Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 22 April 2012

Qhaliff rindu daddy ke atau ..

 

image

Siannn la my little Qhaliff nih .. mencari daddy kata ibunya .. Yeke ?? Keeee … ibunya yang mencari ?? hehehe … Risau ada ister i hujung minggu ke ? Huhuh.. .tamo tamoo .. Daddy layan movie antu je sementara nak tidur ni ..

Dah .. g tidur eh Qhaliff.. tamo buli mummy .. sian mummy.. dah macam betul betul mummy dah daddy tengok .. huhu .. Ahad depan daddy balik bawak motor eh kat Qhaliff.. tunggu dapat lesen baru bawak .. sementara tu , daddy je yang main .. okeh ?

Bila bujang , nak makan pon tak tau dah !

 

Serius .. kalu ngan wife , nafsu makan melonjak ajaaa .. skit skit makan, skit skit makan … Tapi  bila wife takde , selera makan pon menjunam jatuh ..Nak keluar makan pon malas ..

Hari ni ,baru makan roti jer.. Tu pon dalam bas tadi .. Ni kat rumah dah … tak tau nak makan apa .. Geledah dapur , yang ada … er ..

IMAG2661

IMAG2662

Hurm… ok laa.. makan biskut oats cicah milo je la jawabnya .. Hurm… Tapi dapat keow teow goreng ngan telur mata pon sodap. Ada sambal belacan lagi.. perghhh .. meleleehhh ….

Menitis airmata ..

 

 

image

Sunyi ..

Seminggu lagi baru nak jumpa semula. Siap mimpi tadi cium pp Qhalif .. huhu.. Hargailah anak anda di kala masih berada di depan mata ..

Tutup dulu cerita pasal Qhaliff .. Kang ada yang tidur ngan lampin dia .. huhuhu ..

Berat Qhaliff dah bertambah ..

Alhamdulillah .. dalam bas dah .. otw balik Putrajaya ..


Tadi wife sms .. bgtau nurse dah dtg .. Berat Qhaliff dah naik 1.5 kg menjadikan dia skg 5kg pada usia 20 hari .. Esok genap 3 minggu ..


Kuning dia masih ada skit . Sebab tu ubun ubun dia bengkak skit .. Tapi dah semakin surut pon .. InsyaAllah , segalanya ok ..


2/5 ni , dia kena g klinik utk suntikan pertama dia . Aku kena ada semula kat Kelantan , sebelum tu jawabnya .. Plan pun , Isnin ni balik sana semula .. settle part penting dulu .. huhu .. 


Selsema Qhaliff lak , nurse suruh wife yg mkn ubat .. kesan akan terima pada baby melalui susu ibu.. Ayah takde susu .. huhu ..


Ok .. nk layan movie sat .. Jauh lagi perjalanan .. Jangka kul 6 sampai ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Bye bye sayangku , Qhaliff ..

Macam nk g medan perang lak padahal nk balik Putrajaya jap jer... Tu pon sbb ada keje .. kalu x , letih gak nk balik ni .. 8 jam dlm bas .. huhu ..


Qhaliff , selsema lak .. tidur tak lena smlm .. Tu pon wife bgtau .. hurm .. jap lagi nurse dtg umah .. check up ..Tak sempat aku nk tgk ..


Skang kt hentian Dataran Usahawan Kok Lanas . Bas kul 9 tp jam dah kul 935 .. hurm


Published with Blogger-droid v2.0.4

Dua baby yang panaskan blog aku !!

 

image

Kenal tak ni ? Hahahah … Dulu entri dia cukup panas arr … Sampai ramai geram kat aku .. huhuh .. Baca kat entri http://bit.ly/IHtE2H ni..

Ok . Skang tengok gambar lak .. Sama tak dia ngan sepupu dia terutama tang dagu tu ..

image

Hehehe ..Qhaliff skang dok giler tidur ngan mummy dia .. Abis daddy nak tidur ngan sapa  ??? Apa ? mummy baru ? Mummy poko tau Mameee .. heheh ..

image

Saja nak menyemak ..

Pantang pon aku langgar ! Aku tahan dah !!

 

image

HTC ONE X !! Argghhh .. Ciri ciri terbaru pada HTC ni membuatkan aku telan air liur berkali kali ! Terlupa terus yang aku ni sedang berpantang dari membeli belah sebab nak pindah rumah .. Kira kos perbelanjaan meningkat … Tapi orang kata , kalau nak ikut nafsu , kena tau gak batasan kan ? Apakah aku mampu membelinya ? Tu bukan persoalannya tetapi persoalannya ialah , apakah iany bermanfaat untuk aku ?

Tentu laaaa … Aku berblog guna hp dan juga ultrabook aku tu. Kalu aku bergerak , aku update blog guna HTC DESIRE HD kesayangan aku ni tapi dengan kehadiran ONE X ni , mmg aku tergugat !

Selain dari menggunakan prosessor quad core 1.5mhz  serta 8 megapixel camera dengan auto focus, smart LED flash, danBSI sensor (untuk keadaan kurang cahaya / gelap) , ada beberapa lagi kelebihan yang mmg aku nk sangat guna memandangkan aku dah kurang sangat nak usung DSLR D5100 aku tu haa.. hehehe ..

Jadi , bila aku nak sambar HTC ni ? Tunggu jiran aku , ustas dan pegawai Jakim tu gegar aku ajak g beli laptop untuk dia .. masa tu la kot aku sambar .. lalalalla …

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI