Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 30 April 2012

Daddy jahat !!

 

image

Dok baek punya dia berdengkur , aku geget dagu dia .. Aku sondol telinga dia .. sampai muka merah , pastu meraung ..

Bila dah jaga .. aku lari naik atas .. ahaha .. Mak dia laa kena kasi tidur balik .. huhuhu .. Kejam kejam ..

Kerana kemasyuran ?

 

Rosak segalanya hanya kerana kemasyuran dan wang ringgit .. Kawan dah jadi lawan .. Hurm.. Hampa .. Tapi itulah realiti kerjaya syaitan .. Mereka mmg pangkat bila berjaya merosakkan silatuhrahim anak cucu Adam .. Malangnya ramai antara kita tak nampak ..

Mengecewakan .. sangat mengecewakan ..

image

Berpijk di bumi yang nyata .. Makin manusia mengejar kekayaan , makin manusia jauh ketinggalan .. akhirat ..

Sudi tak korang tolong ?

 

Hurm .. Digi WWWOW dah masuk minggu ke dua dan akan tamat pada 13 hb nanti .. Sebenarnya tak la kemaruk sangat nak menang memandangkan tahun lepas pon aku dah dapat Top 3 tapi bila kengkawan yang senantiasa menyokong blog aku , meminta aku teruskan kempen jadi , aku mintak tolong korang ..

Kalah atau menang , bukan persoalan .. Yang penting adalah sokongan rakan rakan yang senantiasa berada di belakang blog aku untuk memastikan aku memberikan yang terbaik sedaya upaya aku ..

Ok , ada tiga menda je aku mintak korang buat untuk aku dalam entri ini .. Ikhlas dan kerana sokongan aku sebagai seorang kawan dalam dunia maya ..

Pertama , VOTE aku dalam DIGI WWWOW – BLOGGER OF THE YEAR , kiranya korang rasa aku layak .. Klik SINI dan klik VOTE .. Kalau sudi , buat entri kempen dan tinggalkan url entri korang kat ruangan komen ini .. Terima kasih ..

Kedua , yang ni untuk contest Toshiba yang aku join .. Klik SINI dan baca .. Kalu terasa nak komen dan beri pendapat , silakan .. Amat dialu-alukan ..

Ketiga , ni VOTE untuk sorang blogger yang aku respek corak blogging dia .. Sangat merendah diri walaupun dah boleh dikategorikan berjaya dalam dunia blogging ni .. Klik SINI . Kemudian akan keluar satu laman web Tourism .. Klik butang VOTE pada http://emilayusof.com .. Untuk kategori Tourism Lifestyle Blog yer ..

Segala jasa baik korang atas undian ni , aku amat berterima kasih .. Buat mereka yang dah mengundi , sila tinggalkan url blog korang . Yang buat entri kempen DIGI untuk benashaari.com pon tinggalkan url entri korang kat sini ..

 

Terima kasih ! Anda tetap terbaik walaupun tidak melakukan apa apa ..

Nape Qhaliff sombong ngan daddy ni ?

 

image

Waduh .. beria la dia tak nak tengok daddy dia .. Merajuk kah ? Bila aku ikut anak mata dia , cepat cepat dia larikan ke arah lain .. Waaa .. Takkan kot ikut part ego aku ni ?? Keras kepala pon satu hal gak .. Huhu ..

Jenuh nak pujuk budak ni .. huhuh ..

Genap Qhaliff Iman 4 minggu ..

 

IMAG0095

IMAG0098

Waduh .. sudah panjang Qhaliff ni .. Panjang dan mengada lebeeeyy !! Macam bapak dia gakk .. Huh ..

Pastu nak tidur , mak dia mesti nak ada kat sisi .. Bergerak sedikit je , menangis macam kehilangan awek je ! Awek dikebas orang .. hehe .. camana nangis tu ? pergh.. menangis dalam hati je la kn ? Huhu ..

Tepat 10.52 minit malam ni , genap 4 minggu dah usia Qhaliff .. Kalau ikut bulan , 2hb April .. Hehe ..

InsyaAllah .. dia akan mebesar dengan jayanya.. huhu ..

SUPER SPONTAN vs MANIA

 

Baru berpeluang tengok SUPER SPONTAN dan MANIA di umah mak mertua aku .. Hurm .. apa yang aku boleh kata mengenai ke dua dua rancangan ni ?

image

Kita terus terusan disuapkan dengan hiburan siang dan malam .. Akibatnya , kita selesa dengan keadaan kita sekarang ini hinggakan tak nak ada perubahan . Tak nak menangis ! Nak ketawa senantiasa ..

Apakah isi yang ada pada rancangan tu eh ?? Cukupakah dengan ketawa dan tepuk tangan ? Bagaimana dengan masa yang dibuang begitu saja ? Tak perlu tengok eh ? Itukah jalan penyelesaiannya ?

Kesian ..

 

Jom klik http://bit.ly/JiGSp6 ..dan VOTE ..tqqq

Muhammad Qhaliff Iman , botak man ..

 

image

Haahaha .. sejak subuh tadi tamo tidur .. tau tau bila ayah dia balik , terus tidur .. waaa … Ayah dia bawak haruman baeekk punya dari Putrajaya .. Yelah , orang kata ketiak ayah ni ada ubat tidur cun punya .. hehe

Alhamdulillah .. sampai dah aku kat Kelantan Terima kasih pada Que Achmad sbb ikhlas antar aku awal pagi tadi ke ERL dan juga terima kasih buat pilot MAS  kerana memandu pesawat dengan cemerlang . Tetapi tiada pujian buat pramugari serta pramugara MAS yang berbangsa Melayu kerana langsung tidak cemerlang .. Yang berbangsa cina tu laa sangat sopan .. Maaf , bukan perkauman tapi sila sedar diri sedikit ! Ingat orang naik kapal terbang ni free ke ?? Aku malu siutt ..

 

IMAG0083

IMAG0085

IMAG0089

Layan permandangan luar tingkap lagi best !

Jom klik http://bit.ly/JiGSp6 ..dan VOTE ..tqqq

Ramai Betoi Berminat Dengan Logam Emas Nie ...

 

clip_image001



Assalammualaikum ... Bersua kembali rakan-rakan setia pembaca blog ini ...

Wahhh ... Tak sangka saya dengan perkembangan sekarang nie ... Ramai pulak sahabat-sahabat saya ingin mendapatkan khidmat nasihat daripada saya tentang pelaburan logam emas tulen fizikal ini ... Selepas mereka menerima penerangan dengan lebih lanjut dan

Pembacaan seterus nya (sila klik di sini)

WWW.ZULAYKHA.COM

 

Jom la berkunjung ke www.zulaykha.com. ZULAYKHA menawarkan pelbagai pilihan hijab serta pakaian yang bersesusaian untuk digayakan oleh muslimah masa kini.

Tidak terlalu awal untuk membuat pembelian sempena Aidilfitri 2012. Berkunjung la ke ZULAYKHA untuk melihat design esklusif kami.

clip_image002clip_image004

WWW.ZULAYKHA.COM

Sorry .. blur pepagi ni ..

Lama tak naik kapal terbang sengsorang ..


"En. Sini utk international . Encik g ke C1 utk check in .. "


Oooh .. ok.. Aku ke kaunter C1.. Mana kaunter awek cun eh.. Takde la pulak .. Beratur je la mana mana pon ..


Skali staff kaunter C cun daaa .. Orang kata pagi pagi kena tgk sesuatu yg cantik .. Wife jauh .. anak pun jauh .. haa .. Jadi , tgk je la awek ni .. Ala , tgk je pon.. Bukan nak wat bini atau skandal .. huhu .. Dosaa .


Giliran aku .. Wife dah check in online jadi aku cuma perlu serah Mykad je la ..


"Ke mana encik ?"


Alahai ... Lembutnyaa .. hahaha .. Dari gaya muka dia , tau dah dia spesis aku iaitu anak mami .. Tapi sayang , mekap tebal giler .. Nampak mcm Micheal Jackson pon ada .. huhu


Lepas dia daftarkan beg aku , dia tanya satu soalan kat aku .. Aku yg masih dok tengok mekap dia , terpinga pinga jap ..


"Dia ni tanya apa kat aku ? " , kata hati aku .. Kemudian aku 'terus terang' kat dia ..


" Er , sori .. tak faham .. "


Dua kali dia ulang .. Aku pandang mulut dia yg mcm muncung Boeing akibat mekap yg tebal , utk tangkap kata kata dia ..


" Ohhhh .. mobile checking .. "


Aku kata kat dia , nak tiket .. Wat kenangan . Hahaha .. Pastu aku mintak maaf sbb kebluran aku tadi ..


"Biasa la .. pagi pagi .. " .Dia senyum . Aku balas dengan senyuman yg paling manis aku pagi ni .. Nasib baik aku kawin dah .. Walaupun ada kuota lg , tamo peningkan kepala ..


Sambil sambil tu aku terdengar handphone dia berbunyi bunyi .. Wah .. dok layman whatsapp .. Nak je aku tanya , nak join group whatsapp saya tak ? Hahaha.. takde keje ..


Pas amok boarding pass , aku terus masuk ke dlm .. Kata dah , mood terus cun walaupun perut kelaparan.


Sat g nak mkn nasi kerabu kat Ketereh..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Qhaliffffff !! Daddy balik niii ..

 

image

Monyok jee muka yer .. Tak pe laa .. Esok  pagi sebelum Qhaliff bukak mata , daddy sampai dan tidur seblah Qhaliff eh .. hehehe…

Balik semata mata nak tidur sebelah je ??? Aiyokk ..

Undi geng .. Klik sini >  http://bit.ly/JiGSp6 ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI