Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 3 Mac 2012

Kecewa dengan kenaikkan harga yuran GYM 1MALAYSIA

 

Serius aku terkejut dengan kenaikkan ni . Mula aku dengar khabar angin ni , awal tahun ni yg mana katanya nak naik tapi tak jadi. Bersyukur sangat !

Walaupun cuma naik RM10 kena ingat , nak ke GYM 1MALAYSIA di Menara KBS , Kementerian Belia dan Sukan , Presint  4 ni bukan dekat .. Aku nun di Presint 14. Nak ke sini , guna minyak gak bukan berlari ..

 

IMAG1845

Seperkara lagi , kena la tau gak .. yg datang gym ni , bukanlah mereka yg bawak BMW , atau ada driver antar .. Semua dari golongan kelas sederhana dan juga bawahan . Rata-rata yang datang pon sekadar nak kasi keluar peluh . Kata nak rakyat rajin bersenam kan ?

Mereka yang datang ni pon bukannya duduk berjam lamanya. Paling lama pon 2 jam bersenam pastu balik .. Tu pun sekadar nak beriadah .. Lebih baik dari melepak tak tentu hala kan ? Tu antara tujuan pembinaan gym ni .. Nama pon 1Malaysia .

Sebulan RM40 .. setahun ? hampir sama dengan jumlah bantuan BR1M setahun RM500 tu .. Apa la sangat bab maintenance gym ni .. Aku tengok pon mereka pandai guna dan jaga apatah lagi dengan kehadiran kakitangan KBS yang memastikan segalanya dalam keadaan baik .

Kalau masuk bayar hari hari .. RM4 untuk dewasa … haa.. camana tu .. Kalau seminggu 3 kali ?  Hurm .. Jadi pilih je bayar bulan bulan .. Tapi sekarang dah naik RM10 … haih ..

Jadi , aku harap pihak terbabit , kalau boleh kekalkan harga lama .Nampak sikit  tapi besar buat mereka yg cuma menyimpan duit lebih lagi mereka yang berpendapatan rendah tapi nak beriadah di gym .

Mungkin ada yg fikir jumlah itu kecil tapi buat mereka yang datang gym hari hari kerana tidak ada sukan lain untuk mereka serta , tu camana .. cam aku ni la yang dah g gym selama 10 tahun .

Fikir-fikirkan la yer  ..

 

IMAG1846

Lagi pendapat blogger mengenai .. ?

 

Ultrabook arr ! Apa lagi .. Kenapa asik asik ultrabook nih ? Sbb ramai tak tau lagi kewujudannya dan dok beli laptop bapak gedabak tu haa ..

Ok .. jom tgk apa cerita mereka lak .. Tadi , kumpulan pertama dah lepas .. Ni kumpulan ke 2 dan malam kang , ke 3 .. pastu tutup .. Jangan suruh selitkan jugak dah .. sapa suh lambat.. haa ..

Kalau rasa rasa nak tambah kenalan , masuk baca dan komen dengan ikhlas ..

 

 

Waa … dasat .. yang buka nama apit dan yang tutup lebih kurang jer ..  Sambung lagi malam kang ehh.. cepat cepaaattt ..

Kantoi kerana Bonuslink ..

Nak g kedai cermin mata yg ada point Bonuslink .. tu jeee dlm kepala wife aku selagi tak dapat tebus kuali yg ditawarkan oleh Bonuslink ..


Kat kedai spek ni .. aku siap tanya kat staff situ ..


" Ada point bonuslink tak dik ? "


Aku tanya dan dia mcm terkejut .. haha..  Tebalkan je la muka kot ada rezeki wife .. hehe ..


Takda la pulak .. tp gara gara pertanyaan aku tu , staff tu mcm dah mcm dpt rasa .. Tapi tak pasti lak dia .. kan kan ?


Bila dah pilih spek , kena isi borang pembelian tu dan .. confirm ! Bila dia tgk email aku .. huhu .


" Ben Ashaari yer ? "


Erk .. ai terus malu u ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Ah... beli spek lagi ?

Kena tukar spek dah ni .. Last tukar 2 tahun lepas .. Ada satu brand yg aku berkenan .. TIMBERLAND kat Alamanda ni .. harga , ok ok je . Tak la tahap org kaya punya ..


Bingkai murah .. tp yg buat halnya adalah cerminnya .. ni confirm lg mahal dr bingkai ..


Power aku tinggi woo.. ala ala mata superman ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Pendapat blogger blogger ini ...

 

Segmen pagi ini diteruskan dengan , penyenaraian mereka yang dah antar awal pagi .. Terima kasih eh .. Nak tau gak apa pandangan korang ..  Jom baca jap ..

Haa .. apa pendapat korang lak ? Pendapat aku ?  Klik SINI lak .

SEGMEN : Kalaulah aku dapat ULTRABOOK tu ..

 

Segmen hujung minggu yang ringkas . Ok ? Senang je segmen ni .. Di samping tu , tak pasal pasal korang ada satu entri kan ? Hehe .. Dan , korang leh blogwalking antara satu sama lain di samping membaca entri mereka … Dapat gak geng baru , kan kan ?

OK .. mudah je segmen ni .. Sangatlah mudah .. Korang tau apa tu ULTRABOOK ? Baca kat SINI dulu .. Baca … baca .. kang tak tau .. haa .. main buat  je lak .. heh ..

Kemudian , untuk lihat satu entri dari rakan blogger kita yg mengetop dah ni .. Baca pendapat dia mengenai ULTRABOOK ni haa.. Klik SINI .. Dah baca ? Haa .. Jadi kalau korang nak join segmen ni , mudah jer ..

Mula mula , buat satu entri khas ..

  1. Letak banner BENASHAARI.COM
  2. Tajuk dia , “ BEN ASHAARI TANYA AKU , KALAULAH AKU DAPAT ULTRABOOK TU… “ dan linkkan ke entri ini ..
  3. Sila nyatakannya tidak lebih dari 100 patah perkataan .
  4. Nak tanya satu soalan .. ULTRABOOK takde CD DRIVE … korang rasa perlu tak CD DRIVE tu pada ULTRABOOK ?
  5. Siap .. tu je .. senang kan ? Tinggalkan url entri korang kat ruangan komen ni ..

Tutup , jam 10 malam ni  (3/3/2012 ) .. Cepattt cepatt …

Masa kecik kecik , aku selalu terfikir , “Mungkin kot ? “

 

image

Ada orang dalam mesin ATM yang keluarkan duit . Keje ikut syif .

 

image

Mesti gaji dia besar kan ? Penat tau kene gini ..

 

image

Terornya dia boleh nyanyi banyak lagi ..

 

image

Ada orang kat bawah ke eh kasi gerak kereta ni ?

Yes ! Duit dari blog bulan ni leh beli apa eh ? Kereta atau ?

 

Bugatti Veyron ?

image

Nehh .. tak minat ar ..

 

McLaren F1 ?

 

image

Cukai jalan , mahal ! Lagi pun insuran tak cover side mirror.. Tah hapa hapa kan ?

 

Ferrari Enzo ?

image

Ada blogger dah pakai dah .. Tamo pakai ! Nanti kata aku tiru dia lak

 

SSC Ultimate Aero ?

image

Ala .. takde lampu lip lap kat depan cam Knight Rider tu .. Tamo !

 

Lamborghini Murcielago LP640 ?

image

Cantik tapi nampak cam kereta mayat la pulak .. Iskh ..

 

Jaguar XJ220 ?

image

Jiran aku dah beli ! Kasi kat anak dia bawak g sekolah lagi .. Kensel !

 

Pagani Zonda F ?

image

Yang ni , ok .. tapi aku tanya kat dia , ada spare part nut tiub tayar tak ? Kot kena curi ke apa kan ?  Dia kata kena order la .. Makan tahun gak sebab hand made .. Kensel gak !!

 

Basikal ?

image

Confirm  ! Aku amik ni je la .. Lagi pun nak g pusing pusing Putrajaya je pagi pagi .. Takkan nak guna kereta kan ?

Iklan Luna Maya diharamkan ?

 

Sebuah iklan penyembur badan lelaki yang dilakonkan oleh selebriti terkenal Indonesia, Luna Maya, Uli Auliani, Marissa Nasution dan Chantal Della Concetta mungkin berhadapan dengan pelarangan tayangan di kaca televisyen kerana aksi seksi yang ditampilkan.

Dipetik daripada detikHot, iklan berdurasi satu minit 19 saat yang hanya boleh ditonton di internet ini dikatakan mampu menimbulkan kontroversi sekiranya ia ditayangkan di televisyen.

"Sememangnya iklan yang dibuat untuk internet kerana takut ia kelihatan sangat seksi," ujar Ocke yang merupakan 'lelaki bertuah' menggunakan penyembur badan tersebut.

Dalam iklan itu, keempat-empat selebriti wanita itu menjelma sebagai 'malaikat' yang tergoda dengan haruman penyembur badan yang digunakan oleh seorang jejaka (Ocke).

Ia dimulakan dengan Uli Auliani tampil dengan pakaian seksi dan mengenakan sayap menarik selimut dan merangkak ke tubuh badan Ocke, diikuti dengan Marissa yang turut tergoda.

Selepas itu, Chantal muncul dengan membawa minum dan buah ceri. Ketiga-tiga 'malaikat' tersebut dilihat bergelak ketawa sambil berlawan bantal dan diperhatikan oleh jejaka itu.

Klimaks iklan ini dapat disaksikan dengan kemunculan Luna Maya yang tampil seksi dan berambut pendek sambil memegang span penuh dengan buih sabun. – Yahoo

 

Bagi aku la kan .. Iklan AXE ni mmg dari dulu seksi kan ? Camana leh masuk tv pon tak tau la.. Mungkin ada yang fikir aku ni kolot atau mengarut punya pendapat .. Apa nak buat kan ? Dengan adanya manusia kolot seperti aku ni la , masih ada manusia nak berpakaian atas muka bumi ni ha .. kan kan ?

Mana pihak penapis iklan ? OK ke iklan AXE ni ? Ops .. kalau dah keluar tv tu , ok la kan ? Kalau tak ok , mesti dah kena banned .. lupa lak aku ..

Aku cuma rakyat biasa ..

Kerana terdesak ?

 

image

Bukan satu fantasi sebaliknya realiti . Kadang-kadang , manusia tak kira sapa pon dia , akan tertekan lalu memilih jalan singkat untuk menyelesaikan masalahnya tak kira peribadi ataupun  tidak ..

Menjual dadah ! Itulah jalan paling singkat , cepat dan menguntungkan . Tanpa memikirkan kesan jangka panjang , pasti mereka akan melakukannya . Yang penting , masalah hari ini dapat diselesaikan. Masalah akan datang , selesaikan akan datang .

Mereka terlupa .. mereka ada anak atau saudara mara .. Sesungguhnya , apa yang kita lakukan hari ini akan memberi kesan pada orang yang kita sayang , satu hari nanti ..

Fikir fikirkan .. Tak semestinya dadah tau ..

Apa la pulak ni ?

Iskhh .. apa ni ??  Nak tau ? Betul ? Betul ni ? Esok aku citer eh .. tidur dulu .. ngantuk bangett ..


Published with Blogger-droid v2.0.4
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI