Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 12 Februari 2012

Hargailah …

 

Rasa bangga bila punya kuasa . Rasa bangga bila dipuja .. Rasa bangga bila dipuji .. Rasa macam , sedang berdiri disinggahsana .. Tapi jangan lupa , kita berasal dari tanah ..

Sebelum nak berbangga , lihat contoh yang ada .. Dulu merekalah ratu .. Merekalah raja .. Merekalah menjadi pujaan.. Tapi sekarang ? Apakah mereka kekal abadi bila mendapat gelaran ?

Hurm .. Apalah sangat dunia jika tertinggal akhirat .. Mengejar pangkat dan darjat menjadi keutamaan . Bayangkan bila rambut mula beruban dan umur mula meninggalkan kita satu persatu .. Sapa yang kita ada lagi ?

Kawan , ini nasihat aku .. Jangan bangga sangat dengan apa yang kau ada sekarang ini ! Satu hari nanti , kau akan di bawah juga. Di kala itu , sapakah akan bersama kau , wahai kawan ?

Hidup ini satu dugaan , kawan ! Apa yang kau ada sekarang ini , hanyalah sementara. Hanyalah ujian. Dalam sekelip mata boleh hilang . Di kala itu , bersyukurlah jika kau masih bernafas lagi ..

Hargailah mereka yang diseliling kita tanpa kita mengira masa ..

Hah ?? Beli lauk pasni ?

 

Aiseyman .. InsyaAllah lagi dua bulan Jr nak nampak dunia . Kawan aku , dah bergelar pon ayah. Sorang lagi , sedang menanti untuk mendengar jeritan pertama anaknya itu . Aku ? Huhuh.. Doakan la yer …

Hurm .. walaupun dalam keadaan sarat , wife tetap masak sbb tamo makan kat luar. Tak bersih katanya . Tu mmg tak dinafikan. Bukan semua restoran tapi segelintir malangnya yang segelintir tu la selalu jadi tumpuan. Pelik kan ? Tak yah pelik… Tu hakikatnya .. huhu ..

Tetiba wife sebut .. Pasni bila dia pantang , aku kena g beli lauk kat pasar borong Sri Kembangan tu haaa.. Aiyoooo .. Masak aku ! Aku dah la tak hafal jalan g sana .. Ni nak g sorang ?

Nak g sana satu hal.. Nak beli ikan ? Sayur ? Muhahaha … Aku kenal ikan , ikan pari , ikan keli dan ikan dan ada nametag .. Hahaha.. Yang takde nametag ? Haaa… Sayur lak ? Sawi ngan kobis bukan adik beradik kan ? Pergh .. dan dan peluh jantan menitis ..

Blog-blog baru hujung minggu

 

Wow .. lama tak cari blog blog baru eh ? Hehe .. Selang seli dengan entri header blog pilihan , entri pilihan mahu pun blog baru pilihan dan juga bukan pilihan .

Untuk malam ni , aku boleh bagi 10 je la yer.. Tak de pilih kasih punya . Ni pon aku buat atas sbb hargai rakan rakan blogger yang baru . Sapa la aku jika takde rakan baru kan ?

Jadi , jutaan terima kasih la yer ..

  1. simple Smart Thinking - Zabel's Tech Centre
  2. Saya Echa Iris.. Selamat berkenalan readers.. Mahasiswi UTHM 11/12.. Taking degree.. Berumur 20 tahun.. I am just an ORDINARY girl with BIG dreams :D Matlamat saya "Ingin Bahagia" Terima kasih kerana sudi membaca entry saya :) - ! ✿ It's Echa Iris ✿ !
  3. Assalamualaikum...name saye Nur Qaseh,na panggil apa pon bole...lahir pd 16 haribulan 8 tahun 1997.....selamat berkenalan...:D  - Nur Qaseh
  4. I just like to talk/type/write about anything that i felt like sharing/talking/writng. Life is too short to do less and too hard to do more. I am crapping. - Cerita I Merepek
  5. hanya zaman persekolahan je yang mengajar kita erti sahabat dan remaja,dan bila zaman itu berlalu nescaya ia tidak akan kembali lagi...masa ini juga akan membawa kita ke haluan masing-masing,mungkin sukar untuk kita semua bersatu kembali dalam satu tempat sekecil satu bilik darjah,belajar bersama,bergurau,ke kantin,kenakan guru,menangis bersama-sama...terbukti zaman menjadi pelajar adalah zaman remaja yang sukar dilupakan,mungkinkan juga satu hari nanti kita dilupakan dan juga diingatkan...mungkin juga satu hari nanti kita akan menangis kerana rindukan sahabat kita yang sangat disayangi,,so..sayangilah kawan2 yang masih ada disisi sebelum dia pergi... - Nurul Ain Mat We
  6. •♥ Love one another and you will be happy. It's as simple and as difficult as that. ♥• - .:Just Random Thoughts:.
  7. Bukan penulis tegar.. Tulis suka hati.. Janji jiwa happy.. - dunia tanpa Dakwat
  8. Welcome to my blog . Nama : Nur Syammira . Boleh panggil saya Mira . Ramai - ramai lah masuk n follow blog saya . okayy ? - ! ◕‿◕§†ör¥ Mör¥ ÄÐêx Mê¥rå◕‿◕ !
  9. hi peeps! i'm 20 years.i prefer to share any story here.do follow mine. - ✿cik bungaa✿ 
  10. I do my thing and you do yours. I am not in this world to live up to your expectations, and you are not in this world to live up to mine. You are you and I am I, and if by chance we find each other, then it is beautiful. If not, it can't be helped. PEACE:-) - ~Ini Kisah Aku~

 

I love blogging ? Yearghhh …

Info penting buat artis Malaysia dan kita .

 

Apa itu FOTOSINTESIS ? Setakat ni jawapan mereka ialah ,” Er .. er… “ . Tak pe .. Mungkin terlupa kan ? Atau masa cikgu ajar , dok bizi hafal formula-formula dalam subjek Matematik Tambahan kan ? Boleh diterima ..

"Fotosintesis merujuk kepada proses penukaran tenaga cahaya daripada matahari kepada tenaga biokimia. Tenaga kimia ini digunakan untuk pengikatan karbon. Proses ini dibantu oleh klorofil untuk menguraikan air kepada oksigen dan hidrogen. “

Ok ? Ringkas je tu .. Tu pon aku amik dari wikipedia je .. Senang , kan ? Haa .. Aku pon tak pasal pasal buat ulangkaji balik .. Kot nanti ada jiran tanya aku , tak la aku jawab Fotosintesis tu sebuah blog gossip artis ..

Ilmu yg diperolehi di sekolah bukan sekadar untuk lulus periksa jer tetapi untuk diamalkan ! Setiap apa yang kita belajar , pasti berguna dalam kehidupan seharian .. Kalau sekadar untuk lulus exam , maka jawapannya seperti MEREKA dulu … huhu ..

Oh ya .. Mintak tolong boleh ?

Tolong Bantu FF Menang Macbook - Klik like Button (Facebook, Twitter, Google +, InShare dan Komen Lebih 7 Perkataan)

Klik SINI

Disebalik 7 PETALA CINTA

 

image

Tertonton di DIVA@TV1 , filem 7 PETALA LANGIT lakonan Aeril Zafrel Fizo Omar , Shima Anuar dan Diana Amir nampak cam menarik ! Sebuah lagi filem dari Metrowealth Pictures yang sesuai untuk ditontong.

Kat bawah ni gambar-gambar disebalik pembikinan filem 7 PETALA LANGIT.

 

image

image

image

image

 

Filem ini diarahkan oleh Azhari Mohd Zain dan panjang filem ni , 80 minit.

Mengisahkan kisah cinta sesama manusia, cinta diantara seorang lelaki dan perempuan, cinta diantara seorang Islam dengan agamanya, cinta diantara seorang ayah dan anaknya, cinta diantara guru dan pelajarnya.

Lokasi perfileman adalah di RIVERSTONE ECO RESORT, Hulu Yam . Cantik nampak ? Macam nak g bercuti kat sana je nanti ..

image

Trailer filem 7 PETALA CINTA

OST ( origiinal soundtrack ) , tajuk  lagu 7 PETALA CINTA oleh DAKMIE

 

Selamat Menonton . Download 7 PETALA CINTA ? heheh .. kejam !

IKLAN : Pakej Diamond di Vemma

 

Pakej Diamond adalah pakej yang paling terbaru di Vemma dan diperkenalkan pada hujung tahun lepas 2011. Ia bernilai RM6154 (18kotak Vemma)Jika anda mendaftar dan membeli dengan pakej Diamond anda layak

1) Bonus  (Fast Start Bonus) RM684 sekiranya ada orang  menyertai  anda dengan pakej ini dan anda akan mendapat CV bernilai 1080 berbanding dengan gold pack hanya 360CV. Jumlah  CV ini boleh anda tukar kepada nilai wang.

2) Keahliaan anda aktif  selama 7 bulan dan tidak perlu membeli

membeli produk selama 7 bulan

3) Anda akan mendapat 18 kotak Vemma - 36 botol untuk dikongsikan bersama keluarga dan rakan-rakan. Dengan ada produk ditangan anda dapat membuat promosi dengan lebih berkesan dan cepat dan mereka boleh mencuba produk Vemma. Anda boleh  juga  menjual sebotol atau 2  kepada mereka  dengan nilai harga yang sama dan mereka boleh mencuba terus  dan mendapatkan kesan kesihatan yang lebih baik dengan pengambilan  Vemma.

3) Keahlian anda boleh diwarisi oleh ahli keluarga.

Pendapatan yang boleh anda perolehi sekiranya anda membeli dengan pakej ini dan anda mendapatkan 2 orang member yang serius menyertai anda dengan membeli Diamaond pack juga, bonus-bonus  yang akan anda perolehi untuk Bulan pertama seperti berikut

Fast Start = RM684 x 2 (kiri dan kanan) = RM1368

Momentum =RM1140

Cycle Bonus =RM400

Total income pertama : RM2908

Sekiranya 2 rakan diatas, melakukan perkara yang sama dengan membawa 2 orang rakan menyertai mereka, berikut adalah pendapatan yang bakal anda perolehi.

Untuk lebih lanjut Klik sini

Mimpi seorang blogger ..

 

Huihh .. maklumat mengenai skandal seks Menteri Besar Kelantan ? Biar betul ? Gila ke apa ? Tak mungkin ! Tapi itulah dia.. Lalu mamat tu bagi bukti kat aku ..

“ Ni semua teks je .. Mana ada bukti ? Takat tulisan je , mana boleh dijadikan bukti .. “

 

“ Cuba baca dulu .. Mesti ko percaya punya nanti .. ,” dia jawab .

 

Aku tak percaya . Tapi tak pe.. Aku amik dan baca.. Hurm .. Ada 4 helai kesemuanya. Bapak panjang. Camana aku nak update dalam blog gini. Lagi pun ni hal politik. Letih aku nak cerita politik dalam blog. Salah cerita , fitnah jadinya . Hurm..

Aku amik tetiba kertas tu terjatuh dalam baldi yang punya air. Abis basah !!  Ah , sudah ! Mesti marah orang tu nanti . Tapi ni satu petanda jeeer .. Macam tak betul je nih . Takkan la MB kesayangan ramai tu nak wat gini. Aku sendiri pun 0.000% tak percaya !

Aku google .. kot kot ada blog yang dah update pasal ni . ADA !!! Haaa.. legaa… aku tamo update dah .. Aku bagitau dia , aku tamo laa.. Sebab aku tau ni info mengarut selagi takde bukti !

 

“ Bang .. bangun subuh … , “ Wife kejut.

 

Aahh .. lega .. penat mimpi pasal blog ni !

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI