Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 5 Mei 2012

Cerekarama TV3 – CAHAYA IMAN

 

Cerekerama CAHAYA IMAN di TV3 malam ni , lakonan Wawa Zainal , Amran Ismail , Maria Farida dan ramai lagi ..

Cerita yg mana aku sendiri tergaru kepala hinggakan aku tweet beberapa text untuk meluahkan perasaan aku .. Hehehe ..

“ "@BENASHAARI: Ada ke spesis melayu Islam geli ngan wanita yg bertudung ??" “ dan  “ RM250 juta lesap dari akaun sykt ?? Beli lembu ke apa ?? “.

Jalan cerita best .. Lakonan Maria Farida mmg berjaya membuatkan aku geram dengan memek muka dia yang sangat mempoyoskan itu ..

Cuma rasanya kalau pelakon yang lain berjaya hayati watak dengan lebih mendalam , cerekarama CAHAYA IMAN ni boleh membuatkan penonton lebih teruja untuk menonton hingga ke akhirnya ..

Keseluruhan , ok la dari dok tengok drama mengarut ..

 

Gambar bersama hero cerekarama CAHAYA IMAN

image

Jom undi benashaari.com di DIGI WWWOW - BLOGGER OF THE YEAR ? kLIK di http://bit.ly/JiGSp6 dan klik VOTE .. tu je.. Terima kasih :) .. Tak undi pon tak pe.. :)

Berakhir sudah riwayatnya ..

 

image

Akhirnya , BOSS diganti oleh TIMBERLAND , 100% … Tamat sudah khidmatnya pada mata aku selama setahun lebih .. Sebelum ni , guna bingkai BOSS gak.

Nasib baik dah ada backup .. kalau tak mau mengagau gak aku nak balik esok .. Nak drive lagi .. huhu .. Selamatt …

 

2 tahun lepas .. Segalanya telah aku logkan dalam blog aku ..

 

image

Brand yang sama tapi kisah yang berlainan .. Baca kat Mata ku buta !! Huk huk ...

 

Sapa tak undi lagi benashaari.com di DIGI WWWOW - BLOGGER OF THE YEAR ? kLIK di http://bit.ly/JiGSp6 dan klik VOTE .. tu je.. Terima kasih :) .. Tak undi pon tak pe.. :)

Tidur Qhaliff.. Tidur ..

 

image

Malamnya begini dia .. Tapi bila siang ? Rujuk gambar di bawah ..

 

image

Kacau la camana pon.. Wat dekk je dia … Tapi bagus gak kan ? Nanti aku nak jaga , tak susah dah .. hehehe ..

“ Tidur Qhaliff.. tidur .. “

Kalau tak suka , PRIVATE kan je laa !

 

FACEBOOK ! Kita sedia maklum laman web sosial ni macam rantai besi kapal laut .. Kukuh , besar dan panjang berjela .. Maka kena fahamlah yang mana apa saja berlaku dalam dunia FACEBOOK ni , kita akan mengetahuinya berdasarkan notification yang kita dapat ..

Kecualilah , kita setkan serta privatekan .. Dan paling penting , kita kena tau group group mana .. Kalau tak suka , removekan diri tu dari group  tu . Kalau tak , kita akan dapat pelbagai invitation dari group tu ..

Kalau dapat sekali pon , kita tak suka , perlu ke nak marah ? Huk alohhh .. Pelik laa perangai manusia gini ! Dengan satu atau dua kali klik , settle ! Susah ke ? Ayoyo ..

Kalau rasa susah , sekali lagi PRIVATEkan .. kalau malas , TUTUP jer akaun tu haaa .. Tak perlu nak tunjuk angin kat orang lain ! Caitt .. Memalukan ! Macam la bayar guna FB ni haaa ..

Hari terakhir bersama Qhaliff

 

image

Esok balik Putrajaya dah .. Nak balik sini , lepas launching satu produk baru Toshiba iaitu 16hb nanti .. Sekarang baru 5hb .. waaahh . lama tuuu .. huhu ..

Alhamdulillah .. rezeki jadi blogger ni tak putus putus apatah lagi sejak kehadiran Qhaliff . Rezeki dia la ni .. hehe ..

Esok , naik bas lagi.. Huwaaaaa .. Nak naik kapal terbang , boring ..Naik tu , ok .. dalam tu yang buat boring .. Tak berkembang minda .. hahaa .. Bas , lenguh .. hahaha ..

Pasni drive je la .. leh pusing Terengganu .. Er , sorang sorang ?

Mendidik , biar sampai berilmu ..

 

image

Alang alang mandi , biar sampai basah ! Masalahnya , kalau cuma ada sebaldi air , 10 orang ada kat situ , sapa yang dapat semua air tu ?? Takkan pakat gaduh ? Ketua kampung nak kasi kat sapa ?

Bahagikan sama rata.. Biarpun tak basah tapi dapat la jugak kan dari takde langsung ..

Teringat zaman aku mengajar dulu .. Mengajar murid bermasalah ni , sangatlah sukar .. Tapi nak dibiarkan , terasa berdosa sungguh .. Nak ajar kasi lulus ujian , dah tau keupayaan mereka .. Jadi apa yang boleh aku buat , ialah ajar kasi boleh membaca dan mengira .. Sekurangnya nanti tak la sesat atau di tipu atas dunia ni ..

Malangnya , ada pendidik yang lebih gemar mengajar anak murid mereka hanya untuk lulus ujian .. Apa jadi pada mereka satu hari nanti ?

Kita dah dapat jawapannya pon sekarang ni ..

Mustahil ? Tentu la tidak kan ..

 

Kreativiti membawa anda ke satu tahap yg tak mungkin dicapai oleh mereka yg malas berfikir .. Jangan gelak kerana ianya tak mustahil boleh berlaku..

image

Dulu , bila ternampak orang cakap sorang sorang , kita kata giler.. Sekarang ni , majoriti manusia atas muka bumi ni dok cakap ngan besi di tangan ..

Star Wars .. satu projek yang dikatakan giler .. Apa kes sekarang ? Dan banyak lagi.. Segalanya bermula dari imaginasi dan jadikan realiti..

Aku sendiri pon tak sangka leh jana pendapatan melalui blog .. Tapi aku mmg ada angan-angan .. Heheh ..

 

Mintak sokongan skit .. UNDI BENASHAARI.COM di DIGI WWWOW – BLOGGER OF THE YEAR .. KLIK .. http://bit.ly/JiGSp6 dan klik VOTE .. tu je.. Terima kasih :)

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI