Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 25 April 2012

Kami doakan yang terbaik buat anda !

 

image

Penyanyi versatil, Datuk Sheila Majid mengakui tidak pernah mengamalkan pengambilan botoks untuk kelihatan cantik kerana cara itu adalah salah dan haram di sisi agama Islam.

Sheila,47, berkata, suntikan botoks mengandungi bahan yang berbahaya dan boleh memberi kesan sampingan kepada semua wanita yang mengambilnya. – Mstar

 

Alhamdulillah .. bagus tu kak Sheila.. Satu lagi jeee .. satu je lagi .. Rasanya semua tau dah kan .. InsyaAllah .. kami doakan semoga cepat sampai ‘keikhlasan’ itu untuk menunaikan kewajiban yang sepatutnya dari sekolah rendah lagi dah tunaikan .. 

Eh , tunggu apa lagi ? Dah masuk hari baru ni kan ? Undi la cepatt .. Klik > http://bit.ly/JiGSp6 klik VOTE .. SHARE skali yer .. Tqqqq ..

Mummy Qhaliff dah mengadu dombaa ..

 

Ololol.. siannyaa … Qhaliff tamo tidur atas katil sejak semalam ? Nape ni sayang ?? Rindu kat daddy ke atau ada lipas terbang kaco ? Ke nak tidur peluk je nih .. mana boleehhh .. daddy jeles nihh .. Nanti daddy abis pantang , Qhaliff tidur bilik lain yer .. heheh .. Guwau jee .. Jangan pk lucah ! Ni soal rumahtangga orang ok !!

Hahahaha .. Takde laa .. aku gurau je tapi betul laa .. Wife bagitu aku .. bukan la mengadu  domba pon .. Anak sendiri tuuu .. Nak dapat , bukan mudah .. Haaa .. Yang senang dapat , main campak buang lak .. Huhu ..

image

Aha .. tu dia .. botak licin daaa .. Tamo tinggalkan snow cap dia .. huhuh.. cam ayah dia lak dok suka pakai cap .. tapi ayah dia pakai sbb control macho.. Anak pakai sbb dah botak .. Tapi  aku nak gak botak la pasni .. nak pakai snow cap di negara bercuaca monsun tropika ni .. haha ..

Qhaliff … rindu kat daddy kan ? Tak pe , ari ni dah ari rabu .. esok ari khamis .. pastu jumaat .. sabtu .. ahad .. Isnin sebelum Qhaliff bukak mata daddy dah ada kat sebelah punya .. dok tidur !

 

Mintak tolong klik > http://bit.ly/JiGSp6 klik VOTE .. SHARE skali yer .. Tqqqq ..

HTC ONE X akhirnya , milik aku juaa ..

 

“ Boleh eh? “

Nak beli , kena tanya menteri kewangan walaupun duit sendiri .. Hahaha .. Camana tu ? Bila dah kawin ni , takde istilah duit sendiri . Segalanya mata pencarian bersama .. Kecuali duit isteri .. huhu.. Tu duit dia laa.. hehe.. Seronok isteri kan ? Tapi isteri bagus .. tak kejam .. dia tetap bagi kat suami punya .. kan kan ?

Dah dapat green light , maka ..

 

IMAG2704IMAG2702

Terus g Low Yatt Plaza .. Zasss .. g tempat aku biasa beli smartphone ni , PDA EXPERT .. Dari mula aku beli HTC Tytn II hinggalah aku beli Desire HD , ngan diorang jer .. Service mmg best laa .. Suruh je apa pon , diorang buat .. FOC ..

Aku mmg minat HTC saja .. Tytn II , HTC HD2 , Desire HD dan skang HTC ONE X .. Weeee … Lain , tamo .. kasi percuma , aku maoo .. heheh ..

Bila aku buat perbandingan dengan Desire HD , huhu.. confirm la menang kat ONE X ni .. maklumlah , tech baru .. Ringan pon satu hal gak .. Hahaha .. Dah macam ultrabook lak eh ?

Kelebihan lain ? Kamera dia dah macam ala ala dslr .. snap pantas punyaaa .. dan banyak lagi laa.. Nak tau apa lagi kelebihan ? Aku dah buat entri pasal ONE X ni … Klik SINI  ..

Dah , tamo beli dah .. huhu .. Kecuali dapat duit terpijak .. hehe .. Ok geng , mintak tolong skit .. Undi aku eh ..

Klik >> http://bit.ly/JiGSp6 .. pastu klik VOTE !
LIKE skali yer .. Tqq ..

Rumah dah siap ..

 

image

Tadi g amik kunci rumah .. Hurm .. Masuk check .. Staff pemaju ikut sekali .. Siap suruh aku check tengok apa apa tak kena dan suruh buat komplain , masa tu atau dalam masa 30 hari ..  Alahai ..

Aku pun pusing pusing .. hurmm .. Nak check camana  ? Bukan aku selalu beli rumah .. Huhuh.. Dia tanya aku , ok ke ? Aku jawab , nampak ok laa .. Pastu baru dia cakap kat aku , ada crack skit tang dinding tu.. Dia kata tu normal terutama tang join tu .. Dia suruh aku tulis kat borang aduan tu .. Alahai .. Mana la aku nampak semua tu .. Halus jer  tu .. Tapi ada la dalam 3-4 tempat.. Nanti sabtu kena g tengok smula n test semua ..

Bila aku keluar dari rumah , ada la sorang lelaki cina ni datang .. Sebelum tu lelaki melayu ..Dia kata kalau nak pasang pagar n tinted semua tu , harga dalam 4500 .. Hurmm .. Pastu lelaki melayu tu blah , datang lelaki cina ni .. Dengan dia , aku borak panjang .. Dia bagi kat aku tinted tu dengan pagar, 4000 je .. Tu yang basic .. Sama cam lelaki melayu tu.. Lelaki melayu tu , jenis ‘ulat’ la kot .. kira makan atas angin punya ..

Aku mula garu kepala bab ni .. Apa yang aku boleh kata , kena tunggu menteri kewangan abis pantang dulu.. Baru boleh cerita panjang lebar .. Tapi aku rasa macam nak amik kat dia je sbb dia dah banyak buat job kat area Putrajaya ni ..

Hurm … duit gak semua tu ..

Filem BERANI PUNYA BUDAK

 

image

Pengarah : Afdlin Shauki

Penulis skrip : Afdlin Shauki dan Nat Nualpant

Penerbit Eksekutif : Dato’ Ismail Abdur Rahman dan Afdlin Shauki

Penerbit : Noradyman Sulaiman

Terbitan : Vision Works & Ismail Holdings

Pelakon : Afdlin Shauki, Awie, Johan Raja Lawak, Nabil, Adlin Aman Ramli, Mike B, Supaksorn Chaimongkol, Riezman Khuzaimi, Sharifah Sofia.

Sinopsis : BERANI PUNYA BUDAK

Shuhaimi Abdullah/Tong dan adik iparnya, Pairot baru sahaja tiba di lapangan terbang, namun ditangkap oleh pihak Interpol dan disoal siasat kerana disyaki terlibat dengan kegiatan gangster Thailand. Di sini, Shuhaimi menceritakan mengenai kehidupan abang iparnya.

Pairot baru sahaja keluar dari penjara dan menjalani kehidupan yang biasa dengan menguruskan perniagaan restoran bersama dengan iparnya Tong. Suatu hari Pairot telah menerima satu panggilan untuk melaksanakan satu tugasan terakhir iaitu, mencuri data peribadi pelanggan daripada syarikat kad kredit.

Pairot telah dipaksa untuk melakukan kerja tersebut setelah pemanggil menculik Tong dan mengugut untuk membunuh dia sekiranya kerja itu gagal. Pairot terpaksa melaksanakan tugas tersebut dan berjaya melepaskan Tong. Namun demikian, perkara tersebut menjadi huru-hara apabila Pairot telah dikenalpasti sebagai penjenayah dan diburu oleh pihak polis serta Metropolitan Mafia yang mana bertindak untuk untuk membunuh Pairot dan Tong.

Kedua-dua mereka berjaya melepaskan diri dan bercadang untuk berjumpa dengan timbalan presiden syarikat kad kredit untuk memaklumkan bahawa Pairot tidak bertindak atas kehendak sendiri. Walau bagaimanapun, mereka semakin terperangkap di dalam situasi ini dan ia melibatkan konspirasi yang telah dirancang lebih awal dan bukan oleh orang yang mereka sangkakan.

Adakah mereka dapat menegakkan keadilan untuk mereka sendiri?

 

Info menarik mengenai BERANI PUNYA BUDAK :

  • Berani Punya Budak merupakan filem pertama Nabil dan Johan di bawah arahan Afdlin shauki
  • Dalam filem Berani Punya Budak 90 percent lokasi penggambaran adalah di Thailand.
  • Lagu tema Berani Punya Budak telah di nyanyikan oleh empat orang artis komedi terbaik di Malaysia. (Afdlin Shauki, Nabil, Johan dan Zizan)
  • Berani Punya Budak merupakan filem aksi komedi pertama Afdlin Shauki.
  • Filem Berani Punya Budak melibatkan dua buah produksi dari dua buah Negara. Produksi dari Malaysia dan Thailand.
  • Filem Berani Punya Budak merupakan filem ke 13 Afdlin Shauki sebagai director.
  • 90 peratus lakonan Awie dalam Berani Punya Budak adalah tanpa dialog.
  • Berani Punya Budak dibintangi oleh Afdlin Shauki, Nabil, Johan, Awie, Sharifah Sofea, Adlin Aman Ramli, Riezman Khuzaimi, Mike B.
  • Mike B penah berlakon di dalam filem Ong-Bak dan Batman Begin.
  • Filem Berani Punya Budak telah dialihkan ke bahasa Thailand untuk tayangan di Thailand.
  • Afdlin Shauki telah melakukan aksi-aski stunt dengan sendiri

SELAMAT MENONTON !

Psstt.. Apa ?? Nak link download BERANI PUNYA BUDAK ? G la tengok panggung .. huhuh …

Qhaliff dah pandai geget !!

 

image

Qhaliff dah semakin bulat ! Jawabnya cukup 2 tahun , kita jogging yer .. heheh ..

Menurut wife , skang ni dia dah pandai tunjuk perasaan.. Pandai geget daaaah ! Geget apa ? Aku rasa para ibu tau la kot .. Hehe.. Kejadian berlaku semalam selepas berwebcam dengan aku .. huhuh..

Tak sabar nak g geget pp dia lak !! Huhuh .. Nanti daddy balik yer .. huhu ..

Geng , seminit aku mintak .. Klik >> http://bit.ly/JiGSp6 .. pastu klik VOTE !! Terima kasihh ..

10 Dirham x 3 Keping ... Saya Dapat Hadiah ! ! !

 

clip_image001



Assalammualaikum ... Doa dan harapan saya agar anda senantiasa berada di dalam keadaan sihat sejahtera ...

Pada hari ini saya ingin berkongsikan kepada rakan-rakan pembaca yang setia dengan blog ini bahawa saya dapat hadiah sebanyak 3 keping 10 Dirham ... Siapa bagi hadiah kepada saya ? .... Cuba teka ? ... Siapa lagi jika bukan

Pembacaan seterus nya (sila klik di sini)

Tudung camana anda suka eh ?

 

Assalamualaikum

Beli kain di kedai Pak Arab,

Beli bersama kain pelikat,

Jom..mari mari ke blog SueHijab

Pilihan tudung terkini,cantik lagi memikatttt!

 

Chewahh...

Salam perkenalan kepada semua...

Anda pernah dengar nama blogshop SueHijab?

Blogshop SueHijab menjual tudung-tudung terkini seperti shawl,syria,inner, tudung ekspress dan macam-macam lagi.

Anda suka tudung yang macamana agaknya ye?

Simple? Stylish? Terus sarung? Glamour?

Apapun pilihan anda,di SueHijab kami ada menawarkan tudung yang terkini dan berkualiti dengan harga yang berpatutan.

Jom ramai-ramai terjah blogshop kak sue untuk pilihan shawl /tudung yang terkini lagi cantik-cantik.

Antara shawl yang ada:

 

Ada banyak lagi ..KLIK SINI(http://www.suehijab.com/)

Hari ke 3 : DIGI WWWOW–BLOGGER OF THE YEAR

 

Selepas jam 12 mlm

image

Selepas jam 6 pagi

image

 

Kedudukan saling bertukar . Tapi aku rasa undian tak jauh mana antara satu sama lain .. Hehehe .. leh tahan ehhh ..

Ikutkan , malas nak bersaing memandangkan bila tengok Top 10 ni ramai kengkawan sendiri .. Plan nak tarik diri dah tapi bila kengkawan di FB dan blog bagi semangat , entah mcm dapat super power gitu .. Gabungan semua super hero dalam The Avengers tu haa ..

Tak kisah la .. Apa pon la kan , aku berterima kasih laa pada korang semua yang sudi meluangkan masa mengundi aku ni haaa .. Aku tau blog aku tahap 2 bintang tapi korang tetap sudi singgah dan undi blog aku .. Untuk berapa lama bertahan , segalanya terpulang pada korang dan jugak kempen aku yang tak seberapa ni .. hehe ..

Korang mmg terbaik !!!  Ok , puji dah .. skang undi aku sblm korang undi orang lain .. heheh ..


Klik >> http://bit.ly/JiGSp6 .. pastu klik VOTE yer !! Terima kasih

Bila aku dalam GENERASI Y 2012

 

Haihhh .. aku tak leh blah tengok gambar ni .. Kalau leh ulang , aku ulang wehh .. Adoii ..  Terima kash pada Generasi-y Musim Baru

Biarlah gambar menceritakan segalanya ..

image

image

image

image

image

image

image

image

 

Kalau rasa best , undi aku lak .. hehe .. klik > http://bit.ly/JiGSp6 klik VOTE .. SHARE skali yer .. Tqqqq ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI