Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 21 April 2012

Qhaliff botak dah ..

 

image

IMAG2658

Ni baru 1st round.. esok nak buat 2nd round .. Tapi esok aku balik dah .. yang buat nanti , nenek dia  yakni mak mertua aku .. InsyaAllah semua ok ..

Selsema sekejap dia semalam . Petua rakan pembaca blog ni , wife aku gunakan iaitu dengan meletakkan kunyit yang telah digosok dengan belakang lesung .. Letak skit je ..Terus kering selsema yang confirm dia dapat dari aku .. huuhu ..

IMAG2654-1

Baru aku tau , nk cukur kepala baby ni kena tunggu dia tidur atau waktu dia menyusu .. dia diam .. masa tu wat le keje pelan pelan .. Haa.. tu la tips dia .. Aku lak , wat keje time dia jaga .. Patut la dia menjerit sambil menjeling aku ..

Sori la Qhaliff .. bukan suka suka nak botakkan Qhaliff . hehee ..

Bob Kuman meninggal dunia ?

Artikal terkini , sila rujuk Al-Fatihah .. Bob Kuman meninggal dunia ( 3/5/2012 )


Terkejut gak aku bila terbaca status rakan rakan di FB yg mengatakan Bob Kuman dah meninggal dunia. Siap dah sedekah Al-Fatihah lagi ..

Aku google cari fakta .. Tengok dalam news pon takde .. Aik , biar betul diorang ni !! Sapa lak dok sebar menda ni ? Kalau benar , confirm dah keluar berita .. Ke aku yang terlepas pandang ??

Cari dan cari .. jumpa .. Info paling terkini ..

image

Ini bermakna , sehingga jam 1.29 petang pada 21/4/2012 , Bob Kuman masih lagi hidup .. Sapa laaa yang buat lawak antarabangsa time time gini ni ?

Buat Bob Kuman , semoga cepat semboh .. Mereka yang dok mengarut tu , tolong hentikan la yer .. Cari maklumat yang lebih sahih ..

Siapa menteri yang dikaitkan dengar Zahida Rafik tu ?

 

Bila PRU dah hampir , maka macam macam skandal timbul .. hehe .. dasat kan ?  Dan yang terbaru , dikatakan ada seorng menteri dikaitkan dengan Zahida Rafik hinggakan Zahida mampu miliki beberapa kereta mewah seperti BMW 6 Series ,Porshe, Toyota Harrier dan juga rumah bernilai RM2.9 juta. Siapakah menteri yang dikaitkan dengannya ?

BMW 6 Series ,Porshe, Toyota Harrier dan juga rumah bernilai RM2.9 juta.

image 

“ Kenyataan telah diberikan oleh Azman mengenai status hubungan sulit di antara Zahida dengan Datuk Shafie Apdal. Dia turut memberitahu kenyataan yang telah diberikan adalah benar kerana dia merupakan antara orang kepercayaan Datuk Syafie Apdal dalam merahsiakan hubungan sulit mereka yang telah terjalin hampir 3 tahun itu. Azman turut mengakui bahawa duit yang seringkali diberikan kepada Zahida, dia merupakan orang kepercayan yang akan pergi ke bank.

"Saya telah dilantik oleh Datuk untuk menjadi pembantu peribadi Zahida, saya merupakan antara orang kepercayaan Datuk. Dia turut memberitahu saya agar sentiasa memantau gerak-geri Zahida selama ketiadaan dirinya dan akan melaporkan kepada Datuk.

"Datuk akan berjumpa secara rahsia dengan Zahida di beberapa hotel terkemuka di sekitar Kuala Lumpur pada setiap hujung minggu. Setiap kali selepas perjumpaan itu, Datuk akan memberikan wang sebanyak RM100,00 hingga ke RM200,00. Wang tunai tersebut kemudiannya  akan dibawa ke bank oleh Zahida ditemani saya dan dimasukkan ke dalam akaun Maybank milik Zahida di Menara Perkeso, Ampang." – Yahoo

 

Tetapi semua skandal ini dinafikan oleh Zahida Rafik dan dia akan mengambil tindakan undang undang . 

Zahida menerusi laman Twitter miliknya berkata, dia tidak akan berdiam diri dengan perkara itu dan telah pun berunding dengan peguamnya.

"Saya tidak akan berdiam diri kerana peguam saya sedang dalam perbincangan untuk menyelesaikan masalah itu dan saya serahkan sepenuhnya kepada mereka. Tunggu berita baik," ujarnya menjawab soalan peminat yang bertanyakan perkara itu di laman Twitter miliknya seperti dilaporkan The Star, Sabtu. “ – Mstar Online

 

Leh tahan panas gak isu gini kan ? Artis dan ahli politik seperti isi dan kuku .. huhu …

Gambar bayi yang punya 6 kaki ..

 

Gambar di bawah menunjukkan bayi lelaki di Pakistan yg punya enam kaki dan telah selamat menjalani pembedahan selama 8 jam  .. Alhamdulillah .. Kes begini hanya berlaku satu dalam berjuta bayi .

image

image

Selepas  pembedahan ..

image

Macam tak nak kasi je botak neh !

 

Baru nak plan botakkan pala Qhaliff  pagi ni .. Pagi tadi , turun g jengok Qhaliff dengan niat nak gondolkan kepala dia tapi dia dok tidur lagi.. Alahai. sian la pulak ..

Aku baring sebelah dia dan belai dia .. Baru dia nak teriak , aku bisikkan kata kata cinta pada Qhaliff .. terus dia tidur balik dengan nyenyaknya .. Selsema lak dia .. hurmm ..

Sambil tengok dia tidur , aku pon tidur sekali la sebelah dia .. Pastu wife masuk dan bagitau aku yang mesin rambut tu kena charge 10 jam dulu baru leh guna .. Pulak ! Awat la aku tak baca arahan dia semalam .. Lepas Asar ni baru botakkan dia ..

Satu satu masalah mai neh .. Dugaan .. Aku rasa , aku tak la kot sampai tahap cukur kepala dia .. Cukup la mesin sampai nipis .. Aku plan nak aku nak botak sekali tapi .. tapi tak leh sbb Selasa ni ada rakaman rancangan TV , Generasi Y di RTM .. Ni perut pon dah naik balik . Adoi ..

image

Apakah Qhaliff seperti ini selepas dibotakkan ???

Tak sangka dah berbin kan aku ..

 

IMAG2495

Nama betul aku ni , cam pelik sedikit .. Kalau aku tanya bapak aku , dari mana datangnya nama aku ni  , dia kata ada orang yg letakkan .. Lor …

Aku google .. nama aku ni rupanya , nama tempat di satu kawasan terpencil di India .. Adeh.. India ?? Tapi tak pe la.. At least aku masih punya ayah yang besarkan aku tanpa dera aku sedikit pon .. Tang nama tu , janji orang tak panggil aku ‘hoi’ dah la .. kan ?

Terfikir la aku bila meningkat dewasa .. Bakal anak aku nanti , berbin kan nama aku .. Huhuh.. Kalau dia masuk sekolah , mesti kena perli punya kan terutama dok main kutuk nama mak ayah ni .. Kalau dapat tau nama keturunan , perghh .. macam satu kenduri kutukan gitu ..

Hehehe .. cuma nanti , cucu aku mesti tensen punya ..

“Apa punya atuk laaa kasi nama ayah panjang panjang !! “ Hahaha ..

“ Weh , my cucu .. Cer google nama ayah kamu tu .. Dah jadi legend okeh !! Tu belum nama atuk kamu ni haa .. Bangga la sket ngan nama kitorang ni haa .. Huhuhu  “

 

Kononnya la .. tapi syukur pada Allah kerana telah memberikan aku waris keturunan aku .. InsyaAllah , aku akan jaga amanat ini sebaik baiknya ..

Hampir merajuknya seorang isteri ..

 

IMAG2533

“ Ololo … geram aih aku tengok budak ni .. “

Lalu bertubi tubi laa aku mencium pipinya .. Tak jugak dia nak jaga .. Tapi mmg tak nak dia jaga pon . Kang dia jaga , naya semua orang .. Hehe ..

Lepas puas aku kaco dia .. aku pon nak keluar dari bilik .. Eceh .. Wife senyum je .. Tau daaahhh .. Saja je nak tengok respon… Maklumlah , ada buah hati baru kan ..

Seminit kemudian ..

“ Ingatkan dah tak reti dah .. “

Ecehh .. Bukan lupa .. takut terbabas .. hahahaha ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI