suruh dia ulang 18 kali lagi ..

Patut la drama Seth Tan tu meletup atau Ombak Rindu panas melecur lecur .. Sweeett jeee tengok eh ? OK la .. mmg kita ni bangsa yang mudah tersentuh dengan kelembutan ..

Kuat komplen eh ? Nape lak tak leh komplen ? Takkan nak main telan je.. Kita bayar wooo .. Melalui tontonan , mereka dapat iklan .. haa.. Kita nak yang bagus dan mereka pon nak hasilkan yang bagus. Kalau main telan je , jawabnya kualiti makin teruk ..

Nak pakai kopiah pasni.. Mesti sweet aku kan ? Sweet ? Oh pliss .. Tu laa diaa .. Nak yang hensem jee .. Bila lelaki pilih yang cantik , kata jgn tengok rupa .. Caitt ..

Ternyata aku semakin tua .. hahaha ..

Selamat Pagi Malaysia ..

 

Salam ..

 

Lama aku tak bebel pagi pagi.. Tak abis abis dengan berita , rancangan tv dan juga shopping .. Boring kan ? Hurm..

Sejak bergelar blogger sepenuh masa ni , aku rasa masa aku pon sama gak keje dulu malah lagi penat . Penat minda ! Tapi yang penting adalah kepuasan , kan ?

Tidur , kul 2 pagi .. setiap hari .. Bangun subuh , pastu lelap kembali setengah jam sebelum g antar wife . Kalau ngantuk teruk , mmg dia kena drive sendiri la kecuali kalau aku nak g gym petang , nak tak nak aku terpaksa antar gak ..

Terasa sungguh perbezaan bila umur dah melebihi 35 tahun. Corak pemikiran pun dah jauh berbeza dari aku umur 20an dulu. Bila ingat kembali apa yang aku buat dulu , rasa cam sangat membazir masa .. Sangat tidak berfaedah ! Tapi aku bersyukur pada Allah , umur aku panjang hingga ke hari ini , untuk memperbetulkan hari hari semalam.

Singkat kehidupan kita sebenarnya. Cuba bayangkan kita mati .. Janji janji Allah pada kita sesudah kita mati. Dalam kubur seorang diri. Menanti seksaan mengikut dosa dosa kita .. Astagfirullah al’azim.Banyak sungguh dosa aku .

Entahlah .. Memikirkan dunia ni , aku rasa tak kemana langsung. Sbb itulah sekarang ni aku cuma cari duit untuk terus hidup bersama keluarga aku. Untuk rasa mewah atau kaya raya tu , jauh sudah dari hati aku. Cukuplah aku bahagia di samping keluarga aku.

Bersyukurlah .. Jangan mengeluh. Kita tak lama atas dunia ni..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI