Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 26 April 2012

Setelah lebih sebulan mengunakannya ..

 

image

Kenal tak apa menda yang atas bola senaman aku tu ?

Hehehe .. tau kan ?

Hah ?? Tak tau ?? Aiseymannn ..

Camana laa leh tak tau menda apa tu ? Laptop ? Ahaaa.. betul dah tapi lebih skit dari laptop .. Ni la namanya Toshiba Portégé Z830 Ultrabook  atau lebih dikenali sebagai Ultrabook. Walaupun dari keluarga laptop tapi ada beza sedikit terutama dari segi berat .

Ni ada cerita skit la pasal Ultrabook ni .. Setelah lebih sebulan aku guna Ultrabook ni , terus terang .. aku mmg tak dapat berpisah dengannya. Patutnya , aku nak bagi je wife aku pakai Ultrabook ni tapi bila dah asyik dok guna , terasa sangatlah bestnya berbanding netbook yang aku guna selalu terutama bila nak update blog dan download movie mahupun melayari internet. Sangat puashati punya.

Malah , bila ada jiran tanya pendapat aku berkenaan laptop yang bagus untuk dibeli maka aku syorkannya membeli Ultrabook kerana  mudah diusung utk  ke kelas atau pejabat. Dia terus berminat dan tak pasal pasal , aku kena ikut dia g Low Yatt Plaza untuk g cari Ultrabook ni nanti ! Huhuh..

Bab update blog pulak ,  bila aku berada diluar kadang kadang aku jadi segan bila nak keluarkan ultrabook ni sbb orang tengok cam pelik. Mungkin dia tak pernah tengok lagi kot ?

Yelah , bila tengok benda ni nipis semacam jer , mesti dia tertanya tanya punya , ‘ laptop apa lak tu ? ‘ .. Sebabnya aku pun pernah begitu. Mungkin ada yang tak hairan tapi yang hairan ni la kita amik tau .. hehe ..

Pernah gak ada kawan offer nak beli Ultrabook aku ni memandangkan aku kata best tapi aku tak nak la jual sebab dah jatuh cinta dengannya. Nak beli lain , malas dah .. Aku sukar nak lepaskan sesuatu yang aku saying .. Hehehe ..

Aku pernah gak test bagi kat abang ipar dan adik ipar untuk lihat Ultrabook ni. Perkara pertama yang diorang kagum ialah dari segi keringanannya. . Terasa kagum jap diorang . Serius , terasa berbeza ! Yelah , 1.12kg je beratnya. Sapa tak pelik kan ?

Aku rasa , mereka yang nak sambung belajar pada masa akan dating , sesuai la gunakan Ultrabook ni sbb tak membebankan mereka untuk membawanya nanti. Apa pendapat bakal pelajar ?? Hehe ..

Kesimpulannya , aku takkan jual Ultrabook aku ni ! Aku akan guna sehingga hancur ! Maksudnya , selagi aku jaga , aku guna dengan baik , selagi itulah aku akan pastikan dia disisi aku .. Dalam erti kata lain , Ultrabook yang aku miliki ini sangat sangat sangat lah memuaskan hati aku . Nak tidur pon tunggu sampai mata ni betul betul tak larat nak bukak mata dah sbb sayang nak tinggalkan ultrabook ni ! Sangat best hinggakan aku nak senantiasa gunakan Ultrabook ni 24 jam non-stop ..

Buat pengetahuan korang , aku sebenarnya  dah malas  nak usung laptop ni sbb aku dah sedap update blog dah guna smartphone .. Tapi bila  ada Ultrabook ni aku dah kembali suka usung laptop nipis ni haaa dan update blog dari situ di mana saja aku berada .

Kepuasan lebih terasa bila update blog guna Toshiba Portégé Z830 Ultrabook ni .. Hehe .. Sayang dia ketat-ketat ! Heh ..

 

 

This post is brought to you by Toshiba and Intel. Join the conversation on the Toshiba Portégé Z830 Ultrabook, Inspired by Intel at www.facebook.com/ToshibaNotebookPC.

The Avengers

Yup .. Kat Alamanda skg .. Tunggu nak masuk panggung utk show 1230 MLM .. huhu .. Lama gile tggu movie ni .. Nasib baik Qhaliff kt kampung .. Leh gak g tgk ngan member aku ..


Best ke ? Mcm best .. Cuma seat aku je tak tau best ke tak .. Jangan ada yg tk reti duduk diam , dah laa ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

BEN ASHAARI gay !

 

image

Ahaa .. antara komen komen yang pernah disedekahkan untuk aku ataua blog aku .. Best kan ? Aku punya la nak nikah sampai 4 , boleh dia kata aku gay ?? Eh , sat .. nikah 4 tu kononnya laa .. Tapi tamo laa kan .. Cari pasal jer .. 2 pon dah pening .. Hahaha .. Bukan aku la tapi kawan aku yang dah nikah dua kata gitu .. Huhuh .. Kira patut respek Salleh Yakob la sebab berjaya mengemudi 4 bahtera gitu .. Tu pon masih nampak ada miang miang skit .. hahaha .. Makan jamu terlebih ke apa bang SY ? Guwau jee ..

Haaa .. Berbalik pada tuduhan melampau gitu .. Tu la , sapa kata syok dikenali ramai ni ? Sekarang ni pon masih je ada yang tak suka .. Aku pon tak tau la nape .. Tak tau la  mungkin cinta dia tak aku balas kot .. jadi sbb tu la dia anti BEN ASHAARI atau mungkin dulu aku berjiran ngan dia .. pastu dia kalah main guli ? Mana la tau .. Aku mmg teror main permainan tradisional ni termasuk batu seremban n main getah tu.. haa..

Jadi , tahun ni aku amik keputusan untuk rileks skit la .. Lagi pon dah ada baby .. Dan nak lebih pada penceritaan di blog yang mampu memberi manfaat pada pembaca aku ..

Segmen ? Aku akan kembali , tak lama lagi dengan ada hadiah gitu .. InsyaAllah ..

Dah baca ? Ok , mintak tolong skit eh .. Klik  http://bit.ly/JiGSp6 .. pastu klik VOTE ! Terima kasih ..

Si gadis cun bersama aku , kelmarin !

 

Ramai tertanya tanya pada aku , sapa gadis ayu yang menjadi panel bersama dengan aku sewaktu rakaman Generasi Y tu ? Ohoo.. nak tau ke sapa ?

Sebelum  korang baca lagi , aku mintak tolong korang skit , boleh ?

Klik >> http://bit.ly/JiGSp6 .. pastu klik VOTE !
Terima kasih yer ..

Ok , baru leh sambung baca ..

image_thumb1

image_thumb13

Haaa .. sapa dia ni ? Tu aku kata , dalam dunia blog ni ramai yang top cuma kita je tak tau .. Kita ni dok main dalam ‘dunia ‘ kita je .. Pastu perasan popular.. Eh , aku tak kata sapa sapa .. Aku kata kat aku sendiri yer .. hehehe ..

Ok .. nak kenal gadis yang masih menuntut di USIM ni ? Haa.. muda tapi dah bijak berbisnis ..

image

Nama dia , ARA LEE … Haaa .. Ada kaitan dengan K-POP ke ? Ehh.. takde laa .. Pon takde kaitan dengan aku .. hehehe .. Jangan wat skandal dah la yer .. Aku tua dah ni.. Bila bila leh let’s go jer .. hehe..

Ok .. jom g tengok blog dia .. klik ARA LEE

Rindu kat Qhaliff ..

 

image

Huk huk .. rindu nak bau pp dia .. Huwaaaa … Mak dia kata , makin tembam .. Abis laa ilang mancung hidung dia .. Huhuh .. Tak pe la Qhaliff , pasni kita g gymm sama sama ehhh ..

Klik >> http://bit.ly/JiGSp6 .. pastu klik VOTE !
Terima kasih yer ..

 

image

Nanti daddy ajar skill amik gambar gini eh .. Eh , daddy tak guna dah hp ni .. Dah guna yang baruuuu .. lalalala ..

image

Bolat bolat pp dia .. Ikut sapa pon tak tau laaa ( sambil pandang mak dia .. )

Wow ! Zahida vs Zuraida

 

image VS image

Sorang kata JUMPA DI MAHKAMAH ! Sorang lagi kata JUMPA DI SPRM !

“Kita tak sebodoh untuk keluarkan kenyataan tanpa bukti dan biar orang saman kita. Kita tunggu dalam masa terdekat. “Kita akan bawa hal ini ke SPRM (Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia). Di sana akan menyaksikan lebih banyak rahsia terbongkar,”  kata Zuraida Kamaruddin , Ketua Wanita Keadilan .

 

“Sebelum ini, saya pernah terserempak dengan beliau (Mohd Shafie) ketika hadir ke beberapa buah majlis, tetapi saya tidak mengenali beliau secara peribadi. Saya cuma tahu beliau seorang menteri.

“Lagipun desas-desus yang mengatakan saya sudah berumah tangga dengan beliau juga tidak benar kerana sampai sekarang saya masih solo. Saya anggap apa yang berlaku ini cuma gosip yang menjadi lumrah kepada kehidupan seorang artis,”  kata Zahida Mohammed Rafik.

 

Mana satu betul ni ?? Tapi tertanya gak aku .. Kalau nak wat gossip , awat ngan menteri tu ? Bukan menteri lain ? Menteri pasola ke .. Menteri pasir dua butir ke ? Y dia ? Y ??  Benarkah ianya sekadar gossip di waktu makan tengahari atau ???

Lantak korang laa .. Sapa betul sapa salah , aku tetap g gym gak ..

Undi aku lagi best kan ? Klik >> http://bit.ly/JiGSp6 .. pastu klik VOTE !
Terima kasih yer ..

Makan diaaa .. makan diaaa ..

 

image

Dari dulu , sampai sekarang … Kawan makan kawan , mmg tak dapat lari dari kehidupan kita . Walaupun masing masing bertepuk tampar dan mengata kitalah sahabat dunia akhirat , syaitan akan mainkan peranan dia …

Kelemahan manusia ni cuma satu je .. Segalanya adalah duit duit duit .. Ada duit , baru leh cerita .. Takde duit , duk diam diam … Ada duit , bunuh kawan pon sanggup ..

Itulah dia .. Apakah kita tergolong dalam spesis tu ? Mungkin bukan kerana duit tapi kuasa ? Wanita ? Lelaki ? Atau kerana kita gila ?

 

Klik > http://bit.ly/JiGSp6  sat pastu klik VOTE .. SHARE skali yer .. Tqqqq ..

Sedap ! Jimat dan juga menguntungkan anda !

 

Korang suka makan cheese wedges kfc kan? Kadang2 pergi kfc cheese sikit sgt rasa tak cukup terpaksa beli extra kan? Skang tak perlu lagi,korang boleh bancuh sendiri kt rumah. Cara bancuh nya mudah je. Bancuh Dengan air panas.siap untuk di makan ? rasa pun tip top .n yang penting HALAL rasa sebijik sama mcm kfc.benda apa ni ? cheese powder form dian cheese . harga murah rm14 sahaja untuk 200gm ..

a

Bagi yang nak berniaga kecil2an, diancheeze tengah cari pengedar seluruh negara . Modal rendah sangat dan berbaloi bagi yang baru berjinak2 nak berniaga ..

Untuk maklumat lanjut ,  LIKE facebook dian cheese atau sms 0175090871( nana)

541063_212128812235376_189230317858559_365961_1832428389_n

LINK FACEBOOK https://www.facebook.com/diancheeze

5 Kebaikan Simpan Logam Emas Tulen Fizikal ...

 

 

clip_image001

Assalammualaikum ... Moga anda ceria-ceria selalu pada pagi ini ...

Hari ini saya nak berkongsi dengan rakan-rakan pembaca setia yang budiman dengan 5 kebaikan menyimpan logam emas tulen fizikal iaitu:

Pertama:

Simpanan emas yang paling selamat ialah menyimpan logam emas tulen fizikal berbanding dengan simpanan buku pelaburan kerana kita yang memegang logam emas tersebut ... Sekira nya berlaku apa-apa kejadian musibah seperti contoh banjir besar di Negara Thailand pada penghujung tahun lepas ... maka sekurang-kurang nya kita ada logam emas tulen fizikal sebagai medium untuk kita "survive" menjalani kehidupan seharian kerana kemungkinan besar bahawa premis bank-bank pun akan ditutup operasi nyer buat sementara waktu ...

Kedua:

Logam emas tulen fizikal adalah merupakan salah satu komoditi yang

Pembacaan seterus nya (sila klik di sini)

Daddy ku .. Legoland Malaysia dah nak siap eh ?

 

image

Dengarnya LEGOLAND di Johor tu dah 60% siap eh .. Waaa.. seronoknyaa .. Makin bercambah tempat tempat beriadah di Malaysia ni .. Leh laaa berhibur siang dan malam .. kan ?

Sebut je kat mana mana tempat di Malaysia ni , bersepah ada tempat berhibur .. Tak kira masa .. Anak cucu kita nanti membesar dengan hiburan. Kat rumah , ngan gadget serta tvnya . Keluar rumah , hiburan lain lak .. Tang mana mampu membina jati diri mereka eh ? Oh , masa PLKN 6 bulan tu .. huhuh ..

Bagus la menda menda gini .. Aku sendiri pon nanti tak tau camana nak sorokkan menda gini dari anak aku ..

“ My lovely daddy .. jom g LEGOLAND !!! “

Garu kepala la masa tu aku .. Apa nak kata  eh ..

“ Oh , LEGOLAND dah pindah ke la Qhaliff .. “

“ Sat Qhaliff nak google .. “

Masak aku !

 

Tolong sat .. klik > http://bit.ly/JiGSp6 klik VOTE .. SHARE skali yer .. Tqqqq ..

HTC Desire HD vs HTC One X

 

Hehe .. kawan aku , Azizi ada tanya camana HTC ONE X ni ? Sbbnya dia pon guna HTC Desire HD ni hasil dari kena racun aku dulu .. uhuhu .. Memula takut nak pakai sbb susah .. kononnya laaa .. skg ? Sudah expert gitu.. huhu ..

Ok , jom layan dari segi body kedua dua HTC ni eh ..

image

Haaa .. nampak tak size dia  ?  Dulu aku rasa Desire HD ni besar dah skrin dia .. Sekali kuar lagi besar ..

image

Permandangan dari sisi .. hehehe .. nampak tak beza dia ? Tu belum lagi dari segi keringanan HTC ONE X ni .. kalau masuk poket , macam tak rasa je dia dlm poket  tu  haa ..

Cermin skrin dia , mmg tahan calar .. Guna gorilla glass … Namun begitu , tetap kena jaga gak laa .. Jangan saja saja bagi jatuh lak kan ? Hehe ..

Dari segi lain ? Tu nanti aku cerita .. Cuma yang aku leh kata , setelah guna dua dua ni .. Dua dua terbaik ! Kalau budget tak besar , leh amik Desire HD yang dah jatuh harga berbanding One X yang masih baru lagi .. Masih atas 2k berbanding Desire HD dah bawah 2k .. Namun Desire HD tetap mantap !

Nak tukar ? Ada duit , ok .. takde duit , Desire HD comey dah …

 

Kalau rasa best , undi aku lak .. hehe .. klik > http://bit.ly/JiGSp6 klik VOTE .. SHARE skali yer .. Tqqqq ..

2 bungkus maggie dengan 10 bijik telur ?

 

image

Ahaaa .. ada nampak telur itu ? Mesti ada yang kata , kuning tu tinggi kolestrol kan ? Camana tu ? Rileks laa .. aku bukan sehari dua baru makan telur  .. Dah 10 tahun makan gini haa .. Kuning telur tu , tinggalkan 2 je .. baki tu , masuk singki .. Kemudian ?

image

Kemudian , maggie ni dimasukkan ke dalam mangkuk tadi .. Haaa.. Camana rupa dia ?? Toksah la bayangkan.. confirm muntah !

Okeh , sebelum nak kata maggie ni takde khasiat .. Betul , aku tau .. tapi aku rasa makanan kita seharian sekarang ni pon dah bersepah dengan macam macam bahan terlarang dalam tu ..

Yup , selagi boleh elak , kita elakkan la kan ? Apa nak buat , perut lapar dan aku perlukan sedikit protein .. hehe .. kang aku keluar , sahih aku makan roti canai lak ! Haaa.. sama jeee kan ?

Sebab takde isteri ke ? Tak gak .. kalau aku dah teringin , bedal je walaupun ada daging rusa depan aku , aku tetap nak makan maggie .. huhu ..

 

Mintak bantuan rakan rakan sekalian .. Klik >> http://bit.ly/JiGSp6 .. pastu klik VOTE !
LIKE skali yer .. Tqq ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI