Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 14 Mac 2012

10 blog baru hari ini ..

 

Time cuti sekolah ni , aku rasa bilangan blogger bertambah. Kebanyakkan aku rasa pelajar sekolah. Bagus la gitu kan .. Abiskan masa dengan buat blog . Cuma kalau boleh , jangan pasang niat nak kaya dengan buat blog lagi .. Kasi abis belajar , baru leh pk gitu ..

Apa pun , nak kaya tu .. tak boleh la tapi kalau bijak menggunakan internet untuk mencari duit tu , boleh jer .. kan kan ?

 

Ok  .. Jom g tengok blog mereka ..

 

sy ni seorg yg ramah(maybe la)..seorg yg pemlas,hehehe..rmai kwn...ske sgt berckap..aktif dlam mengumpat,hahaha... dan banyak songeh n_n

wIsHy WiShy StuFF

 

♥ 6ma Que eiyNa ♥ um0 Que 14 twun ♥ Dyam kat tmn indah landeh ♥ skuwL kat smk wira penrissen ♥ Que cyunx ngan allah ♥ Que cyunx ngan family Que ♥ Que cyunx bestfwenZ Que ♥ Que cyunx ngan 0wg yang cyunx Que ♥ Que t0wk friendly..follow jaQ Que.. nur azrina azreEn..14 twun..

:) My . Blog . My Diary :)

 

LaLaLaLaLa . . Eloww everybody . . . ! ! i'm Aisyah juz col me EChaCaca . . . This muh blogger . . ! ! Juz follow me n i will follow u back . . !

s t o r y o f t h e e c h a c a c a

 

Nama diberi Halizul b. Abd Halim berasal dari Kuala Kangsar, Perak. Saya Merupakan pelajar Fakulti Filem Teater & Animasi UiTM Kampus Puncak Perdana.

Wilayah Putera Beradu

 

working and shopping is part of my life!

fathiyahselamatpunyebelog

 

The name's Wani. Duduk kat tengah ceruk Kuala Lumpur. Muka makin kerut tapi perangai makin budak, dulu, kini, dan selamanya. A story of my life as a girl, a daughter, a sister, a friend, a stranger and yet, a bride in dream, insyaAllah. Working hard, struggling my hardest to be the one of the best for the Creator and hope that the Prophet [peace be upon him] will smile when he see me. Live like there's no tomorrow. Tomorrow will die, but we don't know when.

Adakah KITA Sudah Berfikir?

 

hitam itu manis, masam itu sedap

kopiolimauice

 

tidak ada yg special ttg sy..nama sy nur syahirah..juz call me syah or kim...love kpop,jepun n islamic..

❤ syahjunsu life ❤

 

Assalamualikum.. tidak perlu bercerita tentang aku, hanya kata-kata yang boleh menggambarkan AKU

Bapak borek anak rintik

 

i'm just a girl whose hair is never right who more then once has fallen on her face who can't stop laughing at something that happened yesterday who cries because sometimes nothing is right but sometimes, i'm just a girl who can't stop smiling because for that moment everything is perfect

pij@h st0ry m0ry..:)

Jom ke 4th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta

 

Bosan hujung minggu ni ? Atau baru sambar DSLR dan ingin mencubanya dengan menangkap gambar yang menarik dan berwarna warni ? Inilah masanyaa !!  Jom ke Putrajaya pada 15hb Mac hingga 18hb Mac ni .. Esok la tu .. Ahaa .. aku boleh la g esok nih .. hehe ..

image

image

image

image

Apa yang menariknya selain tengok belon belon besar ni ? Ada macam macam wooo … Nak tau ke ? Selain tengok , korang boleh naik gak ..

image

image

Lagi lagi ? Kalau duit baki gaji bulan lepas banyak lagi dan teringin lama dah nak naik helikopter , ni la masanya .. Siap pusing Putrajaya lagi ..

image

Harga , RM130 seorang .. Sekali naik , 4 orang .. aha .. Jangan ajak aku.. Aku takde duit .. hehe ..

Lagi lagi ? Ada Bicycle Fun Ride lagi ..

image

image

Dan .. jeng jeng jeng ..

KMX Kart

image

Dan banyak lagi seperti wall climbing  , Zorbig , Racing Simulator , archery dan banyak lagi .. Tunggu apa lagi ? Usung la anak anda ke sini dari biarkannya dok tv je kat rumah tu .. hehe ..

Cinta Vanilla Cokelat

Ohh .. sweet giler merekaa..


Maunya tak sweet .. Rumah , bapak bg .. Duit mkn , bpk tanggung lagi .. Lapar , balik umah mak .. Kereta , minyak , g honeymoon ditanggung bapak ..


Cer segalanya ditanggung sendiri .. Soooo sweeeattt laa jwpnya .. Segalanya nmpk indah bila mereka mengindahkannya ..


Tu pasal cerita Azura nun lakonan Ogy dan Jamal tu lg meninggalkan kesan kerana itulah nilai pengorbanan suami isteri .. Begitu juga kisah Ibu Mertuaku yg mmg patut ditonton oleh generasi skg yg mana lebih terbuai dek penipuan drama rekaan yg mana tak masuk dek akal langsung bila memikirkannya ..


Ada yg kata sesuai dengan zaman sekarang tp bg aku , drama begitu menambahkan lg masalah sosial yg mana mereka lebih suka amik part sooooo sweet berbanding part 'kebenaran ' dan keagamaan ..


Udah udah la tu terbuai dek drama yg mana serupa kartun Doraemon tu haa..


Selagi belum kerja dan beli harta sendiri , jgn bicara mengenai pengorbanan CINTA di zaman ini .. Risau , esok lusa mula bertekak soal duit dan susu anak ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Ekspo Gerbang Cinta–Perkahwinan dan Fesyen 2012

 

image

Bagi mereka yang masih tercari cari pakaian pengantin terkini bolehlah turun ke Putrajaya International Convention Centre (PICC) pada 23hb Mac hingga 25hb Mac 2012 .

Antara aktivitinya adalah pertunjukan fesyen , persembahan artis popular , pertandingan gubahan bunga , solekan dan macam macam lagi .

Bagi yang berminat nak masuk pertandingan tu , sila hubungi

image

Ahaa .. ramai nak kawin tahun ni kan ? Jangan main kawin kawin dah la yer .. hehe ..

Bayangkan eh !

 

Bayangkan eh .. Skang ni aku di bilik tidur utama yg terletak di tingkat atas rumah aku ni . Baru lepas makan nasi ayam dua bungkus . Kira ni stok untuk seminggu la. Semalam pon 2 bungkus gak . Yang tu stok untuk bulan depan .

Setelah kekenyangan , aku buka ultrabook aku ni untuk update senarai nama  utkk entri segmen hari ni , Kenangan Cuti Sekolah Dulu-Dulu .. 

Tiba-tiba …

IMAG1971-1

Telefon comel yang terletak di ruang tamu utama ,berbunyi macam ada yg nak terberanak dah ! Aku wat dek memula . Tapi macam tak nak berenti lak bunyinya tu .

Persoalannya , bukan ramai tau no tel rumah aku ni . Sapa la pulak call time maghrib nehh ! Aku punya tanya sama hud hud .. Nak g jawab ke tak sbb aku dah seperti ular sawa kekenyangan .

Telefon tak nak gak berenti berbunyi ! Takkan ALONG call kot ? Bila pulak aku utang kat ALONG . Kat mak aku ada aku ada la.. Tu pun baru RM2 beli pisang goreng ari tu.

Aku amik keputusan . Aku berlari dengan pantas seperti badak kena kejar dek rimau bintang . Ala ,badak tu lari sbb saja nak kasi rimau tu penat. Ikut dia , mau dirodok je ngan tanduk dia tu haa ..

Bila aku sampai kat ruang tamu , aku capai terus telefon. Aku pun menjawab dengan penuh sopan santun.

“ Helo .. “

Aku tak bagi salam sebab takut bukan orang kita yang call tu . Mana la tau kot Geogre Bush call nak cari blogger yg sokong Israel . Kot leh suruh buat advertorial kan ?

Tau apa dia jawab ??

“ Tik .. “

Tu je .. boleh dia letak !!! Huk aloh .. tensen giler aku ! Abis rugi sebungkus nasi ayam aku tadi gara gara berlari .. Rugi rugi .. Dan sampai sekarang dia tak call semula dah !

Aku ?? Kembali lapar .. Camana tu ? Susu ada .. minum susu je ..

Tips nak kurus dengan berkesan ?

Kadang kadang ada rahmat dpt penyakit ni .. Allah suruh kita jaga kesihatan .. kalau tak , kita asyik leka melantak semua menda cam aku ni .. Dulu hari hari maggie .. Bila dah diisytihar dek doktor aku ada penyakit darah tinggi , aku makan bila teringim jer..


Dan sejak wife mengandung dan aku bekerja di rumah saja , aku cuma mkn bila hampir mlm atau mlm je .. Siangnya , kalau lapar baru mkn nestum , oats , buah atau roti ..


Petang , cmna pon kena g bersenam atau beriadah utk mengeluarkan peluh ..


Orang kata bila dah ada anak kecik susah dah .. Entahlah .. bg aku , jgn cari alasan utk bersenam demi diri sendiri dan juga keluarga. 


Apa guna cun kalau badan tak sihat kan ? Yang penting , kesihatan .. cun tu automatik dtg punya ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Kenangan Cuti Sekolah Dulu-Dulu ..

 

Ahaa .. terlayan SinarFm pagi tadi yg mana pemanggil menceritakan kenangan mereka sewaktu cuti sekolah dulu yg mana sangat berbeza dengan anak anak zaman sekarang .

Pasti korang ada kenangan sewaktu cuti sekolah yang korang tak dapat lupakan , kan ? Ahaa .. aku tau sebab aku pun ada .. ehehe .. Dan mereka , senarai dibawah ni dah kongsikan kenangan mereka dulu .. Pastinya ada yang mencuit kenangan .

Apa kata kita baca kisah mereka ..

TUTUP DAH SEGMEN JAM 3.30 ( 14/3/2012 )

 

Terima kasih …

Dah terbiasa !

 

image

Dah terbiasa guna skrin touch , bila nak taip sms guna hp biasa gini , mmg tensen ! Apatah lagi bila ada perkataan yg tersalah eja .. nak ke perkataan tu , makan masa berbanding guna skrin touch .

Disebabkan geram , adakalanya aku tekan skrin handset sbb ingat hp ni skrin touch ! Adoii .. Sendirii termalu jap .. hehehe ..

Apam polka dot saya !

 

Apam polka dot ?? Apa tu ? Ahaa .. hehe ..

image

Tau dah ? Ada banyak lagi corak yg comel woo .. Pastinya boleh menarik minat anak anda dan membuatnya tersengih bila melihatnya ..

image

Selain dari apam polka dot , APDC juga ada Apam aiskrim cornetto , pulut kuning berhias , pulut semangat , Magic of agar agar dan banyak lagi !! Haa …

image

 

Harga ? Mampu beli punya arr .. Nak tau dengan lebih lanjut , g tengok sendiri kat blognya ..

http://apampolkadotsaya.blogspot.com/

Cara nak pikat hati si dia masa 1st dating

 

image

1st dating tu , mmg penting ! Segalanya pasti menjadi kenangan. Apa yang nak kena buat masa dating ? Elakkan dosa … Hehe .. Tu mesti la kan .. Mudah je sebenarnya .. Bagi sesuatu yang dia boleh tengok , pegang dan ingat sampai bila bila punya .. Kalau ada duit , bagi rantai emas pon ok .. Nak lagi best , bagi jongkong emas .. hahaha ..

Gila.. toksah ikut idea tu .. Yang aku buat ialah , bagi teddy bear yang aku beli bersama biskut coklat tu .. Apa nama biskut tu , aku lupa lakkk .. Haaaa .. Famos Amos .. hehe ..

Pastu toksah la dok control sangat  ayu atau hensem tu .. Rileks dan banyakkan berbual tentang dia .. Jangan dok bual pasal diri sendiri. Bosan wehh !! Saja bual pasal dia .. Konon berminat nak tau mengenai dia walaupun bosan giler pasal dia .. hehe ..

Pastu sebelum berpisah tu , lemparkan satu senyuman yg paling manis untuk dia kenang . Kalau sempat jeling tu , jeling laa .. Kira jeling manja laa ..

Dan aku confirm dia pasti jatuh hati dan rindu punya saat itu walaupun sekarang anak dah 5 !

Pstt buat pengetahuan korang .. wife aku skang ni dulu cukup meluat kat aku ! Hahaha.. tengok , hero sudah pikat sama dia .. skang apa jadi ? Ngandung sudah .. hahaha ..

Bila si isteri malas maka suami pon ..

 

 

image

“ Abang  , malas gila nak g kerja .. “

“ Malas eh ? Kalau malas , abang pon nak sambung tidur ni. Abang masuk keje kul 2 petang ni .. “

“Tapi kalau duk rumah je boring la pulak .. “

“ Amboi .. kita buat la ala ala Vanilla Cokelat .. Diorg sweet je 24 jam ..  “

“ Ah .. itu drama .. realitinya Vanilla Cokelat tu confirm jadi Yogurt punya setelah sekian lama .. “

“ Ahaa … dah jom g kerja .. Patut la malas .. hujan renyai renyai kat luar .. Rugi ni .. jom masuk sambung tidur .. kang sms bos kata hujan .. “

“ Bang , kita g kerja naik kereta .. bukan motor .. “

“ Eh , tak boleh ke ? Jalan jammed ni .. “

“ Kot ye nak menipu pon , biar logik bang .. “

“ Erk .. “

Tensen di pagi hari ? Tenangkan minda sebentar ..

 

Dengan pergi bercuti ke … ala, bayangkan je la ..

 

image

Le Taha'a Island Resort & Spa, Tahaa
Taha'a, French Polynesia

 

image

Four Seasons Resort Bora Bora

 

image

Hilton Bora Bora Nui Resort & Spa

 

image

Moorea La Ora Beach Resort

 

image

Tikehau Pearl Beach Resort

 

Amacam ? Tetiba mood nak g bercuti kan ? Bagi yang belum berkahwin ,tetiba teringin nak jadi ala ala vanilla cokelat dan pergi berbulan madu ke tempat percutian begini ..

Memang segar dan best bercuti di pulau peranginan cam ni .. Tenang dan mendamaikan .. tinggalkan segalanya di rumah . Tak payah bawak segala gadget .. Erk , boleh ke aku ??

Jangan telan bijik tu !!

 

 

images

Mak aku , mmg orang dulu dulu punya pegangan .. Banyak benor pantang larangnya . Lebih lebih lagi masa aku kecik . Ada jeee menda nak ditakutkan aku ..

Jangan telan bijik buah tu .. nanti tumbuh pokok dalam perut tu ! Haaa .. amik kau .. sampai gitu sekali laa dia punya dongeng dan sehingga sekarang kalau nak telan bijik tembikai pon aku segan ! Hahaha .. kot jadi cam dalam gambar tu haa ..

Bayangkan kalau tertelan biji buah durian . Kalau tak meninggal , sahih muka penuh duri . Aha .. aku pernah telan paku ! Hahaha .. Ceritanya  ?  Baca kat Master of Illussion - Ben Ashaari ni .. hahaha ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI