Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 29 Februari 2012

SEGMEN BEN ASHAARI : BLOGLIST APRIL 2012

 

Buat mereka yang dah pernah join segmen BLOGLIST FEB ari tu , maka mereka dah boleh delete bloglist mereka sbb ‘kontrak’  dah tamat.. Sbb menurut perjanjian , bloglist tu akan tamat hujung bulan FEB 2012 , yakni hari ini .

Jadi malam ni hingga esok , kita buat group bloglist yang baru .. Ok ? Bagi aku , pertukaran bloglist ni mmg berbaloi la .. Terbukti memberi kesan pada blog blog yang baru nak mencari tapak untuk mengembangkan lagi sayap mereka .. Eceh ..

Caranya ? Ikut je arahan kat bawah ni . Wajib ke buat entri ? Yup , sebagai tanda persetujuan untuk menyertai pertukaran link ni .. Kira cam ada kontrak laa .. ok ? Jom … Mula- mula ..

  1. Letak header BENASHAARI.COM

  2. Sediakan satu entri khas yang bertajuk : BEN ASHAARI : BLOGLIST APRIL  2012 dan linkkan ke entri ini

  3. Jelaskan kenapa mereka patut pilih blog anda  ?

  4. Tinggalkan link url korang di ruangan komen ini .

Bahagian penting !

  1. Sediakan satu bloglist yg baru bertajuk APRIL 2012

  2. Sila pilih blog-blog yang korang minat untuk bertukar tukar link.. Masuk ke blog mereka , kemudian tinggalkan pertanyaan di ruang komen tersebut , dengan ayat yang bertulis begini ..

ANDA BERMINAT UTK MENUKAR LINK BERSAMA SAYA ? “

Dan jika blogger tersebut bersetuju , maka sila balas kembali lawatan ke blog mereka dan tinggalkan komen di entri segmen ini dengan ayat ..

“ YA . SAYA BERMINAT DENGAN TAWARAN ANDA “

Selesai perjanjian , maka masukkan link blog masing masing ke dalam bloglist tersebut  dalam tempoh 24 jam. Selepas 24 jam , kembali pastikan link anda dah dimasukkan . Jika tiada , sila kembali tanya pada blogger tersebut. Jika tiada respon, remove link dia ! Senang citer .. Tak yah gaduh gaduh .. ok ?

Setiap bloglist boleh memuatkan lebih 200 blog. Maka pandai pandai la pilih yer ..

Bloglist yg dah diwujudkan itu akan kekal sehingga hujung APRIL 2012 dan selepas tamat tempoh perjanjian , blogger ada hak untuk hapuskan bloglist tersebut berdasarkan persetujuan di segmen ini . Cam lawyer lak aku… hehe..

Pertukaran link blog ini adalah salah satu usaha untuk menambahkan dan menukar pembaca di kalangan blogger sendiri. Ini bukanlah satu segmen utk tarik trafik atau untuk jadi popular .

Dengan cara ini juga diharap dapat meningkatkan lagi semangat blogging .. InsyaAllah ..

Aku sekadar membantu  .. Bloglist aku ? Padat dah.. ni pon berat dah pon masa loading..

Tamat segmen ini , jam 8 malam , 1/3/2012 . Tiada penyenaraian list dibuat . Geledah je kat ruangan komen ni yer ..

Terima kasih ..

Rumah Nabil Raja Lawak dimasuki perompak

 

image

Aik ? Boleh senyum lagi ?? Heh.. sori .. ni gambar aku amik dari sumber berita ni ..

Khabarnya  yang dicuri cuma komputer riba bernilai RM3k milik anak perempuan bapa saudara Nabil yg telah menetap rumahnya kini di Kampung Masjid Mambau ..

Faham tak apa aku cerita ni ? Gini .. Rumah yg kena masuk penyangak tu , rumah Nabil tapi Nabil tak duk situ dah . Dia dan keluarganya dah pindah ke KL .. Jadi rumah tu , bapak sedara dia ngan anak perempuannya tinggal situ laa .. lebih kurang begitu laa .. Kalau tak faham gak g baca sendiri la kat Mstar tu haa ..

Haih … kenapa laaa suka bagi orang hidup dalam ketakutan ni yer ? Yang suka menyamun merompak ni , biasanya suku sakat penagih dadah atau kaki judi  .. Bukan menuduh , tapi biasanya gitu la.. Lebih lebih lagi kat area kampung .. Banyak sangat laaa kes .. Kalau nak kaya , diorang rompak bank punya .. Ni stok stok rompak untuk lepas gian jer .. Tolong renti laa wat kije kije gini yer ..  G menoreh pon lagi bagus .. Dapat duit tu , lantak la nk wat apa.. Jangan sampai kena tangkap dek polis ,dah la yer .. Tapi confirm kena punya nanti.. Jadi , toksah wat keje mengarut dan tak berfaedah tu laa .. okeh ?

Dari mengumpat , baik ?

Betuk kata kawan aku , Syakirin .. haa .. Dia kata boring dok melepak tak tentu hala ni .. Baik ikut aku g gym .. hehe..


Lama dah aku sedar hal ni .. hahaha .. G gym pon lagi seronok kan ? Dpt .. dpt .. dpt .. dpt apa eh ? Eh , sambung workout la .. hahaha..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Amacam ? Cun tak yang ni ?

 

TUDUNG D'HAJA 1-2

Haa … apa pendpt korang tudung yang macam ni lak ?  Dah mcm mcm ada dipasaran kan ? Yang ni ?

Shopping tudung berkualiti dengan harga berpatutan di Mia Stuffz. Mia Stuffz menyediakan pelbagai jenis tudung dari material dalam dan luar negeri. Dapatkan tudung terbaru Mia Stuffz sekarang!

Jom tengok di www.miastuffz.com

Suamiku gay !

 

Waduh waduh … zaman sekarang ini , zaman sudah kembali nun ke zaman mengarut ! Haaa .. Tapi rasanya lebih advanced kot dari zaman mengarut tu haa ..

Lelaki suka sama lelaki .. Tak pelik kan ? Ada yang kata normal dah . Normal tok dia aihh .. Perempuan sama perempuan . Tu normal ! Normal bagi spesis bakteria laa .. Grrr .. Tapi sekarang ni , diorang dah pandai cover line wooo .. Siap bleh kawin tapi masih lagi berperangai gitu woo .. Baeekk punyaa ..

Haa .. jangan tak tau woo.. Sebab tu laa ramai lelaki yg dah kawin , buktikan mereka tu masih lagi normal dengan cara , mencuci mata ! Hehee.. Yelah , cuci mata jeee.. bukan nak wat  bini no 4 atau 5 pon kan ? Haa ..

Marah ke kalau lelaki / suami cuci mata tengok perempuan lain ? Marah eh ? Oh , terbalikkan ? Hurm .. kalau isteri tengok lelaki lain ? Elelele .. macam tak tengokkkkkk … curi curi tengok kan , kan ? Elelelele .. yeler tuu .. Tak cakap pon tauuu ..

Normal tapi berdosa bab cuci mata .. apa nak buek kan ? Dah depan mata .. duk umah pon lom tentu selamat .. Apa yang boleh buek kan ? Ada yg tak kisah , asalkan suamiku bukan gay !

Perghhh …

Mereka akan kembali gila ! Oh IPAD3 ..

 

image

Confirm ! Ada yg akan beratur lagi kat luar butik butik Apple tak lama lagi . Adeh .. 

Apple dijangka akan melancarkan IPAD3 minggu depan . Apakah anda salah seorang yang akan beratur untuk membelinya ? Aku ? Aku ? Muhahaha .. Lom tahap tu lagi laa .. hehehe ..

Norman KRU dan isterinya .

 

image

Norman Abdul Halim dan isterinya Dr Shireen Hashim

CINTA sememangnya indah bila dapat menyatukan dua hati tanpa perlu ada sebarang ukuran. Alhamdulillah , mereka bahagia .. Semoga berkekalan ke akhir hayat.

Shawl Habibi di Habibi Al Kenali

 

imageimage

imageimage

imageimage

imageimage

Di Butik Habibi , terdapat pelbagai pilihan shawls masakini yg diperbuat daripada material seperti chiffon , denim , lyra dan mcm mcm lagi.

Harga setiap shawl bermula dari RM29 dan belian secara online amatlah dialu-alukan . Jangan risau mengenai kepanjangan shawls ini. InsyaAllah boleh pelbagaikan gaya dan fesyen tapi masih boleh memenuhi tuntutan syariat dlm menutup aurat.

Untuk melihat sendiri design yg lain , sila ke  page FB Habibi Al Kenali atau ke laman web , www.habibi.com.my

Terima kasih .

Marion dan SM Nasaruddin– pasangan bahagia.

 

image

Alhamdulillah .. terpampang di wajah mereka lebih lebih lagi  mereka baru dapat baby girl , Leia Rose Caunter SM Nasaruddin pada 16 Disember lalu.

image

Harap perkahwinan mereka berkekalan hingga ke akhir hayat ..

GEDIK dan JODOH tu berbeza okeh !

 

Bila sebut bab belajar ni , majoriti yg belajar ni adalah dari usia yang masih muda yakni di bawah 21 tahun . Kalau atas tu , dah nak abis dah kan ? Kecuali dia belajar lambat la..

Isu aku ni , lebih pada mereka yg di bawah 20 tahun  . Diulangi bawah 20 tahun . Dalam usia begini , ramai yg masih belajar dah jatuh cinta dan berangan angan nak kawin ala ala VANILLA COKLAT tu !

Kalau zaman mak bapak kita , aku boleh terima la kalau usia semuda itu nak kawin . Kita pon tau zaman tu , camana kehidupan mereka jika nak dibanding di zaman ini .

Dulu , rumah takde tv pon boleh hidup.. Takde internet pon boleh hidup kan ? Atau kereta laa .. Dalam erti kata lain , kalau kerja pon sekadar untuk beri nafkah pada keluarga je ..

Sekarang ? Dengan usia yang begitu mentah , nak kerja apa ? Ada harapan ke nak bergaji beribu ribu padahal takat SPM je ? Yelah , belajar pon tak abis lagi kan ?  Jadi kena guna SPM je la.. Kalau dah abis belajar tu , isu lain ..

Kalau mak bapak kaya tu , lain cerita .. Lain kes.. Harta mak bapak banyak .. Boleh bela anak orang kan ? Tapi sampai bila gak kan ? Haaa ..

Dalam erti kata lain la .. Kalau umur tu masih muda , utamakanlah pelajaran . Kalau nak bercinta sekali pon , tangguh dulu. Simpan dulu hajat hajat yang ada .. Elakkan kalau boleh. Abis belajar , nikah la .. Muda sangat .. Umur dibawah 20 tahun.. Dunia sekarang ni terlalu mencabar .. Jangan sangka dah matang , maka boleh laluinya ..

Kalau bab dah jodoh tu , aku tak leh nak kata apa .. Kuasa Allah . Tapi kalau dah sengaja mengedikkan diri g cari lelaki atau perempuan pastu jatuh cinta , dan nak menikah .. hurm .. fikir fikirkanlah .. Nikah kawin ni , bukan sekadar bercinta dan berseronok saja yer ..

Nasihat aku , di zaman kanak kanak , jadilah kanak kanak .. Di zaman remaja , nikmatilah .. Dah sampai masa , bersedialah .. Bukan aku suruh buat maksiat atau zina tapi elakkan semua tu dengan menumpukan cita cita dan juga banggakan orang tua kita ..

Sampai masa , nikahlah .. Takde sapa nak larang masa tu .

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI