Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 5 Mac 2012

Tak kesian ke ?

 

image

Gambar Hiasan

Baru-baru ni aku ternampak kat wall salah seorang kawan di FB yg mana keretanya dipecahkan di bahagian cermin dan laptopnya di curi .. Sememangnya ada alat untuk mengesan laptop yang ditinggalkan di dalam kereta .. Kesiankan ?

Sedikit kelalaian kita , besar kesannya . Jadi sebelum nak tinggalkan kereta kita tu , pastikan segala barang penting di bawa bersama ..

Kenapa boleh wujudnya kes kes begini ? Hurm .. Ada orang tak kisah beli barang curi kan ? Seronok beli barang curi ni .. Murah gila .. kan kan ?

Haih .. Bayangkan jika barang curi tu datangnya dari hasil ragut , rompak atau pecah rumah ! Kalau ada sampai melibatkan kehilangan nyawa, camana ? Tak kisah la kan ? Sebab bukan kita yang kena ..

Mungkin korang rasa selamat .. Tapi korang terlupa bab berkat ? Bab dosa ? Hurm .. Entah la … Dari segi agama , dah satu dosa .. Dari segi undang-undang , beli barang curi ni satu kesalahan besar.

Kita beli barang curi .. secara tidak langsung , kita galakkan mereka untuk mencuri lagi .. Banggakah ?

5 blog baru malam ini ..

 

Setiap hari , ada saja blog blog baru eh ? Menarik sekali.. Berblog dengan happy eh .. Jom tengok blog blog baru ni ..

 

You can call me Amirah.. This is my Blog.. so don't mess with it.. Hehe.. :)) Maybe i'm not pretty as you are.. or Maybe i'm not smarter then you.. But i'm proud of myself.. You should too proud of yourself.. :)) smile always okk..

Amirah Kamilah

 

Kejuruteraan Metalurgi UniMAP, perempuan, baek hati, saya suka kucing, kucing suka saya, praktikal kat penjom.., adik beradik sangat lah ramai..owwh..sumenye tipu belaka..jangan percaya!

Dari Sudut Kace Mate..

 

Hi,blogger lain terima kasih kerana singgah di blog yang tak seberapa ini..lepas baca harap blogger boleh follow...:D thanx you

◕‿◕..Ronnie's Blog.. :D

 

I really love Son Dong Woon! If u love dong woon fuck u!! ^^"

This Is Aimie Farzana

 

ku seorang anak, seorang kakak,seorang adek,seorang kawan n aku seorang perempuan..ehhee

blog sang katak

 

Demam pon tetap update eh .. hehe ..

Apakah kita hanya mampu melihat ?

 

Doakan kejayaan saudara-saudara kita di sana ! Kalau ada yang kurang pasti apa yang berlaku di sana , leh baca kat entri INI . Ayuh kawan kawan … bangkitkan kawan kawan kita yang sedang leka dan asyik bergembira dgn duniawi …

Sindiran dari Harith Iskandar , yg cukup pedas !

 

Berapa ramai pelawak dalam negara yg mampu melawak secara sinis tetapi meninggalkan kesan yg bagus ? Kurang kan ? Kalau dalam filem sekali pon , sukar nak beri impak yg besar pada penonton .

Kalau korang tonton youtube ni , korang faham maksud aku .. Huh ! Ianya satu realiti terutama bab kemalangan dan rakyat Malaysia , mmg cukup prihatin terutama bila tolong menambahkan lagi kesesakkan lalu lintas dengan menonton kemalangan tersebut dari dalam kereta masing masing , yg dipandu secara perlahan lahan !

Baru baru ni di lebuhraya Sg.Besi. Adoi. Hampir kul 1 pagi . Patutnya time mmg clear laa .. Tau tau , jammed giler punya ! Bila dapat ‘tengok’ puncanya , mmg geleng kepala !

Apa nak buat .. realiti..

Langkah mudah memilih Taska utk anak anda

Skg ni ramai dok pk soal keuntungan dr soal nyawa kan ? Tak kisah dah ..asalkan bukan keturunan diorg ! Bila kena kat diorg sendiri ?


Gambar tersebut adalah 8 langkah mudah utk memilih taska dan juga pesanan buat ibu bapa mengenai kebersihan , kesihatan , keselamatan dan lain lain ..


Harap dpt membantu kita utk memastikan org yg kita sayang berada dlm keadaan selamat . InsyaAllah ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Untuk bakal si junior ku dari Mothercare ..

 

Amboi .. lom apa apa lagi , dah ada kereta ehh si junior ku itu .. Alhamdulillah .. Tunggu je keluar .. Minggu depan dah 9 bulan .. huhu .. Sabar ehh ..

Jadi , kelmarin aku pasang sendiri di samping wife jadi pemerhati agong.. Aku tak kasi dia kacau … Yelah , hadiah untuk dia la kan .. Bukan murah tu .. RM2,999 okeh ! Leh g cari kat MOTHERCARE

IMAG1849_thumb4

Bila aku tengok kotaknya , aku pening . haha.. Yelah , kena pasang sendiri.. Aku gatal nak pasang sendiri .. haha.. saja nak test skill yg dah tumpul ni ..

IMAG1850_thumb4

Wah .. banyaknya .. macam macam ada .. Gulp .. Rileks Ben .. Baca manual dia ..

IMAG1851_thumb4

Apa apa , keluarkan semua tu dulu .. pastu baru pasang .. hehe .. Pastu rujuk kat youtube , untuk pemahaman yg lebih .. hehe .

IMAG1852_thumb5

IMAG1853_thumb5

Operasi bermula pasangggg !!!

IMAG1856_thumb3

IMAG1857_thumb4

IMAG1858_thumb4

Siapppp sudah !!! Fuhhh … mmg cool giler ! Ketahanan stroller ni hingga boleh menampung baby seberat 25kg

IMAG1860_thumb5

Amacam ?? Ringan woo.. Stroller ni pon diperbuat dari magnesiam alloy .. ahaks … mantap sehh ..

IMAG1861_thumb3

Nak tau dengan lebih lanjut atau sebarang pertanyaan , jom join page MOTHERCARE atau laman webnya , http://web.mothercare.com.my/

Jom layan apa kelebihan Silver Cross Surf ni ..

Enter video caption here

Superb wife !

Alhamdulillah .. syukur pd Allah kerana telah mengurniakan pd aku seorg isteri yg cukup sempurna , bg aku !


Hurm .. semoga bakal junior jadi seperti ibunya ..


Published with Blogger-droid v2.0.4
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI