Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 25 Mac 2012

Mr. Bean jadi hantu pocong la di Indonesia !

image

Pelawak terkenal siri komedi "Mr Bean", Rowan Atkinson bakal terjun ke dunia perfileman Indonesia apabila dia akan bergandingan dengan aktres jelita Indonesia Dewi Persik (Depe) dalam sebuah filem seram terbaru Depe.

Filem ini akan diberi judul "Mr Bean Kesurupan Depe" dan Rowan memegang watak sebagai pocong. – Yahoo

Hehe.. Adeh .. Kalau kat Indonesia , jadi hantu .. Kalau kat Malaysia , confirm jadi mat rempit punya ! Confirm panggung hot n spicy punya arr ..

Macam macam laa idea nak tarik penonton tengok filem mengarut ..


Info terkini ( 15/6/2012 ) - rupanya mereka gunakan pelakon seiras dia .. Haih.. macam macam ..

Bersantai di ..

 

Disebabkan aku dah jumpa dompet aku semula , maka petang tadi boleh la di bersantai dengan wife .. Dia kena banyak berjalan agar mudah bersalin kelak .. huhu ..

image

Cuaca , redup selepas hujan tadi  .. Jadi nak tengok matahari terbenam tak dapat sebab terlindung di balik awan nano .. hehe.. Tapi , alhamdulillah .. cuaca begini pon seronok gak berjalan sambil pekena cekodok .. Huhu.. nasib baik off diet ari ni ..

IMAG2147

Ramai gak datang melepak kat restoran Umai ni bila hujung minggu .. Rasanya mmg port orang Putrajaya bila cuti kot .. Ok la kan , dari takde tempat lepak berkeluarga langsung..

Hurmm.. dok tunggu matahari cam tunggu ikan makan umpan .. hehe .. Hampa.. walaupun begitu , ianya tetap cantik ..

IMAG2150

Kalau tak hujan atau mendung , cantiknya matahari turun di tasik ni , mmg mampu memukau mata punya .. huhu…

image

SubhanaAllah ..

Aku sudah kena marah gara-gara FOLLOW blog !

 

 

image

Baru laa aku nak rajin FOLLOW blog rakan rakan yg lain .. tau tau sudah dikenakan amaran ! Huh.. dengki la tuuu … Kalau kat FB tu , muak dah aku kena sekat sbb dok add kengkawan blogger .. huhuh.. Apa mau buat kan .. Tak buat , kata sombong .. dah buat , kena sekat lak .. iskh..

Sambung layan AlCatraz.. Best gak citer dia .. hehe ..

Rakan blogger hari ini ..

 

Aha.. segmen dah ditutup lebih awal .. Tadi aku ‘bagitau’ nak tutup kul 3 tapi terpaksa tutup lebih awal sbb nak rehat .. Hehe .. Asik tengok laptop dari Isnin sampai Ahad.. huhu . penat gak kan ?  Tapi kalau dah buat , aku terima gak la ..

Ahaa .. sapa yang baru buat blog ni ? Kenapa buat blog ? Hehe.. apa sekali pon tujuannya , biarlah sesuatu yang bermanfaat buat pembaca kita walaupun hanya bercerita mengenai diri sendiri , okeh ! Jangan buat cerita yang menjatuhkan maruah orang lain secara terang-terangan apatah lagi tanpa sebarang bukti .. Kalau tak kisah bab saman maka kisahlah bab dosa dan pahala yer ..

Segmen yg aku buat tadi adalah untuk merapatkan persahabatan dengan rakan rakan blogger yang sering singgah baca blog aku ini dengan mereka yang baru lagi dalam dunia blog. Kira dapat geng baru la yer .. Tapi bukan untuk tingkatkan trafik tau ! Nak tingkatkan trafik , tu lain isunya..

 

Senarai mereka yang dah join segmen  … 

Bila manusia gila nak cantik , uri pun sanggup dia makan !

 

Macam macam laaaa manusia ni sanggup buat terutama bila melibatkan kecantikan ! Ada yang sanggup buat botox , pasang susuk , melakukan pembedahan semata mata nak cantik !

Ada seorang artis ni di Hollywood mengakui bahawa antara tips bagi mengekalkan kecantikan wajah adalah dengan memakan plasenta dari rahimnya.

Artis ni mula mengamalkan plasenta sejak melahirkan bayinya,  pada September tahun lalu dan percaya dengan memakan organ tersebut, dirinya akan lebih sihat.

"Saya mempunyai semangat yang tinggi apabila berbicara tentang hal-hal kesihatan dan akan memastikan pengambilan makanan kesihatan seperti, vitamin, teh serta plasenta yang telah dikapsulkan wajib dimakan.

"Memang bunyi plasenta agak menggelikan tetapi ia telahpun dikering dan dijadikan kepada bentuk vitamin," kata selebriti tersebut.

Katanya lagi cara pemakanan plasenta tersebut dianggap mistik seperti ingin melakukan sesuatu ritual, tetapi dia menegaskan hal itu tiada kaitan langsung, sebaliknya menyarankan kepada ibu-ibu di luar sana untuk menjadikan plasenta sendiri sebagai makanan tambahan.

Aduhh … sampai gitu sekali ?? Haihhh … jangan laaa ada antara kita yang punya akal fikiran  buat kerja gile semata mata nak nampak cantik dan mantap !

Dalam masyarakat Melayu , yang makan uri ni  .. kita tau  sapa kan ? Huhuh.. Ni mungkin spesis moden kot ?

 

Sumber – Mstar

Dompet ku !!!!!!

Alhamdulillah .. dompet aku ada di gym .. Ada insan berhati mulia jumpa di treadmill dan beri pada staff gym tu ..


Huhu .. takyh pening dah pasal IC tp kad bank semua dah dibatalkan .. Huhu .. tak kisah la .. Kad bank tu senang je buat .. IC dan lesen tu jer amik masa skit ..


Terima kasih buat rakan yg prihatin..


Published with Blogger-droid v2.0.4

REAL MADRID RESORT ISLAND ?

 

Biar betul ???  Tapi itulah kenyataan yang harus ditelan .. hehe .. Nak kena telan nape lak kan ? Yelah , kelab pertama di dunia yg bakal punya pulau yang merupakan resort dan terletak di UAE .

Bernilai US$ 1 billion dan bakal dibuka pada orang awam pada 2015 . Apa yg menariknya ? Ahaaa… macam macam ada wooo …

image

Apa nak heran kan ? Real Madrid kan kelab terkaya di dunia . Apa nak dikesahkan takat 1 billion tu haa .. Pendapatan lepas ni lagi masyuk ! Sasaran mereka 1 juga pengunjung setahun. Ingat kos nak menginap kat sana tu murah ke ? Huhu ..

Cerekarama TV3 : USIN BUNGA

 

 

IMAG2132-1

Cerekarama Tv3 minggu ini , USIN BUNGA lakonan Zizan Razak Raja Lawak dan dibantu oleh Sharifah Sakinah , Shajiri , Norlia Ghani , Razak Ahmad ,Shawal Ruslan dan ramai lagi laa ..

Memula cerekarama ni mmg bagi aku serupa cam cerita Upin Ipin la.. Kira cerita ringan ala ala kartun gitu la.. Tapi bila dah lama lama, baru ok .. Jadi , jangan cepat nilai sesuatu tu dengan cepat sebagaimana watak si Ju cepat jatuh cinta dengan si Usin yang mana kerja LAN PERCUMAnya ( freelance) sebagai peragut !

IMAG2120

Kekuatan cerekarama ni terletak pada dialognya yang giler giler tu.. Walaupun aku bukanlah pengemar lakonan Zizan yang bagi aku adakalanya over tapi , kena terima sbb tu mmg perangai dia ..

Razak Ahmad dengan taglinenya , “ DIN RAMBO , AKKK AKKK “ tu mmg buat aku ketawa terbahak bahan serta beberapa dialog lagi la.. Nak tulis semua , parah gak aku kan .. hehe ..

Keseluruhan , cerekarama ni berjaya buat tensen aku yg keciciran dompet petang tadi , ilang sekejap.. Sekejap jer laa.. Cam biasa , terselit jugak la pengajaran dalam cerekarama ni walaupun kita dah boleh jangka apa akan tapi bernasib baik kerana dialognya yg lucu.

Lagu latar yg ada tadi tu , bertajuk Suratan atau kebetulan nyanyian Kenny , Remy Martin. Dan nak download , lom ada lagi.. Nanti dalam seminggu dua ada la tu. Tak pon g tengok kat tonton.my.

 

IMAG2118-1

PS : Jang , aku ulang sekali lagi okeh ! Aku tengok sbb ada Razak Ahmad n Norlia Ghani okeh !!

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI