Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 17 April 2012

Qhaliff Iman , meh daddy nak story mory skit .

 

IMAG2342-1

Haaa .. ini rupa Muhammad Qhaliff Iman bin Salbani  pada 2/4/2012 , jam 10,50 malam  , sewaktu mula mulaaaa keluar dari perut ibu .. Ibu kena belah perut tau nak keluarkan Qhaliff .. Kira ibu berkorban nyawa untuk Qhaliff ..

IMAG2341

Jangan lupa tang tu.. Tengok rambut Qhaliff yang masih basah tuu .. Pastu tgk muka tu ..Suci je muka kan ? Kekalkan muka suci tu yer ..

Ni kali pertama Qhaliff dapat rawatan .. Semua orang risau termasuk kawan kawan daddy n mummy poko ..

IMAG2364

Pastu bila keluar .. selang 2 hari daddy ngan tok ma kena bawak Qhaliff g hospital sbb tak sembuh lagi penyakit kuning ni .Doktor bagitau , kuning ni merbahaya jika sampai ke otak . Haaa.. Tamo la anak daddy ni sakit sampai gitu sekali .. Berpeluh laa daddy , mummy , dan semua atok nenek yang ada .. kawan kawan pon turut sama panjatkan doa agar Qhaliff sembuh ..

IMAG2469-1

Kiranya kehadiran Qhaliff ni memberi sinar kebahagian buat semua orang yang tak kira dalam dunia maya atau realiti .. Daddy dan mummy , sudah pasti la kan ..

Daddy nak story ni , sampai kiamat tak abis .. Jadi senang citer gini je la Qhaliff  ..

Semua ibu bapa tak nak anak mereka sakit mahupun cedera . Dari saat keluar dari perut hinggalah kembali ke liang lahad , kalau nak mati tu , biarlah dengan bermaruah dan beriman .. Faham tak ni , Qhaliff ? Faham kan ? Daddy tamo nak pukul pukul tapi takat buah smackdown tu , daddy dah belajar ngan The Rock .. Cari pasal , siap laaa ..  Can u smell what your father is cooking ? Yeargh .. Good ! Maggie okeh !

image

Wahai anak muda .. Jika tidak sayangkan nyawa anda , kasihankanlah mak ayah anda yang bersusah payah menjaga anda sejak dari kecil ..

Jom kita bantu rakan kita ni ..

 

Baca ni dulu yer ..

" Bagaimanala hati ni nak tenang kalau hanya mama tempat anak anak bergantung..Dalam merawat anak anak demam,mama tetap perlu bertahan dan boleh ke mama fikir diri sendiri kalau anak anak kecil mama masih perlukan mama walau mama sendiri lebih lemah dan makin mudarat.Walau bertahan,rebah jua akhirnya,sehari semalaman ditahan di wad sementara.. Pneumonia kini, masalah darah,platlet n hb makin low.. Masa ni hati menangis dalam diam,di manakah lagi kekuatan ? Bagaimana untuk terus melangkah.. Berikanku peluang untuk terus menatap wajah dan bersama mereka. Biarlah walau dalam keadaan yang tidak sempurna sekali pun,aku rela dan aku redha kerana mereka cuma ada seorang ibu...Berikanlahku kekuatan dan ketabahan yang luar biasa..".

" Kesihatan makin merosot,nak buat rawatan asyik fikirkan ank2...duit terhad...mata makin kabur,kepala makin kerap peningnya.lemah sesgt badan..tak de daya rasanya..tapi minda kena kuat.kena lawan.... kena bertahan.. moga2 dapat bertahan.terhuyung hayang gagahkan diri.... kepala beratnyala...tapi nak juga nikmati keindahan bersama anak2.. sesungguhnya masa itu amat bernilai... nak cuba buat aktiviti dgn ank2.... tak kirala badan kuat ke tak..."

Berminat untuk membantunya ? Jangan risau , cara mudah je.. Tak yah keluar duit pon .. Klik SINI

Waahh .. Comelnyaa .. Sesuai untuk Qhaliff ni..

 

imageimageimage

Warna biru ok kot ? Memandangkan Qhaliff pon dah menyusu dan ‘kilang’ pon dah mengeluarkan limpahan susu yang melebihi permintaan maka terpaksa kena pam dan simpan dalam botol susu .. Kira pasni aku jaga , leh guna la botol ni kot . .. Kalau mak dia ada , guna yang hok ori tu deh  .. hehehe ..

Tapi mengikut kawan yang menjual botol ni , hanya baby 6 bulan keatas baru sesuai pakai .. Kira aku beli awal awal laa untuk simpanan hari tua Qhaliff .. hehe ..

Kalau sesape ada anak 6bln keatas blh la view page ni beautifulgirlshop

Ahh .. legaaa .. lepas pantang aku ..

 

11.30 pagi tadi sampai airport Kelantan .. Ramai gak orang .. Balik dari umrah kot ?  Pelancong luar pon ada gak .. Hehe .. Sapa kata pelancong omputih takut mari Kelate ? Kan kan  ? Air pon banyak je nih .. Cuaca , molek .. Heheh .. Alhamdulillah ..

Sampai je , adik ipar aku dah standby untuk jemput kami .. Muhammad Qhaliff Iman, cam biasa .. cool je.. Aku suruh wife kasi nangis dia .. Caranya , kacau hidung dia .. hahaha .. Perangai sama cam aku.. Tak leh kacau hidung .. tengok je leh .. huhu ..

IMAG2537-1

Tak lama kemudian dia teriak .. ok .. bagus .. Masa utk makan  lak..  Nak makan apa kat Kelantan ni eh ? Hurm.. aku tak nak mkaan nasi .. Jadi ?

Tadaaa .. makanan kedua feveret aku kat sini  ialah , set dinner plate KFC .. hehehe .. Teringin nak makan ayam tetiba .. Nak protein la tu kot ..Singgah KFC Kok Lanas .. Dah dapat 3 ketul dengan krusher chipmore , aku tersadai .. rasa ngantuk giler ..

Nak tidur sat .. Terima kasih yer kerana sudi doakan kami .. Ahad ni , aku balik sorang .. huuhu.. Cerita pasal Qhaliff ?? huhu .

Kali pertama Qhaliff ke Kelantan

Alhamdulillah .. sampai dah airport Kelantan .. Update sambil dok tunggu beg ..


Qhaliff tak nangis pon .. cool jer ... Aku lak yg nyaris mabuk sbb byk bergerak ..hehe ..


Lapar pon satu hal ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Qhaliff sudah naik kapal terbang ..

 

image

Kul berapa sampai eh ? Nasib baik Qhaliff kecik lagi .. Kalau tak , ada gak jadi  cam filem Home Alone .. hehehe ..

Camana laaa gamaknya dia dalam kapal terbang nanti yer .. nanti citer la yer bila dah sampai .. huhu. .Harap harap semuanya ok .. huhu..

“ Qhaliff .. cun gak stewardess tu kan ? “

Pagi-pagi sudah buat aku bikin panas !

 

image

Adoi .. perkara yang aku benci ialah seterika baju tapi memandangkan dah janji ngan wife semalam , maka aku seterika je la baju aku ngan baju dia .. Letih nak berdiri lelama .. hehe ..

Baju orang perempuan ni .. letih benor la nak ironnya haihh .. 4-5 kali dok iron tempat sama.. dok kedut lagu tuu gak aihh .. Ni yang mendatangkan kemarahan di pagi hari .. Grrr ..

Pusing pi pusing mai. Siap sembur air .. pon dok kedut lagu tu .. Nape laa beli baju yang susah nak ironn ni .. Huhuh.. Sabar Ben , sabar .. Dugaan pagi hari ..

Terjeling kat butang pilihan yang terdapat kat seterika .. ‘0’ .. Owh … owhh .. Owhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh … lalalalalala … Eh , aku citer pasal apa tadi eh ? Lupa dah …

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI