Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 4 Mac 2012

“ Kamu nak jadi apa bila besar nanti ? “

 

image

 

“ Wahh ..comelnya adik ni … Umur berapa tahun ? “

 

“ 5 tahun .. “

 

“ Ololo…. nanti besar nak jadi apa yer ? “

 

“ Nak jadi artis ! Nak nyanyii arrr .. “

 

“ Er .. “

 

Baru tgk Mentor.. tu pon saja je layan ..  Kebetulan ada budak kecik yang nak g test power .. haa ..  Dan menariknya , Faizal Tahir bagitau , dia sendiri tak bagi anaknya tengok tv sbb tak nak anaknya  tau dia seorang pemuzik dan nasihkatkan budak tu kasi abis sekolah baru main muzik .. Heh ..

Macam macam …

Apa yang korang nampak ?

 

image

Aku tau korang pernah ditanya soalan begini kan ? Hehe .. Apa yg korang nampak sebenarnya ? Apa yg korang nampak tu , lebih baik fikirkan betul betul sebelum meluahkannya .. Kenapa ? Kemungkinan akan memalukan diri sendiri .. Secara tidak langsung , membuka pekung sendir ler ..

Hati hati sebelum meninggalkan komen .. Aku , lali dah dengan semua ni .. Sebab apa ? Sebab apa yg ditinggalkan , memberi dosa dan pahala kepada penulisnya sendiri ..

Fikir-fikirkan lah yer ..  Sambung demam balik ..

Download Cinta Kura-Kura

 

Waah .. diorang kata best .. Biasa la kan .. KRU punya cerita .. mesti lain dari lain .. Nak g panggung , tamo eh ? Jadi tunggu la mana mana manusia rekod kat panggung dan keluarkan di internet ..

Hahaha .. Nak download eh ? Tamo tengok panggung ? Betul ? Betul ni ? Jom .. klik SINI ..

“ Saya tak sihat , cikgu .. “

 

image

 

Lama tak demam .. Tadi g doktor .. Dia suruh aku g hospital untuk buat check up terutama bila tengok tekanan darah aku tinggi sangat ..

Dia kasi surat .. Tapi .. tamo laa .. nanti kena tidur spital .. Heheh … Ai segan Au … Lagipun kerja aku bnyk nak kena settle .. huhu .. Nanti nanti la yer g ..

Ok , nak smbung tidur sat .. baru pas makan ubat .. uhuk uhuk .. masa ni best wooo .. leh mengada ngan wife .. mintak je apa apa .. confirm dapat . Huhu .. Nak mintak tukar kereta laa ..

 

Pendapat terakhir dalam segmen semalam ..

Untuk bakal si junior ku , Silver Cross Surf ..

 

Amboi .. lom apa apa lagi , dah ada kereta ehh si junior ku itu .. Alhamdulillah .. Tunggu je keluar .. Minggu depan dah 9 bulan .. huhu .. Sabar ehh ..

Jadi , kelmarin aku pasang sendiri di samping wife jadi pemerhati agong.. Aku tak kasi dia kacau … Yelah , hadiah untuk dia la kan .. Bukan murah tu .. RM2,999 okeh ! Leh g cari kat MOTHERCARE

IMAG1849

Bila aku tengok kotaknya , aku pening . haha.. Yelah , kena pasang sendiri.. Aku gatal nak pasang sendiri .. haha.. saja nak test skill yg dah tumpul ni ..

IMAG1850

Wah .. banyaknya .. macam macam ada .. Gulp .. Rileks Ben .. Baca manual dia ..

IMAG1851

Apa apa , keluarkan semua tu dulu .. pastu baru pasang .. hehe .. Pastu rujuk kat youtube , untuk pemahaman yg lebih .. hehe .

IMAG1852

IMAG1853

Operasi bermula  pasangggg !!!

IMAG1856

IMAG1857

IMAG1858

Siapppp sudah !!! Fuhhh … mmg cool giler ! Ketahanan stroller ni hingga boleh menampung baby seberat 25kg

IMAG1860

Amacam ?? Ringan woo.. Stroller ni pon diperbuat dari magnesiam alloy .. ahaks … mantap sehh ..

 

IMAG1861

Nak tau dengan lebih lanjut atau sebarang pertanyaan , jom join page MOTHERCARE atau laman webnya , http://web.mothercare.com.my/

Jom layan apa kelebihan Silver Cross Surf ni ..

Wah .. dia pon sudah buat entri eh ?

 

Haa .. ingat tadi entri aku yang kantoi masa beli spek tu ? Kalau ingat balik , mmg lawak la terutama part BonusLink tu haa .. ( rujuk entri INI ..

Biasanya kalau beli barang kat Alamanda Putrajaya tu , terutama yang branded memang mahal . Tapi aku pelik  kat kedai cermin mata ni , spek kebanyakkan dijual dengan harga yang mampu dibeli .. Terfikir gak la .. Sewa kedai mahal .. Leh cover ke ?  Tak pe la.. Tau la bos dia uruskan ..

Layanan staff di Menara Optometry , mmg bagus . Patut aku tengok tak putus putus orang masuk situ nak dibandingkan kat kedai atas tu .. huhu ..

Kekantoian aku tadi tu mmg buat aku jadi segan abis la.. Apatah lagi nak check mata ngan dia .. Adeh .. Patut la mengigil je dia aku tgk masa  dok ukur mata aku tu haa .. Tu ukur juling ke apa eh ?

Dan menariknya , selepas ditolak diskaun , aku siap mintak diskaun lagi.. Staff purchase la konon .. hahaha .. Terima kasih la yer .. Cuma nanti bagitau bos , kasi ada point Bonuslink tu.. Baru lagi menarik kan ? 

Oh , sapa blogger yang aku dok cerita dari tadi tak abis abis ni ? Nama dia .. nama dia .. Korang g baca la sendiri cerita dia eh .. Klik SINI ..

Pstt .. kasi cepat siap eh .. hehe .. guwau je .. Terima kasih sekali lagi yer ..

Cerekarama TV3–Tiga Jumaat Terakhir

 

Hurm … Bagi ku , lakonan Fizz Fairuz dalam cerekarama Tiga Jumaat Terakhir mmg menjadi la .. Yang lain pon ok cuma bagi aku , 3 cerita dalam 1 ni untuk tempoh masa 1 jam lebih ni , tak cukup jadi kena ‘laju’ utk sampai ke penamatnya namun tahniah buat semua termasuk Aida Aris selaku penerbit . Sesuatu yang lain untuk tontonan.

Lagu lagu latar dalam cerekarama ni mmg sesuai la terutama lagu OPICK – Taqwa yg  aku layan setiap malam sebelum tidur .. ehe .. Lagu lain pon ok … mmg sesuai ..

Harap , cerekarama berkonsep begini menjadi pilihan para penerbit dan harapnya , pelakon pon bukan sekadar ‘berlakon’ saja .. Hayati watak dan manfaatkan sekirangnya berguna dalam kehidupan seharian .

Izreen ..  mmg cantik bertudung .. Semoga hatinya berubah untuk menutup aurat sepenuhnya .. InsyaAllah ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI