Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 3 April 2012

Aha.. macam aku ke si Junior tu ?

 

image

Diorang kata macam aku lakk .. Cer tengok aku masa kecik dulu .. haa ..

ben jr

Bandingkan dengan Junior aku ni .. Haaa ..  Amacam ? Sama tak ?  Tak sama kan ? Junior lagi hensem kan ? Tau dah .. heh .. Tak kisah la sama ke dok .. Yang penting , binkan aku .. kan kan ?

Tapi dagu tu confirm mak di punya. Kalau ada lekuk kat dagu tu , adoiyai .. Richard Gere ko .. hahahah ….

Alhamdulillah .. Terima kasih pada rakan rakan yang buat entri khas pasal junior aku neh .. Antara yang boleh aku kesan ialah

MAKA LAHIRLAH BEN ASHAARI JR....

Anak Sulung Ben Ashaari - Comel Sungguh !

Baby Boy Ben Ashaari 2 April 2012

ANAK BEN ASHAARI (dah boleh google dah...)
laman ayahsu: Gambar anak Ben Ashaari
Edisi Hangat! Gambar Comel Anak Blogger Ben Ashaari Jr.
Anak Ben Ashaari | Blog Tyka
Alololo Comelnya Anak Ben Ashaari | Mama Najlaa Punya
My Life's Story Blog...: Selamat Datang ke Dunia Ben Ashaari Junior
Tahniah Ben Ashaari for Ben Ashaari Jr. | www.nornadiah.com
Di Sini Ruangku Berkongsi: Tahniah...Ben Ashaari
selamat datang BEN ASHAARI jr....!! – kaudihatiku
!Masz Sidek!: Ben Ashaari Jr.

BEN JUNIOR

Tahniah Ben Ashaari...
Ben Ashaari Jadi Bergelar Ayah
Blogger otai BEN ASHAARI dah jadi bapak...Tahniah..:)
Comelnya.. baby sapa ni...

Dan ada ramai lagi tak silap aku.. Maaf yer aku terlepas pandang  .. Kalau tak tersenarai , tinggalkan link bawah ni yer ..  Terima kasih Smile Semoga Allah membalas jasa baik korang semua ..

Harga petrol RON97 naik 10 sen

 

KUALA LUMPUR: Harga petrol RON97 naik 10 sen kepada RM2.90 seliter berkuatkuasa 12 malam ini, kata Persatuan Pengusaha Stesen Minyak Malaysia. – Bernama

 

image

 

Terima je la eh ? Tak suka , g undi je nanti .. Apa mau buat .. Sapa ada power , dia la power ! Kekeke .. Jom tubuh parti baru ..

Nasib baik la keje dalam rumah .. huhu .. Nak beli beskal laa ..

Kirim barang punya hal …

 

Blanket tak cukup .. “

Ok .. satu hint secara halus untuk aku ..  ‘ G la beliiii .. ‘ .. Lebih kurang gitu la cara kasarnya.. hahaha .. Aku faham .. tak pe .. ok jer .. Leh merayau kat Alamanda tu .. Kot leh terjumpa mana mana penjawat awam yg monteng time gini kan ? hehe .. Time gini tu , baru jam 3 petang yer ..

Fine . Aku pergi tanpa banyak karenah. Terima je la.. Wife dah bagi zuriat kat aku , takat g Alamanda pon nak kecoh , kan ? G jer .. leh cuci mata setelah  cuci uri semalam .. huhuh..

Guna lif sambil layan Whatsapp ..

‘Ting’ .. aku pun keluar tanpa segan silu ..

“ Alahai .. salah tingkat lak .. “ . Aku nak ke tingkat bawah sekali. Maka tekan la butang sekali lagi ..

‘Ting’ . Bunyi pintu lif di buka dan aku masuk dengan pantas .. Dan sekali lagi pintu dibuka .. Aku pon keluar dengan pantas ..

“ Aik .. ni tingkat wad bini aku ! Aiyoooo .. “. Masuk balik .. Kali ni , hp aku simpan terus dalam poket .. Berjaya gak sampai ke level aku nak g ..

Hp aku keluarkan sekali lagi . Takat nak g tempat parking kereta , takkan nak sesat kan ? Getus hati aku begitu wooo .. Wa senlilik talak picaya looo ..

Bila dah keluar pintu utama hospital . Aku mengeluh . Hari ni aku parking kat tempat lain ! Yang aku nak g tu , tempat semalam .. Haihhh … mmg ngingau dah akuu ..

Ni sbb kepala dok ingat macam macam benda termasuk kepenatan. Tak kisah la kan.. Dah tanggungjawab , aku tunaikan tanpa banyak cerita aihh..

Banyaknya wife aku kirim nih .. Nak blanket , milo 3 in 1 , biskut , majalah , bantal  , dan banyak lagi .. Dan bila dah nak sampai , dia kirim lagi.. Aku pon balas sms ..

“ Abang nak sewa lori apek laa .. “

“ Wat apa ? “ . Balas wife .

“ Kita pindah terus je ke hospital .. “

Huhu .. Sampai rumah .. baju yang aku jemur tadi , basah lencun. Kena basuh balik .. ARghh .. penat .. tidur sat laaa …

Alamak .. dia sudah nangis dan aku mula ..

Cuak gak aku nih bila dia menangis kuat kuat gituu .. Aku try gak ketuk pintu .. tak gak berenti .. ok la tu kan .. Kalau tak , letih gak nak g gua .. huhu ..


Serius , aku takut giler nak angkat baby yg baru lg ni .. badan dia lembut jer .. Dukung tu ok laa ..


Sessi pembelajaran bermula ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sehari sebelum masuk wad ! Bersantai di GingerSnaps ..

 

Shopping !!! Tu diaaa … hahaha .. Wife ajak turun Mid Valley untuk beli barang baby .. Aku seperti burung belatuk , hanya tau mengangguk saja tanda ikut saja .. Tak ikut kang , tak nak beranak la pulak kan ? Kes naya tu .. hahaha ..

Jadi , g la ke Mid Valley.. Pusing pi pusing mai .. Nampak kedai GingerSnaps ni  , terus masuk laa ..

Masuk masuk , tengok macam macam ada .. Harga pon tengah baik punya diskaun. Cek dompet , duit pon mmg cukup cukup la nak beli BMW 5 series .. Ok la kan ?

IMAG2264IMAG2266IMAG2267IMAG2268IMAG2270IMAG2271

Banyak pilihan.. Dari usia 6 bulan hingga remaja dan untuk ibu mengandung pon ada tu haaa .. haaa .. Yang mamat tu , korang ignore je ek.. giler interframe !

Ok la gak harga kat sini .. Sepasang yang aku amik ni pon dekat .. erk… ala , korang g la tengok sendiri .. kang aku cakap , korang kata aku tipu lak .. hehe. ..

IMAG2275

Besar eh baju ni ? Ni standby untuk raya ni .. Kira autopost laa gak .. hahaha .. Poket tu nak collect duit raya lak tahun ni ! Siap korang ! hahahhaha ..

IMAG2274-1-2-1-1

Memang poyo mamat ni .. hahahah .. Dah dah .. tak yah nak buat entri mengutuk .. Baik buat entri carik awek .. lagi best !

Macam tak cukup je baju baby ni .. hari hari mau kena basuh  .. Huhuh.. Ni nak kena amik maid ni .. hahaha .. Tak payahhh !

Tadaa.. bermula sudah tanggungjawab ku ..

Apakah aku akan merindui saat saat kemalasan ku bak ular sawa lepas membaham anak kambing ?


Tidak ! Rugi wooo masa kalau asik membuta !! Tidur la 100 tahun sekali pon.. sampai masa confirm menguap punya laaa ..


Haaa .. amacam ? Aku dah start menjemur lampin baby .. Yang basuh , mak mertua aku la .. aku sibuk wat kije lain .. hehe..


Haaa.. baby pon dah berak .. Esok dah boleh balik .. hehe .. Alhamdulillah .. terima kasih pada yg sudi doakan kami dan juga mereka yg buat entri khas sempena kelahiran baby junior aku yang bernama .... ini .. Terharu ! Hanya Allah saja boleh membalasnya ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Safee Sali bercerai sudah ..

 

image

Alahai bro … Sian korang .. Jodoh tak berpanjangan. Nak kata lelebih , kita tak tau apa apa kan ? Baik jangan buat spekulasi sendiri . Tak elok ..

“ Pemain bola sepak kebangsaan, Safee Sali atau nama sebenarnya, Mohd Safee Mohd Sali, 28, sah bercerai dengan isterinya, Sabarina Yusof, selepas melafazkan talak satu dalam prosiding tertutup di Mahkamah Tinggi Syariah, di sini, semalam. Peguam syarie yang mewakili Sabarina, 30, Ezura Nashuha Abdul Hadi, ketika ditemui selepas prosiding, berkata lafaz cerai itu dibuat selepas kedua-dua pihak mencapai persetujuan bersama untuk bercerai secara baik. “ – Hmetro

 

Segalanya , milik Allah. DIA yang memberi , dia juga berkuasa menariknya. Segalanya dugaan buat kita sebagai hambaNya. Antara tabah atau tidak saja melaluinya.

Buat Safee Sali dan isteri , semoga berjaya dan bersabarlah yer .. Kita , jaga hal kita je la.. tak yah buat spekulasi sesuatu kita tak tau langsung mengenainya.

Makanan Eksotik di Putrajaya??

 

Sape pernah makan makanan exotic macam landak, belangkas?
aku pernah!!!!...mesti korg tak caya...

Sedap beb..terliuq..aku merupakan exotic food lover..kenapa aku cakap camtue.. aku mmg sukakan makanan yg exotic ..

Contohnye  , korg penah makan LEBAH tak? Tak pernah kan? Haaa... aku pernah makan .. Sedap sgt ... Mesti korg kate gelikan sebab lebah nie ada sting..pahtu ade bebulu lagi .. Haaa..bagi aku sting tak sting...aku ngap jer...mmg sedap giler..isi perut die pun delicious ....

Sape yg pernah makan mesti kate sedap sangat smpi nak repeat makan lagi..menda tak mahal.. Untuk pengetahuan korg semua..hanya SATU  iaitu APAMPOLKADOTSAYA tempat nie sahaja yg aku makan mmg aku nak repeat order semula..yang menariknye .. bukan setakat lebah je malah ade BUG


image

dan terbaru ini baru je shj dia melancarkan 1 lagi menu berasaskan BURUNG 

Orang lain kalo 1st time tengok lebah nie..mesti tak sanggup nak
makan...sebab rupabentuk die sangat la berbulu la..ade sting la..tapi
kalo dh terhidang dpn mata..sume perasaan tue dibuang jauh.... cume ade 1 perasaan jer..sayangnye nak makan sebab
COMEI sangat  ...n_n..


image

Apam Polka Dot Saya ada promosi menarik untuk share kepada costumers...  Bermula 3 April sehingga 5 April 2012 promosi LESS RM3 akan diadakan … Cepat cepat !!

image

Klik di sini ( http://www.apampolkadotsaya.blogspot.com/) untuk
keterangan lanjut.

Akhirnya setelah lebih 12 jam menunggu …

 

Kena saman satu hal .. Dok ke hulu ke hilir lagi .. Sabar ? Memang kena sabar ! Masa ni macam macam dugaan datang .. Kena bijak tangani dan masa ni jugak la sahabat akan tunjukkan muka memberi semangat. Yelah , kelam kabut … Nak pikir itu ini lagi kan ?

Apa perasaan aku ? Bila lihat wajah dia … Dia memandang aku .. hahaha .. Siap bukak mata lagi nak tengok ayah dia . Sebelum tu , dia menangis kuat daaahh .. Alhamdulillah .. Sedap suara dia .. huhuh..

Nurse suruh aku amik dia .. Hahaha .. Tatoottttt wooo .. Manyak tatooott wooo ..  Bila tengok dia.. uhuhu.. Aku tersangatlah bersyukur pada Allah .. Beratnya , 4.02kg .. huhu.. Ikut ayah dia , mak aku kata ..

IMAG2342-1

Rambut cam ikut mak dia jer .. dagu pon mak dia punya .. lain , serupa aku .. huhuhu …

IMAG2343

Masa nurse bagi kat aku , dia menangis .. Aku azan di telinga kanan dia dan tepuk bontot dia .. huhu .. Diam diaaa .. Aku nak nangis laak masa ni sbb apa tau ? Betapa dia kenalnya kekuasaan Allah ! Dia diam bila mendengar azan ..

Kemudian aku sua pada mak mertua aku untuk qamat di telinga kirinya.. Dan mak aku untuk cium dahinya .. Aku macam tak nak lepas dah dia bila kat tangan aku sbb dia dah diam ..

Tak sempat aku nak tahnikkan dia dengan madu .. Tapi , Alhamdulillah .. dia nak terus menyusu ..

IMAG2341

Kemudian , serah semula pada nurse dan tunggu wife lak siap ..  Hampir jam 12 malam  , segalanya settle … Dan aku kena basuh uri tu sendiri dan menanamnya …

Bermulalah tugas besar aku mendidik darah daging aku sendiri .. Dan tak lupa , jutaan terima kasih pada semua rakan rakan yang telah mendoakan kesejahteraan wife dan kandungannya . Hanya Allah saja mampu membalas kebaikkan korang semua ..

11.20 – 2/4/2012 – Nama ??

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI