Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 27 April 2012

BERSIH 3.0 ++

 

image

Yearghhhh … Jom buat kat depan umah Ambiga lakk .. Mesti dia okeh punya .. Ada sponsor makan lagi .. Minum sendiri yer .. Cuma kali ni baju tamo kuning .. Kasi guna warna merah putih .. Baru Man United !!

Pastu lepak je la .. Baru BERSIH 3.0++ .. Kan kan ? Alahai .. Sampai masa , pangkah jer ..  Selagi nama manusia zaman ni , mana ada bersih 100% .. Semua menda tak kena kat mata punya laaa ..

Banyak jalan di KL akan ditutup esok yer .. Jadi jangan gatal gatal g masuk KL .. Menangis kang sbb jalan jammed .. huhuh ..

Ben : Buka mata .. Diri sendiri kotor ..

Ni daddy Qhaliff Iman ke ??

 

image

Kenapa jadi lagu ni ? Sbb byk makan maggie ? Sbb selalu kempen DIGI ? Ke kena tampar dek bini muda ?? Eh .. tersasul ke situ laakk .. Mesti wife dok kata dalam hati .. “ Amboi.. pandai dah tersasul skang ni yer .. “ .. Hahahha .. sensitif tul wanita skang ni yer ..

Ni muka g jogging tadi. Nak g gym pon malas jadi aku berlari je laa .. Pastu g main kat taman .. Pergh .. tak sangka eh .. Umur dah 24 tahun dok main kat taman ..

IMAG0047

Mesti ada yang tanya .. “ Abang Ben baru 24 tahun ?? “ .. Eleh .. tak caya la tuuu .. Awet muda ok ! Banyakkan minum air rebusan stokin .. Haaa .. Ada berani ?? Tk kan ? Tau dahh ..

Tahap kebosanan ni sebenarnya , dari semalam lagi .. Ke hulu ke hilir sensorang .. Pastu g lepak kat tasik .. Usha kot ada awek lalu lalang .. Suh dia amik gambar aku .. Tak de la pulak .. Banyak jantan je lalu .. Boring la nak suruh .. Kang ingat aku gay lak .. Huhuh..

IMAG0037

IMAG0032

Saja test power amik gambar guna HTC yang aku baru beli tu .. Ala , HTC tu laaa .. Yang baru tuuu .. Iskh.. tak tau ? Alahai .. Yang baru je aku beli hari Rabu ari tu laa.. Haaaa.. HTC ONE X tuuu .. hehe ..

IMAG0045

Ni makan pagi , tengahari dan petang .. Hehehe .. Sekali gus .. Makan camana ? Aku rasa korang tau la camana kan ? Hehe ..

Haaa .. Qhaliff .. 2 hari lagi daddy nak balik .. Kemas rumah dan pastikan segalanya teratur ! Kang kalau semak , siapp .. Eh , mummy bagitau rambut dah tumbuh eh  ? Waaa.. ikut dna aku nehhh .. Ikut yang baik yer.. Yang jahat tamooo ..

Mummy .. daddy .. perghh .. Keyeell sungguh ..

 

Jangan lupa yer .. Klik >> http://bit.ly/JiGSp6 .. pastu klik VOTE ! Terima kasih ..

Segmen SPONTAN BERSAMA BEN ASHAARI

 

Ahaa .. seperti yang dijanjikan .. Hehehe .. Segmen kedua untuk hari ini .. Esok lusa bz dah .. Jadi aku buat je la sementara ada idea .. Hehehe ..

Segmen ni simple jer .. SPONTAN BERSAMA BEN ASHAARI .. Blogger masuk ke blog blogger yang join segmen ni pastu akan bagitau secara spontan melalui komen di blognya .. BEST atau TAK BEST ! , blog dia tu .. Maknanya pengunjung tu tengok sekali lalu je la tanpa baca entri di blog dia .. Haaa .. ok tak ? Hanya dua je .. Blogger tak leh kecik hati yer .. Kira kalau dah join tu , kena open sikit la.. Lagi pon antara BEST ngan TAK BEST je ..

BEST atau TAK BEST !

Ok ? Faham tak ni  ? Kalau faham , jom mulakan … Cam biasa , kena buat entri tanda rela join segmen ni .. Kang tak buat , entah sapa sapa pulak yang join kan ?

  1. Letak header BENASHAARI.COM
  2. Tajuk SPONTAN BERSAMA BEN ASHAARI dan linkkan ke entri ni ..
  3. Pada yang sudi , boleh tambah sini undi sokongan terhadap benashaari.com pada contest DIGI ( Klik >> http://bit.ly/JiGSp6 .. pastu klik VOTE ! Terima kasih ..)
  4. Sila tinggalkan url entri korang kat ruangan komen ..

Apa yang korang kena buat ialah  ( mereka yang join segmen ni  ) , sila ke blog rakan lain yang join segmen ni dan  tinggalkan komen di blog mereka berdasarkan pemerhatian korang mengenai blog mereka , sepintas lalu .. BEST atau TAK BEST ! Kemudian terpulang pada blogger tu nak balas kembali atau tidak .. INGAT !! TINGGALKAN URL ENTRI KORANG KAT BLOG MEREKA YANG KORANG DAH MASUK untuk mereka kembali menjejakinya .. Hanya mereka yang join segmen ni saja , korang layan.. Yang tak join , wat dek jer .. Sekian ..

Tutup , jam 9 malam ini ..

 

Klik >> http://bit.ly/JiGSp6 .. pastu klik VOTE ! Terima kasih ..)

 

Mereka yang dah join ..

  1. http://kerenggabiru.blogspot.com/2012/04/spontan-bersama-ben-ashaari.html

  2. http://syuk6692.blogspot.com/2012/04/spontan-bersama-ben-ashaari.html

  3. http://ayuiman88.blogspot.com/2012/04/spontan-bersama-ben-ashaari.html

  4. http://iniberlogsaya.blogspot.com/2012/04/spontan-bersama-ben-ashaari.html

  5. http://lurvelysweety.blogspot.com/2012/04/spontan-bersama-ben-ashaari.html

  6. http://maszull.blogspot.com/2012/04/spontan-bersama-ben-ashaari.html

  7. http://ayuejean.blogspot.com/2012/04/segmen-spontan-bersama-ben-ashaari.html

  8. http://cahayacita2.blogspot.com/2012/04/segmen-spontan-bersama-ben-ashaari.html

  9. http://sun3tpini.blogspot.com/2012/04/segmen-spontan-bersama-ben-ashaari.html

  10. http://n-mcd.blogspot.com/2012/04/spontan-bersama-ben-ashaari.html

  11. http://dayangdeno.blogspot.com/2012/04/spontan-bersama-ben-ashaari.html

  12. http://www.anamarzablog.com/2012/04/segmen-spontan-bersama-ben-ashaaris.html

  13. http://littlekecik.blogspot.com/2012/04/spontan-bersama-ben-ashaari.html

  14. http://miszsempoi.blogspot.com/2012/04/segmen-spontan-bersama-ben-ashaari.html

  15. http://cintaqasehsuci.blogspot.com/2012/04/spontan-bersama-ben-ashaari.html

  16. http://evalovevo.blogspot.com/2012/04/spontan-bersama-ben-ashaari.html

  17. http://riangriaremaja.blogspot.com/2012/04/spontan-bersama-ben-ashaari.html

  18. http://steffanylife.blogspot.com/2012/04/segmen-spontan-bersama-ben-ashaari.html

Terima kasihh …

Tengku Cleopatra binti Que Haidar !

 

image

Isteri kepada pelakon Que Haidar ( Tengku Haidar ) iaitu Linda Jasmine selamat melahirkan seorang bayi perempuan seberat 2.8 kilogram pada pukul 1.28 petang, Khamis.

Linda berkata, bayi yang diberi nama Tengku Cleopatra Haidar itu dilahirkan secara pembedahan di Hospital Gleneagles Kuala Lumpur. – Mstar Online

 

Perghh .. nama anak .. dasat giler .. Nak panggil apa eh ? Cleo ? Patra ? Atau Que je ? Cam Que Achmad je.. hehehe .. Sapa Que Achmad tu ? Hehehe .. Ada la sorang kawan aku ni .. Baik orangnya. Nasib baik la nak kawin .. Tapi .. er .. tak pe la.. Biar geng group Whatsapp aku je tau .. Nak geng gak ke ? Tinggalkan no tel whatsapp .. Nanti aku add .. hehe ..

Lari tajuk lak .. Nasib baik laa diorang tak buat blog .. Kalau tak , mesti ramai tanya kenapa letak nama cam tu .. Tak kesian ke kat anak tu nanti ?

Apa maksud Cleopatra tu ? Aahh .. lantak diorang la.. anak diorang kan ? Sendiri tanggung je la .. Kita , jaga je anak kita atau bakal anak kita .. Haaa.. Dong bizi bizi okeh !

Maksud Cleopatra ialah "glory of her father" .. Tahniah buat Que dan Linda …

 

Mintak tolong skit eh .. Klik >> http://bit.ly/JiGSp6 .. pastu klik VOTE ! Terima kasih ..

BEN ASHAARI DAN BLOG MEREKA !

 

Sebuah segmen ringkas untuk memperkenalkan blogger-blogger baru antara satu sama lain . Bukan kerana harta , trafik mahupun I FOLLOW U .. hehe .. Nak follow ,follow laa .. Lom tentu akan difollow semula ..

Ok , lama dah aku cuti dari segmen sbb kehadiran orang baru dalam keluarga aku .. Bukan isteri baru tapi anak baru bersama isteri lama .. heheh .. Ayat panas tu ..

Segmen ni dah tutup  jam 12 tengahari ini .. Dan aku nak mintak tolong skit ..

Klik >> http://bit.ly/JiGSp6 .. pastu klik VOTE ! Terima kasih ..

Kang lepas solat Jumaat , aku plan nak buat satu lagi segmen ringkas.. hehe .. Tunggu ehh … Sementara tu , jom baca blog mereka .. Apa yang sama dengan blog aku nehh ..

 

Mereka yang dah antar entri ialah .. Jom g blog mereka dan berkenalan .

  1. TERIMA KASIH Smile

Dato’ Hattan sudah !

 

image

Penyanyi 'Hattan' atau nama sebenarnya Mohd Shukri Sahabuddin hari ini menerima anugerah Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk sempena ulang tahun keputeraan Sultan Pahang Sultan Ahmad Shah, yang ke-81 bagi tahun 2011.

Terbayang-bayang bila Dato’-Dato’ ni lepak kat Hard Rock Cafe sambil berbual-bual antara satu sama lain dan dok panggil antara satu sama lain dengan pangkah yang disandang mereka .

Caiyok Malaysia ku .. Astro tak nak buat AF lagi ke ? Nak jadi artis laa.. Berkhidmat untuk negara berpuluh tahun pon lom tentu lagi .. lebih lagi yang berpangkat kecil ni .. Huhuh ..

Entahlah .. Duniawi semata ..

Qhaliff dah pandai buat memek muka ?

 

Maksudnya dah ada reaksi pada wajah dia selain dari menjerit menangis la tu .. Tu pon wife aku yang kasi tau tadi .. Tak sabar dia nak tunggu aku balik sbb si Qhaliff tak nak lepaskan dia .. Jadi kena dukung jeeeer .. Bukan ajar tapi bila letak , dia teriak .. Kalau teriak ala ala mengedik tak pe .. Ni teriak ala ala nak panggil gajah ! Camana tuu ..

image

Balik ni ,tak tau laa camana rupa dia .. Yang aku tau skang ni , dia botak dan aku kembali lebih hensem dari dia !! Huh ! Untuk berapa lama rekod ni bertahan , aku tak pasti laa ..

Tembam .. Tu yang aku nampak muka dia makin naik setiap kali aku berchat webcam  sambil berbincang dengan Qhaliff mengenai masa depan dia .. Huh.. Puas aku tanya , dia cuma jawab .. huwaaaa ..  Tensen tul ..

Hari ni dah Khamis ..  Esok Jumat .. menghitung hari nak kena dukung Qhaliff .. Huhuh.. Tengok tu .. dia tenung aku semacam jeee .. huhu ..

Sabaq nooo Qhaliff .. Buli mummy poko dulu  eh ..

Ok ok .. Undi aku sat eh .. Klik >> http://bit.ly/JiGSp6 .. pastu klik VOTE !

Review THE AVENGERS 2012

 

image

Apa yang aku nampak , muka memasing bila keluar panggung .. semua puashati ! Senyum meleret walaupun jam dah menunjukkan hampir kul 3 pagi !!

Ada yang kata kurang best .. Nape ? Aku rasa la kan , jawapannya satu je .. Cuba tengok dalam 3D ! Wow weeee .. sangat sangat memuaskan hati woooo .. Jauh best dari Battleship !

image

Cerita dia , mmg cerita cartoon la kan .. Jangan la harap satu menda yang realiti sbb asal pon dah kartun .. Jadi layan je laa .. Mungkin kalau ada yang tak suka  aksi yang guna komputer , aku syorkan dia layan je filem hindustan atau cerita hantu Thailand ..

Bagi aku .. cerita ni mmg menghiburkan . Cukup segalanya. Serius , lawak , aksi serta kesan khas yang tip top .. Tak sia sia la bazir duit tengok 3D ..

5 bintang dari aku .. Penuh ! Sbb aku tak mengantuk , tak rasa boring malah terhibur sejak dari mula .. Geram kat si jahat lagi ada laaa .. huhu ..

Tak sabar tunggu sambungan dia .. Ops .. Ada sambungan ke ? Tah .. G la tengok sendiri .. Jangan risau , korang takkan kecewa .. Satu je nasihat aku .. Jangan amik seat bawah atau tepi.. Pastikan tengah tengah dan korang akan enjoyyyy ..

Download The Avengers eh ? G tgk lu kat panggung ..

 

Ops .. jangan lupa undi aku .. Klik >> http://bit.ly/JiGSp6 .. pastu klik VOTE !

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI