Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 19 Mac 2012

Jangan terkejut bila masuk blog ini !

 

Ahaa.. terkejut eh ? Rileks .. Ni masih blog BENASHAARI.COM .. huhu .. Kasi tukar header jer .. Aku tak bercadang nak tukar warna template blog, buat masa sekarang kerana warna ni , cam sesuai ngan aku dah .. huhu ..

Beberapa design simple yang aku cuba .. Setiap header tu , ada karektornya yg tersendiri ..

Memula .. gambar bawah ni .. Suka tang blur blur neh .. Ada seninya tersendiri ..

BEN 2012

Yang ni , aku tukar font jer .. rasa cam yang atas tu , terlalu ‘santai’ .. boring la pulak ..

BEN 2012 B

Yang ni .. ok skit la walaupun bukan terbaik .. Tapi aku puashati la..

ben 2012 c

Bila dah upload ke blog  , rasa cam .. hurm.. boring .. idea datang , dan aku ubah dan ubah hinggalah .. aku berkenan gambar terakhir tu ..

ben 2012 d

ben 2012 E

Walaupun ada yg rasa header mereka lebih cantik dari ini , aku tak kisah la.. Sbb bila nak kata cantik , takkan jumpa yg paling cantik .. Jadi , aku rasa .. yg mana sesuai dengan jiwa aku .. itulah yg aku letak. Dan , pembaca aku pon tak pening kepala bila masuk sini .. kan kan ?

10 blog baru pilihan ..

 

Ahaa.. sebelum ada yg berbunyi , “ Amboi .. perempuan je ke ? “ , maka aku nasihatkan g tengok dulu di ruang FOLLOWER tu dulu eh .. Berapa ramai laa blogger lelaki nak follow aku neh .. hehe .. Dan kalau ada pon , tak tulis profile la pulak ..

image

image

Ahaaa .. camana tu ? Bukan salah aku la kan kalau takde lelaki .. Yang blogger perempuan , mmg ramai yg rajin tulis .. Hehe.. Maaf la yer.. Bukan pilih kasih tapi pilih sapa rajin .. hehe ..

Jom tengok 10 blog baru ni ..

 

Name is nurul nisya..age 17..smktam my lovely school..love my mum so much..hate selfish people..hehe ops..my motto is to succeed in the world and the hereafter..I usually just have a bad and good..already have a new relationship(just kiding)..Do not worry I'm not arrogant..add me..♥ lov u all ~be my flowers okey..thnks..This year SPM ..wish me Luck..(HappY WitH mY liFe)

Nama Blog  : ! ✲ Nurul_Nisya@CoM ✲ !

 

THIS IS ME..I'AM THE OWNER OF THIS BLOG..I'AM A SIMPLE PERSON AND AWESOME =.=..

Nama Blog : MY AWESOME BLOG ! =)

 

im a good listener....

Nama Blog : my life!!

 

haluu ..;) if kowunx bency aku .. sila jgn gedik2 na usha bloggie aku .. mengotor kn page aku yunx suci nyh jea .. kunx barai jea lh .. so cuhh2 ...;p n tolong jangan jady copycat bole tak !! haram lao kwunx copy ayt aku .. da macam anak setan tao tak ! huuweeee

Nama Blog : THIS mySTORY love:)

 

fulnem > nur amierah bt mumin nicknem > amy . age > 18 years old . tats ol ;)

Nama Blog : Love Live Laugh

 

I am who I am. I do not try to be better than ANYONE else, I only try to be better than MYSELF ! ^_~

Nama Blog : Coretan Jejari

 

Nursyazleen Amira Mohd Rashid.... That's ME !!! ;D

Nama Blog : Miera MasTriXia

 

i'm da 1 who hate 'hipokerasi' !!

Nama Blog : imnotalone

 

.mEnUlIs uNtUk SuKa-sUkA.. *-*

Nama Blog : < mIz nUrIz >

 

study in JAFARIAN's High School .. i love my family and cuba pandang belakang ! arhhhrr , thers's something watching you !

Nama Blog : PUTERI BALQIS ABDUL KARIM

 

Sekadar menghargai rakan rakan blogger yg baru .. Terima kasih yer .. Yang tak terpilih tu , jangan terasa .. Aku belum mampu klonkan diri ini .. huhu ..

“ Because I love Youuuuu .. Love Youuu .. “

 

 

image

Penat bersenam kat gym .. Menghabiskan segala kalori yg ada hasil dari makan ayam tadi  .. Selesai setelah 45 minit bersenam. Terjumpa member blogger  ( Hani ) gak tadi yang mana dia kerja di KBS tu .. Sempat la bertegur sapa melalui Twitter .. Haha.. I segan Uuu ..

Aku balik awal memandangkan dah ramai sangat kat gym tu .. Dan hari ni tak perlu jemput wife memandangkan dia off hari ni .. Hehe.. Takde mood g kerja katanya . Lagi pon dia bila bila masa je nak bersalin .. Dah cukup 9 bulan ni .. huhu .. Antara awal atau lambat je.. Jadi aku kena alert skit la.. Siren kereta ambulan dah beli ni .. huhu .. Siren mulut jer ..

Dalam kereta , aku turunkan tingkap sbb badan masih berpeluh seksi gitu. Kira kalau mak datin tengok leh tangkap tergoda la.. hahaha .. Sori eh mak datin.. Guwau je.. Yang tergoda tu , mak datin terlampau je.. Yg baik ni ramaaaaii sangat .. Tak baik tabur fitnah gitu.. ok ?

Pasang radio .. Sinar.Fm , seperti biasa. Tak minat nak dengar yg lain .. Keluar satu lagu omputih yg aku biasa dengar dari kecik sampai nak mati dah ni .. Dan mulut aku , secara automatik memfollow jer rentak lagu tu sambil kepala aku layan headbangging padahal lagu jiwang je tu ..

“ Because I loveee You … Loveee Youuu ..”

Aku mmg suka karaoke dalam kereta kuat kuat .. Lantak la orang nak kata apa.. Kereta aku kan ? Lampu merah . Aku berhentikan kereta .. Lagu jiwang tu masih berkumandang .. Dan aku masih ikut lirik dia terutama tang I love You tu .. Part lain , aku tak hafal ..

Tiba-tiba ada kereta berenti sebelah kereta aku . Aku pusingkan kepala memandang kereta kat sebelah tu sambil mulut aku terkumat kamit mennyanyi lagu tu ..

“ I loveee uuuuuu .. loveee uuu .. “

Sekali awek 2 orang  daaa … Terpandang aku gak .. Bayangkan aku dok lafaz I LOVE U tu dengan memandang dia .. Hahahah .. Tak leh blah ! Tau kat bini aku , sahih kena cubit je nanti !

Lampu hijau , aku menderu pergi dari situ .. nasib baik kawin dah .. Kalau tak ?

“ This is my card .. “

Gatal ? Normal la kan ? Kalau tak gatal , kang kata aku gay lak .. kan kan ?

Anak Rozita Che Wan lari dari rumah kerana merajuk !

 

Haaa .. ni mmg selalu berlaku ! Bila mak ayah membezakan anak anak mereka .. mana satu kesayangan , mana satu yg biasa biasa .. Ini mmg tak dapat lari dari kenyataan sedangkan ibu bapa tak pon nak membezakan tapi tetap berlaku juga ..

"Dia beritahu polis dia lari dari rumah sebab merajuk kerana saya melebih-lebihkan si abang daripada dirinya," ujar Rozita Che Wan kepada mStar Online menerusi mesej khidmat pesanan ringkas (SMS) di sini, pada Isnin.

Rozita Che Wan menarik nafas lega apabila anak keduanya, Aniq Ezra yang dikatakan hilang sebenarnya hanya lari dari rumah akibat merajuk pada Sabtu lalu.

Rozita memberitahu, Aniq Ezra,14, ditemui di rumah rakannya di USJ Subang Jaya, dekat sini selepas aktiviti mencari yang turut disertai pihak polis dilakukan pada hari kejadian.

Berdasarkan maklumat daripada rakan-rakan anaknya itu, Rozita dan pihak polis berjaya menjejaki anaknya yang memberitahu dia berbuat demikian kerana merajuk. – Mstar

 

Aku sebagai anak , pernah merasai perasaan itu  tapi bila dah dewasa dan punya anak buah ni , baru aku tau bagaimana susahnya nak mengimbangi kasih sayang pada budak budak ni .. Tak mudah woo ..

Cikgu pon selalu gitu … ada yg terlebih manjakan budak hinggakan ada anak murid lain terasa dianaktirikan ..

Ditemui tersadai di Taman Botani, Putrajaya... 1 spesis baru dijumpai!!!!

 

Putrajaya: Saintis dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) telah
menemui satu spesis baru di Taman Botani, Putrajaya dekat sini.
Profesor Dr Jumaat Adam yang mengetuai ekspedisi pencarian SERANGGA di semenanjung telah menemui spesies tersebut baru-baru ini.

Beliau menyifatkan penemuan SPESIES itu sebagai sesuatu yang unik untuk rantau ini.

"Sebenarnya kami masih lagi melakukan penyelidikan ke atas penemuan ini. Malah secara saintifik kami masih perlu melakukan penyelidikan bagi menentukan apakah kreteria-kreteria yang ada pada spesies baru ini yang tidak ada pada spesies yang pernah diketahui oleh sains," ujarnya kepada akhbar The Bintang .

Dr Jumaat memberitahu bahawa mereka terpaksa merahsiakan dahulu KAWASAN spesies baru ini ditemui demi untuk menyelamatkannya daripada menjadi mangsa penceroboh.

Bercerita dengan lebih lanjut mengenai penemuan ini, beliau
menjelaskan, salah satu spesies tersebut memiliki ciri-ciri unik  yang
belum pernah ditemui sebelum ini.

Ciri-ciri unik itu ialah warna bukaan yang lebih besar serta dipenuhi
dengan filing, ...spesis itu adalah.... APAM LADYBIRD DAN BUMBLE BEE

110120122323
151220112232

180220122436

klik di sini   untuk keterangan lanjut.


The best Apam Polkadot for any occassion... Make it different then
other goodies...

"Tempahan terbaik kerana pelanggan yg berpuashati dgn kualiti makanan dan perkhidmatan penghantaran'

 

Sekadar sebuah cerita kreatif dari peniaga yg kreatif ! ahaa ..

Setengah ekor ayam utk lunch ..

Skit je nih .. Dulu sekoq je utk aku sorang .. Mandangkan wife tak kasi aku makan maggie dah , maka aku makan ayam , telur , ikan sayur dan buah je ..


Pasni , wife dah pantang 2 bulan nun kat Kelantan , jawapnya makin senang aku nak berdiet .. makan sehari sekali jer ..


Ok.. nak gunting rambut lak .. Ada rakan pembaca tanya , aku ni keje apa sbb leh g shopping pada hari Senin ? Bukan senin je , selasa , rabu dan tak kira hari apa , aku leh g shopping sbab ??


Published with Blogger-droid v2.0.4

Serupa budak nampak coklat !

Cukup terliur aku bila nampak Maggie ..  Semua jenis aku nak amik ..  Dah pilih mana maggie yg aku suka , antaranya asam laksa , ayam , maggie goreng ..


Baru nak letak dlm troli , skali wife nampak dan berkatalah dia dari jauh  ..


" Bang , letak balik ! Kata nak diet .. Lupa eh ada darah tinggi ? "


Aiyoo .. potong stim betul ar .. Lamaaaa giler tak mkn maggie.. huhu ..


Oh ya , ni aku shopping kat My Agro Hypermart .. Macam macam ada dan murah .. Google je kat blog aku cmna nk ke sini ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Nur Fazura bersama kekasihnya ..

 

image

Ahaaa .. kantoi sudah yer  Fazura bersama kekasihnya di Universal Studio , Singapura ..

Nak kata apa eh.. nak tulis apa eh .. Takde apa nak dikomen .. Kalau dah suka dan cinta tu , segerakanlah .. Perkara baik kan .. Harapnya , berkekalanlah yer ..

Seronok jadi artis ni kan .. Serupa dunia ini , ana yang punya . Lisa pon dah diam jap .. Seronok jadi isteri orang kaya ni ..

START YOUR JOURNEY TO A CAREER ! DICOVER U @ KLMU

 

image

Segalanya bermula dengan satu langkah dan diikuti dengan langkah seterusnya , hingga berjaya ! Pasti berjaya ! Tapi … nak mulakan langkah tu satu … nak terus melangkah tu pun satu hal gak .. Bukan senang nak melangkah walaupun sekadar menghayun kaki kanan dan kiri ..

Kenapa ? Yelah , nak sambung belajar kat mana ? Jurusan apa nak amik ? Haa.. takkan nak main amik je jurusan yg ada kan ? Atau tengok mana ada kawan yg kita kenal , kita amik sekali ngan dia .. Tau tau , dia abis belajar , kita tergadai sebab tak sesuai dengan kita .. kan kan ?

Kali ni kan , KLMU memudahkan mana mana pelajar lepasan SPM atau STPM memilih jurusan mereka berdasarkan kreativiti pihak KLMU sendiri ! Hanya dengan melalui permainan atau game saja , pelajar dapat mengetahui apakah sebenarnya jurusan yg sesuai untuk mereka ambil ! Haaa… menarik kan ? Sangat mudah dan pantas !

Game ini dipanggil LIFE’S A TRIP yang mana pelajar atau sapa saja yg teringin nak mencubanya bolehlah ke laman web ini , http://www.discoveru.com.my/game/game.html .

 

image

Apa yang aku boleh katakan , bila korang masuk dan cuba game tu pasti akan teruja kerana mmg sangat interaktif sekali ! Game tu sebenarnya akan menduga sejauh mana pelajar mengetahui selok belok jurusan yg akan dipilihnya nanti. Apakah sesuai atau tidak , di game itu dia akan dapat jawapannya

Dan nak tau apa yg membuatkan korang nak cuba lagi dan lagi dan lagi ?? Ahaaa .. meh aku bagitau .. Hadiah yang ditawarkan buat mereka yg berjaya mencapai matlamat dalam game tu akan memenangi hadiah yg ditawarkan seperti iPhone 4S, Samsung Galaxy (W), iPod (nano) atau Sony MP3 Player/Recorder.

clip_image002

Pertandingan ni bermula dari 1 Mac 2012 hingga 3 Jun 2012 . Terma dan syarat , boleh dibaca di www.discoveru.com.my

Selain dari itu pelajar boleh belajar bagaimana nak berjaya dalam karier yang mereka pilih dengan membaca ‘Stories to Inspire Your Career’ yang terdapat di laman web DiscoverU. Cerita yang terdapat dalam tu adalah berkenaan mereka yang telah berjaya pelbagai bidang yang pastinya akan meningkatkan semangat pelajar !

Haa .. jangan lupa cuba ‘Know Your Course Personality’ Quiz. Sebuah kuiz yg membantu memperjelaskan lagi sasaran , kekuatan serta minat pelajar terhadap jurusan yang diambilnya itu nanti . Menarik kan ? Macam macam ada kat laman web tu ..

Ehem… Ada nampak tak muzik video kat situ ? Haaa … Jangan skip yang tu ! Serius ! Rugi kalau tak tonton video tu .. Kenapa ? Bila korang tengok , korang pasti senyum .. Kenapa ? Korang akan tau bila menontonnya nanti ..

Dan buat mereka yang berminat nak mendaftar , pastikan korang antara yang terawal dan bernasib baik kerana … mereka yang bernasib baik akan dapat biasisiwa bernilai RM1000 ! Hanya layak bagi mereka yang mendaftar awal ..

clip_image004

Untuk keterangan lebih lanjut sila kunjungi www.discoveru.com.my

Atau SMS: KLMU DBG <space> NAME <space> STATE to 36600

Semoga berjaya ! Dan aku tahu punya , korang boleh kerana Malaysia Boleh !

Tamo kerja , berenti jer !

 

image

Hari Isnin .. ramai terasa malas giler gi kerja kan ? Orang kata Monday Blues ? Ala , toksah pk sangat la.. G kerja cam biasa .. Masa bergerak dengan pantas .. Yang penting , jalankan amanat seperti mereka menjalankan amanat mereka membayar gaji kat korang .. kan kan ?

Tapi ada spesis yang sangat melampau .. Kot ya boring pon , jangan sampai tahap menyusahkan orang lain .. Datang awal , punch pastu ilang .. Petang , baru nampak muka .. Datang pon , buat muka selamba jer .. Tak rasa bersalah langsung ..

Jangan begitu kawan . Ingat , kerja kita tu , takde orang nak buatkan . Kalau tak buat , pasti dah menyusahkan orang lain . Tamo kalu , berenti jer . Ramai lagi nak kerja tu … Ada faham ?

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI