Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 6 Mac 2012

Aik .. baik demam je terus g dating ngan blogger !

Ahaa .. tu diaa .. diorang mcm tau tau je aku dah baik demam ! Haha.. terus ajak aku lepak kat Ali Bistro utk mencuri tips tips cmna nk kawin awal dr aku !! Haha.. guwau jer ..


Kenal tak diorang ni ? Aku bg url blog je eh ?


http://www.prince91.com

http://jemarikumontel.blogspot.com

Http://farrahyong.blogspot.com

http://orenzsusu.com


Published with Blogger-droid v2.0.4

Bosan ? Jom layan TAARE ZAMEEN PAR lakonan Aamir Khan ! Terbaik punyaa ..

 

 

 

Aku tak pernah layan movie ni lagi . Ingat nanti nak layan sama wife melalui HTC dan dipasang dengan earphone sambil baring gitu .. hahaha tapi aku kena pegang la handphone tu.. Dan aku bagi 10 minit kat wife , pastu confirm aku tengok sorang sorang ! Hahaha..

Best ke movie ni ? Diorang kata best .. Ada pakat menangis tak hengat punya ..  Bagi aku , mana ada film hindustan tak tangkap nangis kan ? Confirm ar nangis walaupun cerita lucu .. hehehe ..

Tapi serius , cerita ni mmg best sebab ianya AAMIR KHAN !

Aku cuma mampu menolong saja ..

 

Segmen KRITIK BLOG akan tamat jam 7 malam . Memula aku nak buat sampai kul 10 malam tapi sbb jap lagi , aku nak keluar g beli barang dapur .. maka aku singkatkan sehingga jam 7 ..

Hurm .. Segmen ni , serampang dua mata .. Disamping kritik , korang boleh buat kawan dengan blogger blogger baru ni .. Jangan sekadar masuk , kritik atau puji pastu keluar .. Esok lusa , tak kenal dah .. haih .. Camana nak up blog korang ? Kalau begini , mmg la susah nak dikenali blog korang dikalangan blogger yg lain ..

Jangan sombong ! Jangan tunggu diaorang datang singgah lalu komen dulu , baru korang nak g blog diorang ! Korang kena mulakan langkah terlebih dahulu dengan menunjukkan keramahan korang  .. Baru berjaya tackle hati mereka .. seterusnya , dapat laa masuk ke bloglist mereka .. Haa …  ok la tu kan ? Tapi jangan la makan sorang .. masukkan la sekali dia punya.. Buat la perjanjian.. Untuk sebulan ke.. kan kan ? Cara nak deal tu ? Boleh cari di FB atau komen je kat blog dia ..

Seperkara lagi .. segmen yg aku buat ni  sekadar nak bantu rakan blogger terutama yang baru .. Tapi yg penting ialah , korang kena bantu sesama korang .. baru berjaya segmen ni .. aku cuma mampu menolong jer ..

Dua filem baru seminggu di pawagam mulai 24hb Mei depan

 

“ Masalah kelewatan penayangan filem tempatan di pawagam tidak akan berlaku apabila Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas) dan juga Syarat Wajib Tayang (SWT) telah membuat keputusan untuk membenarkan dua buah filem ditayangkan dalam masa seminggu berkuat kuasa 24 Mei depan. “ – Mstar

 

Bagus la.. Kalau boleh , buat 4 filem sekali gus lagi bagus .. Penonton ada pilihan nak tonton mana satu filem yang berkualiti mahupun tin kosong !

Nak lagi best kan En.Finas , kasi gred sama itu filem ! Ini filem gred A kaaa .. gred B kaa .. atau filem sampah punya ..  Maaf la encik pengkarya filem .. Saya bukan menghina anda semua tapi encik sendiri yg menghina karya encik sendiri dengan menerbitkan filem filem yg tidak langsung punya kualiti tapi mengharapkan keuntungan jutaan ringgit yg mana datangnya dari penonton yg keluar dari panggung sambil geleng kepala sbb menyesal tengok itu cerita   ! Hahaha ..

Pasni baru la pembikin filem kena fikir jutaan kali untuk terbitkan filem yg benar benar punya kualiti dan boleh memberi keuntungan kepada kedua dua pihak yakni mereka dan juga penonton .. Tak de la pembikin filem makan sorang je kan ..  Tau nak kayaaa je.. Caitt..

Dan satu lagi la En. Finas , longgar-longgar gak .. tapi jgn sampai longgar terutama bab bahasa dan pemakaian pelakon dalam movie tu .. Lupa keeee … atau wat wat lupa ? Mahupun terpaksa lupeee .. 

Dan ini pasninya satu berita menarik buat pengendali blog blog download filem .. haaha.. tiap tiap minggu penuh movie  baru tempatan .. hahaha .. caiyok caiyok ..

Esok nak g tengok BUNOHAN kat Alamanda .

Camana nak update blog sambil berjalan ?

 

Muahaha … ada orang tanya aku camana aku leh update blog sambil berjalan atau berdiri mahupun sambil tengah makan tanpa buka laptop ??

Jawapannya ialah , gunakan telefon pintar anda ! Zaman ni kan zaman teknologi canggih. Segalanya dihujung jari anda .. Tak payah nak kalut tunggu balik rumah untuk update berita terkini buat pembaca blog korang haaa ..  Update je masa tu gak ..

Untuk pengguna telefon pintar yg menggnakan os ANDROID , korang bolehlah mendownload  BLOGGER DROID ..

image

image

Sangat giler senang je woi guna ni .. Amik gambar masa tu gak .. taip taip dan publish ! Settle !! Janji ada rangkaian internet masa tu , confirm ok !

Kalau ada yg kata nak tak best sbb susah nak taip panjang panjang , maka keluarkanlah laptop korang tu dan taiplah sambil berdiri ! Kalau ultrabook tu , ok la gak kan .. ringan .. hehe..

Kalau tak guna ANDROID , camana lak ? Yang tu , aku tak sure lak.. sebab tak pernah guna phone jenis tu .. Maaf la yer … hehe ..

Berita baik untuk pengguna komuter

 

 

image

TREN baru (kanan) milik KTM Berhad iaitu SCS (six-car-set) akan mula beroperasi pada hujung minggu ini. Tren buatan Syarikat Zhuzhou Electric Locomotive dari China ini ada beberapa ciri istimewa antaranya mampu membawa sehingga 1,100 pengguna pada satu hala perjalanan berbanding 400 pada komuter sedia ada (kiri), tiga unit kamera litar tertutup pada setiap koc juga sistem makluman kepada pengguna melalui skrin led.

- Bharian.

 

Haa .. hati hati la yer .. Siap ada kamera litar tertutup lagi ! Kalau ada sapa yg sangap gila nak berprojek dalam komuter pasni , jaga jaga la.. Silap silap nanti keluar kat youtube dan jadi bahan kat blogger , terutama aku .. hahahaha ..

Gua rasa cam nak penyepaaak je mamat ni !!

 

Cer baca betul betul eh ..

“ We Detected Irregular Activity

Dear Customers,


We detected irregular activity on your CIMB Bank account on 04/02/2012 . For your protection, you must update your details before you can continue using your online banking. Please visit
the CIMB Bank website in this message and validate your details on our new server .

As a result, we require you to confirm and verify your account information by Clicking Here and completing the confirmation process.

P.S. The Link in this message will expire within 24 hours. TAC will be required during update.

Thank you,

Malayan Banking Berhad (CIMB Bank)

 

Sekali tengok pon korang leh tau ni email sampah yang sangat merbahaya punya .. Dan aku rasa ada gak yang terkena tipu tu .. haih ..

Cuba tengok kat CLICKING HERE TU .. kalau letakkan cursor kat situ , akan keluar satu link kat bahagian bawah browser dan link tu  adalah ;

http://www.hanafosonline.com/bbs/data/gboard/wp-content/index/index.html

dan bukannya dari CIMB punya .. kan ? Mangkuk benar si penyamun nih !!

Dan satu lagi .. bila pulak CIMB ni MALAYAN BANKING BERHAD ??? Arghh … Tak tau laaa kalau ada orang yang tertipu !! Adoiii ..

Telefon pintar terbaik 2011 , jatuh kepada …

 

image

SAMSUNG S II yer .. dan bukannya … ahakss .. bukannya Iphone 4s Maaf la yer .. Bukan aku yang menilainya .. Tapi inilah hasil keputusan dari Mobile World Congress 2012 yang berlangsung di Barcelon pada 27 Feb hingga 1 Mac baru baru ni ..

 

Lain lain keputusan ialah :

  1. App Mudah Alih Terbaik Pengguna: Rovio Entertainment Ltd. - Angry Birds Rio
  2. App Mudah Alih Terbaik Enterpris: Citrix Systems - Citrix Receiver
  3. App Mudah Alih Keseluruhan Terbaik (Pilihan Hakim): WhatsApp Inc. - WhatsApp
  4. App Mudah Alih Paling Inovatif: SwiftKey
  5. Kempen Pengiklanan&Pemasaran Terbaik: Brandtone - Carling Black Label "Be the Coach"
  6. Inovasi dalam Pengiklanan Mudah Alih: Google - Google Wallet
  7. Agensi Pengiklanan&Pemasaran Mudah Alih: [am.o.bee]
  8. Perkhidmatan Enterpris Mudah Alih Terbaik: Fiberlink — MaaS360
  9. Perkhidmatan Mudah Alih Penggguna Terbaik: Google - Google Maps for Android
  10. Produk Rangkaian atau Penyelesaian Terbik untuk Pelanggan: Turkcell - Turkcell TiklaKonus
  11. Produk, Inisiatif atau Perkhidmatan Terbaik untuk Segmen Lain: Safaricom — Grundfos
  12. Produk atau Perkhidmatan Mudah Alih Terbaik untuk Wanita: Etisalat, Qualcomm, D-Tree International and Great Connection Inc. - Etisalat Mobile Baby
  13. Penggunaan ketika Kecemasan atau Kerja Kemanusiaan Mudah Alih Terbaik: UBL Omni - transparent and efficient Cash Disbursement service after the 2009 IDPs Crisis and the 2010 Flood Crisis
  14. Anugerah Mudah Alih Mesra Alam: Flexenclosure — E-site
  15. Inovasi Kesihatan Mudah Alih Terbaik: Etisalat, Qualcomm, D-Tree International and Great Connection Inc. - Etisalat Mobile Baby
  16. Inovasi Pembelajaran/Pendidikan Mudah Alih Terbaik: OnPoint Digital - CellCast Solution
  17. Inovasi Mudah Alih untuk Automotif, Pengangkutan atau Utiliti Terbaik: Ford Motor Company Ltd. - Ford SYNC with Emergency Assistance
  18. Inovasi Kewangan Mudah Alih Terbaik: Etisalat, MasterCard and Oberthur Technologies - Etisalat Commerce
  19. Inovasi Penerbitan Mudah Alih Terbaik: Financial Times and Assanka - The Financial Times Web App
  20. Telefon Pintar Terbaik: Samsung Galaxy S II
  21. Telefon dengan Ciri atau Peringkat Awal Terbaik: Nokia - Nokia C3-00
  22. Pengeluar Sepanjang Tahun: Samsung
  23. Tablet Terbaik: Apple - Apple iPad 2
  24. Peralatan Mudah Alih Terbaik (Bukan Telefon): AT&T - Garmin GTU 10
  25. Teknologi Jalur Lebar Mudah Alih Terbaik: KT - KT's Premium WiFi Solution
  26. Teknologi Infrastruktur Terbaik: Alcatel-Lucent - lightRadio Network
  27. Teknologi Inovasi Terbaik: Vodafone Group PLC - Quad Rate Technology: an evolved path doubling the efficiency of mobile voice
  28. Teknologi Berasaskan Cloud Terbaik: Appcelerator - Titanium Integrated Development Platform
  29. Teknologi Produk/Rumusan untuk Keselematan dan Memperkasakan Pengguna Terbaik: Cloudmark - Cloudmark Mobile Messaging Security Suite
  30. Anugerah Pengerusi GSMA: KDDI, NTT DOCOMO, INC. dan SOFTBANK MOBILE (pemenang bersama)

 

Sumber : Yahoo

 

Ehem .. cam tergugat je iman aku ni .. hahahaha .

Segmen JOM KRITIK BLOG AKU

 

Aku buat segmen ni sekali lagi sebab setiap kali aku blogwalking , banyak blog blog baru yg aku jumpa  rasanya seperti ‘ hari blogging , esok tutup ‘ dah ..

Jadi , tugas-tugas untuk menegur ni , aku serahkan kat korang eh ? Korang yg suka sama suka masuk , komen atau kritik. Tolong kritik dengan berhemah dan bijaksana. Jangan serupa cam lanun yer .. Setelah dikritik , harap empunya blog tu bolehla membalas kunjungan dengan mengkritik blog blogger yg dah singgah tadi .

Harap dengan kritikan ini , dapat meningkatkan lagi semangat , kualiti serta memberi mood untuk berblogging .. OKeh ? Cun ? Canteek ?? Jom mulakan ..

Seperti biasa .. Buat satu entri khas sebagai tanda sukarela join segmen ni ..

  1. Letak header BENASHAARI.COM
  2. Tajuk : BEN ASHAARI AJAK KORANG KRITIK BLOG AKU dan linkkan ke entri ini .
  3. Cuba nyatakan kenapa blog korang perlu dikritik ?
  4. Siap .. tinggalkan link entri korang di ruangan komen ini .

 

Apa yg perlu korang buat ialah

 

  1. G ke blog mereka yg join segmen ini dengan memilih url blog di ruangan komen entri ini atau senarai yang aku sediakan ..
  2. Kritik serta berikan pendapat yg bernas
  3. Sebarang pendapat lain untuk tingkatkan blog mereka
  4. Ikhlas
  5. Tinggalkan url entri korang agar mereka boleh ke blog korang lak.

 

Haaaa .. macam tu jer  .. Aku kritik kau , kau kritik aku !! Tak susah kan ? Ahaa .. Cepat … Tutup malam ni , kul 7 malam ( 6/3/2012) ..

 

MEREKA YANG DAH JOIN :

  1. http://supercocodiary.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-korang-kritik-blog-aku.html

TAMAT !!!

Mana lebih bahaya ?

Sebelum tidur , semua barang-barang berharga seperti laptop , wallet , kamera dsbnya di simpan dlm bilik bersama pemiliknya sblm tidur..


Jika penyangak masuk , dia cari tak jumpa apa apa di ruang tamu , mesti dia masuk ke bilik pulak . Bukankah itu akan membahayakan nyawa ahli keluarga yg lain ?


Jika dibiar di ruang tamu , penyangak akan jumpa brg brg dan cabut ..


Ini yg aku selalu fikir .. nak bwk simpan semua bersama atau biar je kat ruang tamu .. Kena fikir nyawa org yg kita sayang gak ..


Pastikan kunci kereta ada bwh bantal .. tp sebelum tu test la samada signal dr kunci tu sampai ke tak  ke kereta ..


Nak lg selamat , jgn berlagak tunjuk harta !!


Published with Blogger-droid v2.0.4
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI