Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 31 Mac 2012

Baru dapat mandi ..

Siann .. hehe .. lama giler tk mandi kereta aku ni haaa ... Nak bg mandi , cuaca tk menentu.. kang rugi jer .. hehe.. Alasan ..


Akhirnya ari ni , aku bwk dia beriadah kat Taman Midah.. Sini mandi mmg puashati punya .. Nak tunggu pon mmg cukup puashati gak .. haha.. ramaaii siooottt ..


Sambil tu , layan movie .. Best !! Diorg buat kat Malaysia. Aku pernah tgk diorg buat satu babak tu kat depan Bank Negara . Memang dasattt ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Hobi lama kembali ..

Dulu gemar kumpul baseball cap .. byk ada aihh .. sampai tak tau nak pakai mana ..


Pastu malas dah .. ilang mana pon tak tau .. Sekarang dah mula nak kumpul lak .. huhu .. ni terikut style dj Klfm tu laaa .. yg aku jumpa di projek Toshiba tu .. byk giler cap dia ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Beli baju baby ..

Adoi .. macam aku yg mengandung aihh .. Penat giler jalan kat Mid Valley ni .. Kejar masa satu hal gak .. Pasni nak ke rumah Ujang dan nak ke Alamanda ..


Tapi , mcm malas je nak g sana semata mata nak jumpa diorg .. hurm...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Bayi maut tersedak susu ibu .. Oh , masak aku !

 

 

IMAG2260

Skang kat Mid Valley.. Nak shopping baju baby skit memandangkan tempoh akhirnya dah dekat iaitu Selasa ni (InsyaAllah ) dan aku sendiri pon dah terasa cam bizi je skit skang ni .. Apa yang aku bizi pon aku tak tau .. huhu ..

Pelik giler Mid Valley ni .. Kalau datang kul lebih tu , dah susah nak cari tempat letak kereta. Mungkin besar dan puas berjalan kalau shopping kat sini . huhu ..

Beli Harian Metro. Ternampak tajuk menarik mata aku. Confirm membuatkan wife semakin mengecilkan matanya bila memandang aku. Huhuh..

 

image

IMAG2259

Ibu malang yang baru berusia 20 tahun itu dipercayai terlelap ketika menyusu.. Hurm … Kesiannya .. Suaminya baru berusia 25 tahun. Pasangan muda .. Baby tu lak baru berusia sebulan je . Bermakna si ibu tu masih dalam keadaan pantang ..

Banyak kes dah skang ni baby tersedak susu .. Pasti ibu ibu di luar sana ada sebarang nasihat untuk bakal ibu dan juga ibu ibu yg baru mendapat baby ..

Pasni aku kena jaga baby .. tapi tak la sampai tahap aku menyusukannya walaupun nampak cam ada susu .. huhu ..

Sibuknya mereka nak tau pendapatan blogger !

 

image

Amboi .. blogger sekarang dah boleh dijadikan kerjaya atau karier ke ? Boleh percaya ke neh  ? Entahlah .. tapi kalau rajin buat kajian .. korang boleh jumpa jawapannya..

Ada contoh ke  blogger yg dah jadikan dunia maya ni sebagai ladang tanamannya ? Aku rasa , tak perlu kot bagitau apa jawapannya kan ? Kenapa ? Kenapaaaa ??

Berapa pendapatan blogger ? Alahai … sama cam peladang gak laa.. Mana ada gaji tetap . Segalanya bergantung pada kerajinan dan usaha mereka . Kalau rajin , maka banyaklah .. Kalau malas , dok je atas pokok , cari pisang !

Ada ke pisang kat atas pokok ? Ada laaa .. cuba google !

Laman web FAM digodam sudah !

 

image

Penggodam yang hanya menggelar mereka "Mesej dari rakyat_marhein" antara lain meninggalkan beberapa foto dan karikatur yang menggambarkan seolah-olah FAM mengawal dan cuba menutup mulut pegawai-pegawai kanannya daripada membuat kenyataan media.

Selain itu, penggodam juga mesej meminta FAM dirombak semula dan mahu presidennya meletakkan jawatan.” – SinarHarian

Lawak laa .. Ni gara gara isu FAM dikritik secara terbuka oleh Tan Sri Annuar Musa .. Alahai .. aku malas sebenarnya nak layan sebenarnya isu isu sukan di negara kita ni yang mana lebih banyak politik dari kejayaan !  Masing masing gile nak berkuasa dan nama. Kerana apa ? Sendiri mau ingat laa ..

Bila mintak rakyat turun padang untuk menyokong , rakyat turun . Haa.. Kena la jugak dengar suara rakyat ni haa .. Jangan main sedap ikut perbincangan dalam meeting tu . Haih ..

Ikutkan mmg betul apa .. Dah nampak terang-terang apa yang berlaku pada sukan negara , sekarang ni .. Takkan nak tunggu semua terlingkup baru nak OVERHAUL balik kot ?? Duit tuuuu .. Duit satu hal , masa lagi..

Dari aku kecik , sampai aku besar .. Projek bab bolasepak ni pelbagai nama ada dah .. Tapi masih lagi dok ‘dalam kampung’. Yang nak dibanggakan dari dulu sampai sekarang , nun zaman arwah Super Mokh..

Nasib baik ada Chong Wei dan Nicol David. Kalau tak ? Dok layan keluar masuk panggung wayang je la.. Patut la cerita ngarut pon leh box office .. Haih..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI