Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 4 Mei 2012

Contoh yang patut diikuti ! Elakkan pembaziran .

 

image

Sapa rasa dia punya dah tahap gini ? Kalau gini punya tahap pon dia masih pakai , sahih dia mmg jenis penjimat. Kira ada Haji Bakhil pon tewas la dengan dia ..

Kalau corak belang atau harimau bintang , tak tau la camana aku nak gelak !

Jangan lupa UNDI BENASHAARI.COM di DIGI WWWOW – BLOGGER OF THE YEAR .. KLIK .. http://bit.ly/JiGSp6 dan klik VOTE .. tu je.. Terima kasih :)

Tahniah buat Awal dan Scha

 

image

Dengan sekali lafaz, pasangan selebriti Ahmad Awaluddin Ashaari (Awal), 30 dan Sharifah Nor Azean Syed Mahadzir Al-Yahya (Scha), 29 selamat diijabkabulkan pada Jumaat, malam.

Majlis pernikahan mereka diadakan di Hotel Pullman Lakeside di sini, selepas solat Isyak kira-kira pukul 9.15 malam.

Acara dimulakan dengan upacara berbalas pantun mengikut adat tradisi orang Melayu lama oleh kedua-dua belah pihak.

Pasangan tersebut diijabkabulkan sendiri oleh bapa Scha iaitu Syed Mahadzir Al-Yahya dengan disaksikan oleh Pegawai Agama, Jabatan Wilayah Agama Islam (JAWI) Putrajaya, Mohd Salman Idrus. – Mstar Online

image

Selain mas kahwin berjumlah RM2,050 , Scha turut menerima wang hantaran yang dirahsiakan jumlahnya berserta tujuh dulang hantaran yang terdiri daripada set barangan Lazard Diamonds, sirih junjung dan bunga rampai, senaskah Al-Quran, sepasang persalinan, sepasang kasut Christian Louboution dan beg tangan Dior, kurma dan kek.

Manakala Awal menerima sembilan dulang hantaran yang terdiri daripada sirih junjung dan bunga rampai, senaskah Al-Quran, sebuah Mac Book, dompet Bottega Veneta, sepasang kasut Hermes, seutas jam tangan Cartier, sepasang baju Melayu, coklat dan kek. –Gua.com.my

 

Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat ..

Jangan lupa UNDI BENASHAARI.COM di DIGI WWWOW – BLOGGER OF THE YEAR .. KLIK .. http://bit.ly/JiGSp6 dan klik VOTE .. tu je.. Terima kasih :)

Tu budu laaa .. Bukan buduh yer !

 

image

Sejak ada kat Kelantan ni , budu adalah antara hidangan wajib ada .. Dicicah dengan ulam , makan malam anda pasti menyelerakan ..

Ada yang letak lada dan limau untuk melazatkan lagi rasa budu tu .. Ikutkan , ada dalam tu tapi dah buang limau tu sbb dah abis diperah.. hehe ..

Tak makan budu ? Hehe .. Kenapa ? Baunya ? Entah la.. aku dulu pon tak makan budu , cencaluk, tempoyak , sambal belacan dan macam macam lagi ! Tapi bila dah rasa .. perghhhhhhhhh .. Tak cukup pinggan aku tambah ! Siap guna periuk woo ..

Ok , nak tipu pon berpada pada la kan .. Tapi , mmg aku suka makanan tempatan . Malangnya , aku kena jaga pemakanan aku memandangkan aku ada .. huhu .. tau kan ? Bukan siplis laaaa .. Darah tinggi .. Aiyooo ..

Akhbar online skang ni pon dah berkira eh ?

 

image

image

Ni jiran aku punya yang sering kena kebas ! Hahahaha ..

image

Kalau blogger tu lain laa kan .. Memang perit laa .. Takat ahkbar tu, takkan nak berkira ? Hahaha ..

Tapi tak kisah la.. diorang pon berhak atas hak diorang kan .. Cuma ada spesis yg tak reti bahasa , amik hak orang tak reti nak bagi kredit ! Pastu claim kata sendiri punya .. Tu lagi hampeehh !!

Sejuk daaah !

 

Alhamdulillah ..

image

Sejak semalam , panas di Kok Lanas .. Muka aku mmg meleket memanjang .. Kena rajin mandi je.. Kat rumah pon pakai seluar paras lutut je.. Kalau tak , mmg aku sentiasa berjubah je .. Ecehh .. Poyoss tull .. Takde makna laa.. pakai tracksuit je.. Tak layak pakai jubah ..

Tadi ada buat entri pasal panasnya di Kelantan skang ni .. Allah mendengar rintihan aku .. Alhamdulillah .. Syukur padaMu .. Hujan dah turun dengan lebatnya.. Rasanya tak la tahap banjir punya .. InsyaAllah ..

Terus sejuk cuaca di Kok Lanas skang ni .. Huhuh.. Harapnya , Qhaliff malam ni pon dapat la tidur lena.. Dah dua malam dia tidur kul 4 pagi .. Paginya lena semacam jer .. Tengah malam lak berjaga…

Bila orang KL turun KELANTAN ..

 

Sekejap je masa berlalu . Hari ni Jumaat dah .. Esok Sabtu dan Ahad , berangkat pulang . Naik bas .. 8 jam lagi ! argghhh .. tensii .. Tapi naik kapal terbang , boring la pulak .. hehehe ..

Sepanjang kat Kelantan ni , aku langsung tak usik ‘besi’ atau wat senaman langsung .. Kasi rehat badan .. Makan ? Jangan citer laa.. pantang nampak budu .. Rembat ngan ulam sekali .. Tapi tak la banyak mana pon makan .. Tetap jaga disiplin ..

Menariknya , sepanjang aku kat sini .. berpeluh sakan .. Nun kat kaki , senantiasa berpeluh.. Bila dapat mandi , nikmatnyaa.. perghhh .. Baru terasa kesejukkannya .. 5 minit kemudian , peluh semula ..

Mungkin bagi orang yang duduk kat sini , dah biasa dengan cuaca begini . Aku tak la kata Kelantan ni panas terik tapi bahang dia sama cam nun kat Putrajaya tu cuma ada beza sedikit ..

Tapi bila hujan , perghhhhhhhhhhhhhhhhhhh … tak yah aircond aihh .. confirm lenaaaaa …

Takat suhu yang aku dah catat , malam pun antara 32.4 darjah cel gitu .. Kalau kat Putrajaya , malam antara 29 gitu ..

Manja sangat badan aku nehh .. huuh..

 

Jom ..sapa lom undi la benashaari.com ..KLIK .. http://bit.ly/JiGSp6 dan klik VOTE .. tu je.. Terima kasih :)

Samsung S3 la pulak ..

 

Hahahaha … bagi mereka yang suka ikut sangat perkembangan gadget ni , pasti akan teruja sedikit dengan kehadiran S3 ni ..

image

Apa kelebihannya Samsung S3 ni ? Kalau dari segi spec dia , mmg terkini la ..Itu pon dari apa yang aku baca la ..  Aku tak leh nak kata lebih sangat sebab tak pernah guna lagi hp jenama Samsung ni .. Tapi aku pasti tau ramai perempuan akan teruja dengan S3 ni sbb color dia yang cun ..

image

Dua color yg mmg mengancam .. Tapi kalau buat warna pink , Samsung S3 ni tak nampak executive dah .. Yang ni , kira nak bawak masuk meeting , confirm mata rakan akan menjeling punya laa..

Nasib baik aku pengguna tegar HTC .. hehe .. Tapi kalau nak kasi , aku on je .. hehe ..

 

Jom ..sapa lom undi la benashaari.com ..KLIK .. http://bit.ly/JiGSp6 dan klik VOTE .. tu je.. Terima kasih :)

Lamborghini Malaysia

 

 

image

image

image

image

image

 

Malaysia kini mempunyai kereta Lamborghini sendiri dengan terlancarnya "supercar" yang direka khusus untuk pasaran tempatan.

V10 berkuasa Gallardo MLE adalah hasil kerjasama antara Lamborghini Kuala Lumpur dan syarikat itu di Italic, Automobili Lamborghini SpA . Pengerusi Lamborghini Kuala Lumpur Chut Nyak Isham Nyak Ariff berkata model yang hanya terdapat di pasaran Malaysia ini akan mempunyai 20 unit yang dibina khas.

Enjin V10 5.2 liter boleh mencapai sehingga 550hp maksimum dengan kelajuan tertinggi 320kph. Ia boleh memecut dari keadaan pegun sehingga 100kph dalam 3.9 saat.Harga di atas jalan ialah RM1.68 juta tanpa insurans.

Model baru boleh didapati dalam tiga warna - Bianco Monocerus (solid putih), Verde Ithaca (mutiara hijau) dan Arancio name (mutiara oren) . –

Sumber : MStar Online

Gambar : Paultan

Segmen TUKAR LINK BLOG

 

Ari tu aku dah buka untuk  masuk ke dalam bloglist blog aku . Hari ni , kita tukar antara kita.. Maksudnya antara blogger sendiri laa .. Aku tak terlibat dah .. Tapi kalau nak letak blog aku , comeyyy laa korang neh .. hehe ..

Memandangkan segmen ari tu yang mana dah tamat pon tempoh kontraknya , korang leh la buat yang baru .. Ok pe ? Sapa yan rajin update , dapat la apa yg dia nak.. Yang kurang tu , tak leh nak tolong la den ni haa ..

Sebelum tu , aku mintak tolong dulu . Leh ? Klik link ni http://bit.ly/JiGSp6 dan klik VOTE .. tu je.. Terima kasih :)

 

Dah ? Jom mula  .. Dalam segmen ni , setiap blogger yang terlibat perlu buat group bloglist yang baru .. Ok ? Bagi aku , pertukaran bloglist ni mmg berbaloi la .. Terbukti memberi kesan pada blog blog yang baru nak mencari tapak untuk mengembangkan lagi sayap mereka .. Eceh ..

Caranya ? Ikut je arahan kat bawah ni . Wajib ke buat entri ? Yup , sebagai tanda persetujuan untuk menyertai pertukaran link ni .. Kira cam ada kontrak laa .. ok ? Jom … Mula- mula ..

  1. Letak header BENASHAARI.COM
  2. Sediakan satu entri khas yang bertajuk : BEN ASHAARI tanya blogger  sapa nak ? dan linkkan ke entri ini
  3. Jelaskan kenapa mereka patut pilih blog anda  ?
  4. Tinggalkan link url korang di ruangan komen ini .

Bahagian penting !

  1. Sediakan satu bloglist yg baru bertajuk JUN 2012 ( sebab tamat kontrak bloglist ni hujung bulan Jun 2012 )
  2. Sila pilih blog-blog yang korang minat untuk bertukar tukar link.. Masuk ke blog mereka , kemudian tinggalkan pertanyaan di ruang komen tersebut , dengan ayat yang bertulis begini ..

ANDA BERMINAT UTK MENUKAR LINK BERSAMA SAYA ? “

Dan jika blogger tersebut bersetuju , maka sila balas kembali lawatan ke blog mereka dan tinggalkan komen di entri segmen ini dengan ayat ..

“ YA . SAYA BERMINAT DENGAN TAWARAN ANDA “

Selesai perjanjian , maka masukkan link blog masing masing ke dalam bloglist tersebut  dalam tempoh 24 jam. Selepas 24 jam , kembali pastikan link anda dah dimasukkan . Jika tiada , sila kembali tanya pada blogger tersebut. Jika tiada respon, remove link dia ! Senang citer .. Tak yah gaduh gaduh .. ok ?

Setiap bloglist boleh memuatkan lebih 200 blog. Maka pandai pandai la pilih yer ..

Bloglist yg dah diwujudkan itu akan kekal sehingga hujung JUN 2012 dan selepas tamat tempoh perjanjian , blogger ada hak untuk hapuskan bloglist tersebut berdasarkan persetujuan di segmen ini . Cam lawyer lak aku… hehe..

Pertukaran link blog ini adalah salah satu usaha untuk menambahkan dan menukar pembaca di kalangan blogger sendiri. Ini bukanlah satu segmen utk tarik trafik atau untuk jadi popular .

Dengan cara ini juga diharap dapat meningkatkan lagi semangat blogging .. InsyaAllah ..

Aku sekadar membantu  .. Bloglist aku ? Padat dah.. ni pon berat dah pon masa loading..

Tamat segmen ini , jam 11.59 malam , 4/5/2012 . Tiada penyenaraian list dibuat . Geledah je link kat ruangan komen ni yer ..

Terima kasih ..

Berbaloi ke pukul orang ?

 

Ikut perasaan ! Kita selalu terikut sangat perasaan bila marah. Sesuatu yang mmg tak boleh nak ubah. Yang pasti bila dah berlaku , baru nak menyesal !

Menyesal tiada guna lagi !

Baru berlaku pada seseorang yang aku kenali . Dia telah ditahan polis atas kerana pecah masuk rumah dan pukul orang . Itu yang aku tau la..

Menurut sumber , dia geram kerana orang yang dia pukul tu buat sesesuatu yang  tak senonoh pada isteri dia . Si isteri mengadu la kot .. Terus dia naik anin .. Camana yang dia buat tu , aku tak pasti laa .. Tapi yang pasti , dia dah ditahan polis dan memerlukan sejumlah duit untuk dikeluarkan dari lokap.

Manakala si isteri lak sedang sarat mengandung ! Hurm .. Sekarang camana ? Kalau tak bagitau , salah .. Bagitau , suami lak terikut perasaan .. Sekarang sapa nak tanggung isterinya serta anak anak yang masih kecil tu ? Bukan sorang dua nak tanggung !

Berbaloi ?

Haih , anak aku sorang nih !

 

image

Qhaliff dah pandai main mata dengan aku .. Bila aku pandang dia , dia pandang tempat lain .. Bila aku pandang tempat lain , dia pandang aku ! Jual mahal atau mengada tu ??

Skang ni kalau aku dukung dia , dia teriak jap je .. bila bawak jenjalan sambil makan ais cornetto , dia diam .. Dia tak makan tapi aku makan laa .. Dia tengok jer ..

Kalau dia teriak bagai nak rak , tu tanda dia nak susu .. Kalau dia mintak kat aku , mmg aku takde nak bagi.. Perah la camana pon .. Mmg takde la Qhaliff .. Sori yer .. Mintak kat mummy jer ..

 

Hari ni kawan blogger , ada tinggalkan satu nasihat yang mana anaknya dulu ada dapat kes cam Qhaliff ..

Ms mule2 tu asyik tuam je kat telur die, maklum la kan xth ape2 pun psl baby..ikut je ckp org tua2 tp bile g jupe dktr pakar..die lgsg xbg usik sbb bile tuam katanye akan efek kat telur tu plk.. Sjk drp tu trs xtuam..barut perut pun dktr tu xbg pakai..dan dan time tu gak die buang..uhuhuhu..

 

Jadi esok kena bukak barut dia tu .. hurmm…  Siaann anak aku nehh ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI