Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 30 Mac 2012

Blog Rakan Blogger malam ini ..

 

Setiap hari , setiap minit pasti ada blog baru timbul .. Tapi berapa ramai yang terus kekal berblog eh ? Bukan senang nak kekal , nak maintain .. Mula mula je berasap .. pastu , tinggal arang… dan ditiup angin atau menjadi debu ..

Apakah blog blog rakan kita yang baru ni begitu juga ? Harapnya tidak la kan .. Camana punya takde masa pon , update la jugak. Log kan apa saja aktiviti atau apa saja yang korang fikir dalam tu..  Tak susah pon ..

Ok geng .. jom g singgah blog rakan kita ni ..

 

i am me and i am hippy :P

The Life Of Nurain Zainal

 

A simple girl that just want to share her wOlrd... ~

~ Something About My Life ~

 

Hyye.. ^,^ Im Inz Indah,lets talk simple,bagi aku hidup ni tak perlu jadi hotstuff,cukup jadi sesejuk air yang menenangkan orang..kn lbih indah..rite? so,just be yourself.. :)

Rasa aku,Kata aku.

 

urm . nak tau tntg wawa . .meh ushar blog wawa. .

shaerfatwa

 

I am a student, a mommy's&daddy's lil daughter, a sister, a fiancee and a girlfriends.

farrah nufashka

 

ye. aku boyaa maradona.dah-2 . jangan nak pening sangat la tengok nama aku. biasa la tu.cita-2 aku dalam idop ni, aku nak capai apa yang dicita-2kan oleh aku

::contengan payeh::

 

Terima kasih …

‘Bawaku pergi ‘ diharamkan ? Apakah nasib Malique ?

 

Aku tak pernah dengar lagi lagu Bawaku Pergi yang dinyanyikan oeh Zizan Razak dan Kaka ni .. Nak kata tak minat tu , tak leh kata gak walaupun tak minat kat Zizan ni .. hehe .. Tapi biasanya aku hanya minat lagu berbanding penyanyinya kecuali geng geng kumpulan Rock Kapak sebab aku membesar zaman tu ..

Balik pada lagu ni ,  aku terfikir akan nasib penulis lirik lagu Bawaku Pergi ni , Malique yang mana menganggap tindakan mengharamkan lagu itu sebagai keputusan yang tidak adil serta menidakkan kebebasannya untuk bersuara.

Sama seperti Namawee la kan ? Aku mmg boikot mamat tu sbb apa ? Korang pon tau kenapa kan ? Tapi lagu ni , apakah aku akan memboikot Malique lak ? Aku bukan prejudis/ .. Mereka yang dah ikuti blog aku ni pastu tau yang mana kalau aku tak suka , terus terang aku kritik tapi secara baik la contoh seperti  filem filem hantu kat Malaysia ni haa ..

Tapi Malique lak camana ? Bagi aku selagi mana tak menyentuh agama dan negara , lantak laa .. Lagi pon penulis lagu ni macam serupa macam menulis puisi atau sajak .. Kena baca dan fahamkan betul betul .. kalau tak ? Memang pening dan boleh salah faham .. Contoh banyak ada .. lagu lagu ketuhanan , disangka lagu cinta.. Camana tu ?

Apakah akan ada parti politik campur tangan sebagaimana kes Namawee tu ? Ke terbiar sepi gitu jer ? Pasti ada yang kata , kes Namawee ngan kes Malique ni berbeza ! Heh .. bukak mata , fikir dan fahamkan ..

Malique berkata pihak berkenaan gagal mentafsir bait lagu tersebut iaitu menceritakan keinginan penulisnya yang mengidam untuk pergi ke Indo-China melalui jalan darat iaitu “pergi lebih lama, pergi lebih jauh”. “ –Mstar Online.

Kenapa la si isteri suka benar membebel ??

 

image

Tu diaaa … memang patut eh kena bebel ? Kalau dah sampai gini sekali punya malas , maka mmg patut telinga aku ni cair je dek kena jelingan tajam si wife ..

Hahahahha .. adoi .. aku bukan malas tapi lebih suka jimatkan masa.. Kira mana dan je laaa .. Lagi pon ok pe , aku jimatkan hanget tu dari terbiar tak digunakan !

Lu nak gila , lu gila je sengsorang !

 

Ada satu spesis dala dunia maya ni la kan dan juga dalam dunia realiti pon ada la kes ni gak .. Kes yang mana suka menipu orang ! Tipu yg ni tak melibatkan duit atau harta benda mahupun bodi tergadai tetapi melibatkan perasaan !

Apa yg peliknya , bukan satu dua kes je menda cam ni berlaku. Berlambak giler ! Seolah olah ramainya rakyat Malaysia yg psiko dalam diam rupanya !

Bayangkan la yer .. Dingorat dalam dunia maya .Bertukar no telefon .. Berbual tiap tiap hari .. Tapi bila ajak jumpa ,ada je alasan Atau paling tidak pon , last minit .. ada hal .. nenek mati la .. kucing terseliuh kaki la .. Bos maki laa ..

Kalau sekali dua berlaku tak pe la gak .. Tapi kalau dah berkawan sampai 3-4 tahun ?? Jumpa pon tidak .. tapi bila telefon , macam nak masuk je dalam handphone ..

Dah kawin ? Rasanya spesis gini , tak kawin lagi tapi berpenyakit bahaya yakni gila ! Berpikiran positif ? Maaf la ter .. kes ni banyak sangat .. Memang sah gile ! Dia punya giler , kasi kat kita agar sama sama ikut giler !

Aku dalam Youtube pulak ??

 

Hahaha .. sebenarnya , aku malu nak tunjuk kat korang .. Maklumlah .. masih dara lagi.. Teruna takde dah .. dara ada lagi yer .. Guwau jer..

Ok .. video ni antara video yg dipaparkan di page THE MARK OF PERFECTION–ULTRABOOK CHALLENGE ( TOSHIBANOTEBOOKPC) .. Aku tak tengok video ni sbb segan dan malu .. Huhuh.. Korang je la layan eh ..

Tapi cabaran dia , mmg best dan menghiburkan … Tak caya , koran layan video ni dulu .. huhu .. Jangan kutuk aku dah la yer ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI