Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 29 April 2012

Gegar rakan Whatsapp !

 

Hahaha .. Ari ni mmg ari sangap sedunia .. Member whatsapp aku ajak pekena ABC kat Bangi .. Kat sana leh gegar lagi dua orang geng Whatsapp  yang juga merupakan student UKM .. Tapi malangnya mereka dah lari balik kampung ..

Patah semula ke Putrajaya , dan ke Alamanda .. Ahaa .. Tau .. Kat sana gegar 2 orang geng whatsapp lagi . hahaha .. Ramai geng whatsapp aku ni .. Siap dah pecah ikut kawasan dan kegilaan .. Huhuh.. Alhamdulillah , semua kepala ngam ..

Ok .. sampai Alamanda .. G gegar blogger Qaseh Adelia yang mana dulu dia rajin giler join segmen aku . Asal dia nun kat Jerteh dan sekarang keje kat Alamanda. Tunggu masa nak nikah je tu . haha .. Kemudian , gegar sorang lagi ..

IMAG0073IMAG0074

Akak ni , selalu sangat la kena gegar ngan aku bila aku ke Alamanda .. hahaha ..

IMAG2311

Alhamdulillah .. Aku ada ramai kawan maya yang benar benar ikhlas berkawan tanpa kira status .. Apa ada hal kan ? Nak sombong sombong , apa jadahnyaa ..

Buat pengetahuan , majoriti yang datang melawat anak aku pon ramai dari geng dunia maya .. Terharu aku .. Tu belum yang hantar hadiah khas untuk Qhaliff aku tu .. Haa ..

Terima kasih !

Haa.. lupa lak .. yang undi aku dalam DIGI ni pon  95% geng dunia maya aku .. Terbaeekk korang suma !

Apa lagi ? undi laa .. Klik >> http://t.co/HOLZSNvv .. pastu klik VOTE ! LIKE skali yer .. Tqq .. l

Oh , itu USIM rupanya ..

 

Kul 10 ada janji sama pemaju untuk datang baiki mana mana kecacatan yg ada pada rumah .. Antara kul 10 hingga kul 11 dia kata .. Aku berpegang pada kata kata .. Kul 10.30 aku sampai sana.. hehe ..

Tunggu punya tunggu punya tunggu .. Tak nampak muka.. Tiba-tiba datang satu mamat indon ni dengan menaiki motor. Aku ingat dia yang nak repair tapi tak .. Dia perkenalkan diri dia … Dia antara mereka yang buat kerja kerja pengubahsuaian didalam rumah ..

Borak la ngan dia .. Tanya itu ini .. Dia kata dia  buat keje keje gini.. Ada 19 orang budak budak dia .. Semua indon.. Sekarang ni tengah buat kat rumah berhampiran .. Dia ajak aku g tengok .. Beria dia ajak ..

Hurm.. aku takut gak memula .. Mana la tau kan.. Zaman ni zaman sembelih orang hidup hidup atau hidup mati .. hehee.. Yang hidup hidup tu maksudnya kena tipu hidup hidup .. cam kita skang ni .. ehhe ..

Aku drag dia sampai kul 11 lebih.. Dia masih tunggu gak .. Ok la.. aku akur .. Ikut dia.. Aku pandu kereta dan dia naik motor ..

Zasss ke Taman Dahlia.. Owh .. baru aku tau .. Ini rupanya pusat bandar Sepang .. Hahaha .. Ada Mahkamah Seksyen kat sini .. Hahaha .. Patut la member aku semalam sesat sampai kat sini .. Ada hentian bas .. Ada SIRIM .. hahaha ..  ok ok .. baru aku tau .. Cantik cantik gak rumah area ni ..

Sampai tempat dituju .. Waaah .. cantik gak rumah yang  sedang dia buat .. Harga pon cantik ..

 

IMAG0064

Rumah yang sedang dia dan pekerja dia buat .. Ni kira aku langkau orang tengah terus la .. Menurut dia , tuan rumah ni memula deal ngan kontraktor , Xxxx ribu . Dengan dia , dia cuma amik Xxx ribu .. Banyak gile beza !

Banyak dia buat.. Tarik belakang , sambung bilik .. Dapur , tandas .. semua dia buat baru ..

IMAG0065

Atas ni , gambar rumah asalnya ..

IMAG0066

Antara pengubahsuaian yang dia buat .. Boleh tahan gak la harga ..

 

IMAG0067

Aku suka penambahan kat sini .. Leh lepak kat luar  memalam ..

IMAG0069

IMAG0068

Haa .. amacam ? Cantik kan ? Tapi bajet aku tak la sampai tahap gini .. Ni rumah melayu ni .. Orang kelantan. Menurut dia , kebanyakkan area ni ramai orang Kelantan .. Huhuh.. Syiok ar kan ..

Selepas amik no tel dia , aku gerak .. Kawasan ni kawasan baru bagi aku .. Aku pon redah je la .. Main jalan je selagi ada jalan .. Zas sana zas sini .. Tau tau .. SELAMAT DATANG KE NILAI 3 ! Hahahahha .. masak ! masak !

Tapi aku cool je .. Rileks arr.. Aku dah drive satu Malaysia .. Bila bukak mata gini , baru nampak .. OH TU USIM.. , Tu Nilai College .. dan macam macam lagi laaa yang aku baru nampak sedangkan dulu selalu gak datang sini .. Hehehe ..

Sesekali sesat , berguna ..

Sokong BERSIH tapi tak sokong BERSIH !

 

image

Tak sangka laku ada beli baju warna kuning ni dulu .. hehehe .. Saja berposing ngan baju ni …

Yup , aku SOKONG mana mana pihak yang inginkan kejujuran , amanah , BERSIH dalam negara ni terutama dalam pentadbiran kerajaan ..

Tapi apa yang akut tak sokong ialah mana mana pihak yang ingin huru harakan negara yang aku cinta ini !  Untuk mendapatkan keamanan dan kedamaian , ramai yang kehilangan nyawa dulu..

Cukuplah dengan peristiwa Bukit Kepong .

 

Geng .. tolong sat .. Klik >> http://t.co/HOLZSNvv .. pastu klik VOTE ! LIKE skali yer .. Tqq .. l

Bukan ku sengaja lupa ..

 

Hehehe .. Hari ni makan special skit .. Abis semua pantang larang aku langgar .. Tengahari tadi makan nasi kandar . Bedal jer .. Pastu malam tadi , bila kawan aku Que ada kat Alamanda , aku pesan Roti Boy .. Teringin nak makan Roti Boy dengan milo panas ! Yummy ..

Ada rezeki aku .. Dalam kul 10 malam , dia sampai .. Alhamdulillah .. Borak jap ngan dia .. Pastu plan nak masuk dan jerang air .. Weeee.. Makan Roti Boy panas panas.. Sedap wooo ..

Sekali tengok , jiran aku .. ada depan rumah .. Baru balik dari Bangi .. Hahaa.. Terus g kat dia .. Bersalaman dan borak .. Zasssss .. 10 minit kemudian , sorang lagi jiran datang .. Cukup 3 serangkai .. Hahaha .. Open table situ gak ..

Aku , dengan hp tinggal kat rumah .. confirm wife mencari punya .. Dalam kul 12 malam tu , baru masuk balik rumah untuk amik ultrabook aku .. Diorang nak copy movie terkini ..

Hahaha .. 9 panggilan tidak dijawab.. Confirm wife mencari .. Hahaha .. Aku call dia .. Lega la kot laki dia masih hidup … Bila aku sebut ada persidangan ahli mesyuarat tingkap , dia tau la apa tu ..

Mesyuarat tamat jam 12 .. Cantik .. Tak tgk cerekarama malam ni .. Hahaha .. Tapi ok la .. sesekali bersidang tengah malam sambil perhati rumah jiran .. Mana la tu kan .. kan .. kan .. hehehe ..

Roti Boy ku sejuk sudah .. huhuh ..

 

Undi aku  laaa .. undi laaa ... Klik >> http://t.co/HOLZSNvv .. pastu klik VOTE ! LIKE skali yer .. Tqq .. l

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI