Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 27 Mac 2012

“ Dah dapat dah baby ke Ben ? “

 

IMAG2178

Baby lom keluar tapi hadiah dah dapat .. Ni hadiah kedua la yang diterima kami berdua .. Huhuh.. Comel baju diaa .. Ada zirafah dan anak itik .. Waaa… cam aku je tu .. hahaha ..

Sapa bagi hadiah ni ? Ahaa .. Yg bagi ni blogger popular Malaya .. Tak lain tak bukan .. dia laa .. sapa lagi .. kan ? Ok .. ke topik lain lak .. Eh .. nak tau sapa eh ? Lupa lak .. heheh .. Mat Gebu la.. Jiran kesayangan para blogger blogger sudip .. huhu ..

Bila aku letak pic ni kat FB aku yg dah berkarat tu , ada yang terkejut .. ingat baby dah keluar .. Jgn terkujatt.. Aku lom sambut lagi  laa ..

Bila mau keluar ? Skang ni dah masuk minggu ke 39 pon .. Ikut jadual , hujung bulan ni atau awal bulan depan .. Doakan-doakan la yer segalanya dipermudahkan..

Tadi masa di JPN , ada satu couple tu ngan anak dia .. Comey giler anak perempuan dia .. Huhuh.. Tu kalau antar gambar ke PA&MA tu , confirm ramai LIKE ! Kot dah antar kot ? Hehehe ..

Skang ni dok belajar tidur lewat dan alert pada bunyi .. Apa saja bunyi , aku akan terjaga .. heheh .. Mana tau nanti , baby nangis malam , aku tidur mati lak .. haaa.. Tak kes kes naya ..

Tu pasal malam semalam , aku ada dengar jiran kentut walaupun bunyi dia halus jer .. Ke aku yang kentut sebenarnya ?

Blog Rakan Blogger malam ini ..

 

Seperti biasa la yer kawan kawan .. Nak bagi hadiah , tak mampu .. nak buat giveaway , tahap kerajinan aku  berada di tahap bapak pemalas .. Jadi aku buat camni je la setiap malam .. Ok la kan ? Tanda hargai rakan rakan blogger yang baru ..

Jom g tengok dorang ..

 

Its about my story and back off if you want to disturb , I do trust people who kind to me , And I do hate people that likes to do the stupid behaviour , So , behave yourself okay . Take a note please , Thank Youu :')

Lovely Day ,

 

accept who you are because that's beautiful (:

! ♥ EyqaZ ♥ !

 

Kosongkan minda anda, jangan tanya mengapa, lakukan saja. i like this words. kata-kata ini daripada seorang pensyarah aku. about me? kelahiran dari Sibu, Sarawak, belajar di Kuching, Sarawak, i am 21 years old on 28 Ogos 2012 soon.

SHARING IS CARING

 

I'm a simple loving mama to my beauty princess Aleeya and my charming hubby Mohd Razikin. We love travelling and eating and always enjoy every single thing that we're sharing together..

My Life & My Journey..

 

Assalamualaikum !. Dalam Ruangan ini saya akan memperkenalkan dahulu diri saya kepada mereka yang belum lagi mengenali diri saya ini. Nama saya ialah Izzat. Tinggal Di Chendering, Kuala Terengganu. Seriously ! Iam a PMR Candidates(2012). :D

Wohoo!

 

5 cukup la eh .. hehehe ..

Apakah anda blogger seperti yg diperkatakan ?

 

Waduh waduh .. ingin sekali badanku seperti ini .. Lalu bersemangatlah aku apatah lagi bila melihat ada rakan rakan ku yang berjaya mendapat badan seperti dibawah ini !

image

Lalu , aku pon membeli laaa  set set workout mahupun susu susu yang ada termasuklah susu ibu mengandung dan juga untuk baby semata mata untuk mendapatkan badan seperti  di atas ini ..

IMAG2174

Malangnya .. Baru sehari dua aku buat senaman sit up dan push up , aku dah tengok cermin .. Dengan harapan akan terbonjolkan beberapa otot di lengan mahupun perut .

Malangnya , takde lagi … Minggu depan , set gym aku tu .. jadilah seperti dibawah ini ..

IMAG2175

Kenapa begitu ? Sikap gelojoh mahupun tiada ilmu terhadap sesuatu pekerjaan membuatkan kita akan cepat putus asa .. Segalanya nak berkesan dengan cepat ! Hari ni buat tanam pokok durian , lusa nak tengok dah berbunga ! Mana boleh kan ? Kena tau gak cara cara penjagaan .. pantang larang dia .. dan juga tempoh masa..

 

IKLAN

imageimageimage

Corak terkini dengan yg sesuai dengan gaya menawan si dia ..

http://www.aniseshop.com/

Siap dahh Mykad !!

Tp esok la kena mai amik .. hehe .. Ni dia bg dokumen pengenalan sementara je dulu . Kot kena tahan ingat aku pendatang asing dari Itali atau Sepanyol ke kan ? Risau gak aku.. Tak nak aku balik sana .. Nanti aku rindu budu ngan cencalok lak ..


Esok kena mai skali lagi utk amik kad yg betul .. Tgk muka aku tuu .. mcm kena kejutab letrik jeee !!


Tak boring tunggu .. cuci mata jer sambil sms wife ..


" Mana ada awek cun kat sini .. Abang kan baik .. "


Baikk ?? Baik ada maknaa tuu .. hahaha .. gurau jee ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Kena tunggu sehari ..

Nombor bergerak mcm air di sungai sewaktu hujan. Jadi jgn risau la lambat kalau korang nk buat Mykad baru  kt JPN Putrajaya ni sbb byk kaunter ...


Cam aku , kena byr RM10 . Gambar percuma .. hahah .. Kena tunggu sehari baru leh amik tp apa apa pon kena telefon dulu .. mana tau tak siap lagi ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Buat Mykad baru ..

Skang no 0209 .. hahaha .. aku nk bukak CC la kat sini .. adehh .. lama lagi ni ..


Aku nak buat Mykad baru ni pon sbb yg skg ni punya tak leh baca.. adeh .. kata bermutu tinggi .. tang mana bermutu tinggi pon tak tau laa ..


Wife pesan .. ' Jangan mengatal' .. Aku jawab .. ' InsyaAllah ' ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Bila malam , gila menjelma ..

Gila lyn drama bersiri ALCATRAZ .. Dah download 11 episod .. baru lyn 8 .. huhu .. Layan dengan ultrabook ni .. Pelbagai gaya leh buat .. hahaha ..

Berbaloi sungguh amik UNIFI sbb leh download macam macam apatah lagi dengan adanya ultrabook nehh !! Peewitt ...

Published with Blogger-droid v2.0.4
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI